Dodaj do ulubionych

Escitalopram

• pffpffpff Re: Escitalopram 07.12.24, 09:32
      Ja to jeszcze tak podsumowująco, po przeczytaniu całego wątku.
      Otóż do tych, które pultają się, że rodzinny proponuje antydepresant… ja osobiście wolę, żeby proponowali antydepresanty (po przeprowadzeniu wywiadu) niż każdemu lekką ręką przepisywali benzo.
      • danaide2.0 Re: Escitalopram 07.12.24, 10:15
        Pultają, nie pultają, przynajmniej pogadałyśmy o tym, jak teoria sobie, a życie sobie.

Od swojej rodzinnej ileś miesięcy wyciągałam receptę na żelazo w płynie więc może lepiej, że na tym poprzestajemy.
        • piataziuta Re: Escitalopram 07.12.24, 10:17
          Co to jest żelazo w płynie?
          • pffpffpff Re: Escitalopram 07.12.24, 10:18
            🤦‍♀️
            Roztopione gwoździe
            • piataziuta Re: Escitalopram 07.12.24, 10:25
              Ty się lepiej nie denerwuj, nie chcę żebyś przeze mnie sięgała do szafki... :p
              Pytam, bo mnie zaciekawiło czy to jakiś żart/eufemizm, czy suplement. A jeśli suplement, to dlaczego jest na receptę.
              • danaide2.0 Re: Escitalopram 07.12.24, 10:42
                Jedyny powód jaki mogłabym mieć do zdenerwowania to taki, że już nie mam po co sięgnąć do szafki, bo kuracja zakończona.
                • piataziuta Re: Escitalopram 07.12.24, 10:56
                  Pisałam do Shell.
                  • pffpffpff Re: Escitalopram 07.12.24, 10:59
                    😘
                  • danaide2.0 Re: Escitalopram 07.12.24, 11:02
                    W ogóle nie zauważyłam, że to ty.
                    Próbuję się dobudzić.
                    • danaide2.0 Re: Escitalopram 07.12.24, 11:08
                      Ale z ciekawości weszłam na gugla, wpisałam "żelazo w płynie" - seo rządzi, prawie nie można się dokopać do leku, same suple.
                      • pffpffpff Re: Escitalopram 07.12.24, 11:18
                        Któreś z moich dzieci dostawało. Pamiętam, że brzydził mnie widok tego „syropku”. Kojarzył mi się z krwią.

Teraz córka dostaje w tabletkach i na szczęście jest ok, a wyniki też wporzo.
          • danaide2.0 Re: Escitalopram 07.12.24, 10:37
            Dobrze przyswajalna i nie powodująca u mnie zaparć forma żelaza - nie chciałam tu reklamować leku podając nazwy handlowej, ale tak, to lek na receptę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka