Dodaj do ulubionych

Co na prezent?

17.12.25, 16:14
Ci kupic na prezent parze 40 -latkow, dajcie jakies pomysly. Raczej nic z ubrania, kosmetykow, ksiazek, dekoracji do domu. Kubeczki swiateczne, koce, poduszki, posciel tez juz byly im kupowane w przeszlosci. Słodycze i alkohol tez odpada.
Dla niej wymyśliłam takie puchate nauszniki ale nie wiem czy to dobry pomysł, a moze ma już takie... No nie wiem też czy dostanę i w rozsądnej cenie. Więc proszę o jakieś pomysły dla obydwojga. A moze cos oryginalnego, ale co?
Obserwuj wątek
    • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:15
      Co*
    • alpepe Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:18
      Nie pomogę, ale jakby mi ktoś podarował nauszniki, to nie wiedziałabym, co z nimi zrobić.
      • bona.sforza Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:52
        Ja też. Nauszników ostatni raz używałam około piątej klasy szkoły podstawowej...
    • bona.sforza Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:18
      Grę planszową?
      • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:44
        Ale jaką?
        • heca007 Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:49
          Kolejka, Pan tu nie stał wink
        • bona.sforza Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:50
          Ego, dixit, ostoja..
        • pupu111 Re: Co na prezent? 18.12.25, 01:48
          Ja się właśnie czaję na taką prostą grę - kamienie magnetyczne, podobno fajna. Kosztuje bardzo mało, a ludzie sobie chwalą, trzeba je tak układac żeby unikac przyciągania i odpychania
    • azalee Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:30
      Od puchatych nausznikow wolalabym butelke szampana.
      • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:44
        Oni akurat nie piją alkoholu
        • azalee Re: Co na prezent? 17.12.25, 17:02
          W takim razie kawa rzeczywiscie. Albo cos do zjedzenia.
          • arthwen Re: Co na prezent? 19.12.25, 17:08
            Mogą kawy też nie pić wink
        • homohominilupus Re: Co na prezent? 17.12.25, 21:29
          I słusznie
    • ritual2019 Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:32
      Puchate nauszniki...wolalabym dostac butelke dobrego wina albo rum, najlepiej dark spiced.
    • aankaa Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:33
      książkę?
    • turkusowozlota Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:36
      Nie da sie tak po prostu doradzić. Napusz cos wiecej o tych ludziach. Kim dla ciebie sa? Znajomi? Rodzina? Jaki budżet?

Ja bym sie nie ucieszyła ani z nauszników, ani z alkoholu bo w ogole nie piję, ani ze słodyczy bo nie jem. Za to dobra kawę przyje...ym z radością, albo herbatę.
      • pepsi.only Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:37
        Też pomyślałam, że fajnym prezentem mogła by być kawiarka i dobra kawa ( i jakiś syrop do kawy, jeśli wciąż w budżecie.)
        • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:49
          Kawiarka jest fajnym pomysłem, ja akurat tylko kawiarki używam i sobie chwale. Oni jednak używają maszyny do kawy, robia w dużych ilościach kawe i piją taka cały dzień (ona)
          • heca007 Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:51
            To może zapas kawy do tej maszyny? (nie znam się ale może są jakieś droższe opcje kawy, która nadaje sie do tego).
            • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:53
              Moze tak i syrop
              • deszczu_kropelka Re: Co na prezent? 17.12.25, 17:56
                Pojemnik do przechowywania kawy? Spieniacz do mleka? Szklanki do kawy, kubki termiczne?
                Popatrz w tchibo.
                • danaide2.0 Re: Co na prezent? 19.12.25, 11:50
                  Pogoniłabym ze wszystkim poza gołą, dobrą kawą w ziarnach.
    • pepsi.only Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:36
      Nauszniki, oj... to już chyba lepiej jakaś miękka otulająca chusta, czy szal.
      Dla niej szal, to dla niego pasek do spodni. Albo książka, np kucharska Oddasz fartucha czyli facet w kuchni; Facet i kuchnia. No coś w tym stylu.
      • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 16:52
        Myslalam, ze takie nauszniki są teraz hitem, ale może zeczywiscie szal byłby lepszy, I pasek dla niego. W sumie oni lubia praktyczne prezenty. Moze taka książka kucharska te by była fajna bo on lubi gotować
        • aankaa Re: Co na prezent? 17.12.25, 17:08
          nauszniki hitem? gdzie?
          • grey_delphinum Re: Co na prezent? 18.12.25, 06:55
            aankaa napisała:

> nauszniki hitem? gdzie?
            >
            Wsrod dziewcaynek z wczesnej podstawówki 😉
      • bei Re: Co na prezent? 19.12.25, 11:52
        Zamiast nauszników może balaklawę? (balaclava)
    • analoga_niet Re: Co na prezent? 17.12.25, 17:00
      Voucher na jakieś wyjście dla dwóch osób. Albo coś jadalnego jeśli znasz ich gust
    • eliszka25 Re: Co na prezent? 17.12.25, 17:03
      Trudno coś doradzić, gdy właściwie nie ma żadnych danych. Za to zdecydowanie odradzam puchate nauszniki. Nawet nie wpadłabym na pomysł, że można coś takiego sprezentować dorosłej kobiecie 😳
      • summerland Re: Co na prezent? 17.12.25, 18:34
        To sa takie dla kobiet (nie dzieciece) I takie raczej eleganckie ale może to nie jest praktyczne bo raczej jak jest zimno to i tak lepiej czapkę założyć.
        • eliszka25 Re: Co na prezent? 17.12.25, 22:01
          Nie twierdzę, że chciałaś jej kupić dziecięce, ale jednak hmmm. No ja bym odradzała.
        • kanna Re: Co na prezent? 22.12.25, 16:44
          Nauszniki i eleganckie to się mi jakoś wyklucza...

Nauszniki =/ eleganckie
    • pyra_w_kraku Re: Co na prezent? 17.12.25, 18:16
      Może jakiś ser straszniedługodojrzewający?
      Albo cała "deska" w prezentowym opakowaniu?
      • lauren6 Re: Co na prezent? 17.12.25, 23:15
        To już lepsze wino lub słodycze.
    • cegehana Re: Co na prezent? 17.12.25, 18:22
      Są firmy, które oferują gotowe paczki owoców/warzyw/wędlin/sera. Ładnie zapakowane, pełni funkcję prezentu i nie zagraca mieszkania ludziom, którzy mają wszystko i nic nie potrzebują.
    • marianna1960 Re: Co na prezent? 17.12.25, 18:41
      Nic, nie ulegaj presji kupowania badziewia i plastiku, dobra rozmowa spotkanie wystarczy
    • kurt.wallander Re: Co na prezent? 17.12.25, 18:45
      Każdemu po książce?

Dobre słodycze i alkohol?

Voucher do restauracji?

Bilety do teatru/filharmonii/opery?

• obrus_w_paski Re: Co na prezent? 17.12.25, 22:20
      Jako reprezentacja pary 40 latków powiem że wszystko ozalszy od tego kim dla nich jesteś.
      Ja osobiście b.bym się ucieszyła z nauszników, używałam lata takich „dorosłych” z Muji (chyba był nawet męskie), ale niestety zgubiłam kilka lat temu.

Paski szalę- można mieć problem. Ja bym poszła e coś co wiesz że lubią. Czyli no jeśli lubią ramen , to zestaw do ramen z villeroya, zestaw filiżanek, jak lubią „tapas” to właśnie ww deskę serów, możesz zrobić/ kupić jakiś fajny kosz z różnościami do jedzenia. Jeśli planują gdzieś wakacje to przewodnik po danym miejscu itp Nie baw się w jakieś bzdety.
    • bi_scotti Re: Co na prezent? 18.12.25, 01:13
      Elegancki parasol dla pani & elegancki parasol dla pana, podobne ale inne - for her/for him smile
      Gift card do dobrej/atrakcyjnej/fashionable restauracji w ich okolicy.
      Jesli juz cos z ubrania to najbardziej neutralny bedzie szal dla pani & szalik dla pana - moga byc w tej samej gamie kolorow, same brand etc.
      Maja jakies hobby (procz picia kawy wink)? Wybieraja sie gdzies special na wakacje? Maja good sense of humour? Mozna takim tropem ... Cheers.
      • grey_delphinum Re: Co na prezent? 18.12.25, 06:58
        Ooo gdyby mi ktos podarował taki leciutki parasol do torebki, bylabym zschwycona. Ale one zazwyczaj sporo kosztują, a nie wiem, jaki budzet ma autorka watku.
        • grey_delphinum Re: Co na prezent? 18.12.25, 07:25
          I jwszcze pomysl na prezent dla pary (dostalismy z mezem od dzieci na rocznicę slubu, jestesmy bardzo zadowoleni ) - ksiazka "Krakow. Spacerownik literacki" (zamierzamy od wiosny spacerować wybranymi literackimi szlakami - przyjemne z pożytecznym 😉). Byc moze są tez podobne wydawnictwa zwiazane z innymi miastami.
          • bi_scotti Re: Co na prezent? 18.12.25, 17:19
            grey_delphinum napisał(a):

> dostalismy z mezem od dzieci na rocznicę
            > slubu, jestesmy bardzo zadowoleni ) - ksiazka "Krakow. Spacerownik literacki" (
            > zamierzamy od wiosny spacerować wybranymi literackimi szlakami - przyjemne z po
            > żytecznym 😉). Byc moze są tez podobne wydawnictwa zwiazane z innymi miastami.

Tym samym tropem (pun intended wink) my dostalismy tez z jakiejs okazji kilka guide books z serii Loops and Lattes z hiking trails w okolicach Toronto - uzywamy, korzystamy & zawsze czule wspominamy ofiarodawce, tez avid hiker smile Dolaczam sie do sugestii w tym kierunku! Cheers.
    • kamin Re: Co na prezent? 18.12.25, 07:15
      Kosz prezentowy - spożywczy. Dobra czekolada, kawa, jakieś orzechy, butelka wina.
      Albo taki ze z miodami itp
      spichlerz-zdrowia.pl/a-mega-kosz-prezentowy-prezent-miod-smakolyki-herbat.html
    • kaki11 Re: Co na prezent? 18.12.25, 18:07
      Trochę mało danych. Na ile Ty ich znasz?, co lubią?, czym się interesują?
      Może bilety do teatru albo voucher na coś fajnego? Są różne od restauracji przez jakieś przeżycia po masaże. Mnie np. nauszniki by nie ucieszyły, ale byłabym zadowolona z porządnych rękawiczek, tylko ze dwie pary to nie mały koszt no i to ja bym chciała, a nie oni. Odpada alko i słodycze, a np. Herbata, miód, konfitury, dobry ser, oliwa? I kosz z takich przysmaków? 
    • brydzia1970 Re: Co na prezent? 18.12.25, 18:13
      Ja bym była zadowolona z dobrej jakości oliwy w ładnej butelce
    • ajajaj_toja Re: Co na prezent? 19.12.25, 11:47
      Dzis ludzie maja za dużo rzeczy. Trudno trafić. Kup doświadczenie. Bilety na wystawę, teatr, koncert, event. Nie wiem jakie miasto ale w Waw jest np teraz wystawa Banksyego
      • gatito_z_kato Re: Co na prezent? 19.12.25, 17:30
        Skoro wszystko mają to nie uszczęśliwić na siłę. Bilety to też fajny pomysł, ale najlepiej takie In Blanco, a nie na konkretne wydarzenie. Natomiast obstawiam, że uwielbiają jeść jadalne rzeczy i w to bym szła.
    • summerland Re: Co na prezent? 22.12.25, 15:50
      Juz kupilam!
      Dla niej znalazlam taki jakby szalik z futerka, który się zakłada przewlekając jedną końcówkę w drugą. Bardzo mi się spodobal, jest bardzo mięciutki i ciepły i w kolorach jakie ona lubi -polaczenie kremu z pudrowym różem..
      Dla niego kupilam koszule, taką na kazda okazję, ciemno granatową i z takiego troszkę cieplejszego materiału, więc akurat na tę porę roku.
      Mam nadzieję, że będą zadowoleni.
      Prezenty byly w jednakowej cenie, więc będzie sprawiedliwie 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka