04.09.25, 17:15
Był taki zawód. Coś jak cinkciarz. Czy jeszcze żyją i działają? A może ematka wie jak szukać wyprzedanych biletów.
Obserwuj wątek
    • wakacje_50 Re: Koniki 04.09.25, 17:46
      Coś ty, koniki to były w latach 70, wiem z literatury.
    • pupu111 Re: Koniki 04.09.25, 17:53
      Za oknem mam koniki polne. smile
    • mocca25 Re: Koniki 04.09.25, 17:57
      Przede wszystkim zapytać się organizatora w jakim trybie przyjmują zwroty i jak można z nich skorzystać (jeżeli w ogóle się pojawią)

Jeżeli wydarzenie jest na FB, możesz tam zapytać czy ktoś ma do odstąpienia.

Ewentualnie szukać "znajomości". Ktos kiedyś twierdził, że jak zatzrymujesz się w dobrym hotelu gdzie jest concierge to on/ona ZAWSZE załatwią ci bilety.
      • tanebo0001 Re: Koniki 04.09.25, 20:18
        Bilety sprzedają na ebilet. Podobno można zwrócić tam bilet. Na innych portalach są agenci którzy powiadamiają o zwrotach. Ale na ebilet takiego nie znalazłem.
        • mocca25 Re: Koniki 04.09.25, 20:34
          Zadzwon/napisz do głownego organizatora. Mnie kiedyś mogli poradzić tylko "prosze obserować stronę" i nie wierzyłam, że coś się pojawi, a jednak (co prawda tragiczne miejsce, ale jednak)

A jeżeli na ebilet nie powiadamiaja to samemu trzeba sprawdzać czy pojawily się bilety ze zwrotu.

Plus ta jak pisałam, jeżeli wydarzenie jest na FB to pod wydarzeniem są dyskusje, m.in. pytania o bilety albo podwózki itd.

Koniki jeżeli jeszcze ta opcja występuje w terenie to raczje mała szansa. Plus ryzyko fałszywych biletów (za czasów koników tego problemu nie było)

Możesz też puścic wici wśród znajomych "kto ma ciocę w filharmoni itp"

Z ciekawości, nie udało ci się kupić, bo przegapiłeś, czy bilety się rozeszły w ciągu 3 minut?
          • tanebo0001 Re: Koniki 04.09.25, 21:53
            Wyprzedane 3 miesiące wcześniej
            • mocca25 Re: Koniki 05.09.25, 06:58
              Powodzenia!
    • aankaa Re: Koniki 04.09.25, 17:57
      tuż przed wejściem będzie stało kilku panów i teatralnym szeptem będą zachęcać do kupna biletu big_grin
      • mocca25 Re: Koniki 04.09.25, 17:58
        na razie byłam świadkiem "kupię bilet" smile
    • bmtm Re: Koniki 04.09.25, 19:53
      Szukaj pod obleganymi imprezami. Pewnie istnieją. Ze 20 lat temu widziałem obok kolejki na Kasprowy Wierch.
    • alicia033 Re: Koniki 04.09.25, 20:03
      tanebo0001 napisał:

> A może ematka wie jak szukać wyprzedanych biletów.
      >

usługi concierge to się teraz nazywa ale skoro pytasz, to cię na to nie stać.
    • eagle.eagle Re: Koniki 05.09.25, 07:40
      Czasami Getyourguide jest konikiem, gdy sprzedają same bilety bez dodatkowych usług.
      Kiedyś chcieliśmy dostać się do nowego, bardzo polecanego muzeum, nawet Getyourguide nie miało już biletów na dni które nas interesowały, ktoś randowomy w netu się odezwał że ma do odsprzedania oczywiście za wyższą cenę, hotel zaproponował cenę zaporową, chyba ok 10 razy większą niż cena w samym muzeum. W samym muzeum bilety były wysprzedane na ok pół roku do przodu.
      Więc wg mnie tak, dalej istnieją koniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka