Dodaj do ulubionych

Wątek na czwartek i piątek

13.08.26, 11:45
Jestem przed okresem i mam powyjazdowy zjazd.
Stuknęła mi 40stka i nic z tego nie wynika.
Uważam, że życie to wypadkowa absolutnie randomowych wydarzeń, a ty sobie radź i udawaj, że to jakiś większy plan, który ma sens.

Coś bym zmieniła, ale nie wiem co. Kiedyś w podobnym stanie będąc, przekułam sobie uszy i zrobiłam grzywkę - pomogło. 🤣
Ale teraz przychodzi mi tylko do głowy tatuaż na środku czoła z nazwą miejsca mojej pracy. :p
Czuję też, że powoli staję się villainem, ale może zostawmy to.
Na obiad sałatka z kurczakiem.

Co słychać? Co ładnego? Co głupiego i brzydkiego?
Jakieś rady?
Co zrobiłyście dla siebie miłego w czasie podobnego kryzysu(o ile wystąpił)?

Może się malować znowu zacznę? :p
Ale chyba jednak nie - ostatnio moja koleżanka, która na co dzień się nie maluje, zrobiła sobie ostry makijaż i zadowolona z siebie, pochwaliła się zdjęciem w socialach. I cóż, wyglądała jakby brała udział w spektaklu o transwestytach - bez makijażu jej dużo ładniej.

Zapraszam do forumowania!
Obserwuj wątek
    • mocca26 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 11:54
      Chyba się uzależniam od terapii manualnej i masaży.

Na lunch barszcz ukraiński.

Na obiadokolacje jeszcze nie wiem co.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:21
        O mamo, chyba ugotuję barszcz ukraiński!
    • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 11:56
      Robią u mnie w budynku pracowym test instalacji przeciwpożarowej i śmiać mi się chce, bo co chwilę wybiegają ludzie z biur żeby za chwilę wbiec z powrotem w bardzo chaotyczny sposób.
      W sumie, to jak o tym myślę, to mi coraz mniej do śmiechu, przecież jak będzie prawdziwy pożar to oni się pozabijają już na schodach tratując również mnie... Chyba by trzeba było przeprowadzić trening dla całego budynku, nikt tu nie ma pojęcia co ma robić 😅
      Głupi jest upał, 36 stopni dziś. Na obiad miały być enchilady, ale chyba zmienię plany :p
      Ładnego widziałam wczoraj podlota mewy srebrzystej, ale niestety kiedy chciałam zrobić mu zdjęcie poderwał się do lotu i wyszedł idiotycznie jak kurczak jakis:p
      Ja nic specjalnego nie zrobiłam, miałam iść na botox z okazji 40 ale jakoś nie poszłam :p
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:15
        Mnie już botoks zszedł, ale poprawie chyba dopiero zimą.
        Ludzie się zawsze zachowują w obliczu zagrożenia (nie ma znaczenia, czy prawdziwego, czy nie) jak idioci.
        Ostatnio się zastanawiałam co będzie, jak puszczą prawdziwy alarm w Wawie...
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:17
          Najlepsze jest to, że w ogóle nie ma potrzeby wychodzić, test był ogłoszony z wyprzedzeniem 😅
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:01
      Napisałam tu długą wypowiedź o ludziach, którzy mnie wpieniają, ale jednak skasowałam 😂
      Wyjeżdżam dzisiaj na weekend w środek lasu, może jak nie będę musiała z nikim rozmawiać przez 4 dni to mi przejdzie. Urlopu na razie brak, żagle dopiero w październiku, więc ratuję się krótkimi wyjazdami.

Wychodzi mi, że ostatnio dużo robię dla siebie: spacery, wieczory nad rzeką, krótkie wyjazdy, u mnie działa, bo poza tym, że ludzie mnie wnerwiają to czuję się świetnie. Na kryzys 40tki nic nie poradzę, napiszę w grudniu czy mnie trafił 😂
      Na obiad nic, na kolację będzie coś z grilla jak już dojadę w ten środek lasu.

Makijażem się zajarałam w zeszłym roku, teraz mi przeszło, ale przynajmniej nauczyłam się malować tak, żeby nie wyglądać jak w spektaklu o transwestytach.
      • mocca26 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:05
        A ja mam wrażenie, że ostatnio ten czas dla siebie muszę wyrywać siła. Cały czas ktoś coś chce.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:59
          mocca26 napisała:

> A ja mam wrażenie, że ostatnio ten czas dla siebie muszę wyrywać siła. Cały cza
          > s ktoś coś chce.
          >

Ja ten wolny czas dla siebie wydrapuję pazurami. Bez tego wpadam w deprę, więc naprawdę bardziej się opłaca powalczyć o to niż potem zbierać swoje szczątki tygodniami.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:20
        Mnie od dawna tak strasznie ludzie wpieniali, że osiągnęłam punkt wewnętrznego spustoszenia i nie czuję już nic. ;p
        Też się ratuję krótkimi wyjazdami - chyba coś dają, bo pomagają się odlepić od roboty, ale wracam zawsze rozdrażniona. W tym roku chyba żadnego dłuższego urlopu dla mnie nie będzie.
        Ale do lasu też bym poszła.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:00
          piataziuta napisała:

> Mnie od dawna tak strasznie ludzie wpieniali, że osiągnęłam punkt wewnętrznego
          > spustoszenia i nie czuję już nic. ;p
          > Też się ratuję krótkimi wyjazdami - chyba coś dają, bo pomagają się odlepić od
          > roboty, ale wracam zawsze rozdrażniona. W tym roku chyba żadnego dłuższego urlo
          > pu dla mnie nie będzie.
          > Ale do lasu też bym poszła.

Nie wiem czy to działa u wszystkich, mnie serio ratuje kontakt z naturą i brak kontaktu z ludźmi 😂 idź do lasu w weekend, drzewa nie gadają i nie zadają głupich pytań.
    • alpepe Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:20
      Kurna, widzę, że w jednym czasie miesiączkujemy. Ja od trzech dni chodzę zła jak osa i nabuzowana i nieszczęśliwa i wszystko. A dziś wyszły ze mnie kawałki mięsa, więc wiem, że będzie już tylko lepiej. Co dobrego? A nic. Na obiad nic, bom dziś leniwa strasznie. Swój kryzys zwykle staram się przerobić w energię, więc dziś machnęłam dwa spotkania z opiekunem zarządu wspólnoty, tak by to było po polsku chyba.
    • wapaha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:23
      Wszystkiego najlepszego w takim razie ! Oby wszelkie zjazdy oznaczały tylko i wyłącznie osiągnięty cel i odpoczynek przed kolejnym, satysfakcję i błogość smile
      Zakupiłaś fajne lokum, w fajnym miejscu i narzekasz na brak zmian tongue_out ?

Co słychać? Co ładnego? Co głupiego i brzydkiego?

jaszczurkuję !

Jakieś rady?
      pojaszczurkuj! big_grin

Co zrobiłyście dla siebie miłego w czasie podobnego kryzysu(o ile wystąpił)?

nie znam takiego stanu chyba ale jaszczurkowanie jest dobre na wszystko smile

• szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:27
        Na wymiar ci robili ten stół? 😅
        • wapaha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:28
          szarmszejk123 napisał(a):

> Na wymiar ci robili ten stół? 😅

wink
          pewnie celowo takie niewielkie żeby się nie rozsiadać za bardzo tylko zwolnić dla innych tongue_out
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:31
        Borze, chciałabym czasem pożyczyć Twój mental na parę godzin!
        Czy jaszczurkować można w łóżku, czy trzeba na zewnątrz? ;p
        • wapaha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:37
          piataziuta napisała:

> Borze, chciałabym czasem pożyczyć Twój mental na parę godzin!
          > Czy jaszczurkować można w łóżku, czy trzeba na zewnątrz? ;p

na zewnątrz jest skuteczniej
          ja jaszczurkuje też na trawie, na drzewie,na skałach- gdzie się da, przyklejam się do natury-już kilka minut takiego chill ładuje. jaszczurkując myslę jak jest cudownie i że wtapiam się w ten stan bo za kilka dni będę do niego tęsknić-i wtedy sobie przypomnę i będzie mi milej smile
      • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:52
        Jaszczurkowanie w cieniu się nie liczy
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:01
          homohominilupus napisała:

> Jaszczurkowanie w cieniu się nie liczy
          >

Właśnie! Jaszczurkowanie jest najskuteczniejsze w słońcu, wiem, bo praktykuję namiętnie.
        • wapaha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 18:47
          homohominilupus napisała:

> Jaszczurkowanie w cieniu się nie liczy
          >

Liczy liczy 🤪
    • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:26
      A, z ładnych mam jeszcze takie. Rynek w Lier wink
    • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:28
      Co to jest żelazko antycellulitowe?
      Przepraszam Was za to zdjęcie, ale kliknęłam na pudlu niechybnie i teraz myślę, że Wy też musicie to zobaczyć...

https://v.wpimg.pl/MTljM2M3YjUNCDsBYkhvIE5Qb1skEWF2GUh3EGJQYmJfWjUdK1ohMR4PPV1jVD8hHAs6QmNDIXsNGiQdOwJiMAUZPV4sSmIxAQgoVmJRdGcOWHkHdR5_MFRdYAYvC395VQt9VGAGeGVfDnwLLgAuY1RIMA
      • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:30
        Kto to? 🤔
        • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:32
          Co Ty Szarmi, Petardy nie poznajesz?
          • azalee Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:33
            Jesli to Petarda to WOW!
          • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:34
            Zapomniałam, że ma nowe doczepy...
            No ale do ciała to się trudno przyczepić, świetnie wygląda.
            • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:41
              Brzuch bardzo ładny, ale nóżki jak dla mnie powinny trochę więcej zaznać sportu.

Niemniej, nie dla ciała to wrzucam.
              Trzeba być strasznie odklejonym, żeby wrzucać takie zdjęcie do netu -.cipką na wierzchu. Czasem się zastanawiam, czy ja też zamierzam a kierunku tego typu odklajenia. :p
              • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:42
                Po szczajacej Skibińskiej popatrzeć na taką cipke to prawie przyjemność :p
                • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:43
                  A swoją drogą, to ja strasznie nie lubię biustonoszy z tymi paskami u góry, czemu to ma służyć?
                  • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:53
                    szarmszejk123 napisał(a):

> A swoją drogą, to ja strasznie nie lubię biustonoszy z tymi paskami u góry, cze
                    > mu to ma służyć?

Dla picu 😉
                • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:05
                  Ja myślę, że Skibińska musiała być naprawdę ostro pijana/naćpana, żeby się wysikać przy samym swoim leżaku. Nie widzę innej możliwości.

• szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:08
                    Dodatkowo z całym dupskiem na wierzchu, jakby nie mogła się ta chusta okręcić dookoła.
                • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:11
                  Faktycznie widać! To jakiś transparentny materiał czy wycięcie w tych majtkach?
                  • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:12
                    Siatka taka, nosiłam takie w młodości 😅
              • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:03
                piataziuta napisała:

> Brzuch bardzo ładny, ale nóżki jak dla mnie powinny trochę więcej zaznać sportu
                > .
                >
                > Niemniej, nie dla ciała to wrzucam.
                > Trzeba być strasznie odklejonym, żeby wrzucać takie zdjęcie do netu -.cipką na
                > wierzchu. Czasem się zastanawiam, czy ja też zamierzam a kierunku tego typu odk
                > lajenia. :p

Cipka na wierzchu to jedno, drugie to filtry, z którymi tutaj zdecydowanie przesadziła. Przecież można było obejrzeć prawie całe jej ciało np. w Królowej Przetrwania (polecam, jest to najlepsze guilty pleasure every) i zdecydowanie tak tam nie wyglądała.
                • azalee Re: Wątek na czwartek i piątek 14.08.26, 09:46
                  Nie ogladalam ale znalazlam zdjecie w sieci, wyglada moim zdaniem podobnie
                  • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 14.08.26, 10:03
                    Takie jeszcze
                    • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 14.08.26, 10:54
                      Dobrze wygląda, nawet jeśli wjechały filtry wygładzające.
                      Przywalanie się u niej do wyglądu to akurat mocna przeginka.
                      (Te tandetne doczepy bym jej tylko wypięła)
              • raczek47 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 18:07
                Dokładnie, brzuch zresztą też ledwo się w ryzach trzyma, nie ma czym się chwalić.
                • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 18:34
                  Lol
                • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 21:03
                  Dzizas, raczek, pokaz swoj brzuch 🙄
            • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:53
              Ona jest zgrabna i ładna...tylko jeb..ta
              • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:55
                Z twarzy mnie się akurat w ogóle nie podoba, ale ciało spoko.
                • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:06
                  ale atrakcyjna babka
                  • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:08
                    Obiektywnie fizycznie atrakcyjna, szkoda że pod dachem syf.
                    • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:14
                      Wiem. To zdjęcie też to potwierdza. Po co robić takie zdjęcia, szczególnie ze majty są przezroczyste...Ona jest chyba mocno niepewna siebie, skoro ciągle potrzebuje potwierdzień z zewnątrz ze jest atrakcyjna
            • grey_delphinum Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:11
              Wow! Idealna figura jak dla mnie.
      • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:09
        Zdjęcie to pół biedy, ładne, ale weszłam na Pudla i przeczytałam, i chcę wiedzieć czy Paulutkowej waginie też się dostało żelazkiem?! Jak się dba o waginy?
        • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:37
          primula.alpicola napisała:

> Zdjęcie to pół biedy, ładne, ale weszłam na Pudla i przeczytałam, i chcę wiedzi
          > eć czy Paulutkowej waginie też się dostało żelazkiem?! Jak się dba o waginy?

Myślałam, że dbanie o waginę, to po prostu korzystanie. :p
          Ale teraz nabrałam wątpliwości - może faktycznie jest jakiś zabieg i dlatego ta cipka jest na widoku? 🤔
          • azalee Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:42
            Na zdjeciu to najwyzej widac okolice okolocipkowe. Owszem, zadbane.
      • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:32
        Doczytalam na pudelku. Pewnie zabiegi dostała free za reklamę w sieci. Tylko po cholerę pitkę pokazywać?
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:05
          hanusinamama napisała:

> Doczytalam na pudelku. Pewnie zabiegi dostała free za reklamę w sieci. Tylko po
          > cholerę pitkę pokazywać?

I ten zabieg zrobił jej takie ciało? Kur....wa już w to wierzę 🤣
          • heca007 Re: Wątek na czwartek i piątek 14.08.26, 08:44
            Raczej wiadro filtrów weszło tongue_out
    • arwena_111 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:29
      Szykuję się na urlop. Jutro wyjeżdżam i wracam 30 sierpnia. Liczę na reset.Jedziemy samochodem do Czarnogóry i po drodze trochę pozwiedzamy smile
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:34
        Fantastycznie!
        Jadąc, pomyśl jak masz dobrze i o Ziucie, która jak gdzieś jedzie, to góra na trzy dni!
        • arwena_111 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:40
          Dobra - odpocznę za ciebie smile Obiecuję się bardzo starać smile. Zamierzam w Czarnogórze leżeć nad basenem ( wspominałam, że zaszaleliśmy i mamy domek z własnym basenem? bo przerażały mnie walki o leżaki i piski dzieci). No coś tam zobaczymy - bo córka ma milion miejsc, gdzie chce zrobić sobie zdjęcia - jakoś pogodzimy nasze plany big_grin.
    • barattolina Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:30
      Wróciłam z urlopu i chyba wszedł mi na bardzo bo dostałam szumu w lewym uchu i zawrotów głowy, a teraz widzę że zmierzam tanecznym krokiem do zapalenia zatok.

Na obiad klopsiki w sosie kurkowym, jakaś kasza i sałatka octowa.

Poza tym mecze się ze spółką z oo którą założyłam w kwietniu i której do końca nie ogarniam. Współczuję swoim księgowym.

Poza tym jest super.
      • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:31
        Mój mąż też załozyl spółkę i też współczujemy księgowym 😂
    • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:32
      Fuck, napisałam długo i mądrze, i coś kliknęłam, zniknęło. Wwrrrr
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:44
        Poproszę więc o jeszcze raz! 🙏
    • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:52
      100 lat Ziutka!!
      Za twoje zdrowie wypiję espressotonic na tarasie pod moim winogoronowym zielonym sufitem smile (latte nie lubię, alkoholu nie piję)
      Mi się po 40 zyje bardzo dobrze, dzieci duże, wiecej czasu mam, kondycja o niebo lepsza nić 10 lat temu.
      Ogród mi przez te 10 lat też pięknie się rozrósł, cudny jest. Kupiłam bilety na koncert Bryana Adamsa ( idę ze starszą) i na Buena Vista Social Vlub ( z młodszą). Teraz patrzę co będzie grane w teatrze od września.
      Zamówiłam hantelki 10kg, mają być dzisiaj jutro wypróbuję. W niedzielę jadę w góry, bardzo bardzo się cieszę.
      Na obiad curry warzywne z ciecierzycą i ryżem jasminowym.
      • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 12:58
        Ptaki ci nie syfia tymi winogronami?
        • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:09
          Syfią smile
          Mam okno gabinetu z tej strony. W czasie pracy podpatruję sobie kosy i szpaki, które się częstują winogronkiem...a potem sprzatam ich kupy. Życie smile Ten zielony sufit jest nad częscią tarasu, 2/3 są zadaszone normalnym dachem smile
          • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:11
            Właśnie w mojej pamięci utkwił głównie syf, miałam takie winogrona w rodzinnym domu:p a I goofna po tym zmywały się jakoś gorzej niż zwykłe:p
            • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:16
              Az tyle tego nie ma. Ptaki troche sie boją kotów wygrzewających się na tarasie.
              Dalej mają do jedzenia spory czarny bez, 2 wiśnie już opędzlowały jak byłam nad morzem (przynajmniej nie mam problemu czym drylować)
              • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:18
                A to przy kotach może faktycznie mniej, ja miałam leniwego, grubego psa, który dodatkowo był glupi jak but, czego nigdy nie potrafiłam zrozumieć, bo z mądrych rodziców był :p
                • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:30
                  MOje koty nie polują. Ani na myszy ani na ptaki. Ale na zewnątrz bytują głownie na tarasie, myśle ze sama ich obceność już działa.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:07
        Dzięki!
        Próbuję sobie wyobrazić jak smakuje espresso+tonic...🤔
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:11
          Ja odmawiam stanowczo nawet wyobrażania sobie tego smaku :p
        • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:13
          piataziuta napisała:

> Dzięki!
          > Próbuję sobie wyobrazić jak smakuje espresso+tonic...🤔

Źle. I profanacja.
          • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:17
            Jedyna werjsa mieszania kawy z czymkolwiek co mi smakuje.
            Piję espresso albo zwykła czarną kawę.
            Z tonikiem (ale tym klasycznym) i lodem lubięsmile
      • mocca26 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:32
        Przypomniało mi się jak lata temu kawiarnia Mozaika w Warszawie serwowała biała cole. Była to cola z mlekiem. Z ciekawości spróbowałam. Cóż big_grin
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:03
          Brzmi strasznie :p
    • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:00
      100 lat!

A teraz szybko szybko, brac te buty? Blyyyszczą, piękne, ale dużo luzu w palcach, jakby pół nru za duże, a mniejszych nie ma. To skechers 39.5 z tej marki noszę i 39 i 39,5. Trzyma się na stopie dobrze, ale ten luz w paluchach jakby nadmierny mnie niepokoi
      • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:02
        Mnie by to irytowało, ja bym nie brała.
      • azalee Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:02
        Jesli sa za duze to bedziesz sie caly czas potykala, mnie by to wkurzalo.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:09
        Dzięki!
        Niee - przekombinowane bez ładu i składu.
      • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:13
        Nie bierz, zwłaszcza jeśli są niedopasowane szerokością
        • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:27
          Szerokością były bdb ale na długość jakby przydługie. Ja skechwrsy mam i 39 i 39.5 ale tu w pąkach było jakby za duO miejsca, a 39 nie było. Jakby były te 39 to się obawiam, że byłyby za wąskie 😅
          • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:30
            W palcach słownik nie znam na pąki uparcie zmienia
      • majenkirr Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:20
        Jak błyszczą to brać!✨
        • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:02
          Nie wzielam, ale jeszcze to przemyślę. Kosztowały tylko 150 zł.
          • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:11
            Już przemyślałaś, nie bierz.
    • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:04
      Dobra, to piszę jeszcze raz.
      Wszystkiego najlepszego już Ci pisałam, ale ponownie nie zaszkodzi więc Wszystkiego Najlepszego!♡

Życie, moim zdaniem, nie ma większego, globalnego sensu, lepiej się skupić na komforcie oraz na małych codziennych sensikach, oraz większych też oczywiście, to jakoś pomaga ogarniać tę egzystencjalną marność.

Z 40 nic nie wynika, bo co może wynikać? Ot, kolejny rok minął, i sama decydujesz, czy cieszysz się, bo Ci się udało tyle lat fajnego życia, czy martwisz, bo zostaje coraz mniej czasu (przypomnij mi te mądrości za parę miesięcy, jak mi stuknie 50, ha ha)

Obiektywnie, ziuta, to Ty masz wszystko, a jednak za mało? Nie tak jak chcesz? Ciągnie Cię do zmian, pomyśl dlaczego Ci nie wystarcza to co masz, nie daje radości, spokoju, wdzięczności. Czego brakuje?

Na moje kryzysy, no w sumie nawet nie kryzysy, tylko taka sinusoida- błogosławiona rutyna, stabilnie i gładko, zaczyna mnie nudzić i wqrwiać, więc muszę coś. Nic spektakularnego w sumie, ale coś zrobić, najlepiej nowego, ale stare i sprawdzone też może być.

Na przykład wczorajszą noc spędziłam pod gwiazdami, latały jak szalone i było ich więcej niż miałam życzeń, to dopiero porażka! Oraz dziś zrobiłamzabieg na okolice oczu. I kupiłam supa, zaraz pojadę popływać, chociaż dziś wolałabym być princess z wiosłującym niewolnikiem. No i przyroda, zawsze działa, kocham, błogosławięc, szlajam się po lasach bagnach bezdrożach i zawsze mi to dobrze robi.

Na obiad dorsz pieczony w parmezanie, ziemniaki i fasolka, oraz brzoskwinia i takie maleńkie biszkopciki.

Ps.1 Co Ty zrobiłaś uszom? big_grin
      Ps.2 opowiadaj o villainie
      • mocca26 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:38
        Imho trochę racji masz, ale tylko trochę. :,) wg mnie życie to m.in. umiejętność balansowania między teraźniejszością a przyszłością. Wygodna łódeczka ważna, ale i przy sterze czasami warto postać.
        • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:53
          No przecież nie postuluję być lilią polną, co to ani nie przędzie ani nie orzewink
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:10
        > Wszystkiego najlepszego już Ci pisałam, ale ponownie nie zaszkodzi więc Wszyst
        > kiego Najlepszego!♡

Dziękuję! smile

> Życie, moim zdaniem, nie ma większego, globalnego sensu, lepiej się skupić na k
        > omforcie oraz na małych codziennych sensikach, oraz większych też oczywiście, t
        > o jakoś pomaga ogarniać tę egzystencjalną marność.

Przeczytałam "seksikach". ;p

> Z 40 nic nie wynika, bo co może wynikać? Ot, kolejny rok minął, i sama decyduje
        > sz, czy cieszysz się, bo Ci się udało tyle lat fajnego życia, czy martwisz, bo
        > zostaje coraz mniej czasu (przypomnij mi te mądrości za parę miesięcy, jak mi s
        > tuknie 50, ha ha)

Myślę, że młoda ziuta oczekiwałaby, żeby ziuta 40stoletnia była mądra, spokojna i szczęśliwa. A tu szału nie ma. :p Niemniej, prawda jest taka, że nie pracowałam nad tym za bardzo, a samo z nieba nic nie spada, więc może za 10 lat będę miała coś mądrzejszego do powiedzenia (i ile dożyję) ;p

> Obiektywnie, ziuta, to Ty masz wszystko, a jednak za mało? Nie tak jak chcesz?
        > Ciągnie Cię do zmian, pomyśl dlaczego Ci nie wystarcza to co masz, nie daje rad
        > ości, spokoju, wdzięczności. Czego brakuje?

🤔
        Zmęczona jestem. Długofalowo nadwyrężona. Wypalona. Zgorzkniała (stara torba). :p
        Trzydniowe wyjazdy pomagają mi na sekundę wyciągnąć głowę z własnej dupy, ale jestem tak rozdrażniona po powrocie, że widzę deficyty, których nawet trzy tygodnie wakacji by nie uzupełniły.

> Na przykład wczorajszą noc spędziłam pod gwiazdami, latały jak szalone i było i
        > ch więcej niż miałam życzeń, to dopiero porażka! Oraz dziś zrobiłamzabieg na ok
        > olice oczu. I kupiłam supa, zaraz pojadę popływać, chociaż dziś wolałabym być p
        > rincess z wiosłującym niewolnikiem. No i przyroda, zawsze działa, kocham, błogo
        > sławięc, szlajam się po lasach bagnach bezdrożach i zawsze mi to dobrze robi.

Ja się nie umiem szlajać, bo "muszę to i muszę tamto".
        Muszę odpuścić. ;p

> Ps.1 Co Ty zrobiłaś uszom? big_grin

Przekłułam.

> Ps.2 opowiadaj o villainie

Może jutro. wink
        • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:16
          Seksiki też pomagają!
          Ucz się odpuszczania, to pomaga na zmęczenie i długofalowe nadwyrężenie.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:10
        Dzięki za tego posta i że chciało Ci się go jeszcze raz napisać! smile
    • mayaalex Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:27
      40? To Ty mlodziutka jestes! To bardzo dobry wiek zreszta, wszystkiego najlepszego!
      Tez czasem mysle, ze owszem, globalnie zycie nie ma sensu i jestesmy zdani na przypadkowosc tego, co sie nam przytrafia - ale za to jesli uda nam sie wypelnic je malymi przyjemnosciami i czasem spedzonym z ludzmi, z ktorymi nam dobrze, to juz jest calkiem niezle. Ale musze przyznac ze wlasnie konczy mi sie okres, tydzien temu myslalam o tym, jak to jest beznadziejnie, rozwazalam rozwod, uznalam ze ponioslam porazke wychowawcza i zastanawialam sie po co to wszystko w ogole - poczekaj wiec 2-3-4 dni i moze sie samo ulozy wink
      Jutro rano lecimy na Krete, mamy wynajete dwie naprawde swietne wille z basenem tylko dla nas, pierwsza w dodatku blisko morza i z oszalamiajacym widokiem, w drugiej za to bedziemy ze znajomymi i troche mam obaw, czy dam rade bo ludzie zbyt blisko i w zbyt duzym natezeniu mnie mecza a oni sa z tych, co wszystko lubia robic razem. Aha, wspolny wyjazd byl pomyslem mojego meza, nie moim, troche mnie tym zaskoczyl i pomyslalam, ze Mlodsza bedzie zachwycona (oni maja dwie corki w wieku zblizonym do niej i dziewczyny bardzo sie lubia). I teraz sobie troche pluje w brode…
      A poza tym okazalo sie wczoraj wieczorem, ze na klatce schodowej pod nasza lazienka jest plama wody - na razie uzywamy drugiej lazienki i jak wyjedziemy to po prostu zamkniemy wode ale juz wiem, czym bede sie zajmowac po powrocie…
      Na obiad dla dzieci wolowina z makaronem i brokulami, chow mein chyba sie to nazywa, dla nas nic albo resztki z lodowki przed wyjazdem.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:23
        Dzięki! smile
        Trzymam kciuki, żeby wyjazd pomimo ludzkiego natężenia okazał się udany!
        A łazienki współczuję. (🫣

• kochamruskieileniwe Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:32
      a na co przekułaś uszy?

big_grin
    • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:38
      Wszystkiego najlepszego! I wiatru w kajcie.

Nie chce mi sie juz malować...

Przytloczyl mnie nadmiar ludzi mówiących do mnie. Musze pobyć chwile sama. Moj wewnętrzny introwertyk bardzo tego potrzebuje

Ładny byl Gdańsk. Patrzyłam na niego oczami osoby, która widzi go pierwszy raz i sie zachwyciłam.
      Ale teraz już wieś i jeżyny.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:24
        Dzięki! smile
        Odpoczywaj!
        I umyj jeżyny! ;p
        • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:38
          Dobrze mamo 😉
    • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:47
      Aha, taki z nami mieszka.
      Chciałabym go pokojowo eksmitować ale schował sie za kaloryferem.
      To chyba największy pająk jakiego widziałam.
      Co robić?
      • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:47
        Zdjęcie
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:50
          Nic, zostaw go, kątnik to jest. Nic ci nie zrobi a zeżre inne robale. Mieszkałam z takim 3 lata i raz nawet spał ze mną pod kocykiem.
          • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:26
            > Mieszkał
            > am z takim 3 lata i raz nawet spał ze mną pod kocykiem.

😳
            • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:27
              Dostał wtedy mopem, bo umowa jest taka, że mogą sobie być póki mi nie wchodzą do łóżka i do garów. Stracił nogę ale czegoś go to nauczyło :p
              • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:38
                Biedny 😕
                • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:57
                  Żył bez tej nogi aż do naszej wyprowadzki a do łóżka już się nie pchał, to chyba na dobre mu wyszło, bo kolejnego razu już by nie przeżył, zagwarantowała bym mu to :p
        • kochamruskieileniwe Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:51
          nakryś szklanką/miseczką przeoczystą, wsunąć kartkę pod naczynie, obrócić szybko (ma byc przykryte kartką), otworzyć okno i eksmitować.
          • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 13:58
            Ja tak z pająkami robię, jak piszesz. Ale ten siedział w takim miejscu, ze nijak sie nie dalo wsunąć szklanki i podkładki. A jak na niego dmuchnęlam to uciekł za kaloryfer.

Ja wiem ze on pożyteczny, a nie gryzie czasem?
            Matka mi histeryzuje, ale na razie zapomniala na szczęście 😂
            • azalee Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:01
              One sa dosyc strachliwe, chowaja sie jak slysza czlowieka.
              Gryza chyba tylko w sytuacji zagrozenia. Najlepiej zostawic je w spokoju, niech sobie siedza w tych kryjowkach.
            • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:01
              W ekstremalnych sytuacjach mogą ugryźć, ale to się trzeba postarać. Nie są agresywne z natury, raczej dość nieśmiałe.
              • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:11
                Mieszkały ze mną kątniki kiedyś. Ten jednakowoż przeraża rozmiarem
                • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:12
                  To nadal tylko kątnik:p nawet jeśli wyrośnięty :p
                • srubokretka Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:13
                  Jest wiekszy od rury odkurzacza?
            • kochamruskieileniwe Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:18
              Ja usuwam. Bo czasami gdy śpię, włazi i gdy przez sen go odganiam, to potrafi dziabnac. A potem mam kłopoty ( źle reaguje na nie, jestem alergikiem). Syn usuwa ręcznie🤯. Ja za pająkami mocno nie przepadam, ale od urodzenia uczyłam syna, że to ciekawe zwierzątka. (Przełamując swoje uprzedzenia...). No i on ma inne podejście do nich 😁
        • madame_edith Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:21
          Jezusmaria… no ja bym chyba w tej sytuacji musiała granat tam wrzucić i szukać nowego lokum
          • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:15
            madame_edith napisała:

> Jezusmaria… no ja bym chyba w tej sytuacji musiała granat tam wrzucić i szukać
            > nowego lokum

Parskbig_grin
    • srubokretka Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:09
      100 lat!!

> Coś bym zmieniła

Nic nie zmieniaj. 40ka zrobi to za ciebie.
    • snakelilith Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:15
      Już nie miesiączkuję, grzywkę mam już od dawna, nie maluję się i nie mam w zasadzie czym, bo cała kolorówka jest chyba już przeterminowana, oprócz może złotego fluidu, który kupiłam w chwili szaleństwa.
      Do tego boli mnie coś w tyłku i biodrach, typuję na psoas, periformis, albo całkiem coś innego. Próbowałam się rozciągać, zrobiło się gorzej. W końcu znalazłam film jakiegoś fizjo, który uświadomił mnie, że wszystko robiłam źle, znaczy rozciągałam stronę, która jest za aktywna i za słaba i muszę zaczynać od nowa. Po pierwszym razie znowu mnie wszytko bardziej boli. Czołgam się w sumie w stronę cmentarza. Już nawet nie mam kryzysu, a jestem powoli w fazie akceptacji rozpadu i gnicia. Męża ugryzła jakaś meszka i napuchło mu przedramię. Wygląda jak Popeye na dole. Wzajemne wspieranie też wypada aktualnie słabo. Moja rada więc, korzystaj z życia, bo może być gorzej.
      Jedyna nadzieja, następny poniedziałek, podobno upały mają się skończyć. Za tydzień mam też wizytę u lekarza. Jak do tego czasu mi się nie poprawi, dam sobie przepisać jakiś młot przeciwbólowy i jadę z tym na urlop.
      Na obiad gnocchi ze świeżymi pomidorami i parmezanem.
      • srubokretka Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:26
        Bralas przeciwzapalne?
        • snakelilith Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:38
          Tonami. Już przestałam, bo żołądek zaczyna strajkować.
      • piataziuta Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:28
        >Moja rada więc, korzystaj z życia, bo może być gorzej.

Dzięki!
        Akurat taki pragmatyzm zawsze do mnie trafia. smile
        • snakelilith Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:38
          Na mnie zawsze możesz liczyć. tongue_out
      • mocca26 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:38
        Tylko terapia manualna !
        • snakelilith Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:41
          Teoretycznie. Praktycznie, nie znajdę nikogo, kto mi to zrobi, mam straszne złe doświadczenia związane z fizjo. Tym bardziej przy 34 stopniach upału i na 2 tygodnie przez wyjazdem. Będę musiała wymasować i wyciągnąć się za włosy sama.
    • heca007 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:55
      Na razie dzień mija spokojnie ale już wiem, że jak jest za spokojnie to zuo p.ierdolnie z nienacka 😜
      Zdjęć ciekawych nie mam. Poza pasażerem na gapę 😉 🦗
      • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:58
        Wyprzedaż, z 42 na 5 zł, oczywiście 1 sobie wzielam. Teraz myślę, może wrócić i kupić koleznakom w prezencie, tylko takie podarki urządzające ogród mogą być denerwujące...
        • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 14:58
          Panią uchwyciłam niechcąco, dopiero zauważyłam, że tam kobita jest
          • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:00
            Pani się dobrze wtapia w tło :p
          • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:39
            Jak mogłaś?! Wyraziła na to zgodę?!
            • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:48
              Już po ptokach, z roślinki się i tak cieszę, choć nie wiem co z nią zrobię... mam jeszcze 3 inne azalie, od wiosny nie posadzone, bo nie ma miejsca. Oraz roze w donicach też id wiosny. Roze będę rozdawać tak myślę.
          • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:17
            Jaka pani??
            • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:22
              Jest na zdjęciu pani, ale bardzo wtopiona w tło :p
              • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:25
                A swoją drogą, to przypomniało mi się zdjęcie, które zrobiłam sobie w lustrze u optyka, żeby się męża poradzić w sprawie oprawek i w tym lustrze uchwyciłam babę za mną która mierzyła mnie tak nienawistnym wzrokiem, że az się zastanawiałam, czy ja ją skądś znam, bo miała wymalowana na twarzy taka aż odrazę, jakiej raczej się nie żywi do całkiem obcych osób :p
                • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:17
                  Dawaj to zdjęcie!
                  • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:18
                    Nie mam go już, to dawno było :p
    • szafireczek Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:44
      Oj tam, Oj tam. Wszystkiego najlepszego.
      Wynika, że 40. lat minęło..., ale liczą się te, które nadejdąsmile Nie ma sensu zbytnio projektować i warto odpuścić kontrolowanie wszystkiego, bo to jest praca na miarę Heraklesa, a zyski bardzo niepewne. Jak już musisz, to zmuś się, by się nie zmuszać.
      Na obiad był łosoś zapiekany w pomidorach, ale wolałabym uczciwe kotlety mielone z mizerią.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 15:55
      Wraca człowiek do domu, siada sobie z kawą a tam stalker tylko się czai do ataku :p
      • szafireczek Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:02
        Przepiękny Nochal! Nie da się przejść obojętniesmile
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:11
          Inni ludzie mają emotional support pet, ja mam emotional terrorist pet :p
          A nawet dwa, bo ten, to znów mnie ( i w ogóle wszystkich) zupełnie olewa :p
          W ramce z krzesła 😂
      • heca007 Re: Wątek na czwartek i piątek 14.08.26, 08:46
        Coś pięknego!
    • ga-ti Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:11
      Ja jestem w raju!
      Tylko na ceny nie patrzę 😆
      Podziwiam!
    • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:15
      Jeszcze fotka z cyklu głupich nie sieja- jest 36 stopni w cieniu, w słońcu pewnie z 50, park wygląda jak pustynia a emeryci się smażą...
      • primula.alpicola Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:18
        Wygrzewają stare kości, co chcesz.
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 16:20
          Nic, tylko praktycznie codziennie po jednego przyjeżdża karetka, co jakoś innych nie zraża:p od początku lata sporo ich się wykruszyło, smazylo się ich więcej..
      • nenia1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:18
        jejku, aż przykro patrzeć, tak pięknie było a teraz faktycznie, pustynia się robi sad
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:19
          Jest strasznie, naprawdę, aż mi serce pęka sad
          Tak wyglądają niektóre drzewa..
          • nenia1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:41
            wierzę ci całkowicie, też zawsze przeżywam, aż przykro patrzeć.
      • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:49
        U mnie ciągle pada, bujna zieleń.
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 17:58
          Daj trochę tej wody!
          • szmytka1 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 19:34
            Bierz, ma dużo taniny, jest brązowa w tym roku 😅
      • hanusinamama Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 19:11
        Taki marny ten park..jakby wiecej drzew było to by trawa na wiór nie wyschła
        • szarmszejk123 Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 19:25
          To prawda.
          Dodatkowo to jest młody park, drzewa są młode i nie dają rady. A i koszeniem w czasie upałów nie pomogli 😐
          • homohominilupus Re: Wątek na czwartek i piątek 13.08.26, 21:05
            Widze ze taka pustynia jak u mnie w Es 🫤

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka