Dodaj do ulubionych

Vinted ile czasu

13.09.25, 14:09
Kobieta kupiła książkę ode mnie, wysyłka pocztą polską. Książkę wysłałam, status przesyłki byl nie udało sie dostarczyć, a teraz jest od ponad tygodnia ze leży na poczcie i czeka. Kobieta nie odpisuje na wiadomości, konto ma jakby nieużywane. Czy ta książka do mnie wróci? Po jakim czasie?
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: Vinted ile czasu 13.09.25, 14:16
      To zależy od przewoźnika, a nie od regulacji Vinted. Zdarza się, że jako kupująca odbieram przesyłki ostatniego dnia i Inpost ma krótszy czas na odbiór, a Orlen dłuższy i dodatkowo w aplikacji można przedłużyć o 1 dzień termin odbioru przesyłek zamówionych do automatu paczkowego. Po upływie czasu przewoźnika na odbiór przesyłka wraca. Poczta polska ma 2 tygodnie na przesyłkę awizowaną.

Rozumiem, że się denerwujesz, ale na tym etapie nie warto poganiać nadmiernie kupującego, bo czasem ma jakieś okoliczności życiowe, które powodują, że nie odbiera od razu, ale odbierze. Warto oczywiście przypomnieć się, ale bez bombardowania wiadomościami.
      • agiq_agiq Re: Vinted ile czasu 13.09.25, 14:22
        Dlatego wolę inpost, ok czyli teoretycznie ma jeszcze ze 3 dni.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Vinted ile czasu 13.09.25, 15:10
      Poczta odsyła po 14 dniach, jeśli nikt nie odbierze.
    • 3-mamuska Re: Vinted ile czasu 13.09.25, 17:22
      Zalezy u nas na awizo ( akurat dzis zostawili) jest informacja ze po 18 dniach rzecz zostanie odeslana do nadwacy.
    • bezmiesny_jez Re: Vinted ile czasu 13.09.25, 18:58
      A co tu ma.do rzeczy Vinted?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka