towarzyszka_leila 25.01.25, 10:14 Nie mogę uwierzyć. Wielki żal. Tylko 52 lata. Jego "Rzeczy, których nie wyrzuciłem" to książka, która zmieniła moje podejście do śmierci bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pursuedbyabear Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 10:21 Zaskoczenie wielkie i smutek. Za młodo, mogl jeszcze tyle fantastycznych rzeczy napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 11:09 Też właśnie zobaczyłam wiadomość. Czytałam Rzeczy, których nie wyrzuciłem, Jak przestałem kochać design i Kierunek zwiedzania. Zasmuciłam się Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 11:11 "Rzeczy..." uwielbiam. Trudno uwierzyć..... Są pisarze, których mam wszystko co napisali. Jego pólka będzie bardzo krótka...szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 11:32 Jego felietony w " Polityce" były świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 13:04 Brak mi słów. Dopiero co śmiałam się do łez ze stenogramu rozmów grafików. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 15:51 Jak przykro. Moje pierwsze zetknięcie z Marcinem Wichą, to "Klara: proszę tego nie czytać". Sama miałam wtedy dziecko w nauczaniu początkowym, więc bawiło jak nie wiem. "Rzeczy, których nie wyrzuciłem" - dobre i przejmujące. Wielka strata dla polskiej kultury. RIP Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 19:24 Jak przyczyna zgonu ? ----- "Dynamiczne STOSUNKI międzynarodowe". A one chociaż język polski znały ? www.youtube.com/watch?v=g9c44gna2mI Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Marcin Wicha nie żyje 25.01.25, 21:24 Fakt napisał, że nagła śmierć spowodowana ciężką chorobą, o której nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś