kropkacom 24.02.25, 11:57 Czym pachnie ematka na co dzień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:02 Aktualnie mój codzienny zapach to "Bella Rosa"(Oscar de la Renta). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:06 Różnie, zależy od nastroju i pory roku Zima: Chanel Allure paco rabanne olympea zara london joe malone pommergranate noir Wiosna/ lato: Issey Miyake w różnych wersjach Olejek Nuxe Light blue dojcze i gabana Odpowiedz Link Zgłoś
figaaga Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:43 Zaciekawił mnie olejek jako perfumy. Normalnie wcierasz jak balsam/odżywkę? Długo się utrzymuje zapach? Czy to się wchłania i nie zostawia tłustych plam? Odpowiedz Link Zgłoś
madziana123 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:53 Ja używam różowego. Pięknie i delikatnie pachnie kwiatami. Na lato bajka.. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:05 Z tego co kojarzę są i perfumy o zapachu olejku Nuxe. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:12 Zostawia taki delikatny film, używam czasem zamiast balsamu po prysznicu. Zapach utrzymuje się kilka godzin Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:07 Houbigant quelques fleures royale Kocham. Aktualnie Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarszalek.duda Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:14 Do pracy na zmianę Bottega Veneta i Infinite Sky, w weekend Nike the perfume. Ale idzie wiosna, coś będzie trzeba zmienić, żeby to uhonorować. Szczególnie Infinite Sky jest zimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 21:18 wiesz ze bottegi już nie robią a ceny są kosmiczne? poza tym internet zalany podróbami? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:15 Aktualnie Korres White Tea Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarszalek.duda Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:19 Anna z Wiednia cię zachęciła do Korresów? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:56 Nieee, skąd, pierwsze słyszę. Kupowałam krem pod oczy i allegro podsunęło wodę toaletową, nawet nie wiedziałam, że mają w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:27 Teraz głównie 3 na zmianę: Soir D'Orient, Cafe Rose i Escentric 01. Dzisiaj akurat pachnę Flower Market MM, bo mi pasowały do ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:35 Aktualnie Mon Paris ISL na zmianę z Idole Lancome. Nie jestem bardzo perfumiarska, nie szukam niszowych zapachów, biere to, co mi w nos wpadnie :p Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:48 latem: któryś z letnich rodzajów owocowych perfum Escada - oni co roku mają takie fajne perfumy albo Issey Miyake- L'eau d'Issey ZImą: Jesus del Pozo - Halloween albo kończące mi się zapasy Loewe Essencia Femme - miałam kilka butelek, ale to już koniec, trzeba będzie poszukać czegoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
marta715 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:01 Uwielbiam Halloween to lekko fioletowe. Poza tym Teaology Lemon Matcha Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:12 tak ono jest niesamowite. Już kilka osób samych z siebie mnie komplementowało za perfumy - i zawsze wtedy ma Halloween. Ostatnio jeden znajomy powiedział mi że pachnę jak wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:51 to zależy od dnia : Jak jest/było ostatnio zimno to naprzemiennie było grane Dio Hypnotic poison lub Thierry Mugler Angel - wypust z początków sprzedaży zapachu. Lubię też teraz używać Allure/ chodzą też Miis Dior Le parfum i Absolutely Blooming. Cieplejsze dni : YSL Mon Paris i bardzo znane La vie est Belle (wersja podstawowa) Czasami, ale to od święta używam -bo oszczędzam dior dune z 2010 roku (kocham ten zapach) Jak mam ochotę wkurzyć otoczenie - to wiecej niż dwa psiki Aliena z 2012 roku . Te parędzisiąt butelek, które mam wystarczy mi na długo i sama sobie narzuciłam zakaz kupowania czegoś nowego....ale zakaz zakazem a życie sobie i humor czasami poprawić sobie trzeba. Także ten....nie mowię nie, bo na liście mam jeszcze parę zapachów , do zakupu... Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:33 Znaczy, że ile masz" parędziesiąt? To u mnie jakby nic, 10 max Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:09 paredziesiat - 67 szt - przeważnie po 100 ml..bo najlepiej wychodzą cenowo - obecnie staram się wychodzić z mojego uzależnienia perfumowego - bo był czas kiedy miałam powyżej 110 szt butelek....ale mi już chyba przeszło. Dziś pachnę Diod Addict EDP z 2015 r i jest moc ! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 19:32 I pachnie Ci Hypnotic…? Kupiłam w sephorze niesiona nostalgia (moj signature scent na studiach) i po 5 min nie czuję nic… Oczywicie nos się uodparnia na zapach, ale z reguły na drugi dzień masz reset i czujesz na wczorajszych ubraniach - a u mnie i na ubraniach nic. Na papierku/testerze drugiego dnia - nic… Dla porównania Black Opium La Perfume czuję na sobie solidne kilka h, na ubraniach następnego dnia nadal bardzo silnie. Na nadgarstku mam teraz Narciso Rodeigueza psiknięte 2 dni i 2 prysznice temu - i nadal czuję to charakterystyczne piżmo… 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:11 Taaaak, pachnie, przepięknie, na skórze do zmycia- na ciuchach az do prania, ale mam dwie butelki z około 2014 roku i moc jest cudowna i BARDZO ubolewam na faktem że się kiedyś skończą . bo teraz to co jest na półkach to rozwodnione siki a nie zapach z czasów jego wydania Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 19:23 Aaaaa, czyli masz sprzed reformulacji… A w ogóle to muszę się pożalić, że (niesiona rozżaleniem z powodu zepsucia Poison) zamówiłam sobie Narciso przez hebe - i dziś właśnie dostałam totalnie ordynarną podróbę… Noz kurde, nic się nie zgadza - cuchnie, odlew szkła w butelce jest inny, napisy są rozmazane, fonty jakby z lekka inne. Czy już nie ma żadnych gwarancji i nawet duże sieci wciskają klientom podrobiony badziew??? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:53 Eau de cologne 4711, Guerlain Eau du Coq, Sisley Eau de Campagne. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:01 Aqua Allegoria Ginger Piccante (przestali produkować, dojadam końcówkę, chlip chlip) Origins Ginger Essence (w ramach poszukiwania czegoś, co mi powyższe zastąpi) Versace Versense Angel Nova Chanel Chance Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:06 D&G Q Juliette has a gun mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:31 Ematka pachnie brakiem luksusu, znaczy Hugo Boss Red z promki w Rossmannie Odpowiedz Link Zgłoś
czarne-jagody Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:37 Na zimę łubię estee lauder sensuous, cartier la panthere , lara rivenati. Latem a girl in capri, moschino love love. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:48 Siostrl, u mnie Adidas Flower Dream zamiennie z Fizzy Energy też z Rossmanna 😆. Czasem kwiat wiśni z Ives Rocher 😁. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta_tannenbaum Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:44 Dwa na zmianę, do każdego mam sentyment: - Lanvin Oxygene - pierwszy zapach, jaki sama sobie wybrałam, jeszcze w liceum. Podobno już od dawna nie produkują, ale ciągle gdzieś mi się udaje znaleźć - J'ose Eisenberg - dostałam rok temu od taty, który chciał mi w ten sposób kupić jakieś trochę "feministyczne" perfumy, co było super gestem z jego strony Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:19 J’ose bardzo lubię, ale dla mnie to zbyt męski zapach więc używa mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 18:05 On się w pierwszym wrażeniu wydaje męski. Uwielbiałam ten zapach na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:01 U mnie ostatnio Le parfum de Lempicka na zamianę z Cinema YSL, wczoraj dla odmiany pachniałam Chanel nr 5. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:03 Jesienią i zimą Mirto di Panarea od Aqua di Parma i Eau de Minthe od Diptique. Wiosną i latem Fico di Amalfi, Aqua di Parma i Eau Oyedo, Diptique. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:08 Odkrylam nowe Joanny Krupy i przepadłam Są obłędne Secret sense Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:31 Maison crivielli papirus, le labo the matcha, tom Ford cafe rose. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:40 Jo Malone Blackberry and Bay Clinique Happy/Happy in bloom (rozowe/fioletowe) Gucci Flora ale zostaly mi same resztki a niestety juz ich nie produkuja Lancome Tresor, do ktorego wrocilam po latach Kenzo Jungle, na zime wylacznie Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:14 Skin marki Clean oraz United Dreams Forever Green Benetton. Są dobre i nie żal psikać. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:18 Tobacco Vanille TF na zmianę z piątką Chanel. Od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:21 Ostatnio Carolina Herrera 212 VIP Rose , kwiatowy i bardzo kobiecy zapach, pasuje na dzień i pasuje na wieczór. Ale idzie już wiosna, i zaraz przerzucę się na coś lżejszego, bardziej świeżego, cytrusowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosia76 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:29 Coś ostatnio podbieram mężowi, bo wolę męskie 😮 Kupiłam sobie Hermesa Terre😉 Odpowiedz Link Zgłoś