Dodaj do ulubionych

Wnętrzarsko - profile Insta

27.05.25, 11:06
Czy znacie i możecie polecić jakieś profile wnętrzarskie na Insta, ale wychodzące poza estetykę wszechobecnego, zachowawczego beżu?
Szukam inspiracji głównie na kuchnię, dużo przeglądam, ale mam wrażenie, że istnieje tylko kolor kaszmirowy wink
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 11:18
      O, pytanie na czasie, ja też uwielbiam kolorowe wnętrza. Korzystam głównie z Pinterest, jak sobie zaczniesz zapisywać kolorowe projekty, to będzie Ci ich podpowiadał więcej i więcej. Z fb mam w obserwowanych dreamydromer, the hexagonal house, kolorowy projekt Katarzyny, studio podrys, house in oslo
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 12:40
      Też nie trawię obecnej mody na wnętrza.
      A najgorsze jest to, że w sklepach nie ma nic innego tylko TO.
      Remontuję łazienkę i szukam płytek, no i wszystko na jedno obrzydliwe kopyto.
      Druga rzecz to lampy. Potrzebuje 3 kinkietów i żyrandola do pokoju męża, też nie ma co kupić, bo wszystko pod sztampę obecnej paskudnej mody. Mąż się śmiał, że ja wymyślam, więc go zaciągnęłam do sklepu z lampami, żeby wybrał coś, co będzie chciał mieć w pokoju.
      Pooglądał i powiedział, że wymieni przewody w starej lampie, bo takiego badziewia, jak sprzedają to on nie chce.
      • alpepe Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 12:50
        Robiłam remont kapitalny mieszkania w ub. roku i nie wiem, o czym piszesz. Jest multum płytek, różne faktury, kolory, kształty. Możesz zrobić remont w stylu dowolnej epoki, bo jest wszystko. Pewnie, czasem trzeba się przejść i mieć wizję, ale jest wszystko. Napisz, co chcesz, a ci znajdę.
        Co do lamp, niestety zgadzam się. Ja jednak lubię grzebać na portalach ogłoszeniowych, najbardziej, jak coś jest za darmo i dorwałam lampy vintage, jedna to Ikea z lat 90, druga, to nawet nie wiem, bo mogłaby być i z 70. Absolutnie nie coś, co teraz jest w sklepach. Ale ja z tych, co jak widzą coś wywalone na ulicy, to się zastanawiają, czy się nie przyda. Kiedyś w Świnoujściu byłam akurat, patrzę, właścicielka nowokupionego mieszkania robi remont i wywaliła kinkiety z początku tego wieku. Białe kule klosze, podstawa kwadrat, tylko do tego jeszcze jakiś wydziwiony oplot. Usunęłam oplot, pomalowałam podstawę na zajebisty majtkowy róż, i u córki w pokoju u wezgłowia łóżka wiszą dwa cycki big_grin super to wygląda.
        • andace Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 13:23
          Płytek akurat jest multum, do wyboru do koloru, faktury, rozmiary, jak dla mnie jest wręcz za duży wybór, ale niekoniecznie w marketach budowlanych.
          • alpepe Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 13:30
            O, mylisz się. W końcu nie kupiłam ani w Castoramie ani w Leroy Merlin, tylko w salonie płytek, ale w obu tych chyba najtańszych marketach dobierzesz wszystko. Chcesz grobowiec Faraona, proszę bardzo, lata 20. lata 30? Jak najbardziej. Masz sentyment do lat 40? Też znajdziesz.
            • bywalec.hoteli Re: Wnętrzarsko - profile Insta 28.05.25, 09:40
              I Casto i Leroy nie są najtańsze, nie są nawet tanie. Są bardzo bardzo drogie. Materiały budowlane na przykład o połowę droższe niż to co można znaleźć choćby na allegro.
    • andace Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 13:21
      Poza konkretnymi pracowniami architektonicznymi obserwuje PLN design, mają też swoją stronę plndesign.pl/kategoria/wnetrza/wnetrza-prywatne/
    • gris_gris Re: Wnętrzarsko - profile Insta 27.05.25, 15:33
      Ja nie znam żadnych profili na instagramie, bo nie korzystam, ale punktem wyjścia zawsze jest dla mnie Pinterest. Na pewno znajdziesz tam inspiracje. Jaki styl ci się podoba? Angielskie kuchnie są często kolorowe, choć meble z zasady są klasyczne.
      • magamaja Re: Wnętrzarsko - profile Insta 28.05.25, 08:34
        To nawet nie chodzi o feerię barw, tylko coś wychodzącego poza zachowawcze style kuchni, które zalewają aktualnie instagrama. Lubię style modern, mid century modern, eklektyzm. Zerknę na pinteresta smile
        • gris_gris Re: Wnętrzarsko - profile Insta 28.05.25, 09:15
          magamaja napisała:

> To nawet nie chodzi o feerię barw, tylko coś wychodzącego poza zachowawcze styl
          > e kuchni, które zalewają aktualnie instagrama. Lubię style modern, mid century
          > modern, eklektyzm. Zerknę na pinteresta smile

Ok, te nie są akurat w żadnym z tych stylów, ale wklejam i tak (moje ulubione): www.devolkitchens.co.uk/kitchens bo super używają kolorów
    • magamaja Re: Wnętrzarsko - profile Insta 28.05.25, 08:34
      Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Zupełnie zapomniałam o pintereście, będę buszować smile
    • marianna1960 Re: Wnętrzarsko - profile Insta 28.05.25, 10:09
      Butterfly studio www.instagram.com/butterflystudiodesign?igsh=aXB2dnUweW5hYWl6
    • bazia_morska Re: Wnętrzarsko - profile Insta 28.05.25, 12:08
      Brockistudio, butterflystudiodesign, fux_berlin.
    • sueellen Re: Wnętrzarsko - profile Insta 29.05.25, 00:36
      Śledzę niektórych finalistów Design masters.

www.instagram.com/p/C6bQgnoLVpD/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka