Dodaj do ulubionych

Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał

12.02.26, 08:54
Wiem że to moze niszowa muzyka, ale uwielbiałam sluchac jej głosu.
Pięknie z Koryckim spiewali piosenki Okudżawy albo nostalgiczne szanty. Juz nie zaśpiewa więcej

www.onet.pl/styl-zycia/plejada/tragiczna-smierc-dominiki-zukowskiej-wystepowala-z-andrzejem-koryckim/nywn3z5,0898b825

Dla mnie wielka wielka szkoda.
To mi przyszło na mysl jako mały hołd...

youtu.be/DfVlowRc4O8?si=tGCZWAOZLoebifsh
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 09:01
      Ach, to dlatego moja ulubiona tawerna wrzuciła wczoraj jej zdjęcie... Mignęło mi, nie wnikałam sad
    • slatynka85 Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 09:01
      Bardzo przykro 😨
    • lisciasty_pl Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 09:45
      Wybierałem się na koncert ale zawsze coś, no to już nie będzie koncertu sad
    • pleszkazlasu Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 12:06
      Te anioły strugające łódki… słuchałam tej piosenki raz w roku, czasem dwa, więcej nie dawałam rady. Jest przepiękna, ale rozkleja mnie tak, jak Kolęda dla nieobecnych.
      Spokojnej przystani, Pani Dominiko.
      • jasnoklarowna Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 14:43
        Ooj, piękna piosenka autorstwa Andrzeja, śpiewali ją tak delikatnie. Takie słowa wpisujące się w okoliczność

"I nam może też już anioł
        takie łódki struga.
        Gdy je puści niech ich droga
        do nas będzie długa....
    • aandzia43 Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 15:26
      Wczoraj w nocy przeczytałam zanim jeszcze poprawili Wikipedię. Przez chwilę miałam nadzieję że to pomyłka sad Słuchałam ich, lubię Okudżawę, a ich interpretacje bardzo do mnie trafiały.
    • profes79 Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 16:59
      Wszędzie podają, że zginęła w wypadku samochodowym, ale bez szczegółów...
      • jasnoklarowna Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 18:00
        Wyczytałam ze wracała z koncertu i zginęła na miejscu. Ale gdzie konkretnie ten wypadek był, czy ktoś jechał z nią, czy może Andrzej Korycki już nic nie wiadomo.
        • bywalec.hoteli Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 18:13
          Znam, bardzo smutna wiadomość. Dominika i Andrzej wykonywali ważna dla mnie piosenkę Okudżawy. Co do przyczyny śmierci, to podano, że to był wypadek samochodowy, ale ktoś związany z artystką to zdementował pisząc, że z przyczyn naturalnych. Ale z przyczyn naturalnych taka dość młoda osoba i nagle? 🕯️
        • klementyna156 Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 18:30
          ponoć to plotka (wypadek). W każdym razie - koszmarnie smutne. Byłam na jej paru koncertach, anielski głos, cudowna wrażliwość. I już nikt nikomu róży do stóp nie rzuci...
          • bywalec.hoteli Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 13.02.26, 00:29
            Korycki zdementował. Powiedział, że Dominika zmarła nagle i przyczyna nie jest znana.
    • angazetka Re: Dominika Żukowska (*). Jesli ktos sluchał 12.02.26, 18:58
      Takie znalazłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka