Dodaj do ulubionych

Kosmetyki dla nastolatka

20.06.25, 15:49
Polećcie kosmetyki dla nastolatka. 15l zaraz pojawia się pierwsze pryszcze na czole.
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 16:40
      Moi używają z Ziai. Są serię dla nastolatków, ale też delikatne różne. Może coś sobie dopasuje.
    • imponderabilia20 Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 17:03
      Za moich czasów był Adonis
    • mikams75 Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 18:21
      przede wszystkim oczyszczanie - kup jakis zel do mycia twarzy np. ziaja ma ogorkowy, przyjemnie pachnie, dobrze oczyszcza. I musi twarz bardzo dokladnie i systematycznie myc. Juz nie wystarczy przechlapac byle jak woda i mydlem.
    • bmtm Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 18:26
      To bardzo późno.
    • kamin Re: Kosmetyki dla nastolatka 21.06.25, 22:25
      Jak się tyle czasu nie pojawiły, to może być szczęśliwcem, którego to ominie. Inną kwestią jest to czy będzie chciał używać. Z moim synem od półtora roku walczę żeby używał kosmetyków do twarzy, ale się opędza. Dobrze, że chociaż pod prysznic chodzi już bez większych protestów
      • wrota.do.lasu Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 20:19
        Raczej późne dojrzewanie.
    • princy-mincy Re: Kosmetyki dla nastolatka 21.06.25, 22:58
      A czego używał do tej pory?
      Pytam serio, bo wydaje mi się, że dbanie o czystość skóry zaczyna się od maleńkości.

W tym wieku żel/ pianka do mycia twarzy plus tonik to naprawdę minimum.
      Jeśli się goli to pewnie coś do golenia i po goleniu (nie znam się, młodemu jak przyjdzie czas tata wyjaśni co i jak).
      • afro.ninja Re: Kosmetyki dla nastolatka 21.06.25, 23:58
        Nie mam ani pianki, ani toniku. Nie myje twarzy żadnym żelem, tylko i wyłącznie wodą.

• mikams75 Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 01:04
          To ty. Dla nastolatka z tlusta cera i sklonnosciami do wypryskow nie bedzie to wystarczajace.
      • wrota.do.lasu Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 20:18
        Niczego. Do tej pory cera niemowlaka .pojawiło się coś koło nosa...możliwe, że zwiastun pierwszych pryszczy
    • arthwen Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 13:33
      Mój używa pasty do oczyszczania twarzy z Ziai, do tego tonik (Catch a tiger) i żel punktowy (j.w.).
      Stosuje regularnie, dwa razy dziennie, nie trzeba go do tego namawiać. Byłam w sumie w szoku, bo parę miesięcy temu sam przyszedł i powiedział, że potrzebuje bardziej ukierunkowanych kosmetyków i czy moglibyśmy kupić. Poszliśmy, kupiliśmy, przetestował kilka, ten zestaw okazało się, że się sprawdza i wystarcza.
    • pffpffpff Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 20:42
      Żel Cerave ten SA, serum z niacynamidem (teraz nacomi, ale kupuje różne) i krem typu cica na to serum.
      Walczę, żeby filtrów używali, ale mają to gdzieś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka