Dodaj do ulubionych

Przyjaciółki

18.05.26, 19:52
Są 3 przyjaciółki,A,B,C,które przyjaźnią się od lat dziecięcych.A przyjaźni się mocno z B a mniej z C ale też ją lubi;B przyjaźni się mocno z A i C.
W pewnym momencie A zaprasza do tej grupy D,którą też wszyscy znają.A zaczyna się mocno przyjaźnić z D,gdzie D załatwia jej pracę w pewnej firmie. A i D często opowiadają sobie o pracy,o ludziach itp. Po czym D zaczyna roznosić to, do pracy i mówi ,że A powiedziała to o tamtej. Gdy A się dowiaduje,że D za jej plecami rozsiewa ploty i niszczy jej reputację w firmie zrywa kontakt z D i opowiada całą tą historię przyjaciółkom B i C. A uważa,że powinny być lojalne wobec niej i nie powinny przyjaźnić się z D. W ten sposób paczkę przyjaciół rozbiła D, niszcząc znajomość z A.I jak spotykają się teraz,to tylko B,C,D albo A,B,C.
Wasze zdanie,czy powinny być lojalne wobec A i przestać się przyjaźnić z D jak narobiła smrodu w pracy A?
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Przyjaciółki 18.05.26, 19:58
      Moim zdaniem potrzeba tam przyjaciółek U i P, które będą wchodzić pomiędzy i łagodzić konflikt D-A
      • asia.sthm Re: Przyjaciółki 18.05.26, 20:11
        geez_louise napisała:

> Moim zdaniem potrzeba tam przyjaciółek U i P, które będą wchodzić pomiędzy i ła
        > godzić konflikt D-A
        >

Genialniejszego rozwiazania juz tu nie bedzie. Zamykac watek prosze
      • arthwen Re: Przyjaciółki 18.05.26, 23:21
        Piękne big_grin
      • mikams75 Re: Przyjaciółki 18.05.26, 23:42
        Genialne! smile)
    • jkl13 Re: Przyjaciółki 18.05.26, 20:02
      Czy ty już kiedyś nie zakładałaś takiego samego wątku?
      • siedemkropek82 Re: Przyjaciółki 18.05.26, 20:02
        Nie
        • iwles Re: Przyjaciółki 18.05.26, 20:14

Tak.
          Tylko pewnie pod innym nickiem.
          Ale osoby dramatu te same: A, B, C i D.
          • siedemkropek82 Re: Przyjaciółki 18.05.26, 20:14
            Nie bo to bardzo stara historia.
            • iwles Re: Przyjaciółki 18.05.26, 20:21

Toteż opisywałaś ja juz tak dawno temu, że zdążyłaś zapomnieć.
    • green.wild.wood Re: Przyjaciółki 18.05.26, 23:53
      Tekst linku
    • memphis90 Re: Przyjaciółki 19.05.26, 06:45
      Było nie obrabiać dupy ludziom z pracy, to by „reputacja” nie została zniszczona 🤔
    • bernadetta-pijaczka Re: Przyjaciółki 19.05.26, 08:12
      Jeśli przyjaznily sie ze sobą A, B i C, A niepotrzebnie zapraszała do paczki D. Było dobrze? Po co to było psuć?
      • siedemkropek82 Re: Przyjaciółki 19.05.26, 09:55
        Skąd mogłam wiedzieć,że D jest tak toksyczna. Ona też miała paczkę -3dziewczyny + D. I trzymały się razem całą podstawówke.Po skończeniu szkoły one przyjaźnią się do dziś dnia,około 40 lat,mają rodziny i spotykają się razem ale bez D. Z nią zerwały kontakt całkowicie.
    • nieobiektywnie Re: Przyjaciółki 19.05.26, 08:41
      Przykro mi ale nie jestem w stanie tego czytać. Nie chcę nawet dojść kto jest kim i kto z kim i kto przeciw komu A tak w ogóle to mam wrażenie że ja to już czytałam.
    • alexis1121 Re: Przyjaciółki 19.05.26, 10:14
      Tak, oczekiwałabym zerwania kontraktów z D. Kwestia lojalności.
      • siedemkropek82 Re: Przyjaciółki 19.05.26, 10:27
        A jak nie zrobią tego i będą wciąż utrzymywać kontakt z D?
        • alexis1121 Re: Przyjaciółki 19.05.26, 10:32
          No to musisz sama zadecydować, czy jesteś w stanie się z nimi kolegować, bo przyjaźń to na pewno nie jest. Na pewno nie możesz im się zwierzać, wiedząc że utrzymują relacje z D.
    • majaa Re: Przyjaciółki 19.05.26, 10:58
      Wg mnie, B i C powinny odciąć się od D, wiedząc jak D postępuje z A. Gdybym to ja była A, to żeby w obecnej sytuacji nadal przyjaźnić się z B i C, to musiałabym mieć absolutną pewność, że one nie przekazują D niczego, co im mówię w zaufaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka