Dodaj do ulubionych

Staruszki w kagańcach

• la_felicja Re: Staruszki w kagańcach 03.03.26, 20:13
      Kluczowe słowa tutaj, to że "przechodząc rzuciłaś" zdanie, młoda mama ci odpowiedziała, a ty poszłaś dalej. Nie zatrzymałaś się i nie oczekiwałaś dalszego ciągu rozmowy. Poza tym - to, co powiedziałaś było miłe, a nie "a jak pani teraz te dresiki dopierze" albo - "przeziębią się na bank"

Kiedyś - w wieku lat dwudziestu kilku - przechodziłam skosem przez trawnik, gdzie jacyś robotnicy coś tam rozkopywali. I jeden z nich powiedział do mnie: "O proszę, jaka naprawdę ładna pani" Podziękowałam z uśmiechem i poszłam dalej - i to było miłe. Poprawiło mi humor na resztę dnia
      Jakby z takim tekstem jakiś gość się do mnie przyczepił i nie chciał odejść - byłabym przerażona i zniesmaczona
    • kaki11 Re: Staruszki w kagańcach 04.03.26, 17:22
      Ja co prawda raczej nie zaczepiam, ale jak jestem zaczepiana, właśnie takim miłym, uśmiechniętym komentarzem, to lubię, czy to z dziećmi czy z psem. Jasne, jakby mnie starsze panie o grubość bluzy albo słynne czapeczki upominały, to bym się nie cieszyła, ale o tym to głównie na internecie czytam. "O jaka fajna zabawa" tak jak "o śliczna córeczka" to nie są dla mnie nieprzyjazne zaczepki.
    • turzyca Re: Staruszki w kagańcach 04.03.26, 17:23
      Jako matka może nie młoda, ale posiadająca dziecko wózkowe - ja tam takie zagadywanki lubię.
    • mnnm Re: Staruszki w kagańcach 04.03.26, 20:18
      Od kiedy się zaczyna "staruszka"?
      • pyra_w_kraku Re: Staruszki w kagańcach 05.03.26, 06:56
        mnnm napisał(a):

> Od kiedy się zaczyna "staruszka"?

Gdy stuknie sześćdziesiątka 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka