• anorektycznazdzira Re: 29,1 19.05.25, 06:23
      Znaczy tak:
      frekwencja była prawie 67% a w 2023 prawie 75% - i właśnie tych 8% brakuje
      trza doopkę ruszyć a nie siedzieć i wzdychać
      • zanetka.x Re: 29,1 19.05.25, 15:58
        to tak nie działa, duże miasta miały w tych wyborach frekwencję 74% , małe nie miały, a małe to elektorat Nawrockiego, tak wiec wzrost frekwencji da korzyść Nawrockiemu bo będzie pochodził z małych miast
    • alpepe Re: 29,1 19.05.25, 07:52
      Dokładnie tak. Moja matka, która nie głosowała, też do mnie: jak wygra Trzaskowski, zabierze jej emeryturę. Ona nie jest za PiS, ale gdzieś ten przekaz słyszała. A jeśli ona słyszała, to inni też.
      Jednak ta gnida Kaczysław jest geniuszem, wiedział, że może wystawić bandytę, a i tak jego poddani na niego zagłosują.
      • nika_1985 Re: 29,1 19.05.25, 08:40
        Bezmózgowcy i tyle. Trzeba mieć minimum jakiejś świadomości i oleju w głowie.
        Starzy omamieni.
        Nie wiem co musiałoby się stać żeby nie głosowali na pis. Młodzi też.. jakby im internet odcieli i ogromne kolejki bylyby na granicy jak dawniej, albo bany na wyjazdy to może wtedy mozgownica ruszyliby.
        Bo póki co..to widać,że nie dociera.
    • conena Re: 29,1 19.05.25, 08:02
      no to miłych wakacji na podlasiu, lubelszczyźnie, podkarpaciu i reszcie, która uparcie głosuje na pisiorów.
      rozumiem, że demokracja, każdy może głosować jak chce, ale ja mogę nie chcieć wydawać tam moich pieniędzy i od dzisiaj będę każdemu obrzydzać. niech se tam jeździ kanalia szynkowski wel sęk i jemu podobni.
      • nika_1985 Re: 29,1 19.05.25, 08:37
        Otoz to.
        Nie ma idealnego kandydata, ani jeden ani drugi nie jest transparentny, ale Pisowcy to niestety radykałowie i oszołomy, a to już mega niebezpieczne sie robi. Jak wygrają to dalej będą blokować wszystkie ustawy jak Duda, dalej kłótnie, afery chęć wyprowadzenia Pl z Unii i wiele innych mega niekorzystnych rzeczy.
        Nie wiem jakim trzeba być kretynem,żeby głosować na nich. Wiekszosc moich znajomych niby nie za Pisz ale to cichociemni..mamuśki na 100% poszły glosowac na to barachlo "dla dobra dzieci". W głowie to one za dobrze nie mają.
        To samo starzy, afera mieszkaniowa, Pis ma gdzieś starych ludzi generalnie..nawija makaron na uszy a oni i tak idą i głosują. Patologia i tyle.. społeczeństwo totalnie odmozdzone.
        Nie wiem ck trzeba
        • zanetka.x Re: 29,1 19.05.25, 08:55
          nie nie będzie blokować bo będzie zmiana koalicji na PIS-Konfederacja-PSL lub przyspieszone wybory, które wygra prawica
          • mava12 Re: 29,1 19.05.25, 09:26
            i to jest powód do radości? że namnozy sie takich "karolków"-kombinatorów? i nowych miliarderów, na których ty będziesz zasuwała?
            No ja nie wiem, może ty lubisz być niewolnikiem i zapier**lac na majątki innych, ja tam wole pracować na swój.
            A wszystko, oczywiscie, pod "białoczerwoną" i ksiedzem na przodzie...tez zresztą nieźle żyjacym z NASZEJ pracy.
          • ageman Re: 29,1 19.05.25, 09:26
            zanetka.x napisała:

> nie nie będzie blokować bo będzie zmiana koalicji na PIS-Konfederacja-PSL lub p
            > rzyspieszone wybory, które wygra prawica

Jesteś wróżką czy realnie sterujesz wyborami w tym kraju ?

Moderacjo, czy można namierzyć zanetke po IP i zgłosić na policję ?

Aga
            • evro44 Re: 29,1 19.05.25, 09:59
              a co się dziwisz, mając taki nick pokazuje w jakim miejscu stoi. Mamy taką Polskę właśnie gdzie żanetki, dżesiki i brajanki decydują o losie tego nieszczęsnego kraju.
              • nika_1985 Re: 29,1 19.05.25, 10:25
                Otoz to.
    • princesswhitewolf Re: 29,1 19.05.25, 11:12
      Polacy sa zniecheceni wobec UE ze wzgledu na przeogromny naplyw Ukraincow i pogarszajaca sie przez to opieke medyczna itd. Ruska propaganda tez robi swoje. Ludzie nie wierza mainstream news, i wola czerpac "wiedze" z Youtubowych filmikow.

Dlatego glosowali jak glosowali
      • wrota.do.lasu Re: 29,1 19.05.25, 11:24
        Nie tylko ....drożyzna, zielony ład, nierówne traktowanie członków UE.
        Mądrzy z ue wystapili. Oczywiście Polska Nie jest na to gotowa, ale musimy dbać o swoje interesy a nie interesy niemiec.

• fogito Re: 29,1 19.05.25, 15:12
          Jedź do Czarnogóry i zobacz jak tam bez Unii się żyje. Szybciutko wrócisz.
      • dramatika Re: 29,1 19.05.25, 11:46
        princesswhitewolf napisała:

> Polacy sa zniecheceni wobec UE ze wzgledu na przeogromny naplyw Ukraincow

Co ma UE do napływu Ukraińców? big_grin
        Zapleczem dla poligonu, jakim jest w wojnie amerykańsko - rosyjskiej Ukraina, jesteśmy na rozkaz USA, a nie UE big_grin
      • hanusinamama Re: 29,1 19.05.25, 16:02
        Ile ty wiesz o naszym kraju mieszkając w tym swoim UKeju to aż podziw bierze.
        A prawda jest taka, że cie zrzyna żeście sobie w stopę strzelili Brexitem i teraz bym chciała POlexitu...no skoro nie ma tej wyczekiwanej wojny u nas to przynajmniej polexit!!!
        Widać jaka szczęśliwa tam jesteś, jaka spełniona...
      • paniusiapobuleczki Re: 29,1 20.05.25, 06:28
        O matulu, właśnie widać propagandę. Gratki princess.
    • afro.ninja Re: 29,1 19.05.25, 11:56
      Niestety koalicja szybko rozczarowała. Jest coraz drożej i od razu piszę, bo tu się zlecą obrończynie, to nie wina Tuska!
      Oczekiwania Polaków były większe, a społeczeństwo sie starzeje, radykalizuje. Takim wyborcom, Trzaskowski nie zaoferuje nic.
      Wierzę w drugą turę, że ludzie pójdą do wyborów, choć frekwencja była przednia. Sama miałam nie iść na pierwszą turę w lokalu pojawiłam się o 20.20. Może ci co nie poszli, pójdą w pierwszej turze, oby.
      • afro.ninja Re: 29,1 19.05.25, 11:57
        W drugiej turze.
      • mava12 Re: 29,1 19.05.25, 15:33
        >Jest coraz drożej

ale co ci jest "coraz drożej"? i co prezydent moze w tej sprawie zrobic?!
        • droch Re: 29,1 19.05.25, 17:56
          Jak to co? Zabronić podnoszenia cen, jak Łukaszenka big_grin
    • marta.graca Re: 29,1 19.05.25, 15:38
      Ale co, naprawdę wierzysz, że władza jest w stanie zmieniać mężczyzn hetero w homo?
    • malgosiagosia Re: 29,1 19.05.25, 19:11
      mabel_mora napisa�a:

> nawet gdyby zgwałcili im żonę, matkę, córkę, zabrali i sprzedali chatę, a na ko
      > niec nas. rali na wycieraczkę, to nadal będą na nich głosować, a to guano przec
      > howywać jako relikwie.

Mam takie samo zdanie o wyborcach Tuska i jego przydasiow.
    • zanetka.x Re: 29,1 20.05.25, 06:13
      Jest coś takiego jak spowiedź. Skoro Bóg wybacza grzechy to człowiek, wyborca też musi.
    • czere-mcha Re: 29,1 20.05.25, 12:24
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,31951853,mentzen-ma-propozycje-do-nawrockiego-i-trzaskowskiego-ws-poparcia.html#s=BoxMMtImg2

Nawrocki zwyciężył wybory w gdańskim DPS-ie, gdzie przebywa Jerzy Ż., od którego kandydat przejął mieszkanie. Lokal został przeznaczony na cele charytatywne.

WTF?
      Czy to jakiś żart?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka