snakelilith
22.05.25, 15:50
Wątek głównie dla kury, bo pytała mnie kilka dni temu, czy mogę coś mineralnego z wysokim filtrem polecić.
Podałam dwa produkty i+m Mix & Match Daily UV-Fluid SPF 50 oraz HEJ ORGANIC Daily Sun Fluid SPF 50. Oba wcześniej nie testowałam, od wczoraj jednak mam ten drugi od Hej Organic i jestem zachwycona.
HEJ ORGANIC Daily Sun Fluid SPF 50 jest najlepszym mineralnym kremem z filtrem, jaki w życiu testowałam. Bardzo lekki, żaden klajster, doskonale się rozprowadza i zostawia przyjemny, suchy, satynowo-pudrowy finish. W składzie ma tlenek cynku i tytanu, mimo tego bielenie jest minimalne. Na opakowaniu jest wprawdzie non-whitening, ale ja zauważam przy solidnym nałożeniu minimalny mineralny ślad, który na mojej jasnej skórze wygląda nawet ładnie. Jak ktoś ma ciemną lub opaloną skórę, to może efekt bielenia zauważyć mocniej, ale to i tak nie jest mineralny krem starej generacji, który zostawiał ciężką, białą, klejącą maskę.
Zaraz zamówię sobie jeszcze kilka tub, bo ten krem jest bardziej komfortowy od moich kremów z filtrem organicznym i mogą go przede wszystkim bez problemu smarować na szyi i dekolcie bez obawy, że przebarwię sobie ubrania na żółto. Ma lekki migdałowy zapach, szybko ulatniający się.
Marka ma także produkt Cactus The Protector Face Cream SPF 30, też dobry, też wypróbowałam, też lekki, jakby ciut bardziej pudrowy od 50tki. Z lekkim cytrynowym zapachem.
Oba kremy nie gryzą w oczy, większość organicznych i niektóre mineralne u mnie to robią.