bi_scotti 25.08.26, 20:23 A dopiero co w jakims watku wspominalysmy "Jolene", eh ... Peace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 20:34 Chyba była nie mniej popularna niż Panjezus. Smutna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 20:43 Wczoraj czytałam coś o niej i jej problemach zdrowotnych, życzyłam jej dużo zdrowia, a dziś taka smutna wiadomość. Moja absolutna idolka. I Will Always Love You, Dolly..... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 21:53 Jakaś epoka sie kończy...😕 Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:08 konsta-is-me napisała: > Jakaś epoka sie kończy...😕 Kończy się, bo gwiazdy muzyczne, które pojawiły się w latach 60. i wczesnych 70. (a to był okres szczególnej eksplozji talentów) starzeją się i odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 13:59 al_sahra napisała: > Kończy się, bo gwiazdy muzyczne, które pojawiły się w latach 60. i wczesnych 70 > . (a to był okres szczególnej eksplozji talentów) starzeją się i odchodzą. > No tak, ale Trump też się starzeje a wręcz na żywca rozpada i jakoś kurczę ci fajni umierają przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 15:56 tania.dorada napisał(a): > No tak, ale Trump też się starzeje a wręcz na żywca rozpada i jakoś kurczę ci f > ajni umierają przed nim. Przyznam z pewnym zawstydzeniem, ze mysl mialam podobna, eh ... Z dwojga 80latkow dlaczego akurat DP and nie DT? So hard to wait ... Anyway, po Dolly zostaje duuuuuzo dobra na swiecie & na tym nalezy sie skupic Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 10:28 tania.dorada napisał(a): > No tak, ale Trump też się starzeje a wręcz na żywca rozpada Ja mam jednak wrażenie, że te niezliczone filmiki na YouTube (innych SM nie oglądam), analizujące każdy szczegół rozkładu Trumpa to takie lewicowe wishful thinking. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 12:46 Część z pewnością, ale umówmy się, zdrowy, sprawny człowiek nie zasypia w pracy przed kamerami. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:18 al_sahra napisała: > Ja mam jednak wrażenie, że te niezliczone filmiki na YouTube (innych SM nie ogl > ądam), analizujące każdy szczegół rozkładu Trumpa to takie lewicowe wishful thinking. > Putin tez mial byc umierajacy, eh Jak mawiali nasi przodkowie "zlego diabli nie wezma" - we have to be patient albowiem ponoc each dog has its day 🤞 Paciência e perseverança! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:37 bi_scotti napisała: > Paciência e perseverança! Widziałaś nowy show Larrego Davida, produkowany przez Obamów? Na koniec ostatniego odcinka Barack wygłosił kilka słów otuchy mniej więcej w tym duchu. Ale łatwiej nawoływać do cierpliwości, niż ją w sobie znaleźć. I tak z Dolly przeszliśmy na politykę. Ale to wszystko przez Tanią Doradę. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:44 al_sahra napisała: > I tak z Dolly przeszliśmy na politykę. Ale to wszystko przez Tanią Doradę. > Don't blame Tania Dorada, sama wiesz ... always & always ... Robin Williams - 'Blame Canada' Live at the 72nd Academy Awards [;HQ]; Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 16:50 Dodam jeszcze tak calkiem na powaznie, ze gdy z jakiejs okazji wspominam/wspomina sie RW, to wciaz mam poczucie broken heart, z DP moze byc podobnie, eh ... Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:41 al_sahra napisała: > I tak z Dolly przeszliśmy na politykę. Ale to wszystko przez Tanią Doradę. > Przprszm ale ja tylko głośno napisałam to co inni i tak głośno piszą 🤷♀️ poza tym nie wiem czy to co uprawia Don the con można nazwać polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:52 Apropos rozkladania sie. Trump nie dorzucil modernie miliona i nie dal sobie niczego wstrzyknac w pierwszym rzucie, i nie dostal choroby autoimunologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 22:42 srubokretka napisał: > Apropos rozkladania sie. Trump nie dorzucil modernie miliona i nie dal sobie ni > czego wstrzyknac w pierwszym rzucie, i nie dostal choroby autoimunologicznej. For the record: Trump and his wife, Melania Trump, quietly received their initial COVID-19 vaccines at the White House in January 2021 before leaving office. He confirmed receiving a booster shot in December 2021 during an event in Dallas. He received an updated COVID-19 booster and a flu shot during a routine health exam at Walter Reed National Military Medical Center in October 2025. Biorac pod uwage, ze pierwsze Covid vaccines were distributed from mid-December 2020, bycie zaszczepionym w styczniu 2021 wciaz raczej podpada pod "pierwszy rzut" Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:45 Cos jak nieodżałowana Triss, która z jednej strony była przeciwko szczepionkom na COVID, z drugiej znajdywała jakieś luki w systemie żeby dostać szczepionki poza kolejką 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 21:53 Niedawno ogladalam Stalowe magnolie z nia i Julia Roberts. Czlowiekowi sie wydaje, ze oni (znani i lubiani, cenieni aktorzy, muzycy, pisarze itp) sa niesmiertelni, taka strusia strategia... a potem nagle Ech Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:00 Miała więcej niż talent - niezapomnianą osobowość. I umiała się śmiać sama z siebie. “Trzeba wydać masę pieniędzy, żeby wyglądać tak tandetnie”. Odpowiedz Link Zgłoś
zaspasniegowa Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 17:45 I miała niesamowicie bystry umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:36 O, tak. W innym przekładzie - "To kosztuje bardzo drogo, żeby wyglądać tak tanio" Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:59 Rzeczywiście, niezbyt zgrabne określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 19:31 Może jest taki mem z Wilhelmim w roli Dyzmy, kiedy z wyprostowanym palcem wskazującym mówi "no!". Kojarzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:04 Smutne bardzo... R.I.P. Dolly (*) Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:09 Szkoda. Dolly Parton - Jolene (Live at Rock & Roll Hall of Fame 2022) youtu.be/i19-1xc71Y8?si=EZjMQiuALKe4wA0Y Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Dolly Parton ... goodbye ... 25.08.26, 22:15 oh nie. Za wczesnie. Dwa lata wybieram sie do Dollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 13:49 R.I.P Oprócz talentu, miała też osobowość i charakter. Prowadziła też nietuzinkową działalność charytatywną, m.in. miliony dzieciaków na świecie otrzymały od niej książki do nauki! Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 15:14 Tymczasem na Atlantyku uformowała się tropikalna depresja, jeśli rozwinie się w następny nazwany huragan - a imiona są wybierane na laaata wstecz - będzie miał na imię Dolly. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dolly Parton ... goodbye ... 26.08.26, 20:19 Ech.. biorą najlepszych.. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 08:17 Wczoraj dla uczczenia pamięci obejrzałam kultowe "Stalowe magnolie"-ależ ona miała kibić! Odpowiedz Link Zgłoś
llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 10:51 Była bardzo zgrabna i piękna także w aurze. Cudowny człowiek legenda, a przy tym bardzo otwarta i nie wyniosła, stworzyła mnóstwo dobra wokół. Może też obejrzę, na razie posłuchałam piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 17:37 llllllolllllipop napisała: > Była bardzo zgrabna i piękna także w aurze. > Cudowny człowiek legenda, a przy tym bardzo otwarta i nie wyniosła, stworzyła m > nóstwo dobra wokół. > Może też obejrzę, na razie posłuchałam piosenek. Byla czwartym dzieckiem wśród dwanaściorga dzieci. Urodziła się w jednoizbowej chacie, bez prądu i wody. Jakie mozna z tego wyciganac wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
llllllolllllipop Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 20:35 Takie, że nie są ważne warunki, a samosterowność i wysoką motywacja odzewnętrzna, nie zrażanie się trudnościami, wytrzymałość, dystans do wszystkiego, do siebie, jak i wrażliwość i elastyczność, wyobraźnia, empatia, jasna wizja swojej ścieżki, zorganizowanie, moc odśrodkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 20:53 llllllolllllipop napisała: > Takie, że nie są ważne warunki, a samosterowność i wysoką motywacja odzewnętrzn > a, nie zrażanie się trudnościami, wytrzymałość, dystans do wszystkiego, do sieb > ie, jak i wrażliwość i elastyczność, wyobraźnia, empatia, jasna wizja swojej śc > ieżki, zorganizowanie, moc odśrodkowa. Dolly nie tłumaczyła swoich niepowodzeń biedą, trudnym dzieciństwem czy warunkami, w jakich dorastała.Nie wybieramy zawsze tego, co dostajemy od życia. Ale w dużej mierze wybieramy, co z tym zrobimy. I właśnie to, moim zdaniem, powinno pozostać jednym z najważniejszych przesłań po Dolly Parton dla następnych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 27.08.26, 17:46 Ku pamięci Dolly Parton - I Will Always Love You (Lyrics) Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 28.08.26, 18:35 Jak ona to ładnie śpiewa - dokładnie tak, jak to powinno być zaśpiewane, jak piosenka o rozstaniu. Whitney Houston zrobiła z tego utworu triumfalny hymn o miłości, która wszystko zwycięża, zupełnie jakby nie rozumiała tekstu zwrotek W Anglii swego czasu był to jeden z najpopularniejszych utworów na pierwszy taniec na weselu - takie anglojęzyczne "Windą do nieba" Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 01:49 Dolly się bardzo entuzjastycznie wypowiadała o wersji Whithey. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Dolly Parton ... goodbye ... 29.08.26, 19:53 tania.dorada napisał(a): > Dolly się bardzo entuzjastycznie wypowiadała o wersji Whithey. Gdy śpiewa Whitney, mam ciary na plecach, a gdy Dolly, serce szybciej mi bije. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Dolly Parton ... goodbye ... 30.08.26, 12:14 Bo to była babka z klasą Odpowiedz Link Zgłoś