Dodaj do ulubionych

Befaroplastyka

12.03.26, 10:33
Czy któraś z emam robila plastykę górnych powiek i podzieli sie doświadczeniami?
Mam 48 lat, twarz przegrywa z grawitacja a oczka robią mi sie malutkie...

W poniedziałek rodzinna, wezmę skierowanie do okulisty i umowie sie w poradni przyszpitalnej szpitala gdzie robią befaro na NFZ i mają dobre opinie W międzyczasie prywatna wizyta u dr ktora tam operuje. To wstępny plan.

Ale chcialam popytać o doświadczenia kobitek ktore robiły befaro
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:34
      *blefaroplastyka oczywiście
    • afro.ninja Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:35
      A jakie masz wskaźnik? Że nie widzisz dobrze? Bo z przyczyn estetycznych to robią na nfz?
      • afro.ninja Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:35
        Wskazania?
        • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:39
          Jeszcze nie wiem, na razie idę na badania.
          Jak się nie zakwalifikuje na NFZ (ale tez m.in po to idę prywatnie do dr ktora kwalifikuje do zabiegu....) to zrobię prywatnie
        • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:41
          Wskazanie to zwężenie pola widzenia o wowczas robią na NFZ.
          • abasia0 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:55
            Z tego co wiem na NFZ robią po jednym oku i to jest bez sensu ale może coś się zmieniło.
            Robiłam prywatnie, zabieg około godziny ,szwy, opatrunek, trzeba trochę po zabiegu odczekać, kontrola i do domu. Potem idziesz na zdjęcie szwów, przez tydzień lub nieco dłużej masz siniaki. Po bliznach nie ma śladu.
    • wena-suela Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:38
      Robiłam. Na NFZ właśnie ale w szpitalu chirurgii plastycznej. Jestem zadowolona. Znieczulenie miejscowe.
      • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:40
        Tego sie boję....
        Ze bede świadoma a oni beda mi w oczach grzebać....
        Da się to przetrwać? Ile trwało?
        • wena-suela Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:52
          Nie w oczach. W powiekach. Dokładnie czujesz gdzie i nie są to oczy. Zabieg przeprowadzony bardzo delikatnie. Trwało chyba niecała godzinę. Bardziej pół.
      • condesa1 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:55
        To prawda, że robią oczy pojedynczo? Najpierw jedno, później drugie? Tak miała znajoma robione. Mnie to odstrasza, bałabym się, że wyjdzie nierówno...
        • condesa1 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 10:56
          W sensie, że po wyleczeniu jednego, kilka tygodni później jest drugie.
          • wena-suela Re: Befaroplastyka 12.03.26, 13:33
            Nieprawda. Podobno tak robią okuliści. Ale ja nie znam nikogo kto operował powieki u okulisty.
    • alina460 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 11:02
      Tylko prywatnie.
    • siedemkropek82 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 12:01
      Koleżanki z pracy robiły.Jedna zapłaciła 6tys zł .Jest zadowolona.Ja różnicy nie widzę ale ja jej tak nie oglądam na codzien.
      • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 13:06
        U mnie w mieście prywatnie 5000 (ten sam lekarz co operuje w szpitalu) przy znieczuleniu miejscowym lub 8500 przy pełnej narkozie
    • zbytomia100 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 13:06
      Robilam niedawno, gorne powieki, oboje oczu, prywatnie. Znieczulenie miejscowe, nic nie bolalo. Potem, pod wieczor troche bolala glowa. Pierwszy tydzien z szwami, opatrunkiem i siniakami niefajny. W sensie, zero bolu, ale dyskomfort. A potem? Jakby ktos nagle swiatlo wlaczyl! Jestem mega zadowolona.
    • wapaha Re: Befaroplastyka 12.03.26, 17:30
      ophelia, w 109 ?
      • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 18:02
        Tak
        • wapaha Re: Befaroplastyka 12.03.26, 20:53
          ophelia78 napisała:

> Tak
          Będzie pani zadowolona 😁
    • kitty4 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 17:39
      BLEFAROPLASTYKA a nie Befaroplastyka
      • ophelia78 Re: Befaroplastyka 12.03.26, 18:02
        Ale zauważyłaś się w drugim pościel poprawiłam błąd, prawda?
        • aankaa Re: Befaroplastyka 12.03.26, 19:16
          nie zauważyła, bo jest jeszcze przed zabiegiem big_grin
    • zerlinda Re: Befaroplastyka 12.03.26, 19:48
      Minęły dwa lata, zero blizny, super. Z tym, że ja od młodości miałam nadmiar skóry nad prawym okiem, moja babcia I matka tak samo, taka chyba genetyka. Oczywiście, że rób. Tylko nie spodziewaj się, że zmienia Ci kształt, albo małe oko będzie duże, bo widziałam ma fb na grupach różne oczekiwania. Później pielgrzymki po różnych lekarzach, żeby poprawili. Najlepiej, jak człowiek po prostu chce mieć wycięty nadmiar skóry I wybiera odpowiedniego lekarza.
      • grey_delphinum Re: Befaroplastyka 12.03.26, 20:10
        U mnie zabieg nieudany tzn. wiedziałam, ze nie da się osiągnąć pelnej symetrii, ale i tak w jednym oku wycięto za duzo i mam tam "dziurę", ztobil mi się tez spory bliznowiec. Lekarz byl polecany i robiłam prywatnie. Niestery, zdarzają się tez fuszery.
        • zerlinda Re: Befaroplastyka 13.03.26, 06:33
          Oczywiście i z tym też trzeba się liczyć. Współczuję, że nie wyszło u Ciebie jak zakładałaś.
        • paniusiapobuleczki Re: Befaroplastyka 13.03.26, 10:19
          Grey, i nie zaproponował poprawienia? Babka, u której robiłam uprzedziła na pierwszej kwalifikacyjnej wizycie, że jeśliby wyszła asymetria to robi poprawkę
          • zerlinda Re: Befaroplastyka 13.03.26, 14:57
            No co tu ma poprawić, jak za dużo wycięte? Druga powieke dociąć, żeby w obu było podobnie? Ale ja jestem zdziwiona, że doświadczony lekarz tak spartolil.
    • przepio Re: Befaroplastyka 12.03.26, 20:06
      Robiłam 3 lata temu, prywatnie. Jest ok
    • lucky80 Re: Befaroplastyka 13.03.26, 07:44
      Robiłam w listopadzie, prywatnie. Najlepiej wydane 7 tys od dawna 😁
    • babsee Re: Befaroplastyka 13.03.26, 08:35
      Siostra robila na NFZ 15 lat temu. Powodem byl nawracający stan zapalny powiek-skory bylo tak dużo, ze podczas cieplych dni robiy sie tam jakby odparzenia. Zrobili jej cudnie, zabrali z twarzy 10 lat ale akurat wyglad byl tu drugorzędną sprawą bo te piekące powieki byly nie do wytrzymania. Efekt zabiegu utrzymuje sie do dziś.
    • peli81 Re: Befaroplastyka 13.03.26, 15:05
      robilam 4 lata temu, super decyzja - od razu lzej na oku
      co chcesz wiedziec?
      • peli81 Re: Befaroplastyka 13.03.26, 15:08
        prywatnie, ja chyba 4k zaplacilam wtedy. Znieczulenie miejscowe, ciecie laserowe. Nie bolalo, chociaz troche stresu jest bo gmeraja przy oku. Przy gojeniu wyglada jakbys byla ofiara pobicia, wiec uwzglednij to w planach
    • bene_gesserit Re: Befaroplastyka 13.03.26, 18:16
      Nie robiłam, ale wiem, że niektóre szpitale robią obie powieki osobo (podobno dostają wtedy więcej forsy). Czyli przez kilka miesięcy chodzisz z jednym okiem zapuchnietym, a drugim niezrobionym, potem jedno masz zrobione,a drugie zapuchnięte

Sprawdź, jak jest w twoim szpitalu. I który z lekarzy ma te dobre opinie, bo liczy się konkretny fachowiec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka