Dodaj do ulubionych

Marzą mi się śniegowce

01.12.25, 15:18
Mam w tym roku jakąś fazę na śniegowce nigdy nie miałam
Chciałam sobie zrobić prezent gwiazdkowy. Jakos zwróciłam na nie uwagę gdy w half Price zobaczyłam moon boty, macie nosicie śniegowce, co polecacie
Obserwuj wątek
    • heca007 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 15:34
      Mam Moon Booty ale one są bardzo ciepłe. Wygodne, dobrze wykonane, wytrzymałe, nie przemokły mi nigdy. Ładnie wyglądają. Mam takie z futerkiem m/w do połowy łydki. Ale do nich potrzeba nie tylko śniegu ale i mrozu wink Powyżej zera robi się w nich ciut za gorąco.
      • bazia_morska Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 15:35
        Mam Icebugi, ale one trzymają ciepło do minus 20, więc wykorzystuję je tylko zimą, w górach.
        • danaide2.0 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:53
          Dlaczego obie użyłyście spójnika "ale"? Czytam i czekam, gdzie tu haczyk, ale haczyka nie ma - kupiłyście śniegowce i dostałyście ciepłe buty!
          Chyba że tym haczykiem jest polska zima w mieście.
          • heca007 Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 22:15
            No właśnie. Moon booty są cholernie ciepłe. Jeszcze kilka lat temu można było je ponosić. Ale przy takich zimach jak teraz wystarczy cieńsze obuwie...
    • mikams75 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:20
      Ja bardzo lubie tego rodzaju buty tylko okazji do noszenia mam malo mimo iz mieszkam w zasadzie w gorach.
      Mam columbie juz stare i troche nadgryzione ale trzymam na wielkie mrozy, mam jakies nonejmy z ortalionem i sorele. Jak corka byla mala i chadzalam z nia na snieg i sanki to sie przydawaly a ostatnio leza. Sniegu tez kiedys bylo wiecej. Jak ruszam w gory wedrowac to zakladam trekkingowe buty. A sniegowce leza w szafie.
      Corce kupilam w decathlonie swietne jakis czas temu. I nowe columbie tez sa ladne.
      Z jednej strony niby warto kupic porzadne, bo to na lata a ze czesto sie nie nosi, to faktycznie na lata. Ale z drugiej strony w moich jednych po wyjeciu z szafy okazalo sie, ze gorna czesc wokol kostek jest cala w drobne pekniecia (zlezaly sie) i nie nadaja sie juz na glebszy snieg.
    • alpepe Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:38
      Mam jedne buty, szpetne jak sto diabłów, ale z ortalionem, które kupiłam na śnieg, by być pewna, że mi nie przemokną. Firma Legero, wyższe trzewiki ocieplane w sumie. Niemniej, póki co ich jeszcze nie założyłam, bo tu temperatury są za wysokie, a w między czasie kupiłam niższe trzewiki z goretexem i jestem zadowolona. Sądzę, że w tych butach nie pochodzisz z racji temperatur i braku śniegu, czyli zakup bez sensu. Ale jak ci w domu marzną stopy, to widziałam takie puchowe papucie, może to byłoby jakieś pocieszenie, jeśli miałabyś zrezygnować z moon bootów.
    • nenia1 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:45
      Ja mam Inuikii, jak dla mnie fajny but do "miejskiego stylu". Dobrze się komponują z dłuższym płaszczem puchowym, ale równie dobrze do getrów, wełnianego swetra i kurtki puchówki. Nie wyglądasz w nich co prawda jak rasowy alpinista, o ile ci na tym zależy wink ale są mięciutkie, ciepłe i wygodne.
      • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 16:09
        U mnie rasowy alpinista aktualnie wisi za oknem i pies do niego merda ogonem 😁
        • heca007 Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 22:16
          Ale czy ma buty? I jakie?! big_grin
          • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 09:48
            Jak dzis wstałam to mial nogi dokładnie przed moim oknem 🫣 buty mial ale zwykle trapery
        • nenia1 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 12:22
          homohominilupus napisała:

> U mnie rasowy alpinista aktualnie wisi za oknem i pies do niego merda ogonem 😁
          >
          Kurde fajnie masz, okna myje? Pewnie młody i szczupły...
          • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 15:27
            Maluje elewację

Tez mam słabość do alpinistow, zaraz po mundurach 🤩
            • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 15:59
              To ja miałam kiedyś inną sytuację z takim alpinistą, który co prawda nie malował, ale łatał jakieś dziury czy pęknięcia.
              Stoję sobie rano w kuchni na 7 piętrze, czekam aż się woda zagotuje tępo gapiac się w okno. I widzę, że człowiek przeleciał. Pierwsza myśl- samobójca, bo już były takie przypadki, że do naszego bloku przychodzili się zabić, gdyż wejście na dach chyba było jakoś słabo zabezpieczone. No i za tą myślą poszła kolejna, że jak się wychylę, to go zobaczę rozdyźdanego na chodniku, a tego widzieć z samego rana bardzo bym nie chciała. No ale póki do tego okna nie podejdę, to nie mam pewności co też ja niby widziałam, bo to był ułamek sekundy.
              Podchodzę więc i widzę gościa wiszącego na linie ( liny wcześniej nie widziałam, bo była zasłonięta ramą okna) ocierającego z czoła pot. Otwieram i krzyczę czy wszystko ok i koleś mówi, że na szczęście tak ale zleciał, bo zaatakowały go mewy na dachu i go praktycznie zrzuciły!
              Nigdy im nie ufałam a po tym to już całkiem:p
              Mewom, nie alpinistom :p
              • nenia1 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 17:04
                szarmszejk123 napisał(a):

> Mewom, nie alpinistom :p

I całkiem słusznie, rzecz się pewnie działa w Holandii, co?
                Tak sądzę, bo tam mieszkają najbardziej bezczelne mewy jakie znam.
                Byliśmy nad holenderskim morzem, jakiś taki plażing z piknikiem. Kupiliśmy sobie
                pyszne croissanty, co było dla mnie pewnym zaskoczeniem, bo Holandia nie kojarzyła
                mi się z croissantami.
                Odeszłam na chwilę na bok i tylko słyszę za sobą jakiś łomot, patrzę
                a mojego pysznego croissanta nie ma sad((( Franca mewa porwała cały z talerza i tyleśmy ją widzieli...
                Musiała mnie obserwować i dosłownie wykorzystała chwilę.
                • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 17:13
                  W Polsce, dokładnie w Świnoujściu, dawno temu, jak jeszcze byłam piękna, młoda i bezdzietna :p a mewy to były te wielkie, srebrzyste, straszne chamy!
                  • nenia1 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 17:27
                    U mnie też srebrzysta big_grin Może jakaś rodzina wink
                    • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 17:40
                      A kiedyś też obserwowałam z okna ( tego samego) jak mewa nie pozwalała sąsiadowi wsiąść do samochodu :p siedziala na dachu i jak tylko się zbliżał rozkładała skrzydła i robiła takie zadziorne ruchy :p sasiad w końcu po szczote do domu poszedł, podzialała :p
                • agiq_agiq Re: Marzą mi się śniegowce 04.12.25, 08:34
                  Mi niemiecka mewa na Rugii porwała drozdzowke z ręki. Zdążyłam raz ugryźć. Podleciała tak ze nie zauważyłam nic.
                  • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 04.12.25, 08:37
                    Czyli bez względu na kraj, wszędzie takie same :p
                • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 04.12.25, 08:40
                  😆😆😆
              • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 04.12.25, 11:14
                szarmszejk123 napisał(a):

> To ja miałam kiedyś inną sytuację z takim alpinistą, który co prawda nie malowa
                > ł, ale łatał
                > , bo była zasłonięta ramą okna) ocierającego z czoła pot. Otwieram i krzyczę cz
                > y wszystko ok i koleś mówi, że na szczęście tak ale zleciał, bo zaatakowały go
                > mewy na dachu i go praktycznie zrzuciły!
                > Nigdy im nie ufałam a po tym to już całkiem:p
                > Mewom, nie alpinistom :p

Koszmar alpinisty: zginąć spadajac przez mewy z jakiegoś bloku w centrum miasta zamiast z północnej ściany Eigeru czy tam Lhotse 😅
    • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:46
      Nie noszę od dzieciństwa, bo niby gdzie? Nie mieszkam w minnesocie:p
      • majenkirr Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:52
        Haha, ostatnie moje śniegowce to były Relaksy. Staruchy, pamiętacie?
        • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:06
          Sorry Majenkirr, ty w minnesocie mieszkasz? Czy to była Magdalena? Czy wy obie??? 😱
          Mnie ten stan fascynuje w pewnym sensie:p
          • majenkirr Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:10
            W życiu! Ja w Massachusetts.
            • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:13
              Hahah, nie chciałabyś w Minnesota? 😁 Mogłabyś na ryby iść :p
              Tam jest dużo dziwnych ludzi, nie? :p
              • majenkirr Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 15:41
                Podobno😅. A na ryby to mój bąbelek i tutaj jeździ, nawet łódkę sobie kupił😂
            • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 16:10
              To prawie jak Minnesota 🙃
              • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 16:13
                Tylko może ludzie mniej dziwni :p
                • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 21:17
                  A nie wiem, nie znam nikogo z Minnesoty ale zimę tam mają piękną, zazdroszczę.
                  • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 08:58
                    Ja też nie znam! Przecież ja żartuję:p
                    • homohominilupus Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 09:48
                      A, to nie załapałam
                      • szarmszejk123 Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 09:51
                        Nic nie szkodzi 😘
                    • madame_edith Re: Marzą mi się śniegowce 04.12.25, 11:42
                      No jak nie znacie, Magdalenac mieszka chyba w Minnesocie!
    • danaide2.0 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:50
      O, znowu je tam rzucili? Śniegowce kupuję nastoletniemu dziecku (samo chce!), ma być mu sucho i ciepło w warunkach miejskich - o ten efekt ci chodzi czy po prostu ma być modnie?

Wierzcie lub nie, ale widziałam ostatnio dziewczynę w starych, oryginalnych czarno-żółtych relaksach!
      • nenia1 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 16:59
        danaide2.0 napisała:

> Wierzcie lub nie, ale widziałam ostatnio dziewczynę w starych, oryginalnych cza
        > rno-żółtych relaksach!
        >
        to mogły być nowe "stare" Relaksy, nie wiem czy nie Wojas zrobił taką reaktywację.
        • majenkirr Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:03
          wojas.pl/relaks-wysokie-lakierowane-sniegowce-damskie-na-masywnej-podeszwie-r71003-81Fajne!
          • majenkirr Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:03
            Oops

wojas.pl/relaks-wysokie-lakierowane-sniegowce-damskie-na-masywnej-podeszwie-r71003-81
            • danaide2.0 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:10
              Bardziej jak te:
              www.ceneo.pl/73647787?srsltid=AfmBOopv698SmFTAcdvezNMiZ-6ESYdLRbyaIO-I4Wmx-H47b51Ax0j_

Ale jeśli wznowili, czemu tylko jedna para rzuciła mi się w oczy? Widzę ileś kolorów, opinie żółtych z 2021.
        • danaide2.0 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:06
          Faktycznie to mogło być to, nie przyglądałam im się od strony podeszwy, nasze były chyba jednolicie czarne.
          No, nic, ważne, że tradycja nie ginie w narodzie.
      • just-a25 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:08
        Ma być modnie trochę inaczej, trochę szaleństwa,
        • danaide2.0 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:12
          Czyli Half Price to dobry kierunek. Widziałam tam Moon Booty, Inuikii, Sorele, problemem jest rozmiarówka. No i zostałaś ostrzeżona, że to ciepłe buty.
          • just-a25 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:31
            Hihi muszę się wybrać choć u mnie half Price taki se... Nie to co Wrocek, Poznań..a co myślicie o tych
            RELAKS wysokie lakierowane śniegowce damskie na masywnej podeszwie R71003-81 | Sklep online Wojas.pl share.google/Dfm8NzXbC3Qy92GDJ
            • danaide2.0 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:45
              Sądzę, że inspiracja Moon Bootami aż nazbyt oczywista, ale to tobie ma się podobać i tobie ma pasować. Na pewno łatwiej kupić online i oddać w razie czego, niż polować w odległych HP.
    • gunila7 Re: Marzą mi się śniegowce 01.12.25, 17:04
      Miałam przez wiele lat śniegowce Elbrus, ostatniej zimy ale zaczęły przeciekać. Szukając nowych natknęłam się na Sorele przecenione z 800 na 400 PLNi bardzo się cieszę z zakupu. Wychodzę w nich z psami o różnych nieludzkich porach, często bez skarpet i jest mi ciepło w stopy. W zeszłym tygodniu była rano gołoledź i prawie się nie ślizgałam. Jedyna wada- są ciężkie.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Marzą mi się śniegowce 02.12.25, 21:13
      Ja lubię kapcio-buty, mam z wojasa relaksy, pierwsze byly wysokie i faktycznie bylo w nich cieplo, teraz mam takie do kostek jak wyzsze kapcie wygladają- kocham, zakladam je od może 2 tygodni.
      Też mi się podobają te z moon, tylko gdzie ja bym je zakładała?

• zonadrwala Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 08:52
      Mam trespass evelyn kupione w empiku, cieple ze czasem nosze hez skarpet i nie przemakaja nawet w topniejacym sniegu.
    • tiffany_obolala Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 09:23
      W góry mam górskie buty i stuptuty, a nie w góry, do chodzenia z psem, mam... ocieplane gumowce z decathlonu. Doskonale się sprawdzają w temperaturach około zera big_grin
    • kropkacom Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 11:32
      Ładne, ale w tym klimacie zbędne zupełnie. Kiedy miałabym je zakładać?
    • malia Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 14:35
      ja kupiłam dość dawno, to był bardzo udany zakup, na zimowe wyjścia z psem wieczorem bardzo wygodne. Ale oprócz tego, to mało je wykorzystywałam w innych sytuacjach
    • pleszkazlasu Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 17:18
      Mam sorele, ale od kilku lat ich nie nosze. Od kiedy mam ocieplane kalosze lemigo, zrezygnowalam z innych butów na śnieg, bo chodzę głównie z psem, nikt mnie nie widzi smile
      Lemingi są lekkie i ciepłe i łatwo się wkładają i zdejmują.
    • feldmarszalek.duda Re: Marzą mi się śniegowce 03.12.25, 17:54
      Śniegowce mam - takie z kożucha. Nawet mi się podobają i są miłe, ale nadają się wyłącznie na pobyty wyłącznie na mrozie (bez wchodzenia do ciepłych pomieszczeń, np. sklepów czy teatrów).
      Mam je wyłącznie dlatego, że mojej córce się przestały podobać, bo mieszkam w Polsce, a tu większe mrozy są b. rzadko i mam dobre krążenie.
    • madame_edith Re: Marzą mi się śniegowce 04.12.25, 11:43
      Ja mam śniegowce crocs, takie jakby ocieplane kalosze z miękką nogawką z gumkami. Na naszą zimę akurat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka