ritual2019 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 17:11 Dzdrada ma rozne oblicza i jej odbior zalezy od konkretnej osoby oraz od rodzaju zwiazku. Zdrada po dwoch miesiacach zwiazku moze miec taki sam efekt ma osobe zdradzana jak po dwoch czy dwudziestu latach bo ma wlyw na emocje, uczucia. Jesli nie ma uczucia w zwiazku to zdrada jest bez znaczenia. Jesli jednak sa to ma zupelnie inny wymiar ale zalezy od konkretnego czlowieka. Zdecydowanie niszczy zaufanie, moze ale nie musi mocno zachwiac samoocene osoby zdradzanej, zranic jej uczucia czyli to wszystko co sklada sie na milosc. To jest zlozone i bardzo subiektywne dlatego to co nastapi po zdradzie jest wynikiem roznych czynnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 17:40 Mozna zadać pytanie, jak związek moze byc dobry - jeżeli dochodzi do zdrady. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 17:42 arwena_111 napisała: > Mozna zadać pytanie, jak związek moze byc dobry - jeżeli dochodzi do zdrady. Wiele zwiazkow moze byc bo to nie dla kazdego jest czarno-biale. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 18:16 arwena_111 napisała: > Mozna zadać pytanie, jak związek moze byc dobry - jeżeli dochodzi do zdrady. Nawet w bardzo dobrych związkach zdarzają się kryzysy. Odpowiedz Link Zgłoś
anek-dotka Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 18:25 Otóż to, zdrada może się zdarzyć w związku, który był dobry, ale w pewnym momencie coś się zgubiło. Niekoniecznie jest tak, że skoro się pojawiła zawsze wszystko było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 17:16 Wszystko moge wybaczy teroetycznie ale to nie znaczy,że chciałąbym byc dłużej w tym Ja myślę, że wybaczyłabym zwłaszcza taką zdradę z czysto fizycznych potrzeb, uczuciowego zaagażowania i w związku z tym oszukiwania może tak ale pewnie nie chciałąbym dłużej w tym uszustwie tkwc, po co . Moim zdniem to przeasada dobry związek zrywac przez jeden głupi błąd. Nie hccę się przekonywa czy byłabym zdolna jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 18:25 www.facebook.com/share/p/1BehC1bimE/ Tak mi się skojarzyło, pozwoli chociaż trochę wkurwu na zdradzacza upuścić w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 18:26 Jakby to powiedzieć. Raczej nie sądzę, aby mój "stary" miał mnie zdradzić. Ale gdyby, to miałabym mega satysfakcję z faktu, że po powrocie z pracy zastałby mnie w łóżku z kochankiem. Nawet takim suto opłaconym. Niechby miał gad za swoje.🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 19:07 Jest opcja, że by zdradził, bo mu nie zależy, i wcale by się nie przejął twoimi figlami z innym chłopem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 19:11 No to git. Umówimy się na czwóreczkę. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Miłość i zdrada 26.01.26, 18:56 Ja może bym i wybaczyła, ale jestem pamiętliwa i pewnie przy każdej okazji bym to wyciągała. Nie dało by się żyć Jak w tym kawale o 80 letnim dziadku co nagle zaczął drewnianą łyżką okładać babcię po głowie. Bo mu się jej zdrada sprzed 40 lat przypominała... Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Miłość i zdrada 27.01.26, 16:50 Mam nadzieję, że kocham siebie na tyle mocno, że wybaczyłabym ( w sensie nie odczuwała nienawiści) i pożegnała zdradzającego, bo bez sensu być z kimś, komu nie można ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
zorza_123 Re: Miłość i zdrada 28.01.26, 11:00 Pięknie napisane. Ja chyba nie kocham siebie na tyle mocno, nie wybaczyłam, od kilku miesięcy wolna formalnie i walczę o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Miłość i zdrada 28.01.26, 11:39 Łączę się w bólu i trzymam za ciebie kciuki. Ja tam nigdy nie wybaczyłam i nie zamierzam. Mimo poprawnych relacji w wychowaniu córki nigdy gamoniowi nie zapomnę krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
zorza_123 Re: Miłość i zdrada 28.01.26, 11:50 Dzięki moje dzieci już pełnoletnie, ale rodzina się rozsypała, on z młodym dziewczęciem się buja i zadowolony. Jak tu wybaczyć - nie ma możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś