Dodaj do ulubionych

Dobry sypki puder

11.11.25, 15:32
Poszukuję dobrego, sypkiego pudru. Takiego co by zmatowił, może lekko rozświetlił. Myślałam o tych słynnych meteorytach Guerlaina, ale cena poraża. Może coś ze średniej połki doradzicie, może być i z wyższej, ale musi być naprawdę super.
Obserwuj wątek
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:35
      Lubię puder sypki Laura Mercier
    • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:36
      akurat jest swiezy watek pudrowy

forum.gazeta.pl/forum/w,567,179511559,179511559,Gurlain_Meteoryty_czy_warto_.htmą
      • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:44
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,179511559,179511559,Gurlain_Meteoryty_czy_warto_.html
    • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:36
      Sisley Phyto-Poudre Libre N°1 Irisée.
      • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:41
        Myślałam o tych słynnych meteorytach Guerlaina, ale cena poraża - regularna cena 335 za 20g

a sisley 85eurasow (cena bez promocji ) za 12g tongue_out
        • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:46
          Ja Sisleya kupuję w promocjach/na markowych discountach za 48-56€ i pudełko starcza mi na ponad rok (przedostatnie wystarczyło mi nawet na 3 lata, ale tu już oszczędzałam tongue_out )
          • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:56
            meteoryty tez starcza na dlugo wiec cena tez nie jest powalajaca

40g opakowanie to u mnie na jakies 5-6lat jest tongue_out
            • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:07
              Mnie jest ciężko dobrać odcień (a zwłaszcza tu gdzie mieszkam), bo mam bardzo jasną cerę i prawie wszystkie pudry robią mi albo trupią bladość, albo są za ciemne i wyglądam jak brudna, w dodatku większość ma żółtawy odcień, a mnie potrzebny różowawy, jak już. Sisley jest idealny.
              Jeszcze niezły był Benecos w odcieniu jasny piasek, ale niestety zmienili formułę i ma teraz kompletnie inny kolor, grrr.
              • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:19
                to masz podobnie jak ja, tylko rozowe odcienie moga byc i w sypkich i w podkladach i tez mam problem
                przez lata uzywalam hinduskiego lakme rose powder, byl idealny w odcieniu, jak sie skonczyl to nie bardzo mialam gdzie kupic ( na ebay sprzedawcy do mnie juz nie chcieli wysylac)

sisley u mnie nie ma ale okazalo sie, ze chanel ma sypki w odcieniu rosy light, ktory mi bardzo odpowiada, no na kolejne lata mam spokoj wink gorzej z podkladami niestety
                • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:33
                  O, dzięki, dobrze wiedzieć (jak ostatnio sprawdzałam Chanel, to mieli same żółtawe beże). Jakby Sisley coś zmieniał (tfu, tfu), to przynajmniej będę mieć ułatwione szukanie nowego smile
                  • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 17:18
                    na ten rozowy jakis czas czekalam, kupilam inny odcien z bezowych i oddalam
                    teraz widze, ze znowu rose nie ma ( u mnie)
                    ale swiatowo jest
                    www.chanel.com/us/makeup/p/132212/poudre-universelle-libre-natural-finish-loose-powder/
                    • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 18:10
                      Ja znalazłam bezpośrednio u Chanel, bo w drogeriach przez internet widzę, że nie mają, skąpo z wyborem, tylko 4-5 odcieni na stanie.
                      Ale coś wygląda, że znika ten mój u Sisleya, psiakostka. Chyba zaraz zrobię zapas.
                      • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 18:14
                        tak, odcieni maja chyba z 5
                        • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 18:19
                          Na stronie producenta jest 10 odcieni, w sklepach internetowych nie ma z tego nawet połowy (w tym tego różowego).
                          Nie wiem, jak w sklepach stacjonarnych, może tam większy wybór.
                          • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 18:40
                            u mnie max 5 dostepnych, w tym rozowy bardzo rzadko sie pokazuje
              • gris_gris Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 22:44
                chatgris01 napisała:

> Mnie jest ciężko dobrać odcień (a zwłaszcza tu gdzie mieszkam), bo mam bardzo j
                > asną cerę i prawie wszystkie pudry robią mi albo trupią bladość, albo są za cie
                > mne i wyglądam jak brudna, w dodatku większość ma żółtawy odcień, a mnie potrze
                > bny różowawy, jak już.

A próbowałaś T. Leclerc? Mój ulubiony w odcieniu Camelia, ale są inne, również różowe. Używam na zmianę z pudrem sypkim Hourglass, który jest doskonały.
                • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 12.11.25, 14:21
                  Próbowałam, i to paru odcieni, ale porażka (z tym, że tych odcieni maja pierdyliard, może źle trafiałam).
              • mandre_polo Re: Dobry sypki puder 16.11.25, 08:28
                chatgris01 napisała:

> Mnie jest ciężko dobrać odcień (a zwłaszcza tu gdzie mieszkam), bo mam bardzo j
                > asną cerę i prawie wszystkie pudry robią mi albo trupią bladość, albo są za cie
                > mne i wyglądam jak brudna, w dodatku większość ma żółtawy odcień, a mnie potrze
                > bny różowawy, jak już. Sisley jest idealny.
                > Jeszcze niezły był Benecos w odcieniu jasny piasek, ale niestety zmienili formu
                > łę i ma teraz kompletnie inny kolor, grrr.
                >

Żółte albo białe to chyba do osób które muszą całość sobie na twarzy namalować przez konkurowanie, korekty. Też kupuję różowe odcienie a mam ciemniejszy odcień skóry
                • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 16.11.25, 08:37
                  Nie doprecyzowałam wyżej- chodziło o chłodny czy ciepły koloryt-żółtawe beże lepsze dla ciepłego, różowawe dla chłodnego, a te różowawe pudry też są i jaśniejsze i ciemniejsze.
                  A tu gdzie mieszkam większość ma ciepły odcień cery i trudno znaleźć te różowe do chłodnego kolorytu, większość pudrów i podkładów we francuskich sklepach jest beżowożółta, pomarańczowa lub brzoskwiniowa.
    • 35wcieniu Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:38
      Ja lubię Gosh
      • aqua48 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 19:43
        35wcieniu napisał(a):

> Ja lubię Gosh

Mnie też się sprawdza. I jest różowy nie żółty.
        • mysiulek08 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 22:14
          ktory odcien jest rozowy?
          • aqua48 Re: Dobry sypki puder 12.11.25, 17:06
            Bake'n set powder 001 soft pink - piszą na opakowaniu że ma być matujący i antishine, ale u mnie ten mat utrzymuje się jedynie chwilę po przypudrowaniu twarzy.
    • pasquda77 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:39
      Meteoryty są w bardzo dobrej cenie na Flaconi, myślę nad nimi nadal…😁
    • asiairma Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 15:42
      Z niższej półki mogę polecić: Eveline Cosmetics Celebrities jesli lubisz prasowane- tu trzeba wybrać kolor oraz szczególnie polecam Eveline Cosmetics Variete - ten jest transparentny, na wykończenie.
      Chyba jestem niewymagająca po latach, bo wcale dla mnie nie są gorsze niż te, które miałam w cenie minimum 10x wyższej.
      • apallosa Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 22:06
        Asiairma- jesteś już kolejna osoba ,która zachwala puder Eveline Barierę i chyba trzeba będzie go kupić , jako ,,dopracowy".
        Szalenie chwalę sobie kredki do oczu Eveline, przebiły nawet ,,Chanelke".
        • apallosa Re: Dobry sypki puder 12.11.25, 23:04
          Eveline Variete- no co ten słownik wyprawia...
    • arabelax Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:09
      irena eris
    • default Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:24
      Z tanich mogę polecić Manhattan Soft Mat, używałam go lata całe. Bardzo ładnie się "układa" na skórze.
    • panna_lila Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:29
      > zmatowił, może lekko rozświetlił

To się tak da? Ja myślałam, że albo albo
      • chatgris01 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:31
        Da się.
    • arabelax Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 16:44
      I jeszcze paese
    • klementyna156 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 18:08
      Huda - ma wiele kolorów. Dla starszej skóry - te z wilgocią wink, z takim super mokrym efektem, czyli z kwasem hialuronowym, np. By Terry, albo marki douglasowej, też mają tego typu. Hourglass ma też niezły. One nie wchodzą w zmarszczki, ale ładnie blurują.
      Kiedyś kupowałam od Laury Mercier, ale już od dawna nie. Pod oczy lubię ostatnio Tarte w lawendowym odcieniu -delikatnie rozjaśnia. Z taniutkich mam ryżowy od Paese, ale mam wrażenie, że jednak najkrócej trzyma mat na twarzy. W ramach ostatnich promek na singles day kupiłam kilka nowości, zobaczymy, jak będą się sprawować.
    • aqua48 Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 19:41
      Nie wiem czemu, czytając ten tytuł mam wrażenie że chodzi o dobry cukier-puder..
      • apallosa Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 22:09
        Dobresmile)
        Kto z Polski, to mogę polecić mój puder wszechczasów, czyli AA dust Matt loose powder. Chyba jest jeszcze w Rossmannach, a na pewno na stronie internetowej producenta. No genialny - nie daje płaskiego matu, tylko taki satynowy, no szczerze żałuję, że u mnie go nie ma.
    • rinoa_woman Re: Dobry sypki puder 11.11.25, 23:09
      Annabelle Minerals, ale to jest bardziej podkład w pudrze. Są różne wersje, matujący, rozświetlający. Duża gama odcieni więc na pewno można znaleźć coś dla siebie, dla mojej mieszanej cery najlepszy, a testowałam różne. Trzyma się cały dzień i jest jednocześnie lekki, nie czuć go na skórze, no i cenowo też spoko.
    • aurinko Re: Dobry sypki puder 13.11.25, 12:23
      Huda Beauty, pięknie wygładza, matowi, jest bardzo wydajny.
    • ajajaj_toja Re: Dobry sypki puder 15.11.25, 17:29
      Nie znalazlam nic lepszego do tej pory niz Paese Puff Cloud. Naprawdę, naprawde robi fotoshop na buzi.
      • apallosa Re: Dobry sypki puder 15.11.25, 22:58
        Ajajaj- ale który Paese puff? Sypki, pod oczy czy prasowany?
    • mandre_polo Re: Dobry sypki puder 15.11.25, 21:57
      Inglot
    • natalyaxx Re: Dobry sypki puder 16.11.25, 09:26
      Hourglass albo nowy Ysl, Huda potrafi dawać suchy efekt na twarzy, Laura Mercier to puder już stary i w porównaniu z nowszymi wypustami słabszy. W puder warto zainwestować, jest różnica między tymi markami a srednią półką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka