pffpffpff Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:23 Chciałam się pożalić przy okazji. Zapachowo. Zachęcona opisem i nazwą, kupiłam w ciemno Montale intense cafe. Chryste Panie! Czuć w tym wszystko, ale kawy zero. Głównie zwiędnięta róża z cmentarnej wiązanki. Daje radę jeśli psiknę się przed prysznicem i następnie się umyję. Wtedy zapach jest przyjemny. Ale nadal. Kawa w nazwie to jakiś błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:28 Bardzo różnie, bo mam tego dwie szafki. Najbardziej lubię wszelkie Etat Libre d'Orange, bo są baaardzo trwałe. Tak na zwykły dzień to wody z Biotherm. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:40 Aqua Allegoria Neroli & Vetriver Przez ostatnie kilka lat nic mi się nie podobało więc żadnych perfum nie używałam. Ten zapach mnie urzekł. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:24 Szczerze? Uważam, nie powinno się perfumować „na codzień”. Myję się mydłem Zara Home light cotton, lub olejkiem Rituals Sakura, jeżeli używam balsamu, to tylko bezzapachowego. Zapach zostawmy na randki i do alkowy, czasem mam naprawdę dość kiedy garaż podziemny, lub winda jest zasmrodzona perfumami. Moje typy- Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:27 A niby dlaczego zapach zostawmy na randki? Twoje mydło czy olejek Sakura też może ko muś przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:32 Zapach mydła się za mną nie ciągnie, jak perfumy (te ciągnące się, bo te ‚przy ciele’ jeszcze zniosę). Zapach to rzecz intymna, nie powinien zawłaszczać części wspólnych (takich jak winda). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:39 Tobie się tak wydaje. Są ludzie, którym Twoje olejki czy mydło też będą przeszkadzać. Ba, znam ludzi, którym przeszkadza zapach odżywki czy lakieru do włosów. Pytanie gdzie stawiać granice (moim zdaniem nigdzie - to jest indywidualna sprawa, czy i jakie perfumy ktoś chce używać). Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:50 Możesz mieć swoje zdanie ale ludzie będą używać perfum i tak poza alkową Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:49 Alkowy? Hmmm... Perfumy codzienne są raczej nieinwazyjne. Mam teraz na sobie Guidance Amouage i go czuć w całym mieszkaniu ale nie psikam się nim do pracy czy sklepu No ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Wasze perfumy codzienne. 04.03.25, 20:20 Gdzie ty masz "garaz podziemny przesiakniety perfumami"?? Jeszcze rozumiem rano w windzie, bo mnostwo osob psika sie na ubranie, nawet to wierzchnie, i od razu wychodzi. Ale garaz?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:27 Ja jestem nudna, od lat najczęściej tym: www.notino.pl/moschino/funny-woda-toaletowa-dla-kobiet/, ostatnio zamiennie z tymi www.notino.pl/elizabeth-arden/5th-avenue-woda-perfumowana-dla-kobiet/ Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 18:11 Używam mgiełki yves rocher wanilia burbon Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 18:23 Dzisiaj Santal Blush Tom Ford. Odpowiedz Link Zgłoś
ajajaj_toja Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 18:31 Chloe Nomade i Chanel Mademoiselle Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 18:51 O tej porze roku J'adore Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:04 Nie wiem czy zazdraszczam czy współczuję ale u mnie za każdym użyty,m razem wywoływał migrenę i oddałam z dużą przyjemnością dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 19:07 Różnie. Dziś akurat Cravache Robert Piguet, bo czekał mnie ciężki dzień i postanowilam go sobie w ten sposób umilić. Jutro też ciężko będzie, więc albo Casbah RP albo 7 Loewe. Ogólnie ostatnio pachnę na ogół Wood and Spices Montala, Grey Vetiver Tom Ford albo Arabie Serge Lutens. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 19:10 Lubię Arabie, taki miękki lejący się zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonetka Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 19:13 Teraz zimowo używam Kenzo Jungle, Cashmere, Dior Addict i Yves Rocher takie brązowe w typie nieodżałowanego Cocoona (to już nie to samo, ale zapach niesamowicie podobny). A od czasu do czasu mam Midnight Poison, nie tylko na wyjątkowe okazje, używam też na co dzień, ale muszę mieć do niego nastrój. Gdzieś w połowie marca wyciągnę już wiosenne zapachy, w tym roku na pewno m.in. Piąta alejkę Elizabeth Arden i Today Avonu (uważam je za bardzo udany wiosenny zapach) Odpowiedz Link Zgłoś
musktherapy Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 19:28 Tej zimy Fleur de Peau Diptyque na zmianę z Musk Therapy Initio. Czasem Wood Sage and Sea Salt Jo Malone. Po domu: White Tulip and Barley Massimo Dutti. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka3.0 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:47 Mam kilkanaście butelek i mnóstwo próbek/odlewek bo uwielbiam testować nowe zapachy. Dobieram je jak ubrania- w zależności od okazji, pogody i nastroju. Inne do pracy, inne na wielkie wyjścia ze znajomymi, a inne na wyjazdy ze zwiedzaniem. Mam takie spostrzeżenie: jeśli nie jestem pewna co do przebiegu wydarzenia, używam próbki/miniaturki- żeby w razie czego zapach mi się potem źle nie kojarzył. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 10:54 Ja w sumie nie pachnę niczym, bo o ile lubię zapach perfum, to na własnej skórze po ok 10 minutach zaczynają mnie irytować i przeszkadzać. Zaczyna mnie po prostu mdlić i boleć głowa. Perfumy na kimś są ok, o ile ten ktoś jest obok nie za długo. Na dłuższą jazdę samochodem mąż ma zakaz używania perfum, ostatnio również jednego żelu do włosów (ma bardzo specyficzny zapach i nie jestem w stanie go znieść). Ostatnio zaczął mi przeszkadzać zapach prania, proszek do prania jakoś ma zbyt intensywny zapach. Normalnie używam ariel i ten jakoś szybko wietrzał. Kupiłam cos innego, zapach fajny, ale tak intensywny, że nie idzie wytrzymać. Do tego cholernie długo się utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkaantka Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 17:15 Dior ADDICT Od lat jestem wierna, choć zmieniam rodzaje, bo jest ich kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 21:39 Nie mam czegoś takiego jak perfumy codzienne. Wszystko zależy od nastroju, od potrzeby zmian (lub nie) Perfumuję sie dla siebie czyli jak ja czuję to znaczy, że chyba już przegięłam - dlatego raczej unikam dni kiedy mam np zebranie, kino itd, żeby innych nie męczyć. Ale do kawiarni już tak. Teraz mam TFCafe Rose, TF Amalfi, D&G The One, Guerlain mandarynka i mandarynkową wodę perfumowaną od "baby z Grasse" p.s. chciałabym, zeby w/w miały perfumowane dezodoranty w wersji mini Odpowiedz Link Zgłoś
mag-la-swag Re: Wasze perfumy codzienne. 03.03.25, 22:56 Lelas : Navy Dolce et gabbana : l’imperatrice Libre YSL Amor Amor Burberry Carolina Herrera Good Girl Masaya Prestige Odpowiedz Link Zgłoś
mag-la-swag Re: Wasze perfumy codzienne. 03.03.25, 23:06 Zdarza mi sie: Dior : jasmin des anges Gucci : Flora Ysl : Opium La petite robe noire Voilà voilà Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wasze perfumy codzienne. 03.03.25, 23:31 Black Opium ostatnio najczęściej a od czasu do czasu Good Girl. Imprezowo/wieczorowo Shalimar niezmiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
karpie_gdyjem Re: Wasze perfumy codzienne. 04.03.25, 08:51 U mnie był grany COVID niestety, w grudniu, i nadal węch nie wrócił 😞 Fragonard Patchouli na codzien Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Wasze perfumy codzienne. 04.03.25, 18:16 Devotion D&g,Tom Ford tobacco vanille, starodawne Knoving E L , Angel malinowe , a te za ktore zbieram komplementy to Yodeyma boreal- zapach narkotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Wasze perfumy codzienne. 04.03.25, 18:23 Niczym sie nie "pachnie". Perfumy sa niewyczuwalne juz po okolo godzinie, chyba ze ktos sie wypsika jak szalony also poprawia co chwile. Odpowiedz Link Zgłoś