Dodaj do ulubionych

Apartament na wynajem w bloku

31.05.25, 05:30
Jako że ematka korzysta z tej formy noclegów podczas wyjazdów zskladam, że nie przeszkadzało by wam gdyby taki apartament był waszym sąsiadem w bloku w miejscu waszego zamieszkania. A co sądzicie o wynajmie takiego apartamentu w celu organizacji 18 urodzin lub wieczoru kawalerskiego?
Obserwuj wątek
    • anajustina Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 08:41
      Apartament to nie tancbuda.
    • demodee Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 08:49
      > A co sądzicie o wynajmie takiego apartamentu w celu organizacji 18 urodzin lub wieczoru kawalerskiego?

Sądzimy, że wynajem, jako forma działalności gospodarczej, wymaga zezwolenia od wspólnoty/spółdzielni. I jeśli wspólnota/spółdzielnia da zezwolenie na wynajem nieuciążliwy dla sąsiadów, a ten się okaże uciążliwy, to zezwolenie może zostać cofnięte.
      • heca007 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 08:52
        Coraz więcej apartamentów i domków wakacyjnych ma zakaz organizowania w nich osiemnastek i wieczorów kawalerskich. Nie ma co się dziwić. Nie dość, że głośno, mnóstwo obcych ludzi na klatce (jeśli w bloku) to do tego dochodzą zniszczenia.
        • inaccessible_rail Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 09:35
          Żeby było śmieszniej, bardzo często widuję na bookingu zakaz organizowania wieczorów panieńskich a nie kawalerskich 🤔
          • heca007 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 12:53
            Bo pewnie babki częściej wolą siedzieć w mieszkaniu czy domku niż wyjść na miasto i robić rundkę po barach. W przeciwieństwie do facetów, dla których siedzenie w takim domku będzie nudne.
    • blahblah2 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 10:04
      Zapytaj koleżanki z partii
      • mizantropka_20 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 18:25
        Jedna nawet jest z nami w pokoju
    • imponderabilia20 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 10:30
      Hmmm...mi przeszkadza niemal wszystko, także lepiej się nie wypowiem. Dobrze, że nie mam takiego sasiedztwa, bo pewnie jako sąsiadka-wariatka byłabym bohaterka wielu opinii na booking😂
      • asia-loi Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 12:00
        Jako bym wzywała policję. 😬
    • angazetka Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 13:35
      Mam w bloku co najmniej kilka mieszkań służących do najmu krótkoterminowego. Nic strasznego się z tego tytułu nie dzieje.
      • anajustina Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 14:40
        A zgodę wspólnoty masz?
        • heca007 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 15:13
          Ona ma w swoim bloku te mieszkania a nie, że jest właścicielką wink
          • anajustina Re: Apartament na wynajem w bloku 01.06.25, 08:37
            Aha.
      • asia-loi Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 15:27
        angazetka napisała:

> Mam w bloku co najmniej kilka mieszkań służących do najmu krótkoterminowego. Nic strasznego się z tego tytułu nie dzieje.
        >
        A sąsiadujesz z nimi bezpośrednio, czyli macie wspólną ścianę, mieszkają bezpośrednio nad lub pod tobą?
    • bmtm Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 15:56
      Zależy od miejsca. Wynajem mieszkania w pięknej kamienicy - owszem. W bloku z wielkiej płyty na pewno bym nie wynajmował podczas wakacji np. w Darłowie czy Świnoujściu. Od tego są hotele.
    • jasnozielona_roslinka Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 16:10
      Mam takie bezpośrednie sąsiedztwo i myślałam że będzie gorzej. On nie jest non stop wynajęty. Najgorsi są z małymi dziećmi bo biegają i cały strop się trzęsie.
      Apartament ma zakaz organizowania imprez.
      Na pewno klatka się bardziej niszczy bo turyści wszyscy są przekonani że muszą otwierać oba skrzydła drzwi wejściowych ( i się z nimi siłują)
      Czasem zwykli sąsiedzi potrafią być bardziej uciazli ( miałam sąsiadów którzy palili na balkonie, sąsiadkę która miała ataki psychozy, studentów organizujących imprezy)
      Tak naprawdę najgorszy jest brak wpływu. Bo jakby się coś działo to mogę co najwyżej napisać mail do administracji i ta do właścicieli mieszkania - to szybciej pójść i straszyć policja. Szczęśliwie takich sytuacji nie było, co najwyżej upomniałam jakieś młode Niemki żeby nie krzyczały na klatce o 23 bo to słychać i ludzie tu mieszkają.
    • yenna_m Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 16:12
      Żanetka, tobie chyba Gazeta płaci za moderację dyskusji big_grin
      • kk345 Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 20:40
        Musi dramatycznie potrzebować każdego grosza, że melduje się na forum w sobotę o 5.30...
        • ageman Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 21:19
          Moim zdaniem to bot a nie człowiek
          • yenna_m Re: Apartament na wynajem w bloku 31.05.25, 21:48
            ageman napisała:

> Moim zdaniem to bot a nie człowiek

To bardzo mozliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka