Dodaj do ulubionych

Sukienka nie tylko Igi

16.07.25, 22:34
Małgorzacie bardziej pasuje, już w 1. Odcinku Anieli wpadła mi w oko, taka w sam raz dla "damulki" 40z plusem 🤪
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Sukienka nie tylko Igi 16.07.25, 22:41
      Rzeczywìscie na "Anieli" lepiej wygląda!
      • daniela34 Re: Sukienka nie tylko Igi 16.07.25, 22:46
        Zgadzam się
    • taki-sobie-nick Re: Sukienka nie tylko Igi 16.07.25, 22:47
      Kwestia ramion i talii.
    • migafka357 Re: Sukienka nie tylko Igi 16.07.25, 22:55
      To prawda, do niej pasuje idealnie, też kolorystycznie.
    • kropkaa Re: Sukienka nie tylko Igi 16.07.25, 22:56
      O matko, wygląda jak starsza pani udającą się na mszę.
      • niemcyy Re: Sukienka nie tylko Igi 16.07.25, 23:07
        Tak, to jest ciotkowata sukienka, a nie dla 24-letniej, wysportowanej dziewczyny.
    • kanna Re: Sukienka nie tylko Igi 17.07.25, 23:37
      Zadziwiające, jak dziewczyna z idealną figura może tak źle wyglądać w kieckach...
      Chyba chodzi o to, że ona się garbi. Nie jest wyprostowana,
      • taki-sobie-nick Re: Sukienka nie tylko Igi 17.07.25, 23:40
        kanna napisała:

> Zadziwiające, jak dziewczyna z idealną figura może tak źle wyglądać w kieckach.

Kto? Iga? Iga wcale nie ma idealnej figury. Między innymi właśnie w związku z gr w tenisa, która przynosi jej tak wielkie zwycięstwa.
        • marta.graca Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 05:47
          A jaka to jest idealna figura?
          • trampki-w-kwiatki Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 06:33
            Pewnie chodzi im o klepsydrę 🙄
            • marta.graca Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 07:28
              Klepsydra idealną figurą?
              • trampki-w-kwiatki Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 07:54
                Ja nie wiem, ale jak znam życie to tak uważają..
              • fogito Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 14:32
                W przypadku kobiet tak. Szerokie ramiona sprawdzają się u mężczyzn.
                • primula.alpicola Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 14:57
                  Coś podobnego. Też mam szerokie i bardzo się sprawdzają.
                  U tenisistek tym bardziej.
                  • bene_gesserit Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 16:55
                    Ramiona nie mają nic do rzeczy (chociaż mi szerokie ramiona u kobiet bardzo się podobają, robią super sylwetkę).

Do rzeczy ma stosunek talii do bioder. Robiono dość międzynarodowe badania, jakie czynniki wpływają na postrzeganie kobiecej figury jaki szczególnie atrakcyjnej i to był w zasadzie jeden wspólny. Nie jest istotny wzrost, waga, niekoniecznie musi to być to słynne 60-90 itd. W każdym razie to nie jest bardzo istotne. Istotny jest stosunek talii do bioder. Jeśli współczynnik wynosi 0,7, to większość osób będzie postrzega taką kobietę jako atrakcyjną. I to niezależnie od stopnia szczupłości czy jej braku

To szeroko znana prawda, obficie omawiana w różnych pop-psychologicznych artykułach. Moim zdaniem, bardzo prawdziwa.

Co nie zmienia faktu, że nie to ładne, co się podoba większości, tylko to, co się podoba komuś. Idealna sylwetka to humbug jak sto piećdziesiat.
                    • wapaha Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 17:10
                      Bene,moze się podoba bo ten wskaznik (whr) mówi o zdrowiu danej kobiety ? (>85 to zagrożenie otyłością)
                  • wapaha Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 17:06
                    primula.alpicola napisała:

> Coś podobnego. Też mam szerokie i bardzo się sprawdzają.
                    > U tenisistek tym bardziej.

Czekałam aż któraś wypomni Idze szerokie męskie ramiona 🥰🥰
                    To już kiedyś bylo też przy jatce sukienkowej (długa w paski)gdzie ja zjechano z góry na dol
                    • kanna Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 22:37
                      Koszmarnie wyglądała.

Idealna - w znaczeniu "prosta do ubrania"
                    • primula.alpicola Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 04:37
                      Ale to nie ja, to fogito.
                      Ja swoje lubię, ale nie podkreślam bufiastymi rękawami i poduszkami na ramionachwink
                  • fogito Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 08:09
                    U tenisistek niewątpliwie. Ale taka męska sylwetka źle wygląda w sukience i to niestety było u Igi widać.
      • krypteia Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 07:26
        kanna napisała:

> Zadziwiające, jak dziewczyna z idealną figura może tak źle wyglądać w kieckach.
        > ..
        > Chyba chodzi o to, że ona się garbi. Nie jest wyprostowana,
        >

Piszesz o Idze? To ze ktoś jest wysportowany nie oznacza że ma idealną figurę do tego żeby się pięknie prezentować w sukienkach. Jak spojrzysz na zbiorcze zdjęcia tenisistek w strojach wieczorowych to rzadko która wygląda pięknie, szerokie ramiona, niewielkie wcięcie w talii. Dobór sukienki dla takiej figury to naprawdę Wielkie Wyzwanie, trzeba ukryć to co jest mało kobiece a wyeksponować zalety.
        • iwles Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 07:44

Iga najbardziej mi się podoba w klasycznych spodniach. No ale wiadomo, że na bal konieczna jest sukienka, i to długa, a jej dobrze w krótkich. Wtedy wygląda dziewczęco, wdzięcznie.
    • al_sahra Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 03:17
      Nie wiem, kim jest blondynka na zdjęciu, ale ta sukienka na niej to esencja ciotkowatości.
      • dominika9933 Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 05:54
        Ta sukienka w ogóle mi się nie podoba, ale faktycznie, na Kożuchowskiej lepiej. Jest tyle ładnych sukienek, alexis ma fajne choćby.
    • feniks_z_popiolu Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 06:36
      Tu wygląda jak odpowiednia sukienka dla odpowiedniej osoby. Wygląda dobrze.
    • alpepe Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 07:53
      A to dokładnie ten sam model jest?
      • gris_gris Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 10:20
        alpepe napisała:

> A to dokładnie ten sam model jest?
        >

No właśnie, czyżby aktorki w serialach ubierano u Victorii Beckham? Fiu fiu..,

A tak serio, to nie, widać, że to nie jest ta sama sukienka; ta serialowa jest „inspirowana”.
        • kura17 Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 10:29
          > A tak serio, to nie, widać, że to nie jest ta sama sukienka; ta serialowa jest
          > „inspirowana”.

a po czym to widac?
          pytam serio, ja jestem malo spostrzegawcza generalnie.
          • gris_gris Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 11:42
            kura17 napisała:

> > A tak serio, to nie, widać, że to nie jest ta sama sukienka; ta serialowa
            > jest
            > > „inspirowana”.
            >
            > a po czym to widac?
            > pytam serio, ja jestem malo spostrzegawcza generalnie.
            >
            Dekolt i rękawy sa inne
            • kura17 Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 14:49
              > Dekolt i rękawy sa inne

powaznie? dla mnie wygladaja identycznie.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fb/bf/cqfg/OeUP0RTOUDqw5x3hX.jpg
              https://international.victoriabeckham.com/cdn/shop/files/20250403_VB_2657.jpg?v=1746711636
              • gris_gris Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 16:32
                Ja widziałam inne zdjęcie, gdzie te na Kożuchowskiej nie wyglądały na rozcięte, tylko z bufka; i dekolt z tyłu był inny. Na tym zdjęciu rękawy wyglądają inaczej, faktycznie bardziej jak u Igi, więc nie będę się upierać!
                • snakelilith Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 16:57
                  gris_gris napisała:

> Na tym zdjęciu rękawy wyglądają inacz
                  > ej, faktycznie bardziej jak u Igi, więc nie będę się upierać!

Rękawy wyglądają inaczej, bo Kożuchowska ma węższe ramiona i rękawy spadają w dół okrywając całe ramiona. Na szerszych ramionach Igi to się rozłazi i widać wycięcia.
                  • 00zxc00 Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 11:06
                    Przecież Kożuchowała ma ramiona podobnej szerokości co Iga. Tylko że Kożuchowska ma wąską talię i szerokie biodra a więc ma proporcjonalna figurę klepsydry a Iga ma wąskie biodra. Kożuchowała może kupić każda sukienkę w swoim rozmiarze i wyglądać jak milion dolarów. Iga jak weźmie rozmiar większa to będzie za luźna na dole, a jak weźmie rozmiar mniejszą to będzie się opinać na ramionach.
              • snakelilith Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 16:55
                kura17 napisała:

> powaznie? dla mnie wygladaja identycznie.

To jest ta sama sukienka. Tylko na innych typach sylwetki. U Igi rozjeżdża się na sportowych ramionach i jest luźna na szczupłych biodrach. Na tej biodrzastej babce z wyraźnie węższymi ramionami wygląda inaczej.
                Mnie się to marszczenie na brzuchu podoba bardziej na Idze, ale te uszy na ramionach jej nie służą. Ta góra wygląda znowu lepiej na tej drugiej.
              • snakelilith Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 17:11
                kura17 napisała:

> powaznie? dla mnie wygladaja identycznie.

Swoją drogą, sukienka jest inspirowana kreacjami Lauren Bacall, albo przynajmniej modą lat 40 tych.
                • danaide2.0 Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 11:48
                  Ech, tutaj to ja krawiectwo widzę, a u Victorii jakby się nitka w dość korzystnym miejscu zaciągnęła.
    • princy-mincy Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 10:45
      To marszczenie na brzuchu jest fatalne w kazdej opcji.
      Nie ubiera.
    • simply_z Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 14:38
      Bardzo nie lubie tego rodzaju malego wyciecia na szyje, mam wrazenie, zebym sie w tym udusila.
      • primula.alpicola Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 14:58
        simply_z napisała:

> Bardzo nie lubie tego rodzaju malego wyciecia na szyje, mam wrazenie, zebym sie
        > w tym udusila.
        >
        Ja tak samo. Nienawidzę mieć ciasno przy szyi.
    • magdulecp Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 14:38
      Mam 44, tego bym na siebie nie włożyła.
    • trampki-w-kwiatki Re: Sukienka nie tylko Igi 18.07.25, 20:52
      Lubię takie sukienki. Nazywają je "ciotkowatymi", a ja je uwielbiam!
    • heca007 Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 08:56
      O tym właśnie pisałam w poprzednim wątku. Sukienka ok dla starszej kobiety (nie, że babci). I dostałam komentarz, że się czepiam bo Iga jest przecież dorosła sciana I że nie będzie nosić sukienek dla małych dziewczynek. Czyli jak zwykle na ematce czarno biało tongue_out Jakby nie było nic po środku. Podtrzymuję więc zdanie, że ta kiecka była za poważna dla Igi. Podobnie jak czerwona, która ją przytłaczała.
    • heca007 Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 08:57
      Kożuchowska na tym zdjęciu wygląda jakby się udawała na komunię dziecka tongue_out Właśnie w takim stylu widuję ubrane matki komunistów wink
    • novembre Re: Sukienka nie tylko Igi 19.07.25, 12:08
      Dla figury tak, ale z kolorem wlosow gryzie mi sie strasznie. Lepiej by tu wygladala butelkowa zielen albo czerwone wino. To zdecydowanie nie jest kolor Kozuchowskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka