Dodaj do ulubionych

Forumowe loss of virginity..

06.12.25, 18:31
czyli mój pierwszy wątek wink

szanowne forum- czeka mnie wesele i to już nie za długo co oznacza, że potrzebuję w miarę szybko ( w ciągu kilku tygodni) kieckę na tę okazję ( spodnie? ). Ostatni raz na weselu byłam jako dziewczę 15letnie w wyzywającej obcisłej sukience baardzo krótkiej z odsłoniętym brzuchem ( !) i złotymi łańcuchami ( !) -obuw glanopodobny ( !)
takiego grzechu już nie popełnię ale totalnie nie wiem co się teraz nosi. Wytyczne :
1. Nie zamierzam tańczyć ( chyba że popłynę..)
2. Nie jestem zmarźluchem
3. Figura trójkąt
4. Wzrost mikry ( więc długie raczej odpadają ? )
5.nie chcę wydac dużo kasy
6. ma być tez na inne okazje
7. jakie buty ??
8. da się ????

p.s. młodzi chcą kasę w kopertę ile się daje ( ja wiem wiem to zależy od etc itp ale więcej niż ( i tu kwota) ?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:39
      To będzie piękny wątek!
      Ja bym Cię widziała z krótkiej luźnej kiecce z amerykańskim dekoltem, do tego szpilki.
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:44
        primula.alpicola napisała:

> To będzie piękny wątek!
        > Ja bym Cię widziała z krótkiej luźnej kiecce z amerykańskim dekoltem, do tego s
        > zpilki.

kurde chciałabym by był piękny w końcu loss of virginity wink big_grin

ja peolę, nie wiedziałam nawet co to jest "amerykański dekolt", nie ma co, dobrze rokuję uncertain

Charakterystyka amerykańskiego dekoltu
        • Wiązanie na karku – zamiast klasycznych prostych ramiączek, materiał przechodzi wokół szyi i zapina się lub wiąże z tyłu.
        • Odsłonięte ramiona i plecy – ten krój podkreśla ramiona i plecy, nadając sylwetce lekkości.- DZIŻAS...mnie to chyba nie doda lekkości z moimi szerokimi plecami uncertain

• Głęboki dekolt – często sięga aż pod linię biustu, co nadaje kreacji efektowny, wieczorowy charakter.
        o kufa ( a co ze stanikiem ???)

• Inspiracja strojami kąpielowymi – przypomina kostiumy, w których ramiączka są wiązane na szyi.
        aha, ty sobie żarciki ze mnie primulka robisz ? suspicious

• Popularność w modzie wieczorowej – często spotykany w hollywoodzkich stylizacjach, bo wygląda bardzo elegancko i zmysłowo.
        • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:00
          Nie wiązany!
          Takie coś! Stanika nie potrzebujesz.
          • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:04
            Do tego dekoltu najlepiej nie miec biustu
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:05
            fajne ale...byłabym chyba trochę taka buka
            no i jak to bez stanika ? suspicious
            • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:07
              strapless
            • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:07
              wapaha napisała:

> fajne ale...byłabym chyba trochę taka buka
              > no i jak to bez stanika ? suspicious

Buka sruka. Zagrasz nogami w szpilkach i plecami!
              Wkurzacie mnie marudy, idę stont!
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:10
                nie idź !
                a ona plecy ma gołe ?
                • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:15
                  Różnie, zależy jak skrojona. Na pewno są takie, że i stanik założysz, skoro się upierasz, taki z ramiączkiem przepiętym i na szyję.
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:19

> Różnie, zależy jak skrojona. Na pewno są takie, że i stanik założysz, skoro się
                    > upierasz, taki z ramiączkiem przepiętym i na szyję.

nie mam problemu z chodzeniem bez stanika ale nie wiem czy to będzie na tyle estetyczne by nosić się tak na weselu- z bujającymi sie walorami wink
                    • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:31
                      jak radzi primula: Zagrasz nogami w szpilkach i plecami!
                      • kura17 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:16
                        > jak radzi primula: Zagrasz nogami w szpilkach i plecami!

przepraszam bardzo, ale w takiej gorze, to akurat Wapaha zagra tez pieknymi ramionami smile
                        tak powinna kombinowac - z odkrytymi ramionami i bez plecow!
        • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:06
          sorry, ten amerykański dekolt wink to nie przy ramionach niemieckiej pływaczki...
          • hermenegilda_zenia_is_back Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:25
            Właśnie, jeżeli ktoś ma rozbudowane bary to proponowanie takiej góry chyba jest złośliwe, będą się wydawać jeszcze bardziej rozłożyste. Specjalnie chcecie ją wkręcić w niekorzystny fason?
            • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:29
              Niekorzystnie to miała w tym kombinezonie z koronką na barach.
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:59

> Niekorzystnie to miała w tym kombinezonie z koronką na barach.

to jest fascynujące- w sensie jak różne może być oko patrzącego, bo zebrałam w tym outfit naprawdę sporo dobrych słów
                • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:02
                  Może na żywo, w ruchu, natomiast na zdjęciu- za dużo zasłoniętego ciała, co powoduje efekt monolitu, i ten pas koronki na górze poszerza optycznie ramiona, co jeszcze jest spotęgowane przez wąskie bioderka.
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:04

> Może na żywo, w ruchu, natomiast na zdjęciu- za dużo zasłoniętego ciała, co pow
                    > oduje efekt monolitu, i ten pas koronki na górze poszerza optycznie ramiona, co
                    > jeszcze jest spotęgowane przez wąskie bioderka.

tak jak piszesz to to widzę i jest logiczne i czułam się w tym super ( może właśnie dlatego że było zabudowane , hmm)
      • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:50
        Amerykański dekolt wygąlda dobrze na sylwetce typu baletnica, czyli ramiona w rozmiarze 32 max i do tego biust, którego nie widać.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:57
          noszę 36-38, biust 65f/70e
        • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:12
          No. Jak ktoś jest niski to go ten "golf" skroci a odkryte ramiona poszerza. Ja myślałam ze primula mówi o czym takim:
          • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:16
            Może być i taki, nie upieram się, byle krótka.
    • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:43
      Kombinezon?
      Po raz pierwszy w życiu się skusiłam i muszę przyznać, że wygąldam w tym zaskakująco dobrze.
      • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:48
        Aaa i szpilki, niestety robią robotę.
        1° to wszystko przez Danielę,
        2° Snake dostaje spazmów.
        • sanciasancia Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:57
          Gdzie wady?
          • kamin Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:50
            smile smile smile
            Parsknęłam.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:58
          kropkaa napisała:

> Aaa i szpilki, niestety robią robotę.
          > 1° to wszystko przez Danielę,
          > 2° Snake dostaje spazmów.

jpitole
          to będzie wyzwanie z tymi szpilkami

a może...jednak się upić i w ferworze zabawy po prostu je ściągnąć suspicious

taki miałam ( tak, mam takie szerokie stopy tongue_out)
          • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:04
            Nie, nie, nie pójdziesz w tym. To jest zbyt obcisłe, za dużo zakrywa, robi z Ciebie monolit.

• wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:06

> Nie, nie, nie pójdziesz w tym. To jest zbyt obcisłe, za dużo zakrywa, robi z Ci
              > ebie monolit.
              >
              no nie pójdę bo nie mam, pożyczone było, na wariackich papierach bo nie miałam co na siebie wrzucić i kolezanka poratowała, nie mogłam wtedy mieć ani sukienki ani żadnego obcasa bo to było kilka miesięcy po operacji kolana i widać było i czuć, żem kaleka
          • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:06
            Nic mi nie pisz o stopach, bo i tak nie przebijesz wink
            Ryłko jest świetny i cenę ma przyzwoitą.
            Zaraz wkleję zdjecia.
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:09
              kropkaa napisała:

> Nic mi nie pisz o stopach, bo i tak nie przebijesz wink
              > Ryłko jest świetny i cenę ma przyzwoitą.
              > Zaraz wkleję zdjecia.

dawaj też zdjęcia stóp- moje płetwy widzisz wyżej tongue_out
              • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:33
                Aż tak to nie, za długo na ematce jestem big_grin
          • runny.babbit Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:47
            Bardzo chętnie poczytam co zaproponują dziewczyny, bo mam bardzo podobną sylwetkę, z tym że ja jestem dość wysoka.
        • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:59
          Przepraszam! Oraz żeby troszkę zmniejszyć rozmiar mojej winy zeznań, że przez ostatnie 2 tygodnie, z uwagi na niesprzyjające warunki, pomykałam głównie w botkach na płaskim obcasie. A żeby odreagować, na czwartkową imprezę poszłam w złotych szpilkach, na widok których różowowłosy kelner w knajpie, popadł w zachwyt.
          "Ale ma Pani boskie buty!"- przywitało mnie od samych drzwi 😀
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:00
            pokażesz ???
            • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:15
              Nie mam przy sobie, jestem poza Krakowem sad
              W internecie ich też już niestety nie widzę.
              • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:21
                A dobra, znalazłam jakies zdjęcie, na którym widać kawałek
                • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:21
                  Sa
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:26
                    oooooooo, ładne , nosiłabym

tylko do takich to już reszta raczej stonowana i mało strojna ?
                    • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:38

> tylko do takich to już reszta raczej stonowana i mało strojna ?

No ja w czwartek mialsm czarny welurowy garnitur, kremową koszulę, więc tak, reszta byla stonowana. To byl jeden taki szalony akcent.
                  • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:34
                    daniela34 napisała:

> Sa

Co to? Skąd to? Matko, one są BOSKIE!
                    • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:37
                      Ewa Minge, kupiona bodajże przez Eobuwie
                  • anomaliapogodowa81 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 07:58
                    Noale Daniela, one sa srebrne!
                    • daniela34 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:01
                      Są złote. Tu światło tak pada, ze wydają się srebrne. Noale lepszego zdjęcia nie będzie, bo nie mam tu swojej szafy pod ręką 😀
                  • aguha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:38
                    Śliczne, 😍 poświęciłabym stopy dla takich szpilek.
          • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:20
            Chyba pisałam (90%), ale może nie (10%)?
            Latem to było, piękna pogoda, premiera baletu. Nie chciało mi się nieść szpilek to teatru, założyłam 9 cm na gołą stopę. Może bym i wytrzymała, ale na afterparty zostałyśmy. Balkon był otwarty, wspaniała atmosfera, naprawdę aż żal było być mądrym. Tylko opuściłyśmy budynek i mówię do mojej towarzyszki: nie dam rady ani kroku więcej zrobić. Zdjęłam buty, wróciłam na bosaka, prosto pod prysznic. Następnego dnia pierwsze kroki były bardzo ciężkie, bo pękały mi odciski na śródstopiu.
            Ale niestety, szpilki jakoś magicznie robią robotę i wygąlda się bosko.
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:27
              kropkaa napisała:

> Ale niestety, szpilki jakoś magicznie robią robotę i wygąlda się bosko.

wiem !
              jestem skłonna się poświęcać przez jakiś czas.
              zresztą -przecież gdy będę siedzieć - będę je zsuwać ze stóp a na samo wyjście do wc itp jakoś przezyję suspicious
              • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:29
                Raz zsuniętych na weselu szpilek nie wsuniesz z powrotem
                • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:34
                  słusznie pani prawi
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:14
                    słusznie
                    a takie się jeszcze nosi ? uncertain

najbardziej lubie koturny, ( nosze latem)
                    • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:43
                      Nosi się, nawet kupiłam podobne Ecco na lato, ale trochę babcinie wyglądają.
                    • hosta_73 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:52
                      Koturny się nosi, ale potrafią zepsuć stylizację, trzeba uważać. O ile zwiewna, letnia sukienka z butami typu martensy wygląda fajnie, to z koturnami już zalatuje starą ciotką. Ale może to tylko moja osobnicza niechęć do koturn przeze mnie przemawia 😉
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:55
        kropkaa napisała:

> Kombinezon?
        > Po raz pierwszy w życiu się skusiłam i muszę przyznać, że wygąldam w tym zaskak
        > ująco dobrze.

powiem ci, że to mnie kusi..miałam raz w życiu, w dodatku pożyczony na wieczorną galę, do tego baleriny ( !) i czułam się świetnie i chyba tez wyglądałam dobrze bo byłam komplementowana
    • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:45
      ide uprazyc popcorn tongue_out
      • heca007 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:58
        Odchudzam się więc pozwól, że się przysiądę i pozaciągam zapachem wink
        • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:59
          popcorn bez soli i masla jest calkiem dietetyczny, sprawdzalam smile
          • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:10
            co z tego, że dietetyczny jak niezjadliwy?
            • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:12
              dlaczego niezjadliwy? nigdy nie lubilam z maslem
          • runny.babbit Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:49
            A dlaczego bez soli? Sól ma dużo kalorii?
            • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 02:22
              bo jak sie odchudzasz to lepiej ograniczyc sol, woda,nerki te sprawy
          • lilia_tygrysia Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 23:56
            Ja ostatnio przypaliłam dwa garnki robiąc popcorn, więc więcej nie uprażę... Nie wiem co robię źle, przez poprzednie niemal 40 lat życia nie miałam tego problemu...
            • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 02:21
              przestudiowalam jutuba i wyszlo, ze uprazony w papierowej torebce ( mozna dodsc olej/maslo, sol) w mikrofalowce, jest swietny a odpada szorowanie garnka 😄 specjalnie dla popcornu mikrofalowke kupilam 😋
              • lilia_tygrysia Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 02:57
                Mnie się w mikrofali udaje tylko ten sprzedawany w torebkach do mikrofali. Zwykłe papierowe torebki mi rozrywa sad
                • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 03:28
                  za duzo wsypujesz, probuj z mniejsza iloscia albo wieksze torebki
                  • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 03:28
                    i torebke sie tylko lekko zagina
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 18:59
          popcorn jest stosunkowo mało kaloryczny jak na przekąskę i ma sporo białka suspicious
          ( ok 8g/100g)
          • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:00
            dokladnie, nawet bez oleju robie ( w papierowej torebce w mikrofalowce)
          • heca007 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:17
            Ja myślałam, że wy mnie wspierać będziecie! A wy co?! Namawiacie do złego! tongue_out wink
            • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:19
              ale naprawde w popcornie bez tluszczu nie ma niz zlego, duzo tego nie zjesz
              • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:35
                w popcornie bez tluszczu nie ma niz zlego, duzo tego nie zjesz

bo paskudny big_grin
                • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:36
                  nie przesadzaj
                  • heca007 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:49
                    Dobrze wiedzieć, że jakby co to mało tłusty wink
    • kocynder Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:02
      Jako ze jestem modową analfabetką to mogę odpowiedzieć tylko na dwa punkty. W kwestii punktu 7 - przede wszystkim WYGODNE! Czyli nawet jeśli kupisz nowe - to zdecydowanie "rozchodzić" je wcześniej i nie po 10 minut, a ponoś tak dwie - trzy godzinny, nawet tylko po domu. Nie ma nic gorszego niż uciskające, niewygodne buty.
      W kwestii kwoty w prezencie: zwyczajowo przyjęło się dawać "zwrot za talerzyk" plus coś górką. I tu nikt ci nie powie, bo wiele zależy gdzie to wesele. Przy czym od tego tez bywają odstępstwa, jeśli np młodzi sobie umyślili zrobić weselisko na Zamku Królewskim w Warszawie, co zapewne kosztowałoby nader słono - sytuacja jest inna. Ale już abstrahując od zabytków, inne są ceny za luksusowy hotel z pełną obsługą w Warszawie, Krakowie czy Trójmieście, a inne za remizę z dwiema kelnerkami w Koziej Wólce. wink Kwota zależy też od twojej sytuacji ekonomicznej (od biednej siostry - studentki nikt raczej nie oczekuje bogatych prezentów), od stopnia twojej z młodymi zażyłości - jeśli jesteś osobą bliższą - to stosownie więcej. Z tego co wiem obecnie liczy się średnio 250 - 400 za tzw talerzyk.
      Przy czym ja jestem z frakcji, że czasem lepiej jest dać mniej niż na zasadzie "zastaw się a postaw się". Wesele to nie impreza z wykupem miejsc siedzących. wink Baw się dobrze!
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:08
        kocynder napisała:

> Jako ze jestem modową analfabetką to mogę odpowiedzieć tylko na dwa punkty. W k
        > westii punktu 7 - przede wszystkim WYGODNE! Czyli nawet jeśli kupisz nowe - to
        > zdecydowanie "rozchodzić" je wcześniej i nie po 10 minut, a ponoś tak dwie - tr
        > zy godzinny, nawet tylko po domu. Nie ma nic gorszego niż uciskające, niewygodn
        > e buty.
        tak, tym bardziej mam mało czasu -żeby to zrobic. kurde, mam szpilki pogrzebowe, czas na weselne..

> W kwestii kwoty w prezencie: zwyczajowo przyjęło się dawać "zwrot za talerzyk"
        > plus coś górką.(...)Kwota zależy też od twojej sytuacji ekonomicz
        > nej (od biednej siostry - studentki nikt raczej nie oczekuje bogatych prezentów
        > ), od stopnia twojej z młodymi zażyłości - jeśli jesteś osobą bliższą - to stos
        > ownie więcej. Z tego co wiem obecnie liczy się średnio 250 - 400 za tzw talerzy
        > k.
        > Przy czym ja jestem z frakcji, że czasem lepiej jest dać mniej niż na zasadzie
        > "zastaw się a postaw się". Wesele to nie impreza z wykupem miejsc siedzących. ;
        > ) Baw się dobrze!
        >
        dzięki, bardzo pomocny wpis i pasuje do tego co kalkulowałam, młodych bardzo lubię
        • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:13
          mam szpilki pogrzebowe, czas na weselne..

posyp brokatem. Do kupienia w każdym sklepowisku na dziale papierniczym/DIY
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:20
            aankaa napisała:

> mam szpilki pogrzebowe, czas na weselne..
            >
            > posyp brokatem. Do kupienia w każdym sklepowisku na dziale papierniczym/DIY
            >
            big_grin
            mistrzostwo recyklingu big_grin
            • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:37
              w końcu to na kilka godzin, szkoda kasy. Tą przeznacz na kosmetyczkę/fryzjera przed imprezą
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:38
                aankaa napisała:

> w końcu to na kilka godzin, szkoda kasy. Tą przeznacz na kosmetyczkę/fryzjera p
                > rzed imprezą
                >
                do kosmetyczki na bank nie pójdę, do fryzjera też ( okresowe higieniczne wizyty się nie liczą)
                te szpilki mają potencjał sylwestrowy, imprezowy no i jednak mam troje dziatwy, któres się zakładam hajtnie kiedyś suspicious
    • analoga_niet Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:08
      Będąc mikrego wzrostu wcale nie uważam, że długie odpadają. A może kombinezon jak się lepiej czujesz?
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:11
        analoga_niet napisała:

> Będąc mikrego wzrostu wcale nie uważam, że długie odpadają. A może kombinezon j
        > ak się lepiej czujesz?
        >
        nie czuję się lepiej w kombinezonie niż w sukience
        • analoga_niet Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:14
          A w jakich krojach sie czujesz najlepiej?
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:23
            -nie obcisłe-raczej luźne
            - nie mini
            - brzuch zakryty
            - nie wzorki
        • lilia_tygrysia Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 23:56
          To może garnitur?
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:53
            lilia_tygrysia napisała:

> To może garnitur?

definitywnie nie
            w nim czułabym się właśnie "przebrana"
      • furiatka_wariatka Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:25
        Kombinezon to chyba tylko na krótkie wyjścia, nie na wielogodzinne. Mnie odrzuca jak pomyślę o korzystaniu z toalety, jak rozumiem trzeba całą górę ściągnąć żeby opuścić spodnie i zrobić siku?
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:28
          furiatka_wariatka napisał(a):

> Kombinezon to chyba tylko na krótkie wyjścia, nie na wielogodzinne. Mnie odrzuc
          > a jak pomyślę o korzystaniu z toalety, jak rozumiem trzeba całą górę ściągnąć ż
          > eby opuścić spodnie i zrobić siku?

tak- nie widzę tego jako problemu w miejscu, gdzie wc będzie na miejscu, ładne, ciepłe itp
      • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:38
        imo - dla niskiej osoby takie przykrótkie porcięta nie są najlepszym wyborem
      • magdulecp Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:05
        Ona idzie na wesele a nie pracy biurowej. Gdzie takie coś.
    • nenia1 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:10
      Dlaczego nie zamierzasz tańczyć? Tańce na weselu to najlepsza część zabawy. Oczywiście zależy od muzyki, ale od lat nie słyszałam już disco polo. A jak się odnajdujesz w czerwonej sukience? wink
      Jakaś seksi, max do kolan, masz zdaje się ładne ręce i nogi. Czerwony to taki energetyczny kolor. Do tego złote szpilki, ale też można przeskoczyć przy prostych fasonach później w trampki i taaaaańczymy........ big_grin Na szybko znalazłam, bo nie wiem czy ten kierunek ci w ogóle odpowiada?
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:13
        nenia1 napisała:

> Dlaczego nie zamierzasz tańczyć? Tańce na weselu to najlepsza część zabawy. Ocz
        > ywiście zależy od muzyki, ale od lat nie słyszałam już disco polo. A jak się od
        > najdujesz w czerwonej sukience? wink
        > Jakaś seksi, max do kolan, masz zdaje się ładne ręce i nogi. Czerwony to taki e
        > nergetyczny kolor. Do tego złote szpilki, ale też można przeskoczyć przy prosty
        > ch fasonach później w trampki i taaaaańczymy........ big_grin Na szybko znalazłam, bo
        > nie wiem czy ten kierunek ci w ogóle odpowiada?

czy to zdjęcie z zalando ? jeśli tak to mam ją spośród trzech które na razie otworzyłam w osobnej karcie, zwróciłam na nią uwagę smile

nie zamierzam tańczyć bo nie lubię tańczyć a ponieważ nie lubię to nie umiem
        jestem sztywniara wink
        • nenia1 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:15
          a no widzisz...jakoś tak mi pasujesz do czerwonej sukienki smile Tak zalando.
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:25
            wg mnie modelka na tym filmiku nie wygląda w niej dobrze- na mnie sukienka byłaby dłuższa, nie podoba mi się jednak ten element ( wydaje mi się że u mnie nie będzie to wyglądać dobrze, zwłaszcza że będzie widać część tatuażu)
            • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:54
              zwłaszcza że będzie widać część tatuażu

trzeba było się zastanowić przed zrobieniem tongue_out
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:02
                aankaa napisała:

> zwłaszcza że będzie widać część tatuażu
                >
                > trzeba było się zastanowić przed zrobieniem tongue_out
                >
                wolę się zastanawiać przed okazjonalnym zakupem sukienki wink zrobienia tatuażu absolutnie nie załuję tongue_out
        • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:47
          wapaha napisała:

> nie zamierzam tańczyć bo nie lubię tańczyć a ponieważ nie lubię to nie umiem
          > jestem sztywniara wink

Kup sobie taka czerwoną, w podobnym fasonie. Czerwień uwalnia poklady pewnosci siebie, moze nawet na parkiecie poczujesz sie mniej sztywna.
          Cokolwiek wybierzesz, udanej zabawy wink
      • bene_gesserit Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:26
        Taki czerwony niebieski e jest dla każdego, jak zresztą każdy kolor, ale sukienka jest śliczna. Ja wapahe wyobrażam sobie raczej jako chłodna szatynkę, więc to powyżej w kolorze wina.
        • bene_gesserit Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:27
          *nie jest, a nie niebieski, mój telefon to idiotka.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:36
          bene_gesserit napisała:

> Taki czerwony niebieski e jest dla każdego, jak zresztą każdy kolor, ale sukie
          > nka jest śliczna. Ja wapahe wyobrażam sobie raczej jako chłodna szatynkę, więc
          > to powyżej w kolorze wina.
          >
          a gdzie szatynka...
          • majenkirr Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:12
            To Ty??? Całkiem inaczej sobie Ciebie wyobrażałam…
      • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:36
        Dokładnie ta chciałam zaproponować, też mi jakoś do Wapahy pasuje smile
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:51
          szarmszejk123 napisał(a):

> Dokładnie ta chciałam zaproponować, też mi jakoś do Wapahy pasuje smile

ta mi się podoba pod każdym względem suspicious
          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:51
            Ta też fajna i kolor ładniejszy smile
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:52
            ale
            jest ryzyko że na mnie byłoby tak : tongue_out

• aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:56
              to szukaj dalej
          • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:14
            Ta jest świetna, bardzo lubię takie sukienki, ale to raczej na przebranie się na weselu (jeśli chciałabyś praktykować taki klimat).

Nie szukałam jakoś mocno, ale widzę Cię w takiej:

• wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:38
              fajna
              i wcale nie na przebranie
              a są inne kolory ?
              • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:47
                Napisałam o tej bordowej wyżej, że bardzo fajna (mega mi się podoba), ale to nie jest sukienka na wesele (uroczystość zaślubin itp.)

A do tej zakładasz marynarkę i jesteś królową balu. tongue_out

Nie ma innych kolorów, nie potrzebujesz innych. tongue_out Ale przyjrzyj się takiemu typowi sukienki, czyli odsłania ale zasłania i jest sexy ale z klasą. Jest też nowocześnie. Nie idź w te kopertowe kroje,
                Nawet jeśli je lubisz, kup sobie coś szałowego, bo zasługujesz i Ty i Twoja sylwetka. 🥰
                • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:13
                  wkleiłam tez nizej

• abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:20
                    Piekna, kocham takie sukienki.
                    • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:31
                      No ja bym z takim dekoltem nie wyszla.
                      • abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:35
                        princesswhitewolf napisała:

> No ja bym z takim dekoltem nie wyszla.

A ja tak.
                        Piersi mam piekne i moge nosic taka suknie bez stanika.
                  • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:32
                    Omg! Przepiękna ! Żebym ja miała cycki do takich dekoltów to bym tylko takie nosiła :p
                    • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:34
                      W biurze by sie koledzy cieszyli
                      • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:50
                        W biurze jesteśmy we dwie kobiety, nie mamy kolegów 🤷
                        • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:20
                          No to rzeczywiscie miejsce na dekolt do pasa
                          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 19:21
                            A byłoby bardziej, gdyby byli tam faceci?
                            Twoja logika powala :p
                      • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:28
                        Ty jesteś ślepa? To sukienka do biura? Jprdle.
                    • magdulecp Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 19:16
                      Ja mam małe i noszę. Minus jest taki, że potrzeba taśmy, żeby ten dekold do ciała przyczepić. Inaczej czuje się niepewnie, że mi za chwilę pierś wyskoczy 🤣
                  • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:30
                    Bardzo ładna! Ale ta zdeformuje Ci sylwetkę! Imho to dobry kierunek - trochę odkryć, trochę zakryć. I kolor jest prze-pie-kny!
    • bene_gesserit Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:24
      Liczę na zdjęcie z plaży nudystów, z zamazanym bobrem. Bo, jak wiadomo, bez zdjęcia...
    • cegehana Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:26
      Wspomniała babcia dziewiczy wieczór.
    • abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:27
      Ja cie widze w glanach!
      Reszte dopasuj do nich 🤩
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:37
        abidja napisała:

> Ja cie widze w glanach!
        > Reszte dopasuj do nich 🤩

big_grin ha !
      • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:39
        Do glanów wszystko pasuje :p
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:44

> Do glanów wszystko pasuje :p

to nie jest głupie
          szukałam od dawna pretekstu by kupić nowe martnesy suspicious
          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:46
            To może zacznij się już rozglądać,coby w całkiem nowych nie iść :p
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:48

> To może zacznij się już rozglądać,coby w całkiem nowych nie iść :p
              dobra rada !
                Krwawa docierają z martensami sprzed ponad 20 lat zostawiła we mnie ( i na mnie) ślad na zawsze 😂 do dziś pamiętam jak bolało wchodzenie po schodach 😅😅😅 ale teraz chyba robią lepsze, nie takie masakratory :p
                  Docierka*
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:01
                    moj ostatni zakup to sandały 2 albo3 lata temu - obtarły
                    ziuta kupowała w tamtym roku chyba swoje białe-to jest bardziej na bieżąco
                    • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:04
                      Ja to bym nawet chciała nowe, ale się boje :p to za drogie buty żeby w nich potem nie chodzić a nie mam już w sobie tego samozaparcia sprzed 20 lat :p
                    • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:09
                      Blue by betsey Johnson, light gold zobacz (nie mogę teraz wkleić)
                      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:16
                        ekstereso napisała:

> Blue by betsey Johnson, light gold zobacz (nie mogę teraz wkleić)

ale cuda !
                        • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:21
                          I obcas b wygodny, dla tych co nie biegają w szpilkach.

wapaha napisała:

> ekstereso napisała:
                          >
                          > > Blue by betsey Johnson, light gold zobacz (nie mogę teraz wkleić)
                          >
                          > ale cuda !
                          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:24
                            te mi się podobają
                            • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:26
                              O! Pazur mają nie da się ukryć
                              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:48
                                zasoby domowe, dopiero zobaczyłam że lustro z zaciekami ( potencjalny zapalnik jatkowy suspicious ) wybaczcie
                                • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:51
                                  Super nóżki. Złote lepsze ale lepiej bez paska. No i ja lubię cienka szpilę, ale to juz indywidualne.
                                • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:52
                                  Te drugie czarne z boku jak wyglądają? Srebrne spoko.
                                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:55
                                    te brokatowe są srebrne-najmniej wygodne , ciut za duże ( może to dobrze)
                                    Drugie czarne-foto
                                    ( pierwsze czarne to dyżurne pogrzebowe)
                                    • abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:58
                                      Piekne nogi 😍
                                      Widac,ze cwiczysz ( bieganie robi cida ).
                                      Nie zasłaniaj absolutnie spodniami czy dluga spodnica.
                                      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:03
                                        dzięki
                                        btw
                                        w długiej sukience zawsze czuję się bardziej kobieco niż w krótkiej- też tak macie ?
                                    • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:01
                                      Czarne z czubkiem i paskiem są spoko.
                                      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:02
                                        i wydają sie być najwygodniejsze, bo są miękkie ( to jakby zamsz, jakby materiał) i w ogole nie ma ucisku na palce
                                        • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:09
                                          wapaha napisała:

> i wydają sie być najwygodniejsze, bo są miękkie ( to jakby zamsz, jakby materia
                                          > ł) i w ogole nie ma ucisku na palce

I noga wygląda ładnie z obu stron.
                                          Do tego sukienka odsłaniająca nogi (wspominałam o kombinezonie, ale jednak nie - nie ma co zasłaniać dobrego).
                                    • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:33
                                      Te są najlepsze zatem, fajne i dobrze ci na nodze leżą.
                                    • skat_0 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:48
                                      Az mnie stopa zabolała jak zobaczyłam te srebrne, bo one za palcami sie kończą w najbardziej bolesnym miejscu. Poniewaz mam po nabyciu bombelka szerokie stopy, (po ciazy zostały mi tylko conwersy) a lubię czasem chodzić w szpilkach to obecnie kupuję tylko zamszowe albo materialowe, zadnych sztywnych lakierkow i brokatow. No i z kategorii na next, czy zalando dla szerokich.
                                    • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:49
                                      Czyli buty już masz.
                                • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:37
                                  podoba Ci się jak z buta wyglądają palce?
                                • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:30
                                  Ale Ty masz świetne nogi wapaha, dopiero tu dotarłam, czytam wątek z doskoku. Te czarne w szpic z paskiem są najlepsze do Twoich nóg. Te półokrągłe oddaj. tongue_out
                                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:45
                                    thank_you napisała:

> Ale Ty masz świetne nogi wapaha, dopiero tu dotarłam, czytam wątek z doskoku. T
                                    > e czarne w szpic z paskiem są najlepsze do Twoich nóg. Te półokrągłe oddaj. tongue_out
                                    >
                                    wink dzięki
                                    nie oddam-to dyżurne pogrzebowe wink
                                    • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 21:14
                                      Kup glany tongue_out
                            • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:34
                              ... moja mama miała podobne na eleganckie wyjścia (3-4 razy w roku)
                              • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:36
                                Czyli klasyk wink
                • abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:04

> Krwawa docierają z martensami sprzed ponad 20 lat zostawiła we mnie ( i na mnie
                  > ) ślad na zawsze 😂 do dziś pamiętam jak bolało wchodzenie po schodach 😅😅😅 a
                  > le teraz chyba robią lepsze, nie takie masakratory :p

Niestety, robia jakby na zlosc klientom.
                  Cierp i płac!
                  Wiem, mam. Dalej boli.
                  Ale i tak pojde w nich na Iron Maiden! Kiedys.
                • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:30
                  >teraz chyba robią lepsze, nie takie masakratory :p

Nie.
                  Rok temu kupiłam białe martensy. Pierwsze delikatne wyjścia, jak w szpilkach - parę metrów z samochodu do knajpy, parę metrów z knajpy do parkingu - skóra nad piętami zdarta do krwi.
                  A potem poszłam sobie do knajpy przy domu, spotkać się ze znajomymi i ich bąbelkiem. Bąbelek akurat zapałał do mnie miłością, więc po kolacji odprowadziliśmy ich kilometr pieszo w stronę ich domu (bąbelek cały czas u mnie na rękach) - ze skóry nad piętami zrobiła się mielonka.
                  Bardzo lubię te buty, bo są ładne i prawdopodobnie już się dopasowały, ale jak je wkładam, to zapobiegawczo zaklejam skórę nad piętami opatrunkiem.
                  • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:34
                    O nie, to ja już nigdy nie kupię martensów, mam zbyt dużą traumę 😅 doskonale rozumiem, co masz na myśli pisząc "mielonka" :p
                    • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:37
                      No ale ładne są. :p
                      Traktuję je jak kiedyś szpilki. :p
                      • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:44
                        Do szpilek też się już nie przekonam 😂 5 minut do zdjęcia i zmiana :p w doopie to mam, nie będę cierpieć, tak jak mi to kiedyś zapowiedziała baba w sklepie w trakcie kupowania obrzydliwych, sztywnych i niewygodnych lakierów na komunię:p
                • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:32
                  No martensy muszą trochę krwi upić, ale tylko glany. Ich sandały są najwygodniejsze na świecie, choć jak do mnie dotarły, to chciałam je odesłać ze względu na wagę.
                  A mokasyny od nich to aktualnie moje ulubione buty, choć mam różne inne. No szałowe są. smile I żadnych obcierek (w odróżnieniu od innych krwiopijców).
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:49
        abidja napisała:

> Ja cie widze w glanach!
        > Reszte dopasuj do nich 🤩
          Ładna!
          • magdulecp Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:07
            Bardzo 😊 Tylko kwestia jaki to złoty, bo ona jest blondynka. Żeby nie zginęła w tym kolorze.
        • abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:05
          No przeciez glany do tego sa idealne!
    • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:32
      Masz ładne umięśnione ciało, odsłoń je. Ta Neni jest ładna, ja myślałam o intensywnym turkusie dla Ciebie.
      • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:42
        byla tu jedna w turkusie i panterce weselnej big_grin
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:44
        ekstereso napisała:

> Masz ładne umięśnione ciało, odsłoń je. Ta Neni jest ładna, ja myślałam o inten
        > sywnym turkusie dla Ciebie.

lubie kolor oliwkowy/zielony

znalazłam coś takiego
        • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:46
          Krój ok, ale te tiule niee
          • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:58
            Mam taką czerwoną, tylko bez tiulu, jest wygodna i fajnie sie w niej czuję.
          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:32
            Chociaż jak teraz na nią patrzę, to w ogóle nie, ciążowa taka trochę:p
        • magdulecp Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:08
          Zamykaj stronę i zapomnij o niej 😀
        • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:30
          NIE
        • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:32
          Nie!
        • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:44
          Patrzę i tez nie. Ta to taka 55 plus. Ta moja jak nie ma tiulu to dol jest przy ciele, tylko kształt dekoltu taki. A w dekolcie mogłoby być ok.
        • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:28
          No chyba Cię pogrzało, szkoda Ciebie dla takiej sukienki!
    • sylwiastka Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:42
      Ubierz sie tak aby czuc sie dobrze, a nie jak przebieraniec. Nie wiem jaki masz styl na codzien, ale lepiej wyjdzie jesli zalozysz po prostu elegantsza wersje ulubionego zestawu.
      Jesli to spodnie i bluzka, to szukalabym takich d dobrych tkanin zamiast zakladac sukienke, jesli nie lubisz.
      Jestem bardzo niska i nosze sukienki maxi, mini i mini. Nie zakladam szpilek czy wysokich butow, bo nie lubie.
      Mam tez figure trojkata i najbardziej lubie dekolt w V, szerokie ramiaczka (nie takie cieniutkie), moga byc bez ramiaczek.
      Dol dobrze wyglada obszerniejszy. Dobrze jest pograc proporcjami i dobrze wyglada szersza spodnica a krotszym lecz nie opinajacym topem.
      Jesli chodzi o sklepy to poprzednia weselna kreacje mialam z and Other stories, inna z Mango.
      • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:44
        Mango potrafi zaskoczyć bardzo fajnym krojem, zobacz tam rzeczywiście.
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 19:46
        sylwiastka napisała:

> Ubierz sie tak aby czuc sie dobrze, a nie jak przebieraniec. Nie wiem jaki masz
        > styl na codzien, ale lepiej wyjdzie jesli zalozysz po prostu elegantsza wersje
        > ulubionego zestawu.

dobre samopoczucie to podstawa a mój styl codzienny niestety nie da się "ograc" w coś elegantszego
        lubię sukienki
        ( mam ich ok 60)

> Jesli chodzi o sklepy to poprzednia weselna kreacje mialam z and Other stories,
        > inna z Mango.
        znajdziesz foto ?
        • sylwiastka Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 00:04
          Pokazywalam sie kiedys w tej fioletowej sukience, a na modelce wyglada na duzo krotsza.
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:37
            sylwiastka napisała:

> Pokazywalam sie kiedys w tej fioletowej sukience, a na modelce wyglada na duzo
            > krotsza.

aaa, to tak-wklejałaś zdjęcie pokazujące plecy
    • magdulecp Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:03
      Z tego co kojarzę to masz świetna figurę i wysportowana. Ja bym na twoim miejscu pojechała do CH i mierzyła wszystko co jest sexi i eleganckie jednocześnie. Zaszalej!
      • magdulecp Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:04
        A i są kolekcje party, więc czas najlepszy na łowy
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:39
        magdulecp napisała:

> Z tego co kojarzę to masz świetna figurę i wysportowana. Ja bym na twoim miejsc
        > u pojechała do CH i mierzyła wszystko co jest sexi i eleganckie jednocześnie. Z
        > aszalej!

1. nIe lubię CH i mierzenia ubrań, sama sobie nigdy tego nie zrobiłam a okolicznościowe babskie wypady z córką musiałam potem odchorować
        2. zabrzmi niewiarygodnie ale nie mam na to czasu, to nie wymówka-naprawdę nie znajdę kilku godzin jednorazowo by zrobić taki wypad
        3. Dokładnie takie coś bym chciała : eleganckie i zarazem sexi ( nie wulgarne, nie wyzywające, nie odsłaniające za duzo)
    • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:20
      Jezu założyłaś wątek!!! Wtf!?

>szanowne forum- czeka mnie wesele i to już nie za >długo co oznacza, że potrzebuję w miarę szybko ( w >ciągu kilku tygodni) kieckę na tę okazję ( spodnie? )

Ale nie córki?suspicious

p.s. młodzi chcą kasę w kopertę ile się daje ( ja wiem wiem to zależy od etc itp ale więcej niż ( i tu kwota) ?

Zależy od tego kto to i jak wygląda impreza (czy to spotkanie w restauracji, czy wesele z noclegiem w hotelu).

Co do kiecki - masz taką długą czarną, w której wyglądasz zayebiście - szukałabym czegoś w tym stylu, tylko w innym kolorze (jeśli wesele jest tradycyjne).

• wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:23
        piataziuta napisała:

> Jezu założyłaś wątek!!! Wtf!?

big_grin
        prawda ??
        to chyba zasługuje na jakiś shitstorm ale póki co lipa..

suspicious

>
        > Ale nie córki?suspicious

nie smile

>
        > Zależy od tego kto to i jak wygląda impreza (czy to spotkanie w restauracji, cz
        > y wesele z noclegiem w hotelu).
        >
        zapewniają nocleg w hotelu dla chętnych
        bliskie i lubiane osoby
        >
        > Co do kiecki - masz taką długą czarną, w której wyglądasz zayebiście - szukałab
        > ym czegoś w tym stylu, tylko w innym kolorze (jeśli wesele jest tradycyjne).
        >
        tę wąską długą z półgolfikiem ??
        • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:36
          Nie, taką lekko się rozszerzającą z rozcięciem na nogę - pytałam co to, pisałaś, że bon prix.
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:42
            aaa, wiem
            nie lubię jej- miałam ją na sobie dwa razy- raz do zdjęcia, siedziałam- po zdjęciu ją ściągnęłam i drugi raz by jednak się przekonać bo jest fajna. bo jest. wyglądam w niej krepo i krótko
            dałam ją córce - wyższa ode mnie o kilkanaście cm i małobiuściasta i wygląda w niej rewelacyjnie
            • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:45
              Widziałam zdjęcie na siedząco właśnie - ok.
              Pomyślę...
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:49
                tak, to ta
                do zdjęcia i do siedzenia idealna
              • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:56
                Dobra widzę.
                Dół długi, raczej wąski, z głębokim rozcięciem.
                Góra bez rękawów, swobodniejsza, kopertowa
                Obcas (dowolny).
                Dół można zamienić na kombinezonowy (czyli nogawki).

• wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:08
                  coś takiego ?
                  • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:10
                    Oo to pierwsze.... I to jest Dynastia! Kolie bym dołożyła a nie skromny lancuszek.
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:10
                    ta mi się podoba ale raczej nie nada się dla karakana..
                    • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:11
                      Problem z tego typu kieckami jest taki ze w poznaniu empirycznym wypadaja duzo gorzej jakosciowo niz na zdjeciu. Trzeba miec sprawdzone zrodlo
                    • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:15
                      wapaha napisała:

> ta mi się podoba ale raczej nie nada się dla karakana..

I ta jest najlepsza, kwestia znalezienia czegoś takiego z dobrą rozmiarówką/ew. skrócenia dołu i podniesienia góry
                      • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:30
                        kwestia znalezienia czegoś takiego z dobrą rozmiarówką/ew. skrócenia dołu i podniesienia góry

wapaha - mam wrażenie - szuka kiecki na jeden wieczór a nie przeróbek u krawcowej, które za darmo nie będą
                        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:41
                          aankaa napisała:

>
                          > wapaha - mam wrażenie - szuka kiecki na jeden wieczór a nie przeróbek u krawcow
                          > ej, które za darmo nie będą
                          >
                          nie na jeden wieczór- zakładam, że moja figura jakoś dramatycznie się nie zmieni i kiecka będzie mogła być moją dyzurną ( napisałam wyżej o sylwestrze, weselu któregoś dziecka itp)
                          w przeróbkach u krawcowej jest jeden słaby punkt - 1. brak czasu na takowe 2. kolejne ponoszone na to środki finansowe
                          • kocynder Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:49
                            Wapaho, nie pisz o "używanej" kiecce na wesele dziecka, bo się o sobie dowiesz! wink
                            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:52
                              kocynder napisała:

> Wapaho, nie pisz o "używanej" kiecce na wesele dziecka, bo się o sobie dowiesz!
                              > wink
                              >

no czekam aż się dowiem suspicious
                              już tyle potencjalnych tematów tu podrzuciłam a tu duupa, wątek przemiły i bardzo pomocny wink
                              • kocynder Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:08
                                A to nie ode mnie. Ja (niestety) z frakcji, że matka na wesele dziecka jak najbardziej może iść w kiecce, w której "obskoczyła" inne większe imprezy (w tym ślub rodzeństwa dziecka) i jeśli nie jest ogólnie "kieckowa" to spokojnie może mieć jedną "dyżurną" i szkoda kasy na koniecznie nową. Ba, sądzę, że młodzi woleliby, żeby matka o te parę stów zwiększyła prezent, niż lokowała je w kiecce "na jeden raz". suspicious big_grin
                                Fakt, ja niezbyt pomocna w tym wątku, ale ja ogólnie niezbyt w modzie siedzę. Więc tylko patrzę i sobie oglądam. Ale fakt, parę bardzo fajnych propozycji padło. smile
    • pepsi.only Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:39
      Jak nie wiem co, i muszę specjalnie kupić, to wybieram maksymalną prostotę.
      Np ta jest ok.
      www.tatuum.com/p/welurowa-sukienka-z-kwiatowym-elementem-ozdobnym-mirati-74835?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PL_GADS_PERFO_PLA_ALL_CSS_ONGOING&utm_id=22176655394&gad_source=1&gad_campaignid=22176655394&gbraid=0AAAAAoV8nZDULF6LP_OeOsvkB0Yjf5qB_&gclid=CjwKCAiAxc_JBhA2EiwAFVs7XPqqu_RtxG_Sjn1HDuDLY16eV2g8j87THRW_-vzLO5idW0jzX21xqxoCKiAQAvD_BwE
      Na modelce jest mini, na mnie była by w sam raz.
      Szpilki- na wejście.
      ( potem olewam, mam wygodne sandałki na koturnie, w nich bawię sie do rana 🤗)
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:44
        ładna ale chyba nie lubię weluru i nie chcę na pewno czarnej sukienki
        (zabobon tongue_out)
        • pepsi.only Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:52
          Ok. To był przykład.
          Ale zajrzyj do tego sklepu i poprzymierzaj, poproś kilka sukienek o prostym fasonie i po kolei je przymierzaj. Nie ograniczaj się natomiast do koloru.
          ( W ten sposób nabyłam w tatuum świetną kieckę, i na wyjście i na każdą okazję, a ma kolor o który nigdy bym nie podejrzewała się, nigdy. www.zalando.pl/tatuum-sukienka-letnia-fuchsia-tas21c0mv-g11.html?ssku=TAS21C0MV-G110040000&lang=pl&otid=default&wmc=SEM480_NB_GO._6748070217_703410928_38453349724.&opc=2211&mpp=google|v1||pla-18283950120||9067398||g|m||161674294310||pla|TAS21C0MV-G110040000|18283950120|1|&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=703410928&gclid=CjwKCAiAxc_JBhA2EiwAFVs7XFcayyTCGRZlwC8jBMtTdaJtM-O-w87jNEICkmCWevk02ahyT2FhShoC_7QQAvD_BwE )
        • pepsi.only Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:54
          Zawsze możesz zapytać chudą celebrytkę, moze napisze, gdzie swoją uroczą kreację na ściankę nabyła.
          🤣🤣🤣
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:01
            one sa takie ..wydają mi sie mało "weselne"
            ta jest fajna ( tylko tez nie wiem czy "weselna")
            • pepsi.only Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:06
              To co linkujesz, to nie wiem, bo na żywo nie widziałam.

A ta moja różowa, oczywiście , że może być weselna! Po to ją m.in. kupiłam. Poza fasonem, jest uszyta z bardzo ładnej, eleganckiej tkaniny.
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:11
                widać, że te sukienki są dobre gatunkowo
                • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 21:53
                  Nie wiem po czym tak sądzisz
                  • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:52
                    princesswhitewolf napisała:

> Nie wiem po czym tak sądzisz

mozliwe, ze po skladzie, ktory jest podany na zalinkowanych stronach
                    • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:22
                      To i tak musi byc wyprobowana marka bo sklad moze byc ok ale real vs zdjecie czesto ma rozdzwiek
                      • pepsi.only Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 17:13
                        To jest Tatuum, i wg mnie to jest BARDZO wypróbowana marka, w dodatku niezbyt tania, stąd kreacje bierze się na okazje, to mniejsze, i ciut elegantsze też.
                        A zdjęcia w 100% oddają rzeczywistość
                        (poza sytuacjami, że mam mniej wzrostu niż modelki, więc sukienki będą na mnie nie mini, a w sam raz tongue_out)
                        • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 17:20
                          No to ok
    • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 20:43
      3/10. Watek powinien byc z wieksza pompa np. Wesele w Monte Carlo, albo chociaż w Sopocie, dodaj ze masz tam wielbiciela wsrod gosci i boisz sie co na to jego zona. A potem to by ci dalo mozliwosc kontynuacji w kolejnym watku, ze np byla zona i ze za klaki cie ciagnela.... No cos wymysl a nie takie nudy na pudy
    • skat_0 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 22:01
      Czyli karnawałowe wesele, zazdoszczę mozna blyszczeć 😊 Bedziesz gościem z pokolenia rodzicow, czy panstwa młodych? do ogladania polecam tez next, odkad szukalam i kupiłam tam koktajlowe kiecki na komunię bardziej mi się podobają niz na zalando, A jakbym chciala byc lady in red to jest tam sporo opcji, od grzeczniutkich po wampowe 🤪
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:22
        dziewczynki mają fajne kiecki ! rozmiarem bym się wpasowała suspicious kupię za 50 zł dam do krawcowej żeby tylko wycieła mocno plecy suspicious

z damskich fajna jest ta-grafitowo-szara
    • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 23:12
      Jeśli bierzesz pod uwagę dluga to popatrz na NAOKO.
      naoko-store.pl/collections/sukienki-maxi
      • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 23:15
        Ja byłam w tym roku na weselu w sukience infinity która można zawiązywać i stylizować na wiele sposobów. Nie wiem tylko jak z dostępnością rozmiarów
        • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 06.12.25, 23:22
          Jest kilka kolorów. Są filmiki jak można ja wiązać
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:54
            nuka_2 napisała:

> Jest kilka kolorów. Są filmiki jak można ja wiązać

to pierwsze zdjęcie-to jest w ogóle MÓJ kolor, uwielbiam go ( oliwka, khaki-też, i ponoć pasują mi)
            krój góry-kopertowy- bardzo lubię
            dzięki, przeglądnę kiss
            • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 19:08
              Moja córka i jej koleżanki kupiły taką na prośbę jednej panny młodej jako druhny. Wyglądały ślicznie, ale moim zdaniem pomimo sukienek, a nie ze względu na nie. Pomysł może fajny ale jakość średnia.
              • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:14
                Może te sukienki z różnych serii mają różną jakość? Ja kupowałam w sklepie stacjonarnym i jakość była naprawdę ok.
                • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:52
                  Może i tak. Moja córka jest szczupła i ze 3 inne tez, ale troszkę pełniejsza przyjaciółka (też śliczna dziewczyna) naprawdę miała zgryz czy to ubrać. Materia jest b miękki, nic nie przebacza- ale akurat to watahy nie dotyczy, tam wszystko jest ok.
          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:00
            Ta sukienka mi się od kilku lat bardzo podoba, tylko obawiam się, że sama to ja sobie tego tak ładnie nie dam rady zamotac :p
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:25

> Ta sukienka mi się od kilku lat bardzo podoba, tylko obawiam się, że sama to ja
              > sobie tego tak ładnie nie dam rady zamotac :p

też o tym myślę big_grin
            • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:42
              Przede wszystkim to sukienki z naoko są bardzo długie. Przymierzałam się kiedyś do zakupu i musiałabym dużo skrócić.
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:56
                raczej wszystkie sukienki damskie będą dla mnie za długie -jeśli ty musiałabyś dużo skrócić to ja tym bardziej uncertain
                • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 13:44
                  Ja mam 162/3 i faktycznie skracałam
                • pepsi.only Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 17:25
                  Radzę dobrze uważać zamawiając w naoko, najlepiej w sklepie stacjonarnym kupować, ale to wiadomo.
                  I o ile swetry, bluzy (zwłaszcza bluzy są super) polecam szczerze,
                  to jak zobaczyłam sukienkę to tak wkurzyłam się jak dawno- sukienkę odesłałam obklejoną żółtymi karteczkami samoprzylepnymi, gdzie jest niedoszyte, tkanina pozaciągana. A wygnieciona była tak, że szmata psu z gardła lepiej wygląda, niż to co do mnie przyszło w paczce.
                  I tez planowałam na wesele, tymczasem byle szlafrok lepiej prezentuje się, a nie to coś...

No i to takie moje doświadczenie z naoko.
                  • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 07:52
                    A ja mam od nich kilka sukienek i jestem zachwycona!
                    Ale fakt, ze jedna, ktora kupilam juz dawno temu i chcialam dokupic inny kolor, w nowej wersji jest z duzo gorszego materialu.
            • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 13:43
              Te kilka podstawowych wiązań jest naprawdę prostych, skoro ja dałam radę 🙂
              • hanusinamama Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 22:44
                A jak u nich z rozmiarówka?
                • nuka_2 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 06:59
                  W sumie nie wiem bo akurat te sukienki mają podwójny rozmiar np XS/S a innych rzeczy nie kupowałam
    • geez_louise Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 01:00
      www.facebook.com/share/r/17YuXc4NcA/

Ona ma jakieś 163 cm wzrostu, więc lubię popatrzeć co założyła na siebie.

Też mam fajne, mocne nogi, może nie jakoś klasycznie zgrabne, ale we wszystkim prostym i bardzo kusym wyglądam bardzo ok.
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:50
        geez_louise napisała:

> www.facebook.com/share/r/17YuXc4NcA/
        >
        > Ona ma jakieś 163 cm wzrostu, więc lubię popatrzeć co założyła na siebie.
        >
        > Też mam fajne, mocne nogi, może nie jakoś klasycznie zgrabne, ale we wszystkim
        > prostym i bardzo kusym wyglądam bardzo ok.
        >
        -podoba mi się ten czarny kombinezon, fajnie w nim wygląda
        -świetny jest ten malinowy (?) komplet z satyny (?)- spódniczka i krótka bluzeczka z kokardkami z tyłu - no zarąbisty, wygląda też na wygodny bo jest luźny i...chyba zrobiłby ze mnie "klocka"
        -w 51s jest sukienka- i pokazuje to czego się obawiam-wg mnie ( może mam problem z postrzeganiem) taki krój podkresla plecy i nadaje im trochę toporności
        -biel i czerń- świetnie i moja myśl : jak ona ogarnia w tej bluzce piersi ??
        • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:18
          Tylko tren pierwszy! Bardzo ładny, a Ty masz świetne ramiona i plecy - ten je odsłania ale nie zdemoluje Ci sylwetki.
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:26
            thank_you napisała:

> Tylko tren pierwszy!

ten pierwszy ( biała bluzka i spodnie) ?
            • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:28
              Yep! Jak wypracuję sobie takie plecy, jak Ty masz, to będę w takich chodziła. tongue_out
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:40
                no masz babo placek tongue_out
                to tak jak z tymi włosami- te co mają loczki chca mieć proste i vice versa wink
                • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:44
                  Dlaczego? Nie podobają Ci się Twoje umięśnione plecy i ramiona? Przyznam, że moj trener też jest nieco zdziwiony, że wytypowałam umięśnione plecy i ramiona jako mój sylwetkowy top (a nie odstający tyłek, smukle uda czy wypadające jelito - sorry gru, taki żarcik!). No zachwyca mnie to! Albo takie kościste plecy, ech.
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 10:55
                    podobają mi się , lubię je-ale niekoniecznie podobają mi się w eleganckich sukienkach
                    sportowo, basenowo, letnie kiecki -spoko
                    • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:17
                      Zaufaj mi - byłoby spektakularnie.
                  • runny.babbit Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:41
                    Co mają wspólnego plecy kościste i umięśnione?
                    • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 13:26
                      To, że poddają mi się takie i takie.
    • snakelilith Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 03:12
      Ok, moja propozycja jest nie do końca na serio, ale forumowa fama zobowiązuje. wink
      Znalazłam ci ją w Mango, 97% bawełna i u mnie kosztuje tylko 36 euro.
      Kup se, będziesz w niej wyglądać super dooper, nawet ja nie na to wesele. big_grin
      Na tobie powinna być ciut dłuższa. Tylko noś bez tego paska.
      shop.mango.com/de/de/p/damen/kleider-und-jumpsuits/kleider/leopardenkleid-mit-asymmetrischem-ausschnitt_17063332
      • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 03:22
        Na impreze na plazy pod palma
      • mysiulek08 Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 03:29
        snejki, a co ty tu o tej porze robisz? spac nie mozesz?
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 09:35
        snakelilith napisała:

> Ok, moja propozycja jest nie do końca na serio, ale forumowa fama zobowiązuje.
        > wink
        > Znalazłam ci ją w Mango, 97% bawełna i u mnie kosztuje tylko 36 euro.
        > Kup se, będziesz w niej wyglądać super dooper, nawet ja nie na to wesele. big_grin
        > Na tobie powinna być ciut dłuższa. Tylko noś bez tego paska.

hehe, dzięki wink wyglądałabym jak przeniesiona z flinstonów i ta kiecka na bank uwypukliłaby mięsnie tongue_out
        Najlepsza w niej jest cena wink
        • majenkirr Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:24
          wapaha napisała:
          > hehe, dzięki wink wyglądałabym jak przeniesiona z flinstonów

Moje pierwsze skojarzenie😂😂
          • snakelilith Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 16:02
            majenkirr napisała:

> Moje pierwsze skojarzenie😂😂
            >

Przy tym umięśnionym ciele można nosić nawet skórę lwa. wink
            • majenkirr Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 22:39
              A sama głowa nie wystarczy? Nawet umięśnionym nie trzeba być.
      • kropkaa Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:17
        Na wesele na plaży jak znalazł!
    • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:56
      dzień drugi czyli tonący szafy córki się chwyta tongue_out

1. podoba się m -bordo-brokat na ramiączkach cieniutka
      2. czarna-bez ramiączek asymetryczna tak naprawdę leciutki kawałek szmatki
      3. granatowa-rozciągliwa długa bardzo wygodna
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:57
        nr3
        • kocynder Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:09
          Mi się najbardziej nr 3 podoba, tylko bez tego narzucanego z rękawami. Plecy i ramiona piękne, czego się czepiasz samej siebie? Elegancko, z jednej strony odsłania "to i owo" i sugeruje jeszcze więcej, a z drugiej - bez dosłowności i wulgarności. smile
        • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 16:50
          Granatowa pięknie - zwłaszcza z tyłu. Odwal się od swoich pleców!
          Z przodu potrzebujesz straplessa z wonderbra i jakiejś biżuterii. Nie podoba mi się tylko to coś na ręce.
          • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 16:54
            A taka?
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 18:53
              nie mogę jej znaleźć na zalando ale znalazłam podobną -fajna, bo nieoczywista i podoba mi się z tyłu linia zapięcia i jednolita linia ramienia ( w tej wyżej jest załamana)
              • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:27
                Baaaaaardzo laaaadnaaaa! Uwielbiam sukienki i stroje kąpielowe na jedno ramię.
              • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:31
                Tu jest 36 i 38 link

Twoja wygląda dobrze, ale materiał jest trudniejszy. Osobiście podejrzewałbym, że jest tak elastyczny, że wszelkie moje niedoskonałości podkreślone byłyby razy dwieście. Ale to domysły oczywiście.

Sama sobie przed ślubem - jak pamiętasz - zamówiłam z pięć sukienek, a i tak nie było łatwo.
                • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:48
                  wiem, że marudzę ale :

- ona jest na raz
                  - nie na moją kieszeń
                  • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:54
                    Przez Ciebie zamówiłam sukienkę &other stories! Zobacz, są fajne, choć nie bardzo wystrzałowe.
                    • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 20:55
                      Ale zobacz w Asos bo w wyszukiwarce sama nędza wyskakuje
                  • thank_you Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 21:00
                    Pod taką sukienkę zakłada się bieliznę obciskajaca tongue_out
              • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 08.12.25, 05:40
                Bardzo, bardzo ładna!
                Masz ty gust Wapaha smile nie potrzebna ci ematka do pomocy wink
                • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 08.12.25, 15:10

> Bardzo, bardzo ładna!
                  > Masz ty gust Wapaha smile nie potrzebna ci ematka do pomocy wink

niestety -ubolewam- nie mam gustu. nie mam też zmysłu do urządzania wnętrz- za rok będę wam truć uncertain
                  • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 08.12.25, 18:12
                    Czekam!
                  • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 06:11
                    Jak to nie masz, skoro twoje własne propozycje są w tym wątku najlepsze? Masz 🙂
                    No chyba, że mi się podobają, bo obie go nie mamy 😂
                    • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 08:56

> ?
                      > No chyba, że mi się podobają, bo obie go nie mamy 😂

O toto 🤣
                      • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 08:59
                        😂😘
        • eliksirr_czarodziejski Re: Forumowe loss of virginity.. 08.12.25, 01:14
          wapaha napisała:

> nr3

Wyglądasz szałowo, nie szukałabym dalej.
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 08.12.25, 15:11
            eliksirr_czarodziejski napisała:

>
            > Wyglądasz szałowo, nie szukałabym dalej.

dziękuję, bardzo dobrze się w niej czułam
            "bezpiecznie"
            chyba nie jestem stworzona do "grania ciałem" tongue_out
      • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 11:59
        Miałam rację, plecy piękne i odsłonić koniecznie.
        Natomiast dół, jednak obszerniejszy, fru fru, żeby "zrobić" biodra i pośladki
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:02

> Miałam rację, plecy piękne i odsłonić koniecznie.kiss

> Natomiast dół, jednak obszerniejszy, fru fru, żeby "zrobić" biodra i pośladki

obszerniejszy nie jak w bordowej ( w porównaniu do granatowej) tylko dosłownie - trapez, A, ?
          • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:05
            Może taki dół?
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 12:10
              "tenisowy"
              i cena też tenisowa wink

znalazłam takie cosie
              gdyby biała była w innym kolorze byłaby super
              • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:25
                Jezu niee te z falbanami. Kobiety w pewnym wieku wygladaja desperacko w takich kieckach.To juz kazde wyzej z corki szafy. Chyba ze ta czerwona ostatnia
            • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 16:50
              Primula, z tego co wrzucasz, mam wrażenie, że źle życzysz koleżance. :p
              • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 19:14
                To tylko przykład obfitszego dołu, nie upieram się przy nim. Uważam że w krotkiej, ze szpilkami, odsloniętymi plecami i nieobcisłym dołem wygładałaby super
      • princesswhitewolf Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:23
        Ale zeby wlasne zdjecia nagle w duzej ilosci wklejac?
      • majenkirr Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 15:26
        Głosuję na pierwszą!
        • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 07.12.25, 19:12
          Mnie sie podoba ta malinowa ale w całości, z filmiku. Z Twoich-niebieska, tylko jak będziesz jednak tańczyć itd to ze stanikiem.
      • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 08:01
        tylko nr 1, czarna jakas taka jest, nie nie wiem, ale cos z nia nie tak, wyglada tandetnie a ta dluga granatowa jest za mala w cyckach. I szkoda zaslaniac takie swietne nogi.
        • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 08:03
          ja bym cie widziala w takim fasonie
          enyoart.pl/media/catalog/product/w/i/wieczorowa-sukienka-brokatowa-w-kolorze-jasnego-zlota_-lily.jpg
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 08:58
            Czyli podobnie jak primula. Bede musiala sprawdzic bo nie mam ani jednej kiecki w tym fasonie (a mam.ich ok 60)
            • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 09:04
              Panie Jezu, nie rób tego, one Cię popuszczają.
              • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 09:04
                Podpuszczają
                • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 09:07
                  Baj, de łej - w wątku nastaranej "w imieniu ziuty" forumki mają do Ciebie pytania.
                  • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 09:16
                    piataziuta napisała:

> Baj, de łej - w wątku nastaranej "w imieniu ziuty" forumki mają do Ciebie pytan
                    > ia.

Widzialam,ze jest wątek,nie przeglądalam jeszcze . Kuwa az sie boje 😅🤪
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 09:29
                piataziuta napisała:

> Panie Jezu, nie rób tego, one Cię popuszczają.

Chetnie sprawdze empirycznie
                Na szczescie pomocna jest w tym aspekcie polityka zwrotow
                • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 10:15
                  > Chetnie sprawdze empirycznie
                  > Na szczescie pomocna jest w tym aspekcie polityka zwrotow

W takim razie będziesz musiała zaprezentować zdjęcie!

Że Mikams może chcieć zrobić z Ciebie dzidzię piernik - nie wnikam. Ale Primula? 🤔 Dysys krejzi szajse!
                  • primula.alpicola Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 06:47
                    Ziuta, z łaski swojej, nie wmawaiaj mi intencji, których nie mam.
                    Nie proponuję falban ani AŻ takiego dołu jak mikams, po prostu obfitszy niż te obcisłe, które były tu prezentowane. W celu zrównoważenia proporcji.
                    • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:45
                      Mojej propozycji tez prosze nie brac tak doslownie, kierunek chcialam nadac, a nie konkretnie te sukienke.
                    • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 10:53

> Ziuta, z łaski swojej, nie wmawaiaj mi intencji, których nie mam.
                      > Nie proponuję falban ani AŻ takiego dołu jak mikams, po prostu obfitszy niż te
                      > obcisłe, które były tu prezentowane. W celu zrównoważenia proporcji.

Oł, pliz.

• mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:56
                  No wlasnie, dopoki sie nie przymierzy, to sie nie wie. Ja tez gdybam, widze, ale moze zmienie zdanie jak zobacze.
          • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 10:07
            mikams75 napisała:

> ja bym cie widziala w takim fasonie
            > enyoart.pl/media/catalog/product/w/i/wieczorowa-sukienka-brokatowa-w-kolorze-jasnego-zlota_-lily.jpg

omojboze
            • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:55
              No co tak krytykujecie? Chodzi o krój, wg mnie wapaha będzie w takim dobrze wyglądać. Kolor niech sobie dobierze sama.
              • bazia_morska Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:22
                Nie, nie i nie.
              • marzenka12 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:49
                mikams75 napisała:

> No co tak krytykujecie? Chodzi o krój, wg mnie wapaha będzie w takim dobrze wyg
                > lądać. Kolor niech sobie dobierze sama.

Wygląda jak z teledysku Disco Polo
                • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 17:38
                  bo efekt robi dodatkowo kolor i sama modelka. Ale trzeba pewne informacje wyfiltrowac.
    • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:31
      Etap rozpoznawania terenu przeszedł w fazę przeszukiwania internetu i zamawiania. Oto pierwsza
      +
      genialny materiał
      wygodna
      mój kolor
      dzieć mówi, że prześlicznie i że idealnie dla mnie

-
      wydaje mi się za duża ? to rozmiar M wzięłam bo nie wiedziałam jaki materiał-czy rozciągliwy czy sztywny. Materiał jest miękki, lekko się nadaje. Jest akurat. Zamówiłam "S" ale ciut inny fason, bo niestety bieda jest z kieckami jeżeli chodzi o S/36. Przyjdzie za dwa to porównam jak leżą i jak się czuję
      w tej mogę spokojnie troche przybrac na masie czy to tłuszczu czy mięsni-i nadal będzie dopasowana. jak wezmę S to będę musiała już się trzymac na tym poziomie
      - wydaje mi się ciut za długa - mam na stopach wysokie szpilki a i tak mam wrażenie że mogłaby być krótsza. Szpilki mają niemal 20lat wink i drewniany obcas. W sumie wciąż mi sie podobają
      • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:45
        Mnie się podoba, przynajmniej będziesz mogła się spokojnie najeść:p
      • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:46
        Pięknie!
        Z tyłu idealnie.
        Z przodu dałabym wonderbra (cycki pójdą bardziej do środka), ale i bez jest ok.
        Co do rozmiaru - na zdj nie widać, że za duża.
        Podsumowując - jestem na tak! smile
      • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:47
        Podobasz mi sie w niej! Nigdy nie myślałam, ze napiszę tak o sukience z marszczeniami. Ale probuj jeszcze, trzeba mieć z czego wybrać. W razie gdybys w tej poszła, będzie super!
        • ekstereso Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:48
          Masz piękną figurę. Wiem, już pisałam.
      • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:49
        No bardzo ładne to jest.
        Co z włosami zrobisz?
      • kocynder Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 19:56
        Zegarek nie pasuje... suspicious
        A serio - jest pięknie! Może faktycznie ciut za długa, jeśli się na nią zdecydujesz - to na twoim miejscu bym skróciła odrobinkę, tylko tyle, żeby wygodniej było. Z tym, że to ja, ty możesz woleć dłuższą.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:05
          Dzięki, jest spoko, ziuta ma oko wink
          - jesli zostawię to skrócę bo będę miała inne buty, raczej niższe i czarne ( i tak musze zakupić na inną "poważną" uroczystość)
          - ziuta- nigdy nie miałam wondebra i nie wiem czy to wygodne ? bez stanika jest mi fajnie bo sukienka przylega- ale nie wiem czy jak sie poruszam czy jednak materiał się nie poluzuje i cycki będą zyć swoim zyciem
          -zegarek-tu będzie kolejny problem !! że niby miałabym garmina ściągnąć ? suspicious big_grin
          -włosy- nie mam pojęcia ale znając siebie i znając życie skończy się na jakims wysokim upięciu ( poza odrostami kolor ten sam, może ciut krótsze bo zetnę końcówki, mój fryzjer nie chce mi ścinać włosów tongue_out )
          - szarm- ja też o tym żarciu pomyslałam hehe, maskowanie idealne
          • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:10
            Podobno taśmowanie cycków to niezłe rozwiązanie, nawet zakupiłam do jednej sukienki stosowne materiały biurowe, ale jednak się nie ośmieliłam użyć. Może kiedyś smile
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:11
              sztalugi1234 napisała:

> Podobno taśmowanie cycków to niezłe rozwiązanie, nawet zakupiłam do jednej suki
              > enki stosowne materiały biurowe, ale jednak się nie ośmieliłam użyć. Może kiedy
              > ś smile

jedyne naklejki jakie naklejałam na piersi to ochrona przez otarciami w trakcie pół-nagich biegów zimowych big_grin
              ale to raczej nie o to chodzi..
              • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:16
                Jezu, jak to półnagich i zimowych?
                • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:56
                  sztalugi1234 napisała:

> Jezu, jak to półnagich i zimowych?

no, taki regulamin
                  bieg zimą- w ubraniu "krótkim" ( z czapką i rękawiczkami), cross-pola, łąki,trochę lasu i przeprawa przez staw wink
                  • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:06
                    Oookkk
                    Myslalam, ze to jakies wyrafinowane rytuały, w których biegniesz topless, powiewając biustem.
                    A to nie moglas miec pod krotkim ubraniem zwyklego stanika sportowego? czy o co chodzi?
                    • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:10
                      mogłam i miałam ale pod wpływem zimna brodawki sterczaly i ocieraly się o materiał ( potem w dodatku mokry), faceci też sobie zaklejali nawet jesli biegli bez koszulek
                      • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:24
                        Au.
          • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:21
            - ziuta- nigdy nie miałam wondebra i nie wiem czy to wygodne ?

Nie jest wygodne, ale cycki trzyma w ryzach - wysoko i do środka. Staniki noszę 65 w obwodzie, a wonderbra 75 - mam miliony włókniaków i pieprzyków - jak jest gorąco, to nie daję rady z silikonem w wersji ciasnej.

-zegarek-tu będzie kolejny problem !! że niby miałabym garmina ściągnąć ?

O ile to nie Twój ślub, to nie ściągaj! big_grin
            Ewentualna biżuteria - na drugiej dłoni.

• wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:00
              no dobra, jak będzie niewygodnie to odkleję tongue_out w tym czasie większośc będzie narąbana to nie zauważy i tak tongue_out
              aporpos, na tym weselu na którym byłam w tejj czerwonej zdzirowatej kiecce mini zachwycił się mną taki jeden..absztyfikat...jprdleeeeee, bleeeee, nie mogłam sie odczepić przez calą noc i na drugi dzien tez próbował. ( miałam 14-15 lat, on ok 25-26 rzyg)
              ale traumy ze mnie wychodżą

- nie mam bizuterii odpowiedniej do okazji a nic kupowac nie będę- ( noszę zegarek, czarną "nitke", złotą delikatną-wklejałam fotę hanusinej w poniedziałkowym)
          • kocynder Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:49
            Włosy wysoko9 upięte pięknie podkreślą linię karku. Chyba cię znielubię za ten za dobry wygląd! wink
            I, oczywiście, pokaż te dwie jak przyjdą! Znaczy się w tych dwóch. smile
          • aankaa Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:30
            -zegarek-tu będzie kolejny problem !! że niby miałabym garmina ściągnąć ?

po co Ci zegarek na weselu? Żeby wiedzieć kiedy wyjść? big_grin
            jak już musisz (bo się udusisz) - schowaj go do torebki (założysz wychodząc). Takie wynalazki wink nie pasują do wszystkich wyjść
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:26
              aankaa napisała:

>
              > po co Ci zegarek na weselu? Żeby wiedzieć kiedy wyjść? big_grin
              > jak już musisz (bo się udusisz) - schowaj go do torebki (założysz wychodząc). T
              > akie wynalazki wink nie pasują do wszystkich wyjść
              >
              Jestem tak przyzwyczajona,ze bez niego czulabym sie po prostu zle
          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 09:54
            Dla mnie kwestia jedzenia jest bardzo ważna :p kilka lat temu kupiłam taka obcisła tube na jedno ramię na wesele ( może jeszcze pamiętacie), wyglądałam jak milion dolarów póki nie zaczęłam jeść 😅
      • sylwiastka Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:03
        Fajna, ale czekam na kolejne propozycje. W długości maxi naprawdę dobrze wyglądasz oczywiście jeśli chcesz iść w szpilkach. Suknia na jedno ramie choć modny teraz fason bardzo kojarzy mi się ze stylizacja gdy fitnesiary chcą ubrać się na bal (lub wesele) wink
        Natomiast będziesz wyglądać dobrze w większości sukienek wiec to tylko dyskusja na temat gustów.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:07
          sylwiastka napisała:

> Fajna, ale czekam na kolejne propozycje. W długości maxi naprawdę dobrze wygląd
          > asz oczywiście jeśli chcesz iść w szpilkach. Suknia na jedno ramie choć modny t
          > eraz fason bardzo kojarzy mi się ze stylizacja gdy fitnesiary chcą ubrać się na
          > bal (lub wesele) wink
          > Natomiast będziesz wyglądać dobrze w większości sukienek wiec to tylko dyskusja
          > na temat gustów.

za dwa dni powinnam mieć bardzo podobną do tej ale S i drugą- czerwoną i nietypową

p.s. no jestem fitnesiara i idę na wesele tongue_out suspicious
          • sylwiastka Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 22:11
            I dobrze, w takim razie garmin jest niezbędnym dopełnieniem stylizacji fitnesiary. Ponieważ zegarki są moja ulubiona biżuteria, nie śmiałabym się go czepiać.
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:07
              sylwiastka napisała:

> I dobrze, w takim razie garmin jest niezbędnym dopełnieniem stylizacji fitnesia
              > ry. Ponieważ zegarki są moja ulubiona biżuteria, nie śmiałabym się go czepiać.

🙃
        • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 20:21
          "Suknia na jedno ramie choć modny teraz fason bardzo kojarzy mi się ze stylizacja gdy fitnesiary chcą ubrać się na bal (lub wesele) wink"

Bo ten fason świetnie wygląda na wyćwiczonych plecach :p
      • mikams75 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:00
        zbtylu bardzo ladnie, z przodu bez przekonania. Choc dla mnie to sukienka dla pan takich jak ja, zeby zakryc nogi. Jakbym miala twoje nogi, to bym zakladala krotsze sukienki.
        • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 09.12.25, 21:07
          Nogi w porządku, nikt niie mowi ze nie, ale moim zdaniem w dlugich sukienkach Wapasze znikają problemy z proporcjami, o ktorych sama mowila - szeroka góra i chyba niezaznaczona talia? Choć przy tym drugim się nie upieram, pamięć nie ta big_grin
      • magnoliaa50_50 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 07:07
        Jak patrzę wapaha na te twoje tanie, tandetne kiecki to przypominają mi się twoje teksty sprzed paru lat o wieśniarach w wieśniackich strojach na weselu. No i załóż bieliznę bo naprawdę słabo to wygląda wszystko. Suknia powinna być zabudowana m.in. dlatego żeby inni nie musieli wąchać twoich pach jak będziesz tańczyć. A w plecach i biuście nie masz S tylko co najmniej duże M. O przesuszonych włosach nie będę się wypowiadać bo to nie w temacie.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:15
          magnoliaa50_50 napisała:

> Jak patrzę wapaha na te twoje tanie, tandetne kiecki to przypominają mi się two
          > je teksty sprzed paru lat o wieśniarach w wieśniackich strojach na weselu. No i
          > załóż bieliznę bo naprawdę słabo to wygląda wszystko. Suknia powinna być zabud
          > owana m.in. dlatego żeby inni nie musieli wąchać twoich pach jak będziesz tańcz
          > yć. A w plecach i biuście nie masz S tylko co najmniej duże M. O przesuszonych
          > włosach nie będę się wypowiadać bo to nie w temacie.

W koncu cos ma szanse sie dziac !

1. A wiec jestes tu od lat -CBDU
          2. Nie wiem czy pisalam o wiesniarach na weeelach -pewnie z kims mnie pomylilas. Bywam na takiej imprezie raz na cwierc wieku
          3. Kiecki tanie,nie stac mnie na drogie. Nie ukrywam tegi,nie wstydze sie tego bo nie udaje kogos kim nie jestem
          4. S M L whatever,to tylko literka nie ma dla mnie znaczenia,w ktora z nich obloke moje cialo
          5. Wlosy sa jakie są 🤷‍♀️
          6. Mozesz dopisac wiecej komentarzy? Tylko tak wiesz, z jajem ,niepotrzebnie sie krygujesz. Moze dzieki tobie moj watek zajmie jakies miejsce w rankingu
          • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 10:16
            Czy Berga miała z Tobą jakiś konflikt?
            Bo wcześniej nie miała problemu z niekontrolowaną defekacją, o ile ktoś jej nie zalazł za skórę.
            A to coś defekuje, gdzie popadnie.
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 10:40
              piataziuta napisała:

> Czy Berga miała z Tobą jakiś konflikt?
              > Bo wcześniej nie miała problemu z niekontrolowaną defekacją, o ile ktoś jej nie
              > zalazł za skórę.
              > A to coś defekuje, gdzie popadnie.

Konfliktu nie bylo -(chyba)w sensie wojny klotni,lazenia itp. Kiedys miala wysryw i "dowalila"nt niepelnosprawnosci dziecka ale po jakims tam czasie przeprosila i juz personalnie nie tykala. Albo nie pamietam co tez jest mozliwe bo ja wiele takich akcji z glowy wymiatam
              • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 10:44
                A kto pierwszy napisał, że magnolia to berga? Bo za to jeszcze może być vandetta.
                • bazia_morska Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 11:00
                  Chatgris.
                  • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 11:04
                    Jest jeszcze opcja, że to faktycznie Berga, tylko zupełnie jej się we łbie posr...ło.
                    Niemniej, na jej miejscu nie kpiłabym z rozmiaru M.
                  • chatgris01 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:19
                    bazia_morska napisała:

> Chatgris.

Nie, napisałam "czyżby berga"?
                    Ale po jej późniejszych zachowaniach stwierdziłam, że to jednak nie berga.
                    Prawdopodobnie to mada/gazeciarz.
                    • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 18:30
                      chatgris01 napisała:

> bazia_morska napisała:
                      >
                      > > Chatgris.
                      >
                      > Nie, napisałam "czyżby berga"?
                      > Ale po jej późniejszych zachowaniach stwierdziłam, że to jednak nie berga.
                      > Prawdopodobnie to mada/gazeciarz.
                      >
                      >
                      tak- a ja odpisałam że to mogłoby pasować bo nick kwiatowy
                      no i poszło wink
            • homohominilupus Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:12
              To nie berga

To jakieś moni/ gazeciarz
              • chatgris01 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:19
                homohominilupus napisała:

> To nie berga
                >
                > To jakieś moni/ gazeciarz
                >

Zgadzam się.
                • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:26
                  Jednak zadne z tej dwójki się nigdy nie interesowało moim koniem, w przeciwieństwie do Bergi:p
                  • abasia0 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 15:08
                    Wapaha, zerknij na sukienki w Taranko, może coś Ci się spodoba. Obniżyli też ceny.
                    • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 17:42
                      abasia0 napisała:

> Wapaha, zerknij na sukienki w Taranko, może coś Ci się spodoba. Obniżyli też ce
                      > ny.

ładne, stonowane i zachowawcze mam wrażenie jednak tak naprawdę niewielki wybór

o co chodzi z tym welurem, wszędzie welur (?!)
                      • piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 17:52
                        >o co chodzi z tym welurem, wszędzie welur (?!)

Moda na welur powraca, co kilka lat.
                        Wypuszczają welurowe ciuchy na rynek, a niesprzedane 95% chowają do piwnicy. Kilka lat później znowu ogłaszają modę na welur i wyciągają te brzydactwa. 🤪
                        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 18:32
                          piataziuta napisała:

> >o co chodzi z tym welurem, wszędzie welur (?!)
                          >
                          > Moda na welur powraca, co kilka lat.
                          > Wypuszczają welurowe ciuchy na rynek, a niesprzedane 95% chowają do piwnicy. Ki
                          > lka lat później znowu ogłaszają modę na welur i wyciągają te brzydactwa. 🤪

chyba nigdy się nie przekonam uncertain
                    • eglantine Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 18:11
                      Odnoszę wrażenie, że część ciuchów. w Taranko istnieje jedynie wirtualnie, uszyli egzemplarz pokazowy do foldera, a w sklepach w ogóle nie miały się pojawić. Czaiłam się na burgundowy płaszcz, okej, na początku sezonu nie było (sprawdzałam sklep internetowy i dostępność w salonach), myślałam, że pojawi się później, a tu zonk, już wyprzedaż, a płaszcza jak nie było, tak nie ma. To samo jedna z upatrzonych przeze mnoe koszul, nie można zamówić w żadnym rozmiarze, niedostępna w żadnym salonie. Ktoś mi może wytłumaczyć ten fenomen?
        • halina-z-grabiszyna Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:19
          magnoliaa50_50 napisała:

> Jak patrzę wapaha na te twoje tanie, tandetne kiecki to przypominają mi się two
          > je teksty sprzed paru lat o wieśniarach w wieśniackich strojach na weselu. No i
          > załóż bieliznę bo naprawdę słabo to wygląda wszystko. Suknia powinna być zabud
          > owana m.in. dlatego żeby inni nie musieli wąchać twoich pach jak będziesz tańcz
          > yć. A w plecach i biuście nie masz S tylko co najmniej duże M. O przesuszonych
          > włosach nie będę się wypowiadać bo to nie w temacie.

Znaj pomocną rękę forum, łap!
        • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 11:56
          Musisz wapaha zmienić koncepcję, nie ma rady. Magnolia brzmi jak ktoś z klasą, wyczuciem, oblataniem, trudno nie słuchać takiej osoby. Sukienka ma być przede wszystkim droga. I nie ma co uprawiać tych bzdurek z higieną osobistą, wszyscy wiedzą, że jest jak magnolia pisze - zakładasz bieliznę, żeby psioszka łajdaczka nie przebijała się przez zapach perfum, a rękawy - żeby nie było czuć spod pach. To są rady prawdziwej damy, bądź wdzięczna!
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 12:53
            sztalugi1234 napisała:

> Musisz wapaha zmienić koncepcję, nie ma rady. Magnolia brzmi jak ktoś z klasą,
            > wyczuciem, oblataniem, trudno nie słuchać takiej osoby. Sukienka ma być przede
            > wszystkim droga. I nie ma co uprawiać tych bzdurek z higieną osobistą, wszyscy
            > wiedzą, że jest jak magnolia pisze - zakładasz bieliznę, żeby psioszka łajdacz
            > ka nie przebijała się przez zapach perfum, a rękawy - żeby nie było czuć spod p
            > ach. To są rady prawdziwej damy, bądź wdzięczna!

Sukienka w kroju buki
            Z dekoltem hiszpanskim dla podkreslenia hiszpanskiej urody
            😁
            • sztalugi1234 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 13:56
              Koniecznie w rozmiarze M, jak ktoś jezdzi na nartach i był na zumbie z Lewandowską to ma, a reszta niech się rusza, a nie.
              M, no ewntualnie MAŁE L.
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 13:58
                sztalugi1234 napisała:

> Koniecznie w rozmiarze M, jak ktoś jezdzi na nartach i był na zumbie z Lewandow
                > ską to ma, a reszta niech się rusza, a nie.
                > M, no ewntualnie MAŁE L.

Ja mam.dwie kiecki w rozmiarze XXL suspicious
                (Chinskie oryginalne)
      • magnoliaa50_50 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 07:14
        wapaha napisała:

> Etap rozpoznawania terenu przeszedł w fazę przeszukiwania internetu i zamawiani
        > a. Oto pierwsza
        > +
        > genialny materiał
        > wygodna
        > mój kolor
        > dzieć mówi, że prześlicznie i że idealnie dla mnie
        >

To jest kiecka na sylwestra a nie na wesele.
        • pffpffpff Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 07:57
          No co Ty.
      • pffpffpff Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 07:57
        W tej wyglądasz najkorzystniej. Widać piękną figurę, jest seksowna, Ale z klasą. Te wyżej przymierzane dawały efekt taniości.
        • pffpffpff Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:14
          Jedyny minus tej kiecki, to ze martensy nie bardzo.
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 08:16
            pffpffpff napisała:

> Jedyny minus tej kiecki, to ze martensy nie bardzo.
            😅 beda szpilki
      • bazia_morska Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 09:51
        Tył: perfekcyjnie, ale przód za luźny. Kolor kiecki 100/100.
        • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 09:52
          Po przystawkach i z przodu będzie ok :p
          • bazia_morska Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 10:39
            Możliwe 😂
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 10:41

> Po przystawkach i z przodu będzie ok :p
            🤣
      • eglantine Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 18:15
        A w temacie - jest naprawdę fajnie, o niebo lepiej niż w sukienkach pożyczanych od córki. Tylko skróciłabym odrobinę dól, żeby się nie potknąć, skoro mają być tańce.
        Ale czekam, aż pokażesz się w pozostałych zamówionych kieckach. wink
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 18:25
          eglantine napisała:

> A w temacie - jest naprawdę fajnie, o niebo lepiej niż w sukienkach pożyczanych
          > od córki. Tylko skróciłabym odrobinę dól, żeby się nie potknąć, skoro mają być
          > tańce.
          > Ale czekam, aż pokażesz się w pozostałych zamówionych kieckach. wink

tak, długość zdecydowanie do poprawki
          boże...tańce...to dopiero będą jaja suspicious tongue_out
    • demodee Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 12:37
      Nie mam czasu czytać całego wątku, ale figura "odwrócony trójkąt"

powinna nosić; dekolty V, falbanki na dole, krótkie pokazujące nogi doły.
      nie powinna nosić: sukienek z cienkimi ramiączkami, dekoltów odsłaniających ramiona, zdobień i falbanek przy dekolcie. Jeśli wolisz długie doły, to nic nie stoi na przeszkodzie, może być wysoki obcas i dół do ziemi. Byle na dole była jakaś falbanka.óra będzie

Jeśli nie chcesz wydać majątku, to proponowałabym garsonkę czyli spódnicę i górę z tego samego materiału. Górę będziesz sobie nosić do spodni na okazje eleganckie, a falbaniasty dół będziesz zakładać na sylwestry i wesela.

• piataziuta Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 12:47
        Zapytałaś AI?
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 12:55
        demodee napisała:

>
        > powinna nosić; dekolty V, falbanki na dole, krótkie pokazujące nogi doły.
        > nie powinna nosić: sukienek z cienkimi ramiączkami, dekoltów odsłaniających ram
        > iona, zdobień i falbanek przy dekolcie.
        Jeśli wolisz długie doły, to nic nie st
        > oi na przeszkodzie, może być wysoki obcas i dół do ziemi. Byle na dole była jak
        > aś falbanka.óra będzie
        >
        > Jeśli nie chcesz wydać majątku, to proponowałabym garsonkę czyli spódnicę i gór
        > ę z tego samego materiału. Górę będziesz sobie nosić do spodni na okazje elegan
        > ckie, a falbaniasty dół będziesz zakładać na sylwestry i wesela.
        >
        Nieeee,garsonka to ciotka klotka -nie czuje sie tak
        • demodee Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 13:13
          > Nieeee,garsonka to ciotka klotka

Garsonka to jest świetny ciuch, może udawać sukienkę, może być występować osobno. Doskonałe ubranie dla osób, które kochają Planetę i Pieniądze.

Jeśli w wersji "sukienkowo-weselnej", to wkładasz górę do środka dołu, podkreślasz talię eleganckim paskiem. Wszystkie kolumny, jabłka i gruszki dostają migreny z zazdrości.

Na wigilię u teściowej zakładasz do spodni samą górę od garsonki i wszyscy są zadowoleni.

Odwrócony trójkąt nie powinien nosić naszyjników. Lepsze są bransoletki i pierścionki oraz kolczyki.

Czyli tę kwestię mamy załatwioną, pozostaje kolorystyka - do jakiej znanej postaci jesteś podobna z twarzy (kształt twarzy, kolor oczu, kolor włosów i fryzura)?
          • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 13:53

>
            > Garsonka to jest świetny ciuch, może udawać sukienkę, może być występować osobn
            > o. Doskonałe ubranie dla osób, które kochają Planetę i Pieniądze.

Kocham planete i pieniadze ale bez garsonki 😅
            >
            > Jeśli w wersji "sukienkowo-weselnej", to wkładasz górę do środka dołu, podkreśl
            > asz talię eleganckim paskiem. Wszystkie kolumny, jabłka i gruszki dostają migre
            > ny z zazdrości.

Nie wierze i nie uwierze😅
            >
            > Na wigilię u teściowej zakładasz do spodni samą górę od garsonki i wszyscy są z
            > adowoleni.
            Na wigilie mam sukienke swiateczna 🤷‍♀️
            >
            > Odwrócony trójkąt nie powinien nosić naszyjników. Lepsze są bransoletki i pierś
            > cionki oraz kolczyki.

Nie nosze naszyjnikow. Nosze rzemyk z lunulą
            Nie nosze pierscionkow i bransoletek poza "stalym "zestawem

>
            > Czyli tę kwestię mamy załatwioną, pozostaje kolorystyka - do jakiej znanej post
            > aci jesteś podobna z twarzy (kształt twarzy, kolor oczu, kolor włosów i fryzura
            > )?

Chyba zupelnie do nikigo aczkolwiek niektorzy twierdza ze mam hiszpanska urode suspicious
            • demodee Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:05
              > Kocham planete i pieniadze ale bez garsonki

To niedobrze, bo garsonka oszczędza również Miejsce W Szafie!

Dlaczego nie lubisz garsonek? Może kojarzy CI się z panią kierowniczką z jakiegoś urzędu? Czas wypełznąć spod zakurzonych stereotypów i otrzeć pajęczynę z ócz!

Ja mam parę garsonek i parę spodniów w szafie, w różnych stylach i kolorach, zestawiam je sobie dowolnie i jestem zadowolona.
              • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:10
                A dlaczego niektorzy nie lubia sukienek/golfow/spodni dzwonow ?-wstaw dowolne
                Ty lubisz i masz w szafie. Ja nie mam bo nie lubie. Nie mam tez butow kowbojskich /kożucha/beretu
                🤷‍♀️
          • demodee Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:00
            > Odwrócony trójkąt nie powinien nosić naszyjników.

Chyba, że bardzo chcesz, to wtedy góra nie może mieć dekoltu V, tylko półokrągły pod szyją, a wysubtelniający kształt V załatwia Ci wisiorek w postaci jednego przedmiotu na dłuższym łańcuszku.

Może korespondować z paskiem w talii. Do tego korespondująca torebka i buty.
            • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 14:12
              Dzieki za rady ale ja nie mam problemu z ubieraniem na codzien . Mam problem jak sie ubrac na dana okolicznosc bo na takowej bylam ponad cwierc wieku temu
        • skat_0 Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 22:04
          Taką "garsonką" bym nie pogardzila nawet 🤪zobacz kiecki w tym sklepie, i jeszcze polski sving fashion, pojawiaja mi sie na insta
    • bazia_morska Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 17:51
      Myślałaś o takim kroju?
      • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 18:26
        niee...wyglądałabym przysadziście chyba i to wrażenie obwisłych piersi...nie podoba mi się
        kolor bardzo ładny
        • bazia_morska Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 19:11
          Tak, kolor obledny smile
    • ajaewa Re: Forumowe loss of virginity.. 10.12.25, 23:01
      a ja takie podpowiadam, z vissavi
      • abidja Re: Forumowe loss of virginity.. 11.12.25, 09:49
        Bardzo fajne z klasa propozycje, ta czerwona i niebieska. Wapaha ma nogi ktore w ten sposob wyeksponowane dodaja 100% do swietnego wygladu. No I upiety materiał na ramieniu do szerokich ramion jest dobrym rozwiazaniem.
        • wapaha Re: Forumowe loss of virginity.. 11.12.25, 10:45
          abidja napisała:

No I upiety mater
          > iał na ramieniu do szerokich ramion jest dobrym rozwiazaniem.

wg mnie, wręcz przeciwnie...
          niestety nie podoba mi się żadna z tych propozycji - nie w sensie sukienki i wyglądu modelek ale nie pasują do mnie
          ("nachalna" ozdoba na ramieniu, kolor niebieski w którym byłabym topielnicą -lubię pływać ale bez przesady wink- w tej zielonej propozycji ułożenie góry i biustu też wzbudza we mnie jakąś niechęć)
          ale dziękuję smile
          • szarmszejk123 Re: Forumowe loss of virginity.. 11.12.25, 10:58
            "niestety nie podoba mi się żadna z tych propozycji"

Mnie też nie, jakoś nie pasują do ciebie.
            • ajaewa Re: Forumowe loss of virginity.. 11.12.25, 12:29
              oj, nie znam gustu autorki wątku, tylko na podstawie zaprezentowanych przymiarek wydawało mi się, że brakuje im trochę tzw. lekkości/zwiewności
              Ciemnozielona sukienka ładna, ale zbyt mocno skraca sylwetkę od góry - szyja moim zdaniem powinna być bardziej odsłonięta przy niskim wzroście. I marszczenia na brzuchu też dodają ciężkości sylwetce
              Dla porównania wklejam jeszcze foto, gdzie jest podobnie, ale efekt inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka