Dodaj do ulubionych

Kryzys, AI

• heniek.8 Re: Kryzys, AI 15.05.26, 14:40
      w Europie to nie AI jest problemem tylko np. ceny energii i utrata konkurencyjności na tle świata
    • dracaria Re: Kryzys, AI 15.05.26, 22:21
      Ja się nie znam, ale eksperci mówią, że "Too many fake jobs were invented to create artifical parity between men and women in the workforce. AI fixes this problem "
      • mocca26 Re: Kryzys, AI 15.05.26, 22:22
        Daj nazwiska tych eksperów
      • mocca26 Re: Kryzys, AI 15.05.26, 22:25
        znalazłam eksperta big_grin

x.com/Asmongold/status/2053681801965564018
        • mocca26 Re: Kryzys, AI 15.05.26, 22:39
          mocca26 napisała:

> znalazłam eksperta big_grin
          >
          > x.com/Asmongold/status/2053681801965564018

I teraz dramatiś pod tym postem i linkiem napisz jeszcze sto razy, że jesteś kobietą wink
        • trampki-w-kwiatki Re: Kryzys, AI 16.05.26, 20:11
          Fajny ekspert, który uważa, że kobiety powinny być matkami lub prostytutkami, a resztę zrobi za nie AI.
          Gratki Dramol, idź teraz zgolić wąsa.
          • dracaria Re: Kryzys, AI 16.05.26, 20:20
            trampki-w-kwiatki napisała:

> idź teraz zgolić wąsa.

Nie golę, tylko wyrywam pęsetą. Menopauza nie wybacza big_grin

• pursuedbyabear Re: Kryzys, AI 18.05.26, 13:39
      Cóż, wszystkie moje poprzednie branże bardzo dostały w cztery litery z powodu AI - właściwie nie tyle branże, co ich pracownicy. Zwolnienia grupowe dotknęły każdego kraju, w tym ze szczególną lubością likwidowane były stanowiska osób pracujących w firmie po 20-30 lat.
      Moja ostatnia firma, z której szczęśliwie odeszłam w dobrym momencie, dostała kompletnego pyerdolca na punkcie sztucznej inteligencji. No i teraz okazuje się, że się przeliczyli, bo to, co wyrzuca AI, i tak wymaga ludzkiego proofreadingu. A poza tym wielu entuzjastów nowej technologii, gotowych płacić miliony za kolejne implementacje kolejnych narzędzi zapomniało o klasycznej mądrości: "garbage in, garbage out".

Ja tam się cieszę, że AI nie zastąpi mnie w obecnym zawodzie, ani mojego faceta, ani najbliższych znajomych.
    • al_sahra Re: Kryzys, AI 19.05.26, 00:40
      Pogubiłam się już w tym wątku, teraz czytam od końca i nie do końca rozumiem, o co tu chodzi smile. Ale przypomniałam sobie reklamę America Online (jeden z pierwszych dostawców usług internetowych w USA) z połowy lat 90. Udało mi się tę reklamę odnaleźć w czeluściach YouTube.

A to ma taki związek z obecną dyskusją, że wtedy ludzie też się zastanawiali “a po co mi to, kwiaty dla mamusi mogę kupić w kwiaciarni, a bilet lotniczy w biurze podróży”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka