Dodaj do ulubionych

Wasze perfumy codzienne.

24.02.25, 11:57
Czym pachnie ematka na co dzień?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:02
      Aktualnie mój codzienny zapach to "Bella Rosa"(Oscar de la Renta).
    • taje Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:04
      Molecule 01
    • aga_sama Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:06
      Różnie, zależy od nastroju i pory roku
      Zima:
      Chanel Allure
      paco rabanne olympea
      zara london
      joe malone pommergranate noir
      Wiosna/ lato:
      Issey Miyake w różnych wersjach
      Olejek Nuxe
      Light blue dojcze i gabana smile
      • figaaga Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:43
        Zaciekawił mnie olejek jako perfumy. Normalnie wcierasz jak balsam/odżywkę? Długo się utrzymuje zapach? Czy to się wchłania i nie zostawia tłustych plam?
        • madziana123 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:53
          Ja używam różowego. Pięknie i delikatnie pachnie kwiatami. Na lato bajka..
        • chicarica Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:05
          Z tego co kojarzę są i perfumy o zapachu olejku Nuxe.
        • aga_sama Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:12
          Zostawia taki delikatny film, używam czasem zamiast balsamu po prysznicu. Zapach utrzymuje się kilka godzin
    • lilia.z.doliny Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:07
      Houbigant quelques fleures royale
      Kocham.
      Aktualnie wink
    • feldmarszalek.duda Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:14
      Do pracy na zmianę Bottega Veneta i Infinite Sky, w weekend Nike the perfume. Ale idzie wiosna, coś będzie trzeba zmienić, żeby to uhonorować. Szczególnie Infinite Sky jest zimowe.
      • bib24 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 21:18
        wiesz ze bottegi już nie robią a ceny są kosmiczne?
        poza tym internet zalany podróbami?
    • primula.alpicola Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:15
      Aktualnie Korres White Tea
      • feldmarszalek.duda Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:19
        Anna z Wiednia cię zachęciła do Korresów?
        • primula.alpicola Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:56
          Nieee, skąd, pierwsze słyszę. Kupowałam krem pod oczy i allegro podsunęło wodę toaletową, nawet nie wiedziałam, że mają w ofercie.
    • koko8 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:27
      Teraz głównie 3 na zmianę: Soir D'Orient, Cafe Rose i Escentric 01.
      Dzisiaj akurat pachnę Flower Market MM, bo mi pasowały do ubrania.
    • szarmszejk123 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:35
      Aktualnie Mon Paris ISL na zmianę z Idole Lancome.
      Nie jestem bardzo perfumiarska, nie szukam niszowych zapachów, biere to, co mi w nos wpadnie :p
    • beataj1 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:48
      latem: któryś z letnich rodzajów owocowych perfum Escada - oni co roku mają takie fajne perfumy albo Issey Miyake- L'eau d'Issey
      ZImą: Jesus del Pozo - Halloween albo kończące mi się zapasy Loewe Essencia Femme - miałam kilka butelek, ale to już koniec, trzeba będzie poszukać czegoś nowego.
      • marta715 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:01
        Uwielbiam Halloween to lekko fioletowe. Poza tym Teaology Lemon Matcha
        • beataj1 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:12
          tak ono jest niesamowite.
          Już kilka osób samych z siebie mnie komplementowało za perfumy - i zawsze wtedy ma Halloween. Ostatnio jeden znajomy powiedział mi że pachnę jak wakacje smile
    • alina460 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:49
      Si (czerwone)
    • kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:51
      to zależy od dnia : Jak jest/było ostatnio zimno to naprzemiennie było grane Dio Hypnotic poison lub Thierry Mugler Angel - wypust z początków sprzedaży zapachu.
      Lubię też teraz używać Allure/ chodzą też Miis Dior Le parfum i Absolutely Blooming.
      Cieplejsze dni : YSL Mon Paris i bardzo znane La vie est Belle (wersja podstawowa)
      Czasami, ale to od święta używam -bo oszczędzam dior dune z 2010 roku (kocham ten zapach)
      Jak mam ochotę wkurzyć otoczenie - to wiecej niż dwa psiki Aliena z 2012 roku smile.
      Te parędzisiąt butelek, które mam wystarczy mi na długo i sama sobie narzuciłam zakaz kupowania czegoś nowego....ale zakaz zakazem a życie sobie i humor czasami poprawić sobie trzeba. Także ten....nie mowię nie, bo na liście mam jeszcze parę zapachów smile, do zakupu...
      • alina460 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:33
        Znaczy, że ile masz" parędziesiąt? To u mnie jakby nic, 10 max smile
        • kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:09
          paredziesiat - 67 szt - przeważnie po 100 ml..bo najlepiej wychodzą cenowo - obecnie staram się wychodzić z mojego uzależnienia perfumowego - bo był czas kiedy miałam powyżej 110 szt butelek....ale mi już chyba przeszło. Dziś pachnę Diod Addict EDP z 2015 r i jest moc ! smile
      • memphis90 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 19:32
        I pachnie Ci Hypnotic…? Kupiłam w sephorze niesiona nostalgia (moj signature scent na studiach) i po 5 min nie czuję nic… Oczywicie nos się uodparnia na zapach, ale z reguły na drugi dzień masz reset i czujesz na wczorajszych ubraniach - a u mnie i na ubraniach nic. Na papierku/testerze drugiego dnia - nic…

Dla porównania Black Opium La Perfume czuję na sobie solidne kilka h, na ubraniach następnego dnia nadal bardzo silnie. Na nadgarstku mam teraz Narciso Rodeigueza psiknięte 2 dni i 2 prysznice temu - i nadal czuję to charakterystyczne piżmo… 😱
        • kitty4 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:11
          Taaaak, pachnie, przepięknie, na skórze do zmycia- na ciuchach az do prania, ale mam dwie butelki z około 2014 roku i moc jest cudowna i BARDZO ubolewam na faktem że się kiedyś skończą sad. bo teraz to co jest na półkach to rozwodnione siki a nie zapach z czasów jego wydania
          • memphis90 Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 19:23
            Aaaaa, czyli masz sprzed reformulacji…

A w ogóle to muszę się pożalić, że (niesiona rozżaleniem z powodu zepsucia Poison) zamówiłam sobie Narciso przez hebe - i dziś właśnie dostałam totalnie ordynarną podróbę… Noz kurde, nic się nie zgadza - cuchnie, odlew szkła w butelce jest inny, napisy są rozmazane, fonty jakby z lekka inne. Czy już nie ma żadnych gwarancji i nawet duże sieci wciskają klientom podrobiony badziew???
            • kropkacom Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 21:29
              Wątpię.
    • chatgris01 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 12:53
      Eau de cologne 4711, Guerlain Eau du Coq, Sisley Eau de Campagne.
    • martishia7 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:01
      Aqua Allegoria Ginger Piccante (przestali produkować, dojadam końcówkę, chlip chlip)
      Origins Ginger Essence (w ramach poszukiwania czegoś, co mi powyższe zastąpi)
      Versace Versense
      Angel Nova
      Chanel Chance
    • bazia_morska Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:06
      D&G Q
      Juliette has a gun mmmm
    • gr.uu Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:31
      Ematka pachnie brakiem luksusu, znaczy Hugo Boss Red z promki w Rossmannie
      • czarne-jagody Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:37
        Na zimę łubię estee lauder sensuous, cartier la panthere , lara rivenati. Latem a girl in capri, moschino love love.
      • kiddy Re: Wasze perfumy codzienne. 25.02.25, 09:48
        Siostrl, u mnie Adidas Flower Dream zamiennie z Fizzy Energy też z Rossmanna 😆. Czasem kwiat wiśni z Ives Rocher 😁.
    • ruta_tannenbaum Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 13:44
      Dwa na zmianę, do każdego mam sentyment:
      - Lanvin Oxygene - pierwszy zapach, jaki sama sobie wybrałam, jeszcze w liceum. Podobno już od dawna nie produkują, ale ciągle gdzieś mi się udaje znaleźć
      - J'ose Eisenberg - dostałam rok temu od taty, który chciał mi w ten sposób kupić jakieś trochę "feministyczne" perfumy, co było super gestem z jego strony smile
      • pffpffpff Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:19
        J’ose bardzo lubię, ale dla mnie to zbyt męski zapach więc używa mąż.
        • em_em71 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 18:05
          On się w pierwszym wrażeniu wydaje męski. Uwielbiałam ten zapach na sobie.
    • aqua48 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:01
      U mnie ostatnio Le parfum de Lempicka na zamianę z Cinema YSL, wczoraj dla odmiany pachniałam Chanel nr 5.
    • beaucouptrop Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:03
      Jesienią i zimą Mirto di Panarea od Aqua di Parma i Eau de Minthe od Diptique. Wiosną i latem Fico di Amalfi, Aqua di Parma i Eau Oyedo, Diptique.
    • wapaha Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:08
      Odkrylam nowe Joanny Krupy i przepadłam
      Są obłędne
      Secret sense
    • sabek81 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:31
      Maison crivielli papirus, le labo the matcha, tom Ford cafe rose.
    • mayaalex Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 14:40
      Jo Malone Blackberry and Bay
      Clinique Happy/Happy in bloom (rozowe/fioletowe)
      Gucci Flora ale zostaly mi same resztki a niestety juz ich nie produkuja
      Lancome Tresor, do ktorego wrocilam po latach
      Kenzo Jungle, na zime wylacznie
    • kropkacom Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:14
      Skin marki Clean oraz United Dreams Forever Green Benetton. Są dobre i nie żal psikać. big_grin
    • pffpffpff Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:18
      Tobacco Vanille TF na zmianę z piątką Chanel.
      Od kilku lat.
    • pepsi.only Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 15:21
      Ostatnio Carolina Herrera 212 VIP Rose , kwiatowy i bardzo kobiecy zapach, pasuje na dzień i pasuje na wieczór.
      Ale idzie już wiosna, i zaraz przerzucę się na coś lżejszego, bardziej świeżego, cytrusowego.
      • mallgosia76 Re: Wasze perfumy codzienne. 24.02.25, 17:29
        Coś ostatnio podbieram mężowi, bo wolę męskie 😮
        Kupiłam sobie Hermesa Terre😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka