Dodaj do ulubionych

Jedzenie z Żabki

• mayaalex Re: Jedzenie z Żabki 18.05.26, 21:52
      Jak juz jestem w PL to raczej omijam ale weszlismy kiedys bo chcialam kupic wode dla dzieci i strasznie im sie spodobalo. Te wszystkie hotdogi i smieciowe jedzenie - byli zachwyceni, kupili sobie jakies napoje i slodycze i uwazaja, ze w PL sa najlepsze sklepu.
    • sandy_cheeks Re: Jedzenie z Żabki 18.05.26, 21:57
      Raz jeden jadłam pizzę z żabki przy przeprawie promowej w Świnoujściu. Nie była zła, a największy plus, że dostępna w kilka minut. Mieliśmy presję czasową, żeby zdążyć na pociąg do Szczecina 😊
    • tylko.przelotem Re: Jedzenie z Żabki 18.05.26, 22:12
      Kupuję mrożone pizze z Żaby. Mają prosty skład i są całkiem spoko
    • rb_111222333 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 09:27
      Nie lubię żabki, pokonał mnie tamtejszy system lojalnościowy. Jak poszłam po jogurt to się okazało, że jak nie kupię dwóch i nie mam ich żappki to zapłacę jak za zboże. Nie chadzam tam, nie kupię, czytałam gdzieś, że hotdogi stamtąd to syf pod względem składu, zresztą bardzo rzadko jem fastfoody. Kolor sklepu jest rzeczywiście jaskrawy i męczący.
      • majaa Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 09:55
        rb_111222333 napisała:

> za zboże. Nie chadzam tam, nie kupię, czytałam gdzieś, że hotdogi stamtąd to s
        > yf pod względem składu, zresztą bardzo rzadko jem fastfoody.

Fast foody generalnie nie są zdrowym i wartościowym jedzeniem. Skład zwykłych hot dogów w Żabce to bułka, parówka i wybrany sos. Parówki Berlinki z szynki, ponoć 90% mięsa. Spróbowałam i są całkiem spoko. Jestem przekonana, że w wielu innych miejscach dają znacznie bardziej syfiaste jedzenie.
        • rb_111222333 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:11
          Wrzosek o jedzeniu z żabki ten filmik nie zachęca
          • majaa Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:26
            No ale wcale nie hot doga ocenił tu najgorzej. A hot dog wszędzie podobny - biała buła z parówą, więc nie bardzo rozumiem krytyki akurat tego żabkowego. Zwłaszcza że tu jest jednak stosunkowo sporo mięsa, bo parówka markowa, a nie jakaś mielonka kompletnie nie wiadomo z czego.
            • trampki-w-kwiatki Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:32
              Są też Hot dogi z kabanosa i mają więcej mięsa w mięsie.
              • majaa Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 11:03
                No te z Żabki to akurat nie. Sami podają, że to jest 80% mięsa, więc mniej niż parówki.
                • trampki-w-kwiatki Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 11:06
                  A to nie wiem, myślałam, że więcej niż parówka 🙄
                  Jednak dobrze mi zmysł wzroku podpowiadał, żeby brać tę parówę.
        • hanusinamama Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 12:36
          Fakt 90% miesa to lepiej niż mieso oddzielane mechanicznie...ale jednak parówka to wysoce przetworzona żywnośc. Najwyższy stopien przetworzenia. Mało to wartościowe
          • majaa Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 12:52
            Ależ ja z tym nie dyskutuję, oczywiście, że wszelki fast food, w tym hot dogi, wartościowy nie jest. Dyskutuję tylko z tym, jakoby ten z Żabki był jakimś szczególnym syfem w porównaniu z innymi.
      • pyza-wedrowniczka Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 13:15
        Myślę, że hotdogi z Żabki są dokładnie takie same jak ze stacji benzynowej czy innego tego typu przybytku. Bułka, parówka/kiełabasa i gotowy sos. Zdrowe to nie jest, ale jako szybkie jedzenie raz na jakiś czas w trasie da się przeżyć.
    • szarmszejk123 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 09:33
      Milion lat temu zdarzyło mi się kupić hot-doga, smakował jak hot-dog I przeżyłam :p innych rzeczy tam wtedy jeszcze nie było, tylko te hot-dogi.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 09:52
      Jeśli cokolwiek do jedzenia z żabki, to tylko pakowane sałatki i kanapki. Nic z rzeczy robionych na miejscu.
    • majaa Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:05
      Żabka przydaje mi się głównie jako wygodny punkt odbioru przesyłek, bo mam ją kilkanaście metrów od domu. Zdarzyło mi się kupić w Żabce hot doga i piwo na promocji. Byłam akurat na wyjeździe, był już wieczór, więc skusił mnie sklep tuż obok hotelu. Hot dog był całkiem spoko, no a piwo, jak piwo.
    • trampki-w-kwiatki Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:20
      Oczywiście, cały remont przeżyłam dzięki jedzeniu z Żabki, bo w domu nie mieliśmy jeszcze kuchni (ani nawet lodówki) i jakoś trzeba było przetrwać. Jadłam hot dogi, frytki, pizzę, obiady. Ja tam nie jestem brzydliwa w kwestii jedzenia ze sklepu lub ulicy, naście lat temu podczas plecakowej podróży po Tajlandii jadałam w takich miejscach, że Żabka mi nie straszna.

Najlepsze w Żabce są sałatki, to się chyba lunch box nazywa, najgorsze te całe nuggetsy. Sałatki do dzisiaj kupuję, a moje dziecko lubi zjeść żabkowe sushi.
      • alexis1121 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:34
        Tak! Moja koleżanka uzależniła się od jakiejś konkretnej ich sałatki, je ją CODZIENNIE od roku 😅
        • szarmszejk123 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:43
          Ja się tak kiedyś uzalezniłam od sałatki śledziowej z buraczkami Lisnera:p
        • trampki-w-kwiatki Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:47
          Żadnej nie jem codziennie, bo teraz korzystam wyłącznie na wyjazdach, ale ostatnio trafiłam na jedną z takimi fajnymi nasionami oraz azjatyckim sosem. Jak do niej wrzuciłam ogórka i marynowany imbir to wyszedł mi fantastyczny obiad, który chciałabym powtórzyć jeszcze kilka razy 😜
    • aandzia43 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 10:59
      Napisała kobieta która regularnie pija chemiczne syfy z innego lokalu. Aaa, rozumiem, lokal ma większą powierzchnię tongue_out Nie, nie robię zakupów w płazie, zdarzyło mi się wypić tam kawę, jakbym umierała z głodu to pewnie coś bym zjadła na gorąco. Z takim samym niesmakiem jak w każdym macku czy innej tego typu jadłodajni.
      • glasscraft Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 11:56
        aandzia43 napisała:

> Napisała kobieta która regularnie pija chemiczne syfy z innego lokalu. Aaa, roz
        > umiem, lokal ma większą powierzchnię tongue_out

I spotkania byznesowe sie tam odbywaja przeciez! To nie jakis na zielono pomalowany geszejfciaz, tylko lokal dla - obslugiwanych przez baristow - kobiet premium . Szacunku troche, prosie cie bardzo! 🤣
        • aandzia43 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 13:54
          Że z szaconkiem ma być? tongue_out Jako prosta kobieta z szaconkiem to ja podchodzę do dobrego żarcia. A jak już muszę z mniej dobrego skorzystać to chętniej z płazów niż donaldów - są smaczniejsze.
    • barattolina Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 11:35
      Żabka jest moją ulubioną kawiarnią. Jednak nie wszystkie ekspresy trzymają poziom.
      Najlepszą kawę parzą ekspresy ze szwajcarskim znaczkiem czerwonego krzyżyka. Z innymi ekspresami bywa różnie, bywają niedoczyszczone i plują pianą mleczną zamiast wypełnić kubek ciepłym mlekiem. Są też takie, gdzie kawy jest mniej (ktoś mi powiedział że można to ręcznie ustawić). Wtedy kawa jest okropna. Niemniej jednak ekspres ze szwajcarskim znaczkiem produkuje najlepszą kawę ever. Kosztuje niecałe 10pln za 400ml, do własnego kubka (bez własnego kubka chyba 10,80).

Takie ekspresy są w następujących Żabkach:
      - przy al. Wojska Polskiego zaraz przy Biedronce (tej w kamienicy, na parterze),
      - przy placu Zgody (czyli jakieś 100m od w/w Żabki),
      - w Kaskadzie.

Polecam.
      • mikams75 Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 14:01
        a myslalam, ze w kazdej zabce jest ten sam sprzet. Gdzie tego krzyzyka szukac? Zwroce uwage.
        • barattolina Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 23:04
          Proszę, o tutaj.
      • alexis1121 Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 08:50
        Dzięki 💓
    • wena-suela Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 12:21
      Lubię "moją" żabkę, bo można tam wejść z psem. Chodzę tam czasami po coś awaryjnego albo odebrać paczkę. Dawniej kupowałam tam często wino, ale teraz prawie nie piję alkoholu, zostawiam to na wyjścia. Mają świetną wodę kokosową. Raz kupiłam kawę i mi smakowała. I wyglądała duuuużo apetyczniej niż spieniony berry hibiscus pełen lodu. Hot doga też kiedyś jadłam i mi smakował, ale nie mam porównania, bo unikam fast foodu.
      • pursuedbyabear Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 12:59
        Do mojej najbliższej też można z psem 🙂
    • pyza-wedrowniczka Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 13:19
      Żabka to dla mnie sklep "ratunkowy". Jak mi zabraknie czegoś w niedzielę, jak potrzebuję coś kupić na szybko na trasie/po drodze. Normy czystości moim zdaniem są takie, jak w każdym innym lokalu - w jednej Żabce sprzatają, w innej mniej, ale w jednym Starbucksie myją ekspres częściej w innym rzadziej. To zależy od ludzi, ale przyznam, że nigdy nie zauważyłam jakiegoś specjalnego syfu.

Nie wybieram sklepu ze względu na kolor wystroju tongue_out Do Żabki wchodzę, biorę 1-2 rzeczy i wychodzę, więc może być ciasno, spędzam tam 5 minut.
    • pytajacakinga Re: Jedzenie z Żabki 19.05.26, 22:00
      Ja kocham zabki dlaczego nie ma ich w Niemczech.
      Jeść tam nie jadam ale w nic Donald też nie .Gdybym jadła takie śmieciowe jedzenie to wszytko bym tam zjadła bez obawy o brud.
      • alexis1121 Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 08:50
        Oddałabym wszystkie paskudne Żabki za możliwość codziennych zakupów w Edeka.
        • pytajacakinga Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 16:59
          alexis1121 napisała:

> Oddałabym wszystkie paskudne Żabki za możliwość codziennych zakupów w Edeka.

Edeka jest zamknięta w niedziele i w ogóle droga i nie zawsze blisko a Zabki w Polsce są co kilka kroków.
          • barattolina Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 22:02
            No ale ma gotowe pyszne sałatki na wagę. I przewspaniałe, przyprawione już steki. Też na wagę. Są też różne rodzaje ogórków z beczki - można kupić ile się chce.

W sumie to mogłabym robić zakupy na obiad w Edeka, a na kawę chodzić do Żabki.
        • krwawy.lolo Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 17:18
          EDEKA ma zazwyczaj ładne i ładnie wyeksponowane warzywa i owoce oraz promki na piwo i mineralki.
    • kafana Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 08:29
      Nie omijam bo mam pod robotą. Kawa spoko polecam. Tych odgrzewancow nie jem. Zdarza mi się kupić pudło z awaryjnym gotowym obiadem typu pełnoziarniste penne.
    • iberka Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 12:21
      Kupuję tam twarożek z Piątnicy i pomidory malinowe (do biura).
    • pupu111 Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 15:26
      Ja bardzo lubię hot dogi z żabki, zwłaszcza z duńskim sosem. Masa ludzi tam kupuje hot dogi, bo są niedrogie i dobre
    • konsta-is-me Re: Jedzenie z Żabki 20.05.26, 15:50
      Zdarza mi się zjeść hotdoga i wbrew ematkowego wzdrygania się - są smaczne. Zdecydowanie prędzej wybiorę Żabkę niż McDonalds czy kebaba.
      Kawy tam nie kupuje bo nie lubię , zresztą w ogóle nie lubię kawy.
      Natomiast ratuje mnie niejednokrotnie kiedy potrzebuje kupić wode czy ew. coś na szybko do jedzenia na mieście , albo akurat w niedzielę mam ochotę na lody/ potrzebuje koncentrat pomidorowy/ coś na rano.
      Mają dobre bułki , te podłużne i kanapki , natomiast gotowe posiłki są tam takie sobie, zupy (np.tajska) tak ale już zestaw "kotlet/ ziemniaki/ buraczki " to raczej paskudztwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka