Dodaj do ulubionych

Pouczanie dorosłych ludzi

25.05.25, 10:36
Jak mają żyć, głosować ( lub nie) , myśleć. Oczywiście "rady" nieproszone a potem oburzać się że coś odburkną. Serio, kto tu ma problem?

Tak, chodzi o sytuację z wątku obok. Ematki prześcigają się w błyskotliwych ripostach na odpowiedź która znaczyła: zostaw mnie w spokoju, zajmij się sobą.
Obserwuj wątek
    • dreg13 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 10:42
      Bo według nich tylko one zawsze mają rację, a cała reszta to beton.
    • ritual2019 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 10:45
      Zwlaszcza gdy nikt nie pyta o ich opinie.
      • ritual2019 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 10:48
        Do tego ten biznes - legalny ale nieetyczny...
    • bmtm Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 10:49
      bello
    • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 11:21
      Niestety, Polacy nie szanują przestrzeni i wolnosci innych osob. Za to uwielbiają wyzywac sie i wylewac swoje zyciowe frustracje na innych.
      • wapaha Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 12:06
        yenna_m napisa�a:

> Niestety, Polacy nie szanują przestrzeni i wolnosci innych osob. Za to uwielbia
        > ją wyzywac sie i wylewac swoje zyciowe frustracje na innych.

albo wręcz pluć komuś do kawy... suspicious
        • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 13:17
          A tej metafory nie ogarniam.
          • kira_03 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 13:28
            Bo to nie metafora...
            • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 13:38
              😱😱😱
              • wapaha Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:04
                yenna_m napisa�a:

> 😱😱😱

sue w którymś wątku napisała, że w ramach odwetu napluła komuś do filiżanki z kawą ( chyba w pracy o ile dobrze pamietam)
                • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:38
                  O rany 🙈🙃
                  • princesswhitewolf Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:16
                    A nie byl to zart?
                    • wapaha Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:20
                      princesswhitewolf napisa�a:

> A nie byl to zart?

niestety nie
                      temat wracał jak bumerang w wielu wątkach i broniła tego niemal jak ja swoich "orzeszków" tongue_out
                      • princesswhitewolf Re: Pouczanie dorosłych ludzi 26.05.25, 15:00
                        >temat wracał jak bumerang w wielu wątkach i broniła tego niemal jak ja swoich "orzeszków"

Zapewne taka sama brednia jak z ta.maka pod listwami. Sorry ale ja jej szybciej uwierze niz wam.

• sueellen Re: Pouczanie dorosłych ludzi 26.05.25, 08:01
                      princesswhitewolf napisa�a:

> A nie byl to zart?

Tak. To był żart. Powiedziałam koledze w pracy by się już tak nie gorączkował ( że przyniosłam bardzo nielubianej koleżance kawę). Od razu mu się wtedy gębą ucieszyła ( że jej naplulam do kawy) . Opowiedziałam jako anegdotę, a ematki zapamiętały tylko jedno. A ja ich nie wyprowadzam z błędu bo po co. Niech myślą, że gdzieś suellen chodzi po świecie i nie znają dnia ani godziny. Zaraz się zleci chmara i będą krzyczeć: nie tak było, nie tak! I wyciągać wątki sprzed lat bo nic nie mają do roboty w poniedziałkowy poranek. I tak się g z tego dowiedzą.
                      • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 26.05.25, 08:47
                        Mnie rozczulaja screeny z ematki, bo ponoc sa takie, ktore to robią i kolekcjonują. A kogo normalnego to w sumie obchodzi? Na fb ludzie nie takie bzdury wypisują pod własnym nazwiskiem i firmują to swoim zdjęciem.

Ktoś naprawdę tak zyje ematka, ze aż tak mu do tego stopnia peron odjechał? big_grin

No dobra, naplucie do kawy jest glupie. Ale jarać sie tym parę lat?

Zazdroszczę ludziom, ze maja tylko takie problemy w życiu.
                      • princesswhitewolf Re: Pouczanie dorosłych ludzi 26.05.25, 15:01
                        Dokladnie suellen. Tak jak z ta sarenka. Polki potrafia byc przykre.
                        • sueellen Re: Pouczanie dorosłych ludzi 26.05.25, 15:12
                          princesswhitewolf napisała:

> Dokladnie suellen. Tak jak z ta sarenka. Polki potrafia byc przykre.

A wiesz co im wiesz w co. Kto by się przejmował głupimi babami, które muszą sobie podreperować swoje malutkie ego. Wygasić i zapomnieć.
      • balladyna Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:16
        No, ja na przykład się strasznie na tobie wyżyłam, pytając w sąsiednim wątku: "A masz ochotę mieć Nawrockiego za prezydenta?". Zamiast odpowiedzieć na pytanie, skoczyłaś na mnie "a po wuj agitujesz?". Tyle, jeśli chodzi o wylewanie swoich życiowych frustracji na innych.
        • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:44
          Ten atak jest tak zmasowany, ze przestalam czytac i zapamietywac nicki.
          • evening.vibes Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:49
            yenna_m napisa�a:
            > Ten atak jest tak zmasowany, ze przestalam czytac i zapamietywac nicki.

Ale to TY zakratkowałaś Balladynę big_grin Jak z resztą każdą inną forumkę, która śmiała ci zadać pytanie...
          • pursuedbyabear Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:10
            Biedna ty.
            • yenna_m [...] 25.05.25, 16:14
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • mocca25 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:16
                yenna, przed chwilą rzuciłaś oszczerswo na mnie i uciekłaś z wątku.
              • pursuedbyabear Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:27
                Co w moim komentarzu było hejterskim szczekaniem?
                • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:31
                  Zegnaj. Papatki. Nie mam czasu na czytanie twoich frustracji.
                  • pursuedbyabear Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:32
                    Powtórzę: co w moim komentarzu bylo hejterskim szczekaniem?
                  • mocca25 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:40
                    yenna, obrzucasz innych błotem, rzucasz oszczerstwa a potem tylko "papatki"?
                    • niemcyy Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:47
                      Tak.

Pisowska metoda rzucania g*nem w nadziei, że coś tam zawsze się przylepi oraz w myśl zasady "winny się tłumaczy"- próbowali przecież właśnie propozycją testów na narkotyki, bo Nawrocki nie wytrzyma półtorej godziny bez dania sobie w dziąsło. Yenna się uczy i bierze przykład.
                      • bi_scotti Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 18:13
                        niemcyy napisa�(a):

> Pisowska metoda rzucania g*nem w nadziei, że coś tam zawsze się przylepi oraz w
                        > myśl zasady "winny się tłumaczy"-

Eeee tam "pisowska" - you give them too much credit! Polecam stara juz (napisana w 1882 roku!) sztuke "Wrog ludu" by Henrik Ibsen - tam mechanism obrzucania blotem z nadzieja, ze cos sie przyklei jest bardzo klarownie przedstawiony uncertain
                        A w temacie watku - na to jest forum zeby byly conversations, czesto very heated conversations, bo ludzie sie chca wzajemeni do czegos tam przekonac. Odbieranie wymiany zdan jako "pouczanie" wskazuje wylacznie na brak zrozumienia idei conversation pomiedzy doroslymi ludzmi.
                        Go Trzaskowski Go! Cheers.
                • niemcyy Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:35
                  Poprzedniemu papieżowi też wszedł tekst o szczekaniu, ale to pewnie #winatuska.
          • yenna_m Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:45
            Aha, odpisuje tym wszystkim, ktore sie tutaj dopisaly, ze nie dostają odpowiedzi. Przykro mi, nie bedziemy juz rozmawiac bo was wygasilam. Wiec wszelkie komentarze w moją strone będą bezskuteczne bo ich nie widzę i nie zamierzam tego zmieniac. Jak mi sie cos/ktos nie podoba jako rozmowca, to omijam lub wygaszam. I zamierzam się konsekwentnie stosowac do tej zasady. Tak, ze piszcie dziewczyny na Beryczów. Oczywiscie mozecie dla sztuki komentowac moje wpisy i rozumiem, ze takie komentarze beda miec funkcje terapeutyczną. No ale ta zabawa naprawdę beze mnie.
            Milego dnia smile
            • mocca25 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:49
              yenna, wygaszaj kogo chcesz. Łatwo sprawdzić, że manipulujesz i oczerniasz ludzi a potem znikasz i wygaszasz.

I łatwo wytłumaczyć "wygaszeniem" to, że nie odpowiadasz na prośby o uzasadnienie twoich oszczerstw, prawda? Bo przecież nie uzasadniasz nie dlatego, że kłamałaś tylko dlatego, że "nie widzisz" prośby o uzasadnienie, prawda?
            • pursuedbyabear Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:52
              Foch nastolatki.
              Najpierw przez tydzień obsrywać wyborczynie przeciwnej frakcji, a potem ogłosić, że wszystkie z nich wygasiła, by dalej móc obsrywać.
              Bardzo co dojrzałe. "Nie zgadzasz się że mną, to ban i won, co prawda od 24 lat jestem na forum, ale nigdy nie zrozumiałam, że dyskusja działa w obie strony".
    • abria Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 13:25
      Ja co chwilę otrzymuję od rzekomych koleżanek różne treści atakujące Trzaskowskiego. One głosowały wcześniej i na brunatnych i na Nawrockiego. Teraz na Nawrockiego.

Ematki z promocją trzaskowskiego to pikuś w porównaniu z tym oszołomami.

Tylko że to pouczanie ze wszystkich stron, a nie jak przegrany imigrancie sugerujesz, tylko z jednej strony.

• 3-mamuska Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:25
      Jeszcze nie zauważyłaś ze ematki sa mistrzami w hipokryzji… walcza o wolność wyboru, ale tylko wtedy kiedy wybor innych jest taki sam jak ich. Jak ktoś ma inne zdanie to “ klekajcie narody” a potem sie dziwią swiatu…
      • evening.vibes Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:27
        3-mamuska napisa�a:
        > Jeszcze nie zauważyłaś ze ematki sa mistrzami w hipokryzji… walcza o wolność wy
        > boru, ale tylko wtedy kiedy wybor innych jest taki sam jak ich. Jak ktoś ma in
        > ne zdanie to “ klekajcie narody” a potem sie dziwią swiatu…

A kto kłamczuszko omawia komukolwiek wyboru?
        • 3-mamuska Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:31
          Kłamczuszko? Spojrz w lustro m, wystarczy miec inne zdanie niz ty. I juz sa wyzwiska.
          • evening.vibes Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 16:49
            3-mamuska napisa�a:
            > Kłamczuszko? Spojrz w lustro

Pytam kto komukolwiek odmawia prawa wyboru. Jeżeli nie jesteś w stanie podać to kłamiesz.

A co do innego zdania - przypominam, że w tym tygodniu wylałaś morze jadu na ciężarną kobietę (i jej rodzinę) za to, że śmiała poprosić obcego człowieka o pomoc w przełożeniu zakupów z koszyka do bagażnika. Zwyzywałaś ją od góry do dołu bo TY byś tak nie zrobiła. Jesteś śmierdzącą hipokrytką big_grin
    • dwa_kubki_herbaty Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 15:46
      Nie, to straszne buractwo.
    • aurora20 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 17:25
      Pamietam do dzis - a minelo juz co najmeniej 40 lat jak bedac u lekarza - a raczej w gabinecie lekarskim, gdzie czekalam na jakies zabiegi - przyszla pielegniarka, ktora miala mi zrobic zastrzyk - powiedziala do mnie tak ( wtedy 18 -latki) -

"ale pani ma stara skore"

WTF??

tak bardzo mnie to zszokowalo, zabolalo, zasmucilo - niby nic - ale jednym zdaniem podsumowala moje troche zwisajace posladki - a przeciez bylam mloda, na pewno nie mialam "starej" skory.

To jedno zdanie zapamietalam - do konca zycia bedzie ze mna...

Wiem, mozna sie smiac - ale w sumie - jak mozna cos takiego powiedziec? ni z tego ni z owego - pacjentowi?

• mava12 Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 17:50
        >ale jednym zdaniem podsumowala moje troche zwisajace posladki

powiem szczerze, że kiedy patrze, na ulicy, na mlode dziewczyny, właśnie takie +/- 18, jak im te poslady lataja po leginsach (bo jakież inne by założyły!) to naprawdę żal dudę (nomen omen) sciska. Czy te dziewczyny w ogóle się nie ruszają? ze takie obwisłe ciało mają w tym wieku? to chyba ja mam lepsze poslady (ruszam sie od zawsze).
        Oczywiscie ja nic nikomu nie mówię, tylko "dziwie się".
        I po tym, że pielęgniarka ci to powiedziała, to cos zrobiłaś? czy tylko umartwiałaś się, przez następne 40 lat?
    • eliksir_czarodziejski Re: Pouczanie dorosłych ludzi 25.05.25, 21:49
      sueellen napisa�a:

> Jak mają żyć, głosować ( lub nie) , myśleć. Oczywiście "rady" nieproszone a pot
      > em oburzać się że coś odburkną. Serio, kto tu ma problem?
      >
      > Tak, chodzi o sytuację z wątku obok. Ematki prześcigają się w błyskotliwych rip
      > ostach na odpowiedź która znaczyła: zostaw mnie w spokoju, zajmij się sobą.

Też tak to widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka