Dodaj do ulubionych

Brak efektów ćwiczeń

13.08.26, 08:35
Na fali wątku o aktorce w skąpym bikini na plaży.
W sieci pełno zdjęć tej aktorki z siłowni, czyli jest fit, ćwiczy. Na pozowanych zdjęciach, w dobrym oświetleniu, naprężona i z wciągniętym brzuchem wygląda nawet nieźle. Ale wystarczy zrobić zdjęcie znienacka, kiedy ciało jest rozluźnione, i cała naga prawda wychodzi na jaw. To mają być efekty ćwiczeń na siłowni? Tak wygląda zwykła kobieta która w ogóle nie ćwiczy. Po co więc się męczyć skoro efekt ten sam?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:37
      Tak 21mada, masz rację.
      • alpepe Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:40
        No i po co ona zmieniła nicka, skoro obsesje te same?!
        • szarmszejk123 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:44
          No nie? Bez sensu zupełnie:p
    • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:44
      Nigdy na plazy nadmorskie nie byłaś? Najgorsze oświetlenie. Ale tak tak pochować wszystkie nieidealne w jaskiniach.
      • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:46
        Nie chodzi o chowanie tylko o to że jak widać ćwiczenia na siłowni nie dają żadnych efektów w postaci np. jędrnego tyłka. Tak wygląda także ciało niećwiczące.
        • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:51
          Dokładnie tak.
          • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:54
            No a nie? Czym się różni tyłek tej aktorki od tyłka przeciętnej kobiety co siłowni na oczy nie widziała?
            Ale tak, zaklinajcie dalej rzeczywistość, chociaż widać że król jest nagi. To powszechne zjawisko.
            • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 08:56
              Toz pisze nic nie robić. Bo tylko na plazy nie wyglada jak na ista.
              • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:01
                Tyłek
              • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:12
                No ale skoro regularnie ćwiczy na siłowni to chyba jej ciało powinno wyglądać dobrze także na plaży BEZ żadnych filtrów, czyż nie?
                • szarmszejk123 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:13
                  Jej ciało wygląda dobrze, Mada. Ona jest po 60tce i nie zajmuje się sportem zawodowo.
                • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:15
                  Skoro pani zadowolona to.twoja opinia nic nie znaczy. Idz na siłkę popracuj na tyłkiem. Wyższe partie stracone.
                • elinborg Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:16
                  minivini napisała:

> No ale skoro regularnie ćwiczy na siłowni to chyba jej ciało powinno wyglądać d
                  > obrze także na plaży BEZ żadnych filtrów, czyż nie?

I wygląda.
                  Nie widziałaś kobiet po 60 niecwiczacych, co? I z tkanką tluszczową, bo ona ją ma.
                  • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:06
                    Widziałam. I wyglądają tak jak ta aktorka. Gdybys nie wiedziała że to ona to wzięłabyś ją za zwykłą niewysportowaną kobietę.
                    A to czy ktoś ma mniej czy więcej tłuszczu lub cellulitu to już zupełnie nie zależy od ćwiczeń więc tym bardziej szkoda zachodu jeśli tak wyglądają te słynne efekty i wyrzeźbione ciało.
                    • szarmszejk123 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:10
                      Ale czy ktoś cię zmusza?
                      No i oczywiście zdajesz sobie sprawę, że sport uprawia się nie tylko dla wyglądu, a głównie dla zdrowia? Ona pod cellulitem ma na pewno więcej mieśni i mocniejsze kości, niż ty. Ty w jej wieku po upadku złamiesz biodro jak staruszka, ona wstanie, otrzepie się i tyle.
                    • azalee Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:10
                      Po pierwsze, nie wiesz jak wygladalaby bez cwiczen, byc moze duzo gorzej.
                      A po drugie, czy ktos ma bardziej lub mniej otluszczone cialo zalezy jak najbardziej od aktywnosci.
                      • szarmszejk123 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:11
                        Ciało można mieć otłuszczone również uprawiając sport, bo dużo zależy od diety przecież.
                        • azalee Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:15
                          Oczywiscie, jednak regularne kardio poprawia jednak ujedrnienie ciala
                • awf-33 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 12:52
                  minivini napisała:

> No ale skoro regularnie ćwiczy na siłowni to chyba jej ciało powinno wyglądać d
                  > obrze także na plaży BEZ żadnych filtrów, czyż nie?

Nie wiesz jak ćwiczy i co je.
                  Można machać bez sensu i nie mieć efektów.
                  Można też być silnym i sprawnym, a niekoniecznie wyglądać. Dla mnie ćwiczenia nie są bez sensu. Ciało potrzebuje ruchu. Nikt mi nie wmówi, że nie ma różnicy.
        • hanusinamama Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:33
          Moze ćwiczy zeby być silną....wiem szalone
        • mava12 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 14:49
          >jak widać ćwiczenia na siłowni nie dają żadnych efektów w postaci np. jędrnego tyłka.

a skąd wiesz, że ona ćwiczy?
          To, że zrobiła sobie parę fotek na siłowni, wcale nie znaczy, że ćwiczy tam, szczególnie regularnie.
          Pani aktorka, jeszcze kilka lat temu, różne zdjęcia wrzucała publicznie, pół-na golasa, a to w wannie, a to w łóżku. Widać tak lubi więc nie ma się co obruszać na paparazzi z plaży. Moze zresztą nie paparazzi? a zdjęcia intencjonalne? skoro lubi się obnażać...
          Pani aktorka jest gruba, z cellulitem, a jej ciało wygląda niezbyt estetycznie (to delikatnie). Mnie to, oczywiscie akurat g... obchodzi, to jej sprawa i ona sie ośmiesza, nie ja.
          Natomiast są kobiety starsze od niej, które wzięły się za siebie i naprawdę wygladają w porządku. Chocby taka Irena Wielichowska, która była grubasem a, mając 65 lat, pposzła na siłownię, ćwiczyła 6 dni w tygodniu, i przeszła spektakularna metamorfozę.
          To jej zdjęcie przed siłką

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFpceuj85qkM_Akq9huYIPeO1A3LtkkQUmOGOPABvSXg&s=10

a tu na siłowni, juz po jakims okresie ćwiczeń
          https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/1Uqk9kpTURBXy9lZjEwNzQ1NzNhZGNmNTBmMjgzNTVmYTAxZjI0MzFhYy5qcGeSlQLNAcwAwsOVAgDNAljCw94AAqEwBaExAA

Oczywiście, że w tym wieku, +/- 70 nadmiar skóry się cudownie nie skurczy i nie wchłonie, pewnie potrzebne są jakieś inne zabiegi (jeśli ktoś ma pracę związaną z ciałem, jak aktor, i mu zalezy) ale kondycja na pewno lepsza i mięśnie też.
          • wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 10:35
            mava-pani ma na nazwisko Wielocha,
            • mava12 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 12:43
              to przepraszam p. Wielochę.
          • wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 11:01
            wink
          • figa_z_makiem99 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 11:17
            Ludzie porównują retusz z instagrama z rzeczywistością i dziwią się, że coś czasem opada, marszczy się i roluje. I uważają, że jeśli zaczniesz ćwiczyć, to ciało będzie tak samo jędrne jak u 20 latki. Będzie jędrne adekwatnie do wieku, typu sylwetki i ćwiczeń.
            • wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 11:36
              retusz swoją drogą ale inaczej wygląda cialo z napiętymi mięsniami a inaczej z luźnymi - i to dotyczy zarowno osób np.uprawiających sporty sylwetkowe i ćwiczących amatorsko
              tu zdjęcie na luzie vs napięte pozowane
              • figa_z_makiem99 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 12:56
                Zgadzam się. Kiedy nie masz bardzo wyżyłowanych mięśni (wyżyłowane mięśnie mają zazwyczaj ludzie trenujący do zawodów) i masz trochę masy (uważam, że masa jest potrzebna, bo wygląda się lepiej w wieku pomenopauzalnym), to ktoś może z boku powiedzieć "ona nie ćwiczy". A wystarczy napiąć i wyeksponować część ciała, pojawia się mięsień, który jest efektem regularnej pracy. Ps. Zazdroszczę mięśni nóg, nie mogę biegać ze względów zdrowotnych i jest to dla mnie za duży wysiłek. Trudno jest zbudować z natury chude nóżki samymi ćwiczeniami siłowymi. A ktoś kto będzie miał z natury masywne nogi, jak wyżej wymieniona aktorka, zrobi to bez wysiłku. W wieku 63 lat, nigdy nie ćwiczący ludzie mają zazwyczaj galaretę na ciele.
                • wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 13:01
                  figa_z_makiem99 napisała:

Ps. Zazdroszczę mięśni
                  > nóg, nie mogę biegać ze względów zdrowotnych i jest to dla mnie za duży wysiłe
                  > k. Trudno jest zbudować z natury chude nóżki samymi ćwiczeniami siłowymi. A kto
                  > ś kto będzie miał z natury masywne nogi, jak wyżej wymieniona aktorka, zrobi to
                  > bez wysiłku. W wieku 63 lat, nigdy nie ćwiczący ludzie mają zazwyczaj galaretę
                  > na ciele.

dzięki

siłownia zbuduje mięśnie ale to zupełnie inna praca/wygląd niż w przypadku innych różnorodnych ćwiczeń cardio
                  ja gdy zaczęłam regularnie biegać największe zmiany w wyglądzie odnotowałam ..na brzuchu - mimo że na nim mam najwięcej tłuszczyku i to raczej się już nie zmieni ( taka budowa)
                  • figa_z_makiem99 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 13:06
                    Tłuszczyk jest potrzebny, dlatego robię masę śmietaną 30% wink I lepiej jak jest go trochę więcej, niż mniej. Ludzie też nie zdają sobie sprawy, ile pracy czasem trzeba włożyć, żeby przy spadku hormonów pojawił się zarys mięśni na sylwetce (to co snejkowa nazywa zdefiniowaniem zarysu ciała), bo bywa różnie ze zdrowiem. Skóra się rozluźnia w pewnym wieku i ciało dąży do konsystencji budyniu. Dużo zależy od typu sylwetki.
    • laluga Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:50
      Serio ona ćwiczy regularnie na siłowni? Bo jak obejrzałam te zdjęcia to pomyślałam, że tak będę wyglądała jak nie wezmę się za siebie i nie zacznę ćwiczyć.
      • szarmszejk123 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 09:55
        No cóż, tak możesz wyglądać nawet ćwicząc, więc przemysl, czy warto się męczyć 😂
      • elinborg Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:00
        laluga napisała:

> Serio ona ćwiczy regularnie na siłowni? Bo jak obejrzałam te zdjęcia to pomyśla
        > łam, że tak będę wyglądała jak nie wezmę się za siebie i nie zacznę ćwiczyć.

Następna
      • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:03
        > Serio ona ćwiczy regularnie na siłowni? Bo jak obejrzałam te zdjęcia to pomyśla
        > łam, że tak będę wyglądała jak nie wezmę się za siebie i nie zacznę ćwiczyć.
        No dokładnie! Ale ematki będą ci teraz wmawiać że ona wygląda świetnie i ma cudownie wyrzeźbione ciało.
        • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:12
          Sprawia za to.wrazenie zadowolonej. A nie powinna co nie?
          • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:18
            A co to ma do rzeczy? Ja nie piszę o tym czy ona jest zadowolona, czy się podoba sobie czy mnie, jaką opinię ma ktokolwiek na jej temat.
            Piszę o tym że ćwiczenia na siłowni niewiele dają jeśli chodzi o wygląd.
            • gryzelda71 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:24
              A jeśli chodzino zdrowie? Sprawnośc? I samopoczucie?
            • bene_gesserit Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:17
              minivini napisała:

> A co to ma do rzeczy? Ja nie piszę o tym czy ona jest zadowolona, czy się podob
              > a sobie czy mnie, jaką opinię ma ktokolwiek na jej temat.
              > Piszę o tym że ćwiczenia na siłowni niewiele dają jeśli chodzi o wygląd.

A gdzie można obejrzeć tę panią w bikini z czasów, kiedy nie chodziła na silownię? Bo pisząc, że ćwiczenia nic nie dają, trzeba mieć możliwość porównania. Inaczej wątek jest z d.py.
        • lauren6 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 13:09
          > Ale ematki będą ci teraz wmawiać że ona wygląda świetnie

Wygląda normalnie, jak na swój wiek.

Normą w tym wieku nie jest wychudzone na wiór na Ozempiku ciało np Demi Moor.
    • princy-mincy Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:12
      Ta kobieta jest po 60.
      Jeśli ćwiczy na siłowni to dla siebie a nie dla Ciebie.
      I nie wiesz jak wyglądałaby bez tych ćwiczeń, nie każdy ma geny i wygląda jak Cindy Crowford.
      • minivini Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:16
        No i dokładnie o tym mówię. Liczą się geny i tyle. Wiele forumowi myśli że ćwiczeniami uda im się osiągnąć figurę super laski i wyrzeźbione ciało. Jak widać to nie działa.
        • simply_z Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:18
          Nie, geny mozna o tylek rozbic jak sie nie cwiczy. Co mnie dziwi, bo ty Mada tez juz nie pierwszej mlodosci..
          • marta.graca Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:35
            Przede wszystkim liczy się, co i ile jesz.
        • elinborg Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:22
          minivini napisała:

> No i dokładnie o tym mówię. Liczą się geny i tyle. Wiele forumowi myśli że ćwic
          > zeniami uda im się osiągnąć figurę super laski i wyrzeźbione ciało. Jak widać t
          > o nie działa.

Przecież liczy się to, ile czasu na tej siłowni spędzasz i co ćwiczysz!
          Zobacz sobie figurę Sochy, na tymże pudlu. Ma zarysowane mięśnie i jest odtłuszczona. Każdy tak może, no ale nie każdy chce i musi.
          Nóg nie wydłużysz, talii czy bioder nie zmienisz drastycznie, ale chuda i umiesniona- być możesz.

• buldog2 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:32
            Są metody (operacyjne, kilka miesięcy) wydłużania nóg. O kilka centymetrów.
            • elinborg Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:41
              buldog2 napisał:

> Są metody (operacyjne, kilka miesięcy) wydłużania nóg. O kilka centymetrów.

A ile znasz osób, które mają wydłużone nogi aparatem Ilizarowa nie w celu leczniczym?
              >
          • lauren6 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 13:12
            > Przecież liczy się to, ile czasu na tej siłowni spędzasz i co ćwiczysz!

No nie do końca. Jedni mają predyspozycje genetyczne, żeby łatwo chudnąć dzięki ćwiczeniom fizycznym, inni nie. W dzisiejszych czasach wystarczy prosty test DNA by to stwierdzić.
        • hanusinamama Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:34
          I do głowy ci nie przyszło, ze ćwiczy aby być sprawną, silną, aby mózg też korzystał??? anie dla wyglądu
          Chciałabym ciebie mada zobaczyć w takich pozach na plaży...
        • princy-mincy Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 12:42
          Nawet geny to nie wszystko. Czynniki środowiskowe mają większy wpływ.
          Może ona wygląda tak dzięki siłowni a bez siłowni wyglądałaby gorzej.
          • hanusinamama Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 12:57
            Ona to zdje się mocno swojego czasu popłyneła z alkoholem. I to długi czas...zostawia to spory sled w organizmie.
            • lauren6 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 13:13
              Racja.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:28
      W pewnym wieku różne części naszego ciała tracą jędrność dlatego dobrze jest się ubierać z myślą o tym, patrz te stringi.
      Powiem ci na przykladzie swojej osoby, jestem szczupła wytrenowana, ale w swoim życiu bylam gruba ze 3 razy, moja "naturalna waga to 70 kg przy wzroscie 162, teraz ważę 50 kg, ale 70 ważylam jako nastolatka, potem w ciąży, i z 10 lat po ciązy yeż się zapasłam.
      Do brzegu:moja skóra przez to tycie i odchudzanie nawet przy byciu super fit jest w nadmiarze (nie na tyle żeby mi to przeszkadzało bo wisi tylko jak pompi robię ;P , na brzuchu - tu chyba ciaża winna), na udach przy cipce - no to mnie irytuje.
      Takiego problemu nie ma moja siostra która waży przez całe życie tyle samo (54kg), na zajęcia sportowe to uczęszcza ale na zasadzie poruszam się trochę, jej skóra jest po prostu zwarta, zwięzla i elastyczna.
      Także dziewczęta na wygląd pracujemy cale życie.
      Ps. I tak ja się sobie bardziej podobam ;P
      • wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 10:55
        dwa_kubki_herbaty napisała:

> Takiego problemu nie ma moja siostra która waży przez całe życie tyle samo (54k
        > g), na zajęcia sportowe to uczęszcza ale na zasadzie poruszam się trochę, jej s
        > kóra jest po prostu zwarta, zwięzla i elastyczna.
        > Także dziewczęta na wygląd pracujemy cale życie.
        > Ps. I tak ja się sobie bardziej podobam ;P

obstawiam, że siostra ma po prostu w tym aspekcie korzystniejszy układ genów, nie da się wypracować aż tak stanu skóry tongue_out , no chyba że jest się alexis tongue_out
      • swiezynka77 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:24
        dwa_kubki_herbaty napisała:

> Powiem ci na przykladzie swojej osoby, jestem szczupła wytrenowana, ale w swoim
        > życiu bylam gruba ze 3 razy, moja "naturalna waga to 70 kg przy wzroscie 162,
        > teraz ważę 50 kg, ale 70 ważylam jako nastolatka, potem w ciąży, i z 10 lat po
        > ciązy yeż się zapasłam.
        >
        i jak utrzymujesz te 50kg (nb to bardzo mało przy tym wzroscie)?
        • marta.graca Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:42
          Nie, przy tym wzroście to normalna waga.
          • swiezynka77 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 13:30
            na dolnej granicy normy, ok dla kogoś kto jest naturalnie szczupły ale dwa_kubki jak rozumiem nie jest i musi jakoś wymuszać na sobie tak niską wagę
            • marta.graca Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 10:44
              Nie rozumiem tych sformułowań naturalnie szczupły/gruby.
          • wapaha Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 10:38
            marta.graca napisała:

> Nie, przy tym wzroście to normalna waga.
            >
            to jest niska waga ( zakres normy przy tym wzroście to 48,6 kg - 65,3 kg)
    • hummorek Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 11:42
      Nie wiesz jaki byłby efekt BEZ ćwiczeń 🤷‍♀️
      • presens Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 12:52
        A może nie ćwiczy? Po prostu zrobiła sobie zdjęcia na siłowni. Wygląda jakby nie skalała się ruchem
    • mama-ola Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 13:21
      Obejrzałam fotki. Ma zarysowaną talię, płaski brzuch. Pelikanów brak. Nogi w porządku. Nadwagi nie ma. Figura jak na jej wiek bardzo okej. Skoro ćwiczy, to znaczy, że dba o siebie. Jest super, tak trzymać.
      • swiezynka77 Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 13:31
        tak samo pomyślałam oglądając pierwsze fotki. a ćwiczy się nie tylko dla wyglądu
    • srubokretka Re: Brak efektów ćwiczeń 13.08.26, 14:57
      > Po co więc się męczyć skoro efekt ten sam?

Masz racje, leż dalej.
    • figa_z_makiem99 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 10:27
      Gdyby ta znana aktorka nie ćwiczyła, wyglądałaby jak babunia, a ma niezłe ciało. Dużo zależy od genów, patrząc na jej córkę mają podobne figury i masywny dół. Genów nie wydłubiesz, ale możesz być sprawna i umięśniona.
      • figa_z_makiem99 Re: Brak efektów ćwiczeń 14.08.26, 10:33
        Chętnie przygarnęłabym kawałek jej tyłka, bo dół mam mikry. Pogadamy jak będziesz w wieku 50 lat. Jednym tłuszcz gromadzi się od pasa w dół, innym na brzuchu i piersiach, a jeszcze inni chudną i bez ćwiczeń stają się kruchymi starowinkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka