babilon_noon 25.01.26, 14:37 Oglądałam wszystkie możliwe materiały w sprawie śmierci tego chłopaka. Tam każdy z ratowników i lekarzy którzy brali udział w tej sprawie powinien mieć zarzuty. Moim zdaniem ten chłopak został zabity. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zerlinda Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 15:31 Tam każdy lekarz i załoga karetki ma postawione zarzuty. Oczywiście osoby odpowiedzialne, nie cały szpital. Sprawa skandaliczna, oby nic takiego więcej się nie powtórzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 15:37 A policjanci mają uprawnienia do ratowania życia? Któryś z policjantów do chlopaka strzelił? Nie podał tlenu? Bo ja tylko widziałam, że policja chciała chłopca rozkuć a ratownicy odmówili. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon_noon Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 15:41 Nie tylko ma uprawnienia. Ma obowiązek ratowania życia. Powiem więcej każdy obywatel ma obowiązek udzielenia pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 15:44 No tutaj chłopak był już pod opieką ratowników? Jako obywatel mam obowiązek ratowania życia i zdrowia przed przybyciem fachowego personelu medycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 18:34 zerlinda napisała: > A policjanci mają uprawnienia do ratowania życia? Któryś z policjantów do chlop > aka strzelił? Zdarł go siłą z płotu. W udzie miał sztachetę wbitą. Każdy głupi wie, że tak się nie robi. No ale kawały o policjantach nie wzięły się jak widać z powietrza. Nie podał tlenu? Bo ja tylko widziałam, że policja chciała chłopc > a rozkuć a ratownicy odmówili. Skoro przedstawili chłopaka jako dilera narkotykowego, do tego mówiąc załodze: pajacuje , to ratownicy się bali. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 18:43 awf-33 napisała: > Skoro przedstawili chłopaka jako dilera narkotykowego, do tego mówiąc załodze: > pajacuje , to ratownicy się bali. Ostatnie co można o tych sk...synach powiedzieć to to, że się go bali. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 21:31 Do tego pogoń za chłopakiem, który przechodził w niedozwolonym miejscu? Naprawdę? Środki niewspółmierne do przewinienia. Niech ganiają złodziei, albo tych co z maczetami latają. Ale tak, policja jest silna na dzieciaki. Poza tym, czy oni nie otwarli japy żeby powiedzieć tym z karetki że ma nogę zakrwawioną. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 06:29 Obowiązkiem pogotowia jest obejrzeć pacjenta a nie czekać, że ktoś i coś powie. Chodzi oczywiście o zranienia i inne urazy a nie ze rodzina informuje po wezwaniu, że babcia ma sraczke. I nie bronie policji, ale jeżeli ratownicy, którzy teoretycznie mieli ratować życie, byli ślepi i głusi, to nie powinno się ich zatrudniać. Czemu policja gonilla chłopaka jest tu nieważne, tego nie wiem i nie ma to znaczenia. Nadzianie się człowieka na sztachetę z płotu powinno spowodować, że wzywa się pogotowie i ratuje człowieka. Od wyroków jest, póki co, Sąd. Tam chyba generalnie było skupisko nieodpowiednich ludzi na niewłaściwych stanowiskach bez zera odpowiedzialności że o empatii nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 07:27 Do tego pogoń za chłopakiem, który przechodził w niedozwolonym miejscu? Policjanci do wywalenia w pierwszej kolejności. Rotownicy - dyscyplinarka. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 08:45 maly_fiolek napisała: > Rotownicy - dyscyplinarka. chciałabyś, żeby twoi synowie trafili na takich "ratowników", fiolek? I ratownicy i kulsoneria do wywalenia z pracy. I przed sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 09:07 zerlinda napisała: > A policjanci mają uprawnienia do ratowania życia? Któryś z policjantów do chlop > aka strzelił? Nie podał tlenu? Bo ja tylko widziałam, że policja chciała chłopc > a rozkuć a ratownicy odmówili. Proponuje, żebyś najpierw zapoznała się z dostępnymi materiałami, a potem udzielała się w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 13:54 Cokolwiek się tam działo, to jak chlopaka przejęli ratownicy to oni powinni udzielać pomocy. Widziałam urywki, już to mi wystarczy, nie muszę oglądać całości. Chłopak znarl, ludzie nie dopełnili swoich obowiązków. Sprawa jest badana, będą ukarani ci, co zawinili. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 15:32 Czytałam jakiś czas temu, uwazam tak samo, niestety ten dzieciak zostal zabity. I winny jest tam każdy, bez wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 07:28 Czytałam jakiś czas temu, uwazam tak samo, niestety ten dzieciak zostal zabity. Zwłaszcza policjanci. Pościg za dzieciakiem za przejście w niedozwolonym miejscu?? Pogieło ich? Zobaczycie, niedługo będą ścigać dzieciaki za brak kasku. I będą ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 09:17 ucieczka przed policją, świadczy o tym że miał jeszcze cos innego na sumieniu, nikt raczej nie ucieka tylko dlatego ze chcą go zatrzymać za przejście w niedozwolonym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 18:59 zanetka.x napisała: > ucieczka przed policją, świadczy o tym że miał jeszcze cos innego na sumieniu, > nikt raczej nie ucieka tylko dlatego ze chcą go zatrzymać za przejście w niedoz > wolonym miejscu To nie ma znaczenia, czy coś miał na sumieniu. Policja i ratownicy nie są od wykonywania wyroków. Nie decydują też kto ma żyć, a kto może wykrwawić się na śmierć. Oliwier z Elblaga nie uciekał dla odmiany, a też nie żyje. Problem nie jest w tych młodych chłopakach, tylko dorosłych, którzy nie tylko nie potrafią obiektywnie ocenić sytuacji, ale nie mają za grosz człowieczeństwa. Niech idą sypać piasek na ulice, bo tylko do tego się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 20:27 Niech idą sypać piasek na ulice, bo tylko do tego się nadają Zgadzam się. Policjanci dostają pieniądze za pracę na rzecz społeczeństwa. Skoro skutkiem ich pracy jest największa szkoda jaką mogą społeczeństwu zrobić ( dprowadzenie do śmierci młodego obywatela) to lepiej żeby nie wykonywali swojej pracy. Bo są szkodnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Olek z Grudziądza 27.01.26, 08:45 Pościg za dzieciakiem za przejście w niedozwolonym miejscu? Ucieczka przed policją z powodu przejścia w niedozwolonym miejscu? Głupi pomysł od początku do końca (co w żaden sposób nie zmniejsza odpowiedzialności policjantów i ratowników za późniejsze wydarzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 15:51 Też tak uważam. Nie mogłam obejrzeć do konca programu, ekipa karetki powinna trafić do więzienia. On błagał o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 18:25 I to do srogiego więzienia na wiele lat. Bestialstwo i totalna niekompetencja. Każdy z nas może zostać tak potraktowany... Co za ludzie jeżdżą na karetkach. Może trzeba takim obowiązkowe testy psychologiczne robić. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Olek z Grudziądza 25.01.26, 18:29 Tak. Tak samo jak Oliwier z Elbląga. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova.pepsionly.dziunia [...] 25.01.26, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon_noon Re: Olek z Grudziądza 26.01.26, 00:05 O spotkanie było. Z Jackiem Danielskiem czy może ze Chopinem? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.ewartxxxx Re: Olek z Grudziądza 27.01.26, 15:03 to jest totalnie nie do obejrzenia,zwlaszcza jesli ma sie dzieci-to bylo pastwienie sie w ohydny sposob nad proszacym o pomoc chlopakiem-to nie byl jakis szef mafii tylko glupi dzieciak ,ktory uciekal -jak mozna odmowic komus podania tlenu. Mnie przerazalo jak on mowil ze nie chce isc do taty ,taty ,ktory nie zyje... zwykli mordercy powinni za to beknac srogo ale jakznam ten gowniany wymiarsprawidliwosci ,ta sitwe i ukladziki wzjaemnego robienia sobie loda ,to obawiam sie,ze matka jest za malo ustosunkowana zebycokolwiek powazniejszego sie zadzialo. Odpowiedz Link Zgłoś