Dodaj do ulubionych

Wypada, czy jednak nie

• samanta1010 Re: Wypada, czy jednak nie 04.03.26, 19:49
      ja bym się zastanawiała co jest dosypane do kawy
    • eliszka25 Re: Wypada, czy jednak nie 04.03.26, 19:51
      Moja wyobraźnia mi tutaj szwankuje. Jesteś umówiona na wykonanie jakiejś usługi, jak rozumiem. No więc wyobraźmy sobie, że wchodzisz z tymi dwoma kubkami, jeden wręczasz panu i…… no właśnie, co? Cóż ten biedak ma niby w tym momencie zrobić:
      - odstawić kubek i zabrać się za obsługę klientki - założę się, że byś strzeliła focha
      - rozsiąść się z tobą i popijać ten niebiański napój we dwoje - a napewno ma jakiś ograniczony czas i musi się wyrobić do następnego klienta
      - obsługiwać klienta, rozbierać samochód czy co tam innego, siorbiąc przy tym niebiański napój i może jeszcze wylać na tapicerkę 😱

Puść wodze fantazji i przedstaw nam, jak to widzisz.

A swoją drogą, to dorosły, zdrowy i w normie intelektualnej człowiek w tego typu sytuacjach nie wkracza z kubkiem napoju czy jedzeniem w ręku, bo to zwyczajnie brak wychowania.
      • andace Re: Wypada, czy jednak nie 04.03.26, 20:48
        Idealne podsumowanie.

Dodatkowo, mimo że nie jestem kobietą premium, to jak przyjeżdżam do ASO z autem, to drugie o co pyta recepcjonistka (bo pierwsze to nazwisko i kluczyki), to czy przygotować mi coś do picia.
        • eliszka25 Re: Wypada, czy jednak nie 04.03.26, 22:34
          U mnie wskazują kącik z kanapą, stolikiem i tam jest możliwość zrobienia sobie kawy czy herbaty oraz stoją zimne napoje. Jeśli to jakaś większa rzecz i zostawiam swój samochód, to jeszcze pytają o auto zastępcze.
          • aankaa Re: Wypada, czy jednak nie 04.03.26, 22:49
            no i same widzicie - nie dość, że Alexis musi osobiście kupić lusterko, które jej zamontują w warsztacie, to jeszcze nikt jej na kanapę nie zaprasza. Ot, taki to i premium dealer...
            • eliszka25 Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 00:34
              Nie jestem kobietą premium, samochód też raczej żaden premium, ale mimo wszystko to nie ja przynoszę kawę panu z obsługi, tylko mnie częstują. Na kanapie 😄
    • majenkirr Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 00:52
      U dealera jest Keurig, a ten kompot jest niedobry. Dodatkowo facet pomyśli, że lecisz na niego.
      Jestem na nie.
      • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:06
        Kiedy piłaś berry&hibiskus?
        • glasscraft Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:11
          Lepsze chyba pytanie kiedy ty pilas berry/hibiscus, bo to co siorbies w starbusiu nie jest ani jednym, ani drugim.
          • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:16
            Właśnie piję 🤪
            • glasscraft Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:58
              Belt, ktory pijesz nie siedzial ani kolo "berries" ani kolo "hibiskusa". Pij na zdrowie, duda ci urosnie, zeby sie popsuja, ale bedziesz sie czula premium, bo na plastykowym kubeczku ktos napisal twoje imie.
        • hanusinamama Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:17
          Sprawdziłam to ma 2 łyżeczki cukru.
    • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:09
      Dziękuję za odpowiedzi. Kupiłam napój tylko dla siebie i zostawiłam go aucie, żeby nie kusić pana. Następnie odjechałam taksówką 🙃Wspaniałego czwartku 💓
      • aankaa Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 13:15
        Kupiłam napój tylko dla siebie i zostawiłam go aucie, żeby nie kusić pana. Następnie odjechałam taksówką

i ktoś będzie musiał to wyrzucić big_grin
      • andace Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:19
        Nie dostałaś auta zastępczego? Co to za dealer?
        • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:21
          Oczywiście, że dostałam! A nawet premiery nie było 😳

• asia.sthm Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:33
            Też bym obrażona taksówkà odjechała.
            Jak można jakieś bmw proponować
            • pursuedbyabear Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:49
              O ile zakład, że to znowu zajumane zdjęcie? 🙂
              • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:55
                Znowu? A komu kradnę te zdjęcia? I które jeszcze ukradłam?
                • asia.sthm Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 15:07
                  alexis1121 napisała:

> Znowu? A komu kradnę te zdjęcia? I które jeszcze ukradłam?

Dupka forumowego rżniesz.
                  Zostawiasz hibiskusa w aucie do naprawy, wracasz taksówkà a potem, oczywiście!, proponowali ci zastęczy bmw a ty go fotografujesz i uciekasz uberem. To się tak trzyma kupy, że kupà jest.
                  Jak już rżniesz to chociaż naostrz narzędzia.
                  • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:10
                    Czy ty chcesz zostać moją asystentką? Wtedy będziesz wiedziała co robię na codzień. Póki co nie zamierzam się tłumaczyć co do minuty, jak wygląda mój dzień. I czekam oczywiście na dowody moich kradzieży.
                    • eliszka25 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:25
                      alexis1121 napisała:

> Czy ty chcesz zostać moją asystentką? Wtedy będziesz wiedziała co robię na codz
                      > ień. Póki co nie zamierzam się tłumaczyć co do minuty, jak wygląda mój dzień. I
                      > czekam oczywiście na dowody moich kradzieży.

Przecież sama napisałaś, że wróciłaś taxi. Dopiero jak cię zapytano o samochód zastępczy, to nagle pojawiło się bmw.
                      • niemcyy Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:55
                        Alexis jest taka głupia, że nawet zmyślać nie umie.
          • majenkirr Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:39
            🥴Bayerische Motoren Werke schodzi na psy😭😭
            • krwawy.lolo Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:45
              schodzą 😜
            • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:54
              O nie nie nie, ja się zakochałam i czekam na niższe modele, bo tym to ciężko zaparkować 🤪 Zresztą to kwestia opatrzenia się. Na początku wydaje się brzydki, a potem nie możesz się napatrzeć 😅
              • majenkirr Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 12:58
                alexis1121 napisała:
                > Na początku wydaje się brzydki, a potem nie możesz się napatrzeć
                😅

Ja już się nie mogę napatrzeć! jaki brzydki😉
              • glasscraft Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 13:09
                Jak sie nie umie parkowac, to i rowerem bedzie ciezko. Ix3 brzydkie jest i brzydkie pozostaje, bez wzgledu na ilosc czasu spedzona na jego ogladaniu.
          • eliszka25 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 13:05
            I jechałaś po nie taksówką? 😳
    • hanusinamama Re: Wypada, czy jednak nie 05.03.26, 11:16
      "patrząc na mnie jak na wariatkę"
      och nie!!!
    • wena-suela Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 14:34
      Pan od ksero dziwnie się zachował, a nie ty. Oczywiście, że wypada zajechać z dobrą herbatką.
      • wena-suela Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 14:43
        Przeczytałam wasze wypowiedzi i wszystkie jesteście zgodne, ze jednak nie. Serio nie rozumiem, dlaczego miły gest jest traktowany jak narzucanie się, niezręczność, dziwactwo. Sama jakiś czas temu kupiłam kawę w kawiarni dla elektryków, którzy coś naprawiali. Podziękowali i tyle. Fakt, nie było to w Polsce.
        • bene_gesserit Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:23
          wena-suela napisał(a):

> Przeczytałam wasze wypowiedzi i wszystkie jesteście zgodne, ze jednak nie. Seri
          > o nie rozumiem, dlaczego miły gest jest traktowany jak narzucanie się, niezręcz
          > ność, dziwactwo. Sama jakiś czas temu kupiłam kawę w kawiarni dla elektryków, k
          > tórzy coś naprawiali. Podziękowali i tyle. Fakt, nie było to w Polsce.

W Polsce istnieje długa tradycją karmienia fachowców. Obiady, deserki itd. U niektórych jest tak do dzisiaj.

Ale tu jest inna sytuacja. Trudno z takim nieproszonym prezentem wcelować, zwłaszcza, że to bardzo specyficzny napój. Do tego że względu na specyfikę sytuacji można zostać opacznie zeozumianą

Już sobie wyobrażam tego gościa, stojącego z dziwnąina z tym nieszczęsnym napojem w ręku, z którym nie ma co zrobić, bo przecież go nie wypije, z miną 'czego ona ode mnie chce właściwie?'
      • szarmszejk123 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 14:50
        Żartujesz sobie? Pan w ksero zachował się normalnie. Też bym nie wzięła żadnego napoju od jakiegoś obcego człowieka:p to punkt ksero w galerii handlowej, oni nawet nie są znajomymi :p
        • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:14
          Ale pan zawsze wkłada mi etykietę do folii zanim jeszcze zjadę schodami w dół. Jest pomocny. A trafił się jego gburowaty kolega, więc zaproponowałam jemu. Starbucks jest piętro wyżej, nie przyszłam z czymś podejrzanym. Kto nie chciałby darmowej latte?? 😅
          • szarmszejk123 Re: Wypada, czy jednak nie 07.03.26, 12:55
            Jak widać całkiem sporo osób nie chcę darmowej latte:p ja np. też bym nie chciała, bo nie pijam takich wynalazków, nie lubię, nie wiedziałabym co z tym zrobić:p
          • pursuedbyabear Re: Wypada, czy jednak nie 07.03.26, 13:49
            A skąd wiesz, że obdarowywany w ogóle pije kawę? Skąd wiesz, na jakim mleku, bo może mieć nietolerancję laktozy?
            Dej se dziołszka spokój z tymi wielkopańskimi gestami.
          • glasscraft Re: Wypada, czy jednak nie 07.03.26, 13:52
            Wiele osob nie chcialoby latte, ani darmowej ani kupionej przez siebie, bo nie pija. Chcialabys bys uszczesliwiana na sile?
      • alexis1121 Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:11
        No właśnie, a było mi naprawdę głupio. Jadę do salonu znowu na dniach i wezmę tym razem napój.
        • asia.sthm Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:23
          > znowu na dniach i wezmę tym razem napój.

Dlaczego tylko napój? Nie wypada tak skromnie. Za drugim podejściem jeszcze zagryzka się należy na osłodę pierwszej wpadki.
          • bene_gesserit Re: Wypada, czy jednak nie 06.03.26, 19:28
            W sumie kosz piknikowy z delikatesami byłby całkiem niegłupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka