tanebo0001 22.04.25, 08:00 Włączył mi się alarm mcafee i za chińskiego boga nie idzie tego wyłączyć. Jak się tego g. pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: mcafee hell 22.04.25, 08:18 tanebo0001 napisał: > Włączył mi się alarm mcafee i za chińskiego boga nie idzie tego wyłączyć. > Jak się tego g. pozbyć? Na początek spróbować po dobroci, bo to zapewne addware. Zabić proces w Menedżerze zadań i wyłączyć autouruchamianie. Panel sterowania, Programy i funkcje i odinstalować. A przy okazji sprawdzić kiedy się przyszwędał i czy tylko on jeden. Jeśli po dobroci nie zadziała, będziemy kombinować inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: mcafee hell 22.04.25, 08:55 A coby nie mnożyć wątków, działa Wam 24.energa.pl ? Ping odpowiada 193.243.143.97 ale poza tym nic. I to od paru dni. Na razie nie rusza, ale na początku maja muszę podać zerowe zużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: mcafee hell 22.04.25, 09:03 krwawy.lolo napisał: > A coby nie mnożyć wątków, działa Wam 24.energa.pl ? U mnie otwiera się ich strona logowania. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: mcafee hell 22.04.25, 09:08 Cholera, vpn? Znasz jakieś darmowe, dobre vpn? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: mcafee hell 22.04.25, 10:50 Tak vpn. Zainstalowałem sobie urban.vpn i działa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: mcafee hell 22.04.25, 11:22 Na komórce zainstalowałem i też działa. Ale po wypróbowaniu wywaliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: mcafee hell 23.04.25, 15:38 "Naprawili". Mogę się zalogować bez VPN. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: mcafee hell 22.04.25, 13:39 Nie działa. To widzę na ekranie. Okienka wyskakują szybciej niż je kasuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: mcafee hell 23.04.25, 18:44 tanebo0001 napisał: > Nie działa. To widzę na ekranie. Okienka wyskakują szybciej niż je kasuję. Ja widzę powiadomienia od przeglądarki Googli, a to jest osobny temat i nie musi mieć bezpośredniego związku z zainstalowanym na komputerze oprogramowaniem. Zablokuj te powiadomienia. Widzę także, że masz oprogramowanie Dell-a, więc McAfee to pewnie bloatware, czyli do niczego niepotrzebne oprogramowanie dostarczane gratis wraz ze sprzętem. Ale McAfee opłacał wmuszanie swoich programów na kilka różnych sposobów. Na stronach supportu Dell-a również znajdziesz opis jak się tego pozbyć. Niestety widzę jedynie początek listy procesów, a tu udało mi się wypatrzeć tylko zupełnie zbędny Avast Browser (pewnie addware). Spróbuj użyć AdwCleaner i pozbyć się addware'u. Listę aktywnych procesów możesz uzyskać z wiersza poleceń: tasklist /SVC > tasks.txt Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: mcafee hell 22.04.25, 16:10 Wyłącz komputer (hard reset). Puść zaufany program sprzątający. I nie ściągaj więcej wirusów. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: mcafee hell 22.04.25, 16:36 To byłoby ironią złapanie wirusa od ematki. Nie zabezpieczam się podczas kontaktu z ematką Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: mcafee hell 22.04.25, 16:21 To było mega trudne kiedyś komuś czyściłam ale już nie pamiętam jak. Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: mcafee hell 22.04.25, 16:35 bitdefender.pl/jak-calkowicie-usunac-mcafee/ Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: mcafee hell 22.04.25, 16:37 Bo nie wystarczy samo odinstalowanie w dodaj/usuń programy Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: mcafee hell 23.04.25, 00:37 blahblah2 napisał(a): > Bo nie wystarczy samo odinstalowanie w dodaj/usuń programy Zdaje się, że link od Bitdefendera nie działa (przynajmniej u mnie), więc spróbujcie ten: download.mcafee.com/molbin/iss-loc/SupportTools/MCPR/MCPR.exe Odpowiedz Link Zgłoś