Dodaj do ulubionych

Mikołaj na sorze

06.12.24, 16:40
Znaczy popołudnie sobie tam spędzamy. Ja i syn.
Od 6 h syn ma pokrzywkę jakąś- czerwone plamy i bąble na całym ciele, swędzenie i uczucie rozbicia, puchnięcie. Trwa to z pół godziny i mija. Za pół godziny od nowa zabawa.
Nie ma duszności na szczęście.
Fajnie nie?
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 16:47
      Przytulam i życzę wytrwałości!
    • ichi51e Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 17:05
      Ja to mam! Pokrzywka na zmianę temperatur? Ciepło/zimno? Ile mnie to razy pogotowie zabrało bo tak puchłam że traciłam przytomność… nie zazdroszczę. Jak ma 6 lat to jest szansa że wyrośnie w okresie dojrzewania.
      • brenda_bee Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 17:11
        Syn ma 27 lat. Nigdy nie miał takich akcji
        • ichi51e Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 17:14
          A to kiepsko - jak się ujawni po okresie dojrzewania to lipa. Badajcie w ogóle pod kątem autoimmunologicznych - u mnie doszło potem Hashi a u mojego brata bielactwo. Żyć trzeba dbać o siebie dobrze zarządzać stresem - to kluczowe uncertain
    • malaperspektywa Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 19:44
      Pokrzywka to paskudna sprawa. Bujałam się z nią kilka lat temu. Spać nie mogłam, podrapać się bezwiednie. Koszmar. Próbowałam ją zdiagnozować. Nic z tego. Na szczęście po kilku miesiącach sama przeszła. Teraz czasami mam, ale małą, i nadal nie wiem od czego. Współczuję.
    • figa_z_makiem99 Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 19:52
      Współczuję, sprawdź czy nie ma Hashi, bo często idą w parze. Nienawidzę alergii, bo wbrew pozorom, to zespół objawów psychicznych i fizycznych, życie bez alergii jest cudowne i nie doceniałam kiedyś.
      • figa_z_makiem99 Re: Mikołaj na sorze 06.12.24, 19:54
        Dużo wskazuje na to, że alergia jest IgE niezależna i trudno wykryć testami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka