Dodaj do ulubionych

Wtorkowątek

• ritual2019 Re: Wtorkowątek 17.02.26, 19:33
      Dzis bylo dosc cieplo i slonecznie. Shrove Tuesday dzis wiec na obiad byly crêpes suzette. Lubie nalesniki na sniadanie ale raz w roku zmusze sie do zjedzenia ich ma obiad. Zjadlam dwa, podgrzane w lekko skaramelizowanym soku z pomaranczy, maja duzo kalorii a ja juz czuje sie glodna...jednak obiad na slodko to dla mnie pomylka.
    • szmytka1 Re: Wtorkowątek 17.02.26, 20:25
      Dziś dostalam skierowanie do poradni genetycznej również dla starszego dziecka. Zarejestrwalam. Ma 2028 rok. Mówię babie z rejestracji, że będę potrzebowała również młodsze dziecko do tej samej poradni. Jako, że jadę tam 100 km i cały dzień schodzi na wizyty, to czy mogą obaj chłopcy w ten sam dzień mieć wizyty, czy można to zsynchronizować. Baba burczy, że absolutnie nie. Ona nie może zapisać do 1 lekarza obu. Dzwonie zatem do innejmporadniz gdzie również mam 100 km, ale tam automat mi gada, że infolinię są przeciążone i jestem 49 w kolejce. Odechciewa mi się w tym momencie jakichkolwiek dzieci. Na szczęście już mam.

Przekleiłam z innego wątku, bo już mi się nie chce przepisywać ponownie.
    • a74-7 Re: Wtorkowątek 17.02.26, 21:07
      Dzis byl sledzik ..... i Chinski Nowy Rok smile
    • mayaalex Re: Wtorkowątek 17.02.26, 21:31
      O, jeszcze zdazylam! Dzis jestem zabiegana bo rano bylam u pulmonologa (i jak to ematka, pluca mam mlodsze niz metryka na to wskazuje wink a potem poszlam z mezem na lunch z okazji 14 rocznicy slubu smile Zjedlismy fillet americaine z frytkami, czyli bardzo belgijsko (americaine to wlasciwie tatar, tylko z robionym na miejscu majonezem - uwielbiam no ale cholesterol mam nie taki dobry jak pluca wiec jem tylko na specjalne okazje). Potem jeszcze kupilismy ciasto z okazji mardi gras (podkoziolka?) a potem to juz musialam uczyc sie hiszpanskiego bo w tym tygodniu mam mniej pracy a wiecej kursow wiec musze sie przygotowac do zajec.
      Teraz szukam hoteli/domow do wynajecia na lato, bilety juz mamy bo kupilismy wczoraj - bardzo to lubie, jakos zima szybciej mija jak juz planuje wakacje.
      I w ogole dzis widzialam mnostwo krokusow na trawnikach, jakos tak mam wrazenie, ze ta wiosna juz niedlugo przyjdzie.
    • piataziuta Re: Wtorkowątek 18.02.26, 15:12
      Niech mi ktoś powie, czy w Wawie leży teraz na chodnikach/ścieżkach rowerowych dużo śniegu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka