Dodaj do ulubionych

Mineralne kremy z filtrem UV

22.05.25, 15:50
Wątek głównie dla kury, bo pytała mnie kilka dni temu, czy mogę coś mineralnego z wysokim filtrem polecić.
Podałam dwa produkty i+m Mix & Match Daily UV-Fluid SPF 50 oraz HEJ ORGANIC Daily Sun Fluid SPF 50. Oba wcześniej nie testowałam, od wczoraj jednak mam ten drugi od Hej Organic i jestem zachwycona.

HEJ ORGANIC Daily Sun Fluid SPF 50 jest najlepszym mineralnym kremem z filtrem, jaki w życiu testowałam. Bardzo lekki, żaden klajster, doskonale się rozprowadza i zostawia przyjemny, suchy, satynowo-pudrowy finish. W składzie ma tlenek cynku i tytanu, mimo tego bielenie jest minimalne. Na opakowaniu jest wprawdzie non-whitening, ale ja zauważam przy solidnym nałożeniu minimalny mineralny ślad, który na mojej jasnej skórze wygląda nawet ładnie. Jak ktoś ma ciemną lub opaloną skórę, to może efekt bielenia zauważyć mocniej, ale to i tak nie jest mineralny krem starej generacji, który zostawiał ciężką, białą, klejącą maskę.
Zaraz zamówię sobie jeszcze kilka tub, bo ten krem jest bardziej komfortowy od moich kremów z filtrem organicznym i mogą go przede wszystkim bez problemu smarować na szyi i dekolcie bez obawy, że przebarwię sobie ubrania na żółto. Ma lekki migdałowy zapach, szybko ulatniający się.
Marka ma także produkt Cactus The Protector Face Cream SPF 30, też dobry, też wypróbowałam, też lekki, jakby ciut bardziej pudrowy od 50tki. Z lekkim cytrynowym zapachem.
Oba kremy nie gryzą w oczy, większość organicznych i niektóre mineralne u mnie to robią.
Obserwuj wątek
    • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 18:23
      o, dzięki. Ja jestem w kryzysie "filtrowym" (nic mi się nie podoba, co nie znaczy, że nie uzywam))
      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 19:03
        Podbijam wątek, może kura przeczyta.
    • alina460 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 19:44
      A polecicie coś z filtrem 30?
      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 20:28
        Ten drugi w zielonej tubie. Hej Organic Cactus The Protector Face Cream SPF 30. Wiem, że kosmetyki niemieckie i mogą być trudno dostępne, są chyba w sklepie ecco verde, ale kremy tej marki są lepsze od wszystkiego mineralnego, co próbowałam do tej pory.
        Nie rozróżniałabym tu jednak 30 czy 50, bo one oba kosztują tyle samo i oba mają taki sam minimalny stan bielenia, nie ma więc konieczności brania niższego filtra. Ja ma dwie tuby 30 i dwie tuby 50. Ten 30 użyłam dziś, bo było pochmurnie. Ale zapas zrobię sobie z tego 50.
        • infinitypool Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 20:40
          Ja niezmiennie polecam Lavera Anti UV Fluid SPF 30
          Dla mnie najlepszy
          Ale chetnie przetestuje tego kaktusasmile
          • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 23:17
            Ja tej Lavery nie lubię. Piecze mnie w oczy, błyszczy i nieładnie pachnie. Mam dwie butelki, wykorzystam do rąk.
            • infinitypool Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 23:23
              Ale jestes pewna ze to akurat dokladnie ten produkt? Bo Lavera ma chyba z 3 czy 4 rozne filtry w ofercie... ten moj jest z pompka
              Jak mnie wszystkie filtry (oprocz garniera) szczypia w oczy, tak ten w ogole nic a nic, do tego ma wlasciwosci nawilzajace i jest super pod makijaz
              • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 23:32
                infinitypool napisa�(a):

> Ale jestes pewna ze to akurat dokladnie ten produkt?

Tak, to ten niżej, na pierwszym zdjęciu.
                Nie pasuje mi.
                Stary Lavery, w żółtej tubie, anti age, na drugim zdjęciu, był lepszy, ale już nie produkują, choć i tak był gorszy od tego HejOrganic.
                • infinitypool Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 10:36
                  O kurcze, a dla mnie to on jest wlasnie totalnym odkryciem roku! Po prostu uwielbiam
                  Ale jak skoncze to skusze sie na tego HejOrganic z ciekawosci
                  • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:07
                    infinitypool napisa�(a):

> O kurcze, a dla mnie to on jest wlasnie totalnym odkryciem roku! Po prostu uwie
                    > lbiam

Gdyby on mi tak nie żarł skóry, to sam efekt nie byłby zły. On też mało bieli, prawie wcale. Ale wracając kiedyś z basenu i z tym Lavera na twarzy myślałam, że będę musiała wypłukać oczy wodą mineralną w autobusie, bo tak mnie piekł. To może być indywidualna sprawa, mi wiele kosmetyków nie pasuje.
                    Ale jeżeli chodzi o wizualną różnicę, to ta Lavera jest jakby bardziej mokra na twarzy, robi połysk i ciut się klei, Hejorganic jest satynowo-pudrowy i dla mnie jest to właśnie genialne.
                    Ale tak ogólnie minerały dobrze mi robią na cerę, to musi być sprawa cynku. Teraz przez miesiąc używałam tylko organicznych i jakoś tak cera mi się pogorszyła, po basenie wyszły np. podrażnienia na policzkach. Dlatego z ulgą wróciłam do minerałów i po 3 dniach jest już różnica na plus. Ale to znowu może być indywidualne.
                • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 10:43
                  a mówiłam, że są filtry mineralne doskonałe, takie, które nie bielą, ładnie się wchłaniają , nawet nawilżają. Dlatego jestem w żałobie bo whamisa - teraz sprawdzę heyorganic
                  • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 10:56
                    p.s. basiclab wypuściła na rynek mineralny 30, lekko kolorozyujący. Nie jest zły, ale nie wtapia się tak idealnie w skórę
                    • beaucouptrop Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:00
                      A jaki ma odcień? Bardziej w beżu czy różu?
                      • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:03
                        bardziej beż
                        • beaucouptrop Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:06
                          To nie dla mnie. Dzięki
                          • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:07
                            też bym wolała odrobinkę bardizej w kierunku różu, m.in. dlatego nie jest pełen zachwyt
                    • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:10
                      Te koloryzujące są zwykle dosyć ciemne. Jeden odcień dla wszystkich nie może pasować. Moja stara Lavera była lekko żółta i to dla mojej skóry było ok, ale pewnie masę osób odstraszało.
                      • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 12:14
                        Juicy Beauty miało/ma cała paletę kolorów. Ale kupić to jest niemożliwe
                    • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 13:02
                      mocca25 napisa�a:

> p.s. basiclab wypuściła na rynek mineralny 30, lekko kolorozyujący.

OJP. Sprawdziłam cenę. To kosztuje 120 zł, czyli prawie 28 euro za 40 ml. Co tam jest? Złoto? Ja taką tubkę smarując codziennie, czasem 2-3 razy, zużywam błyskawicznie. Już ten hejorganic za 15 euro za 30 ml uważam za pewny luksus.
                      • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 13:10
                        Ja kupowałam za około 80 pln. Ale zapłaciłabym pewnie nawet i sporo więcej gdyby był lepszy (inny odcien, lepsze wchłanianie). Nie jest tak zły, żeby go nie skonczyć, jest ok, ale może ten heyorganic okaże się lepszy.

Brakuje mi fajnych mineralnych lekko koloryzujących lub będących jednczesnie primerem, zmniejszającym pory (REN taki był)
                        • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 13:36
                          mocca25 napisa�a:

> Brakuje mi fajnych mineralnych lekko koloryzujących lub będących jednczesnie pr
                          > imerem, zmniejszającym pory (REN taki był)

Ale to musiałby być spory wybór, a to mają zwykle tylko konwencjonalne marki, sprzedające bardzo dużo. Typowa klientka mineralnych filtrów szuka innych kosmetyków. Ponadto te ekologiczne marki próbują zamiast koloryzowania, robić produty nie bielące, tak by skóra wyglądała naturalnie. Przez ten lekki mineralny ślad działają wtedy jak primer.
                          Na to można nałożyć też dowolny make up. Ja na pierwszą warstwę mineralnego filtra nakładałam zwykle drugą, zmieszaną z mineralnym podkładem. Wychodził mi wtedy coś w rodzaju kremu BB.
                          Na ten nowy hej organic nie muszę nakładać już make upu, ale z przyzwyczajenia daję trochę na nos, bo ładniej to wygląda, gdy cała twarz nie jest taka jasna.
                          Chyba wrócę jedna do mineralnego różu Lily Lolo, kolor juicy peach działa u mnie jak bronzer. Nałożony na odpowiednie miejsca robi latem świeższy koloryt, jakby muśnięcie słońcem.
                          Ten juicy peach jest kolorem ciepłym, ale marka ma też śliczne jasne różowe kolory jak doll face albo candy girl i tym można odświeżyć twarz, jak wydaje nam się za blada.
                          • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 14:01
                            Dla mnie ten kolor jest wartością dodaną, nie priorytetem.
    • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 20:43
      oops, tymczasowo niedostępny. Wszystkie wykupiłaś?
      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 20:52
        Kupiłam na stronie marki. Na ecco jeszcze nie było, bo to nowość. Powinno się niedługo pokazać.
        • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 20:57
          no to czekamy
          • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 21:05
            Na stronie www.hejorganic.com wysyłają też do Polski, ale chcą 13,95 € za wysyłkę, albo od 70 € za darmo. Trochę drogo jak za tubę do spróbowania.
            • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 21:10
              poczekam, przy okazji może uzbieram inne producty na eccoverde. Poza tym mam kilka innych, które muszę zużyć. I drugie poza tym - nie lubię płacić za przesyłkę więcej lub tyle samo co za sam produkt. Czasami się zdarza jak nie ma wyjścia, ale generalnie nie lubię.
            • kurt.wallander Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 23:45
              snakelilith napisa�a:

> Na stronie www.hejorganic.com wysyłają też do Polski, ale chcą 13,95 € za wysył
              > kę, albo od 70 € za darmo. Trochę drogo jak za tubę do spróbowania.

20 euro za wysyłkę do Polski, a darmowa przesyłka aż od 90 euro. www.hejorganic.com/en/pages/hej-organic-versand

Zachęciłaś opisem, ale poczekam aż pojawi się na ecco verde.
              • kurt.wallander Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 23:47
                Coś jeszcze polecacie na ecco verde, żeby dobić do darmowej przesyłki (od 199 PLN)?
                • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 00:11
                  kurt.wallander napisa�a:

> Coś jeszcze polecacie na ecco verde, żeby dobić do darmowej przesyłki (od 199
                  > PLN)?

Ja tam zawsze kupuję Urtekram, szampony w kostce Niyok, cytrynową odżywkę do włosów Greenatural, odżywkę bez spłukiwania I+M, ziołowe farby do włosów jasny blond Phitofilos, tusz do rzęs Avril, mają też mineralne podkłady i róże Lily Lolo.
                • chatgris01 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 18:34
                  kurt.wallander napisa�a:

> Coś jeszcze polecacie na ecco verde, żeby dobić do darmowej przesyłki (od 199
                  > PLN)?

Również polecam szampony Urtekram, i jeszcze mają genialną wodę różaną (hydrolat) jako tonik do twarzy www.ecco-verde.pl/classic-ayurveda/organiczna-woda-rozana-3

Krem balsam Dr Scheller z ostem (polecany przez Snake) www.ecco-verde.pl/dr-scheller/odzywczy-kremowy-balsam-z-ostem

Świetny nagietkowy krem do rąk www.ecco-verde.pl/dr-scheller/ochronny-balsam-do-rak-z-nagietka

Herbatka na ból gardła (polecana kiedyś przez Alpepe) www.ecco-verde.pl/yogi-tea/herbata-na-podraznione-gardlo
                  • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 18:42
                    chatgris01 napisa�a:

>
                    > Krem balsam Dr Scheller z ostem (polecany przez Snake)

Ja jestem ciągle w poszukiwaniu idealnego kremu. Wszystko co mam jest dobre, ale nie idealne, tym bardziej. że retinol jednak powoduje u mnie redukcję sebum i skóra jest ciągle jakby niedotłuszczona.
                    Daltego mam zamiar wypróbować nowość Dr, Scheller Medical Repair Salbe,
                    • chatgris01 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 18:49
                      O, dzięki, też go wypróbuję w zimie.
                      Jeszcze widzę, że z tej samej serii mają krem do skóry wrażliwej.

Ja mój idealny krem znalazłam u Bielendy (złote ceramidy).
                      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 24.05.25, 20:09
                        chatgris01 napisa�a:

> Ja mój idealny krem znalazłam u Bielendy (złote ceramidy).
                        >

Już kiedyś pisałaś. Ale po tylu wtopach nie kupię już kremu, który ma w składzie perfumy nie z naturalnych olejków. Wszystkie tak perfumowane kremy wywalam do kosza, bo nie mogę tego zdzierżyć. A szczególnie kremy dla cery dojrzałej pachną zwykle kwiatowo-staromodnie i bardzo trwale, bardzo nie lubię, ale wiem, że wiele osób tego tak nie odczuwa jak ja.
              • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 00:04
                Sorry, niemiecka strona pokazuje coś innego. Nie wiem, co jest aktualne.
                • kurt.wallander Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 00:14
                  niemiecka, czyli z końcówką .de? To taka mi się w ogóle nie otwiera, ale pal licho, bo za 70 euro tez nie chcę zamawiać...
                  • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 00:21
                    Niemiecka to ta:
                    www.hejorganic.com/pages/hej-organic-versand
                    Ale może być, że zmienia ci automatycznie język na angielski, też mi się to już na niektórych stronach zdarzało.
                    Ale 70 euro to dużo, rozumiem. Ja trochę wymęczyłam by dojść do 40 euro, też byłam za skąpa, by wydać 5 euro.
                  • kura17 Kurt 23.05.25, 06:13
                    ja bede zamawiac dla siebie w Niemczech - jesli chcesz, to moge i Tobie kupic i wyslac zwyczajnie w kopercie babelkowej? to sa male kremy, nie powinno byc drogo. daj znac smile
                    • kurt.wallander Re: Kurt 23.05.25, 10:27
                      Dziękuję, ale nie będę cię fatygować.

No i, co prawda, listy z Niemiec są tańsze niż w drugą stronę, ale pewnie i tak wyjdzie więcej niż ewentualna przesyłka z Ecco Verde (jeśli nic nie dobiorę do 200 zł). Zakładam, że pojawią się w tym sklepie.
    • kura17 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 21:33
      Snejk, dzieki!!! caly dzien bylam poza domem i bez kompa, inaczej odpisalabym wczesniej smile
      ja ta firme widzialam w ktoryms kosmetycznym u mnie, sprawdze jutro i w sobote, a jak tego kremu nie ma stacjonarnie, to zamowie z oficjalnej strony.
      jesli to dziala - i nie brudzi ubran - to Cie ozloce!
      ... choc dwie nowe bluzki juz zepsulam kolo szyi ... moze sie uda uratowac ...
      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 22.05.25, 22:09
        Nie brudzi. Ja byłam wczoraj na basenie, po pływaniu nasmarowałam się grubo, bo mi z tej tuby wyszło więcej niż chciałam, potem się spociłam pod basenową suszarką, a ten krem został cudownie pudrowo-satynowy na skórze twarzy i szyi, i po powrocie do domu widziałam, że nie mam ani białej maski, ani zacieków, ani resztek na ubraniu. I szczególnie żadnych białych resztek w brwiach, bo tam mi się zawsze mineralne zbierają. Mój mąż też zadowolony, użył dziś rano, jak wrócił z biura, to go dokładnie oglądnęłam, bardzo dobry efekt. .
        Dziś nałożyłam tą zieloną 30-tkę. Też dobra. 30-tka jest w aluminiowej tubie, 50-tka w plastikowej. 50-tka wygodniejsza w użyciu. Oba są baaaaardzo przyjemne na skórze.
        Ja zamówiłam prosto ze sklepu firmy, bo u mnie nigdzie nie było jeszcze stacjonarnie. Zamów sobie najpierw u nich newslettera, dostaniesz 10% na pierwsze zamówienie. Ja przy okazji zamówiłam sobie Naked Barrier Repair Face Cream, też jest niezły. Odżywczy, ale też bardzo lekki.
        Body Cream Cactus też zrobiłam sobie zapas, bo jest świetny, a ja zużywam kremów do ciała tonami. Sucha, menopauzalna skóra plus basen.
        A najlepsze, zamówiłam we wtorek rano, a w środę rano już miałam paczkę, bo oni są całkiem niedaleko mnie, w Dortmundzie.
        Co do działania, to gwarancji oczywiście nie ma, ale u mnie mineralne sprawdzają się lepiej. Pewnie dlatego, że są stabilniejsze i działają dłużej. Mam takie referencyjne punkty na twarzy, gdzie zaraz widać, gdy dostanę za dużo słońca i używam do tego retinol 1%. Ale po jednym dniu to trudno powiedzieć.
        • kura17 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 06:16
          ja do ciala rzadko uzywam (nie potrzebuje), ale moj sie wlasnie konczy - to moze sprobuje hej.
          no i krem barierowy zawsze sie przyda, zwlaszcza, ze tutaj jeszcze syn regularnie uzywa.
          dzieki za polecajki (ja nie mam cierpliwosci do testowania kosmetykow, a moja skora wiekszosc dobrze znosi, wiec zawsze chetnie korzystam).
        • kura17 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 20:27
          zakupione wszystkie 3 smile
          wzielam jeszcze serum glow i odzyke do ust.
          • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 23.05.25, 23:13
            kura17 napisa�a:

> zakupione wszystkie 3 smile
            > wzielam jeszcze serum glow i odzyke do ust.
            >

To jestem ciekawa twojej oceny.
            • kura17 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 11:02
              snakelilith napisała:

> To jestem ciekawa twojej oceny.

przyszly w zeszlym tygodniu, kiedy nie bylo mnie w domu, dzis bede probowac filtr.
              glow i krem do ust fajne.
              tylko ja nie jestem dobra osoba, do oceniania - mam twarz nosorozca i w zasadzie wszystko mi pasuje - z tym filtrem chodzilo mi o niebrudzenie ubran. czasem filtry rzeczywiscie pieka mnie w oczy, ale rzadko.

mam jednak inne pytanie - czym zabezpieczasz twarz na/po basenie? ostatnio syn mnie namowil i mi sie spodobalo, ale mialam zaczerwienienia na buzi, chetnie bym ich nie miala wink
              • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 13:12
                kura17 napisała:

> mam jednak inne pytanie - czym zabezpieczasz twarz na/po basenie?

Po basenie mam zawsze czerwone policzki i grube odciski od maski i czepka. wink Taka skóra, nic nie zrobię. Ale to dosyć szybko znika.
                Przed basenem specjalnie się nie kremuję, bo każdy krem podkręca potem zapach chloru. Im mniej masz na sobie kosmetyków, tym bardziej bezzapachowa wychodzisz z chlorowanej wody. Smaruję więc tylko twarz przed i po basenie Alverde Tagescreme Natural Expert, jest w każdym DM, kosztuje 6,45 za 50 ml, z ceramidami, cica i łagodzącym bisabololem. Praktycznie bez zapachu. Nie jest bardzo tłusty, nakładam na to jeszcze po pływaniu krem z filtrem.
                Ja mam jednak bardzo suchą skórę, używam do tego retinolu, dlatego wieczorem muszę nałożyć po pływaniu jeszcze grubą warstwę odżywczego kremu i tu trochę kombinuję, bo nie znalazłam jeszcze ideału.
                Aktualnie używam Dr. Scheller Distel Creme - Balm oraz ten nowy od nich Dr. Scheller Medical Sensitiv Cremeplus na niektóre miejsca Dr. Scheller Medical Repair Salbe, ale ta maść jest już bardzo tłusta. Świetna jednak na ręce.
                Całkiem niezły jest też ten HejOrganic Naked Barrier Repair Face Cream, też widziałam w DM, on robi naprawdę miękką cerę i bardzo uspokaja wszelkie podrażnienia, ale on jest mi trochę za lekki, dla osoby z mniej suchą cerą, może być po basenie super.

A jeżeli chodzi o ocenę ten kremu z filtrem, to bardziej chodzi o twoje odczucia dotyczące bielenia i efektu na skórze, znaczy, czy lekki, czy jedna tłustawy. Ja po kilku dniach doszłam do wniosku, że 30 od Hejorganic pod nazwą Cactus The Protector LSF30 podchodzi mi bardziej niż ten Sensitive LSF50. Cactus LSF30 jest bardziej matowy, LSF50 robi lekki połysk. Używać będę obu, bo oba są bardzo dobre, jeżeli chodzi o mineralne kremy. W zależności od stanu nieba. Jak jest pochmurno, to wystarczy mi 30.
                • kura17 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 20:26
                  mam oba te kremy na "po basenie", bede sprawdzac smile ten alverde uzywamy razem z synem, bardzo fajny jest.

filtr: aboslutnie nie bieli, swiecil mi sie tylko przez moment. natomiast po garnierze bylam "zszokowana" konsystencja i jak ciezko trzeba pracowac, zeby go rozsmarowac wink nie chodzi o to, ze jest tlusty, czy "ciezki", tylko ma duzo solidniejsza konsystencje. jak juz wsparowalam, to byl super, w ogole go nie czuje. na pewno bede z przyjemnoscia uzywac.

test bialej bluzki jeszcze nie zrobione, bylam dzis na czarno ...
    • mocca25 Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 10:48
      HejOrganic 50 jest już w Eccoverde i to w promocji
      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 13:13
        Na stronie HejOrganic jest też promocja 20% (z kodem SUN20).
    • pffpffpff Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 15:44
      A jak się sprawdzają pod krem bb / cc / podkład?
      • snakelilith Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 15:59
        Oba są na tyle lekkie, że możesz nałożyć na nie praktycznie wszystko. Czy współpracują z twoim podkładem nie wiem, u mnie nic się nigdy nie roluje.
        • pffpffpff Re: Mineralne kremy z filtrem UV 01.06.25, 17:55
          Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka