wrota.do.lasu 06.04.26, 07:48 Polećcie proszę kremy z retinolem. Na razie kupiłam zwykły z rossmaba tolpy. Stosuję co 2 dni na to krem nawilzający..rano krem z wit c i filtrem 50 Pod oczy bez retinolu...a chciałabym tez bo mam kurze łapki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiszonababka Re: Retinol 06.04.26, 08:05 Są takie kremy od Nacomi , mają tylko retinol 0,25 0,5 %. A co w twoim jest w składzie bo w tych skład jest krótki . No i trza uważać bo można plam dostać od słońca , dlatego retinol najlepiej na jesień stosować albo pracować 12godzin wewnątrz budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Retinol 06.04.26, 08:11 Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Steareth-20, Pentylene Glycol, Hydroxypinacolone Retinoate, Phosphatidylcholine, Niacinamide, Lactobacillus Ferment, shOligopeptide-1, Peat Extract, Mannitol, Salicylic Acid, Glycerin, Phytic Acid, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Tapioca Starch, Squalene, Parfum, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Carbomer, Beta Sitosterol, Caprylyl Glycol, Sodium Phytate, Methylpropanediol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Hexyl Cinnamal, Hexamethylindanopyran, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Geranyl Acetate, Citrus Aurantium Peel Oil, Linalool. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: Retinol 06.04.26, 08:20 Poczekam aż ktoś inny się wypowie , bo skład tego krem z tolpy to stanowczo za dużo czytania dla mnie. I jest pytanie jaki jest cel chcesz osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Retinol 06.04.26, 08:28 kiszonababka napisała: > Są takie kremy od Nacomi , mają tylko retinol 0,25 0,5 %. A co w twoim jest w s > kładzie bo w tych skład jest krótki . No i trza uważać bo można plam dostać od > słońca , dlatego retinol najlepiej na jesień stosować albo pracować 12godzin we > wnątrz budynku. Nacomi to badziew , la roche posay ma pod oczy z retinolem Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: Retinol 06.04.26, 08:41 No ale pod oczy to jakiś krem w ogóle zadziała ? Szybciej chyba silniejsza substancja jakiś wypełniacz . Bo można skórę "zdjąć " /wymienić tymże retinolem właśnie jak jest duży %, zmusić jakimś kolagenem , naświetlaniem do elastyczności ale kurze łapki to jest skóra która jest rozciągnięta mimiką. Czyli wypełniacze albo nici . Chyba że chcesz stosować i liczyć na cud.Ja w tej branży nie robię , ale wyleczyłam się z cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Retinol 06.04.26, 08:47 Chętnie poczytam bo zupełnie sie na tym nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
kiszonababka Re: Retinol 06.04.26, 11:43 Może lepiej to kosmetyczki idź , a nawet 2 różnych . To ci coś zaproponują, jak ci przeszkadzają kurze łapki . Tutaj ludzie różne głupoty piszą a inni jak przeczytają te głupoty to jeszcze inne głupoty tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Retinol 06.04.26, 12:02 No, piszą głupoty, np. żeby z problemem zmarszczek iść do kosmetyczki, stosować wypełniacze i nici wokół oka… Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Retinol 06.04.26, 13:49 Sklad nacomi- jest krotki według ciebie? Aqua, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Cetyl Alcohol, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Glycine Soja Oil, Retinol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Sodium Hyaluronate, Citrus Aurantium Amara Flower Extract, Jasminum Officinale Flower Extract, Lavandula Angustifolia Flower Extract, Paeonia Officinalis Flower Extract, Prunus Serrulata Flower Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Rosa Damascena Flower Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Raspberry Ketone, BHA, BHT, Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Sodium Lauroyl Glutamate, Polysorbate 20, Propanediol, Dehydroacetic Acid, Benzyl Glycol, Ethylhexylglycerin. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Retinol 06.04.26, 08:29 Ja aktualnie pod oczy używam beauty of joseon ale lacroche posay ma też stricte pod oczy Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Retinol 06.04.26, 14:29 Mężowi kupuję ten, ale głównie dlatego że mu pasuje jako krem z filtrem: www.rossmann.pl/Produkt/Kremy-do-twarzy/AA-LAAB-Healthy-Glow-Recovery-krem-perfector-do-twarzy-rozswietlajaco-nawilzajacy-SPF-50-Tetra-C-,2076063,13049 Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Retinol 06.04.26, 15:43 Dzieki. Ładnie się wchłania? Chociaż u mężczyzn to zupełnie inaczej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Retinol 06.04.26, 11:30 Na kurze łapki to jest botoks, retinol jest na ogólną poprawę jakości skóry, ale jak późno z nim zaczęłaś to możesz nigdy się nie doczekać zmian na tyle dużych, żeby wpłynęły na zmarszczki mimiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Retinol 06.04.26, 14:33 Uzywam kremow pod oczy od lat, ale zgadzam się że nic nie robi tak spektakularnego efektu na kurze łapki jak botoks, żałuję że zaczęłam tak późno, też miałam nadzieję że kremy pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Retinol 06.04.26, 14:37 Niestety, trzeba robić kilka rzeczy jeśli zależy nam na poprawie wyglądu. Ani pielęgnacja nie naprawi nadmiernej pracy mięśni, ani regularny i dobrze wykonany botoks nie zrobi efektu wow jeśli skóra będzie zaniedbana. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Retinol 06.04.26, 14:44 Oczywiście, ale sam krem, nieważne jak aktywny w pewnym wieku nie pomoże, nie pisze żeby tylko robić botoks, ale robić jako część pielęgnacji. Odpowiedz Link Zgłoś