Dodaj do ulubionych

Sernik czekoladowy?

30.12.24, 17:38
Czy jest mu bliżej do sernika czy to już raczej „mus”?
Robiła któraś?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Sernik czekoladowy? 30.12.24, 17:53
      to zalezy smile

ten byl musem
      mojewypieki.com/przepis/sernik-baskijski-z-orzechami-laskowymi-i-czekolada

ale te dwa byly juz sernikowe (nie mam twarogu na zawolanie, robie zawsze z philadelphi)
      mojewypieki.com/przepis/sernik-z-mleczna-czekolada-i-jajeczkami-czekoladowymi
      mojewypieki.com/przepis/sernik-sliwka-w-czekoladzie

z tym, ze nie jestesmy fanami czekoladowych sernikow
    • crea.tura Re: Sernik czekoladowy? 30.12.24, 18:22
      Robiłam dwa razy z kwestii smaku sernik czekoladowy z nutą cynamonu www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_czekoladowy/przepis.html ale to naprawdę z nutą, bo cynamon jest tylko w małej ilości i dodawany do spodu i szczerze mówiąc jest bardzo mało sernikowy. Czekolada dominuje smak, sernik jest ciężki i "tępy", aczkolwiek do kawy cudowny smile
    • mayaalex Re: Sernik czekoladowy? 30.12.24, 18:23
      Robilam z moich wypiekow pomaranczowo-czekoladowy (z czekoladowa pomarancza Terry’s), z kremowka i mascarpone - wyszedl bardziej mus ale dobry (moj syn ktory sera w dowolnej formie kijem nie ruszy powiedzial ze mam zrobic na jego urodziny taki sam).
      Ale to ciasto bez pieczenia wiec dla mnie w ogole nie miesci sie w kategorii sernikow wink
    • panna_lila Re: Sernik czekoladowy? 30.12.24, 19:10
      Dziękuję za Wasze odpowiedzi, na święta był klasyczny sernik a że zostało mi wiaderko sera, to szukam pomysłu. Musu raczej nie chcę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka