wrota.do.lasu 20.06.25, 15:49 Polećcie kosmetyki dla nastolatka. 15l zaraz pojawia się pierwsze pryszcze na czole. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 16:40 Moi używają z Ziai. Są serię dla nastolatków, ale też delikatne różne. Może coś sobie dopasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 17:03 Za moich czasów był Adonis Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kosmetyki dla nastolatka 20.06.25, 18:21 przede wszystkim oczyszczanie - kup jakis zel do mycia twarzy np. ziaja ma ogorkowy, przyjemnie pachnie, dobrze oczyszcza. I musi twarz bardzo dokladnie i systematycznie myc. Juz nie wystarczy przechlapac byle jak woda i mydlem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Kosmetyki dla nastolatka 21.06.25, 22:25 Jak się tyle czasu nie pojawiły, to może być szczęśliwcem, którego to ominie. Inną kwestią jest to czy będzie chciał używać. Z moim synem od półtora roku walczę żeby używał kosmetyków do twarzy, ale się opędza. Dobrze, że chociaż pod prysznic chodzi już bez większych protestów Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 20:19 Raczej późne dojrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Kosmetyki dla nastolatka 21.06.25, 22:58 A czego używał do tej pory? Pytam serio, bo wydaje mi się, że dbanie o czystość skóry zaczyna się od maleńkości. W tym wieku żel/ pianka do mycia twarzy plus tonik to naprawdę minimum. Jeśli się goli to pewnie coś do golenia i po goleniu (nie znam się, młodemu jak przyjdzie czas tata wyjaśni co i jak). Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Kosmetyki dla nastolatka 21.06.25, 23:58 Nie mam ani pianki, ani toniku. Nie myje twarzy żadnym żelem, tylko i wyłącznie wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 01:04 To ty. Dla nastolatka z tlusta cera i sklonnosciami do wypryskow nie bedzie to wystarczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 20:18 Niczego. Do tej pory cera niemowlaka .pojawiło się coś koło nosa...możliwe, że zwiastun pierwszych pryszczy Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 13:33 Mój używa pasty do oczyszczania twarzy z Ziai, do tego tonik (Catch a tiger) i żel punktowy (j.w.). Stosuje regularnie, dwa razy dziennie, nie trzeba go do tego namawiać. Byłam w sumie w szoku, bo parę miesięcy temu sam przyszedł i powiedział, że potrzebuje bardziej ukierunkowanych kosmetyków i czy moglibyśmy kupić. Poszliśmy, kupiliśmy, przetestował kilka, ten zestaw okazało się, że się sprawdza i wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Kosmetyki dla nastolatka 22.06.25, 20:42 Żel Cerave ten SA, serum z niacynamidem (teraz nacomi, ale kupuje różne) i krem typu cica na to serum. Walczę, żeby filtrów używali, ale mają to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś