Dodaj do ulubionych

Ginekolog NFZ

25.04.25, 16:29
Nie wiem na ile ematka śledzi rynek usług medycznych w ramach ubezpieczenia, ale postanowiłam sprawdzić możliwość zapisania się do ginekologa. Z NFZ korzystałam wieki temu, ale z tego co pamiętam poradni bylo co najmniej kilkanaście w promieniu 5km.
Wchodzę sobie na stronę NFZ i uwaga: w całym Trójmieście są 3 poradnie realizujące świadczenia.
Myślę, że pytania o niską dzietność można sobie darować.
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 16:34
      U mnie jest jeden który przyjmuje raz w tygodniu przez 2 godziny 🤦‍♀️.
    • tilijka123 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 16:38
      Strona NFZ jest pod tym względem mało wiarygodna. Według niej w moim mieście nie ma żadnego ginekologa na NFZ a w rzeczywistości jest w większości przychodni, również prywatnych. Radziłabym skontaktować się bezpośrednio z najbliższymi przychodniami.
      Od lat korzystam z ginekologa na NFZ w prywatnej przychodni. Nie ma problemu ze zrobieniem usg ginekologicznego i cytologii podczas normalnej wizyty ani usg piersi. Dziś zapisałam się na 6 maja, więc terminy też sa ok.
    • dni_minione Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 16:38
      Niemożliwe. W Krakowie są setki opcji. Sama chodzę od lat do przychodni 20 m od mojego domu, mam bardzo fajną ginkę.
    • afifakx Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 16:48
      A tymczasem samozwańczy teoginekolodzy w koloratkach grasują i swoim zwyczajem podburzają i zastraszają.

natemat.pl/601823,ksiadz-zatrzymany-za-hejt-na-lekarke-z-olesnicy-prawica-szaleje
      • fyshka_hop Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:43
        Możesz dać namiary?🙏
    • alicia033 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 16:57
      no nie wiem...
      terminyleczenia.nfz.gov.pl/?search=true&Case=1&ServiceName=PORADNIA+PO%C5%81O%C5%BBNICZO-GINEKOLOGICZNA&State=11&Locality=gda%C5%84sk&Provider=&Place=&Street=
      - to lista tylko dla samego Gdańska. Podejrzewam, że wybrałaś tylko "poradnia ginekologiczna", wtedy faktycznie wychodzą tylko 3 wyniki. Tylko, że to błąd. "Położniczo-ginekologiczny" to także ginekologiczny, nie zarezerwowany wyłącznie dla kobiet w ciąży i połogu.
      • kk345 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:10
        Czyli taka piękna jatka się zapowiadała, a tu ups... niekoniecznie.
      • bazia_morska Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:47
        Oczywiście, mój błąd.
    • blahblah2 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 17:02
      Ginekolog na NFZ to było najgorsze co mogłam zrobić, dentysta zresztą też, mleko się rozlalo
    • andaba Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 17:30
      Chciałam zapisać córkę w grudniu. Okazało się że do czerwca nie ma terminów, a zeszytu na drugie półrocze jeszcze nie ma.
      Amen.
      Jak chodziłam kiedyś, to się szło do przychodni rano, siadało w kolejce i było przyjętym dziś, nie za pół roku.
      Nie wiem, co się podziało przez ostatnie kilkanaście lat.
      • demodee Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 17:38
        > się szło do przychodni rano, siadało w kolejce i było przyjętym dziś, nie za pół roku.

Dzisiaj też, jeśli przyjdziesz do przychodni rano i spytasz lekarza zanim przyjmie pierwszego pacjenta, czy Cię przyjmie, bo masz pilny problem, to Cię prawdopodobnie przyjmie. Tylko nie wiadomo o której godzinie.
        • johana741924 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:00
          W mojej przychodni jest 2 Przyjmują codziennie przez ok 4 h
      • szmytka1 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:48
        U mojego ginekologa tak to działa jak opisujesz, tzn przychodzisz i w ten dzień xie przyjmują. Za to do okulistów jest tak jak u ciebie u giną.

• magdulecp Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:20
      W samej Gdyni jest około 20, które wypluł mi internet. Może naucz się szukać?
      • szmytka1 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:46
        Na hasło gdansk nfz ponad 30
    • palacinka2020 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:39
      Nie jest to mozliwe, ginekologow na nfz jest duzo. Kazdy szpital.ma przychodnie.
    • szmytka1 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:45
      Yyyy po wpisaniu wyszukiwania gdansk ginekolog nfz pokazalo ponad 30 adrwsow. nie wiem ile dokładnie, bo na 30 pozycji zaprzestałam liczenie. Terminy oczekiwania i np. 11 dni i 160 dni, do wyboru do koloru. Cos robisz nieumiejętnie.
      • bazia_morska Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 18:49
        Oczywiście, szukałam tylko na stronie nfz, licząc, że tam są wiarygodne dane, ale wpisałam poradnia ginekologiczna, a nie położniczo ginekologiczna. Piątek, wybaczcie.
        • szmytka1 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 19:00
          Najważniejsze, że się wyjaśniło i może sobie znajdziesz lekarza. A coś źle wpisać każdemu się może zdarzyć.
    • 18lipcowa3 Re: Ginekolog NFZ 25.04.25, 19:09
      Co ty pleciesz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka