Dodaj do ulubionych

Do emigrantek - polski numer telefonu

07.10.25, 14:28
Czy emamy zagraniczne maja polski numer telefonu? Potrzebuje go w zasadzie tylko do odbierania smsow weryfikacyjnych z banku czy od ubezpieczyciela; na zagraniczny numer nie wysylaja.
Chcialam ogarnac jakis tani prepaid z karta esim, ale jakos nie widze prostych do ogarniecia ofert 🤔
Moze ktos cos polecic?
Korzysta ktoras z apki zadarma?
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 14:39
      Tylko raz potrzebowałam nr telefonu, przy wyrabianiu paszportu. Dałam numer taty, który jest w Polsce.
    • alpepe Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 14:44
      Mam, ale karta normalna, bez abonamentu. Dziwne to z bankiem, ja mam od lat w ing i przychodzi mi sms na niemiecki numer bez problemu.
    • sueellen Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 14:44
      Nie I nigdy nie potrzebowałam. Nie mam konta w polskim banku. Kiedy raz potrzebowałam do weryfikacji do czegostam użyłam telefonu członka rodziny.
    • gris_gris Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 14:57
      azja_pl2 napisała:

> Czy emamy zagraniczne maja polski numer telefonu? Potrzebuje go w zasadzie tylk
      > o do odbierania smsow weryfikacyjnych z banku czy od ubezpieczyciela; na zagran
      > iczny numer nie wysylaja.

Mam, z abonamentem za dwadzieścia parę złotych, z pradawnych czasów. Nieużywany odkąd jest roaming, muszę w końcu rozwiązać umowę. Smsy z banku przychodzą na zagraniczny numer, podobnie e-gov. Załatwienie tego w banku wymagało trafienia na bardzo kompetentną urzędniczkę, którą wiedziała, jak to zmienić w systemie; ale to było już parę lat temu, więc myślę, ze teraz jest jeszcze prościej. Kiedy ostatnio próbowalas?
      • azja_pl2 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 16:21
        We wrzesniu probowalam ubezpieczyć mieszkanie w PL. Bez polskiego numeru nie da sie… nie przewidzieli takiego przypadku!
        • alina460 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 08.10.25, 10:23
          Zmień ubezpieczyciela na takiego, u którego da się.
          • palacinka2020 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 08.10.25, 20:26
            Nie da się u żadnego. Miałam ten sam problem. Każdy mi mówił, że mam podać numer kogoś z rodziny. Dla rodziny to upierdliwe, potem do nich dzwonili gdy trzeba było przedłużyć ubezpieczenie.
    • ichi51e Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 14:59
      Ja mam orange (na kartę doładowuje jak potrzebuję) tylko nie wiem jak to się robi zdalnie bo muszą zarejestrować.
      • azja_pl2 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 16:19
        A jak sie nazywa ta taryfa orange? Bo na ich stronie widze same takie, ktore trzeba co miesiac oplacac.
        • ichi51e Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 16:32
          Idziesz do żaby czy biedry mówisz proszę starter najtańszy i dają ci. Biorą dowód coś tam spisują i dziękuję. Ściągasz apke orange zakładasz konto i tam masz wszystko łącznie z opcją „doładuj 5 zeta”
          • ichi51e Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 16:33
            Taryfy nie ma chyba żadnej - nie wiem nie dzwonię nie smsuje. Trzymam jako numer zeby smsy miały gdzie przychodzić i żeby mieć net w telefonie.
    • chatgris01 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 15:47
      Nie mam.
      Potrzebowałam tylko przy wyrabianiu nowego dowodu i do paczkomatu, ale bez problemu przesłali mi weryfikacje na numer zagraniczny.
      • pani.asma Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 17:31
        Wyrabiałam na ostatnio dowód u Trzaskowskiego i akurat telefony zagraniczne akceptują i mam dostać na zagraniczne

Spytałyście w ogóle czy uznają a numer
    • krwawy.lolo Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 15:59
      Mam kartę prepaid z Virgin Polska. Ale to nie esim. Niestety, chyba nadal trzeba dokonać rejestracji karty na poczcie. Niemniej wystarczy raz do roku doładować za minimalną kwotę, żeby o rok przedłużyć ważność. Virgin, a właściwie Play uznaje PayPal.
    • dolce-gabanana Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 18:00
      Cale lata miałam Orange na kartę, jakieś 35 zł na miesiąc, bez tego tylko połączenia przychodzące, czyli dla Ciebie do smsów wystarczy.
    • chicarica Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 18:15
      Też mam ten problem, bank nie przyjmuje numeru szwedzkiego. Miałam jakiś tam polski ale mi wygasł. Znów teraz jak pojadę do Polski, będę musiała iść do banku i zmienić.
    • szarmszejk123 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 18:23
      Nie mam od jakichś chyba 8 lat, nigdy tego braku nie odczułam, nie był mi do niczego potrzebny.
    • mikams75 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 07.10.25, 21:53
      Bank mi przysyła na zagraniczny numer. Ale od jakiegoś czasu zachowałam polski numer. Orange na kartę, można doładować raz na rok i odbierać smsy.
    • jkl13 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 08.10.25, 06:33
      Zerknij na ofertę nju mobile. Można na ich stronie kupić numer na kartę,czyli bez abonamentu lub subskrypcji. Może ta opcja będzie dla ciebie odpowiednia.
      • trina45 Re: Do emigrantek - polski numer telefonu 08.10.25, 23:28
        tak mam od czasow pandemii kiedy to bylamw Polsce 4 miesiace...ulatwia zycie podczas pobytu w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka