Dodaj do ulubionych

Polski wyglad

• llllllolllllipop Re: Polski wyglad 26.08.26, 12:50
      To typowy Polak - w oczach Groka.
      • srubokretka Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:22
        z tym dolkiem na brodzie przesada, ale oglnie tak.
        • demodee2 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:12
          Dałyście zdjęcie Michała Tuska bez jego pozwolenia? To tak można?
    • llllllolllllipop Re: Polski wyglad 26.08.26, 12:51
      A tu typowa Polka.
    • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 13:05
      Tez sie zdarzaja ale 90% to typ srodziemnomorski
      • baenzai Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:00
        Czemu wpis ze zdjęciem Daniego Olmo został usunięty?

• demodee2 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:14
          Tan Dani ma wygląd typowego Polaka? U nas na osiedlu takich nie ma...
          • baenzai Re: Polski wyglad 27.08.26, 16:50
            Na pewno bardziej przypomina typowego Krzyśka niż typowego Alvaro wink
    • princesswhitewolf Re: Polski wyglad 26.08.26, 14:01
      Szeroko rozstawione kosci policzkowe u kobiet. Krepa dosc specyficzna budowa facetow
    • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:28
      Nie poznaję, chyba że mówią po polsku.
      Mnie też nie poznają tongue_out
      • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:44
        A ja poznaję, po prostu mam większy przegląd ludzi miesięcznie, niż niektórzy z was przez rok i to są fakty, nie ma co się obruszać.Tak jak botanik potrafi rozpoznać gatunki roślin, ja tak mam z ludźmi.Oczywiście nie zawsze trafię ale często jednak tak.
        • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:46
          Nie by bardziej zdziwiło, gdybyś po latach w turystyce nie rozpoznawała :p
          • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:47
            Mnie*
          • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:54
            szarmszejk123 napisał(a):

> Nie by bardziej zdziwiło, gdybyś po latach w turystyce nie rozpoznawała :p

Też mam za sobą lata w turystyce tongue_out (15 dokładnie).
            • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:55
              Wyrażam zdziwienie zatem :p
            • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:02
              Jak tak dokladniej policzylam to ja nawet 17wink
              • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:05
                Ja w turystyce 15, ale ludzi w innych pracach pracach też widywałam setkami, bo pracowałam również jako bibliotekarka i kadrowa.
            • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:04
              chatgris01 napisała:

> Też mam za sobą lata w turystyce tongue_out (15 dokładnie).

Ale to moze zalezy od diversity klientow, ktorych obslugujesz/obslugiwalas. W pewnym momencie zaczyna sie jednak rozpoznawac rozne drobne details charakterystyczne dla roznych nacji: body language, facial expressions, pronunciation (jesli to nie jest czyjs L1), preferowany sposob ubierania etc. Of course, nigdy to nie jest 100% dopoki ktos nie potwierdzi ale kazdy z nas jest "jakis" i "skads" - one way or the other te roots sie najczesciej ujawniaja ... sooner or later. Co ja akurat uwazam za super cool smile Cheers.
              • chatgris01 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:07
                Bez pudła rozpoznawałam tylko amerykańskie emerytki cool
                No ale przecież nie po twarzach.
                • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:14
                  chatgris01 napisała:

> Bez pudła rozpoznawałam tylko amerykańskie emerytki cool
                  > No ale przecież nie po twarzach.
                  >

big_grin 1:0 dla Ciebie wink Cheers.
    • krwawy.lolo Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:46
      Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką cholerę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi?
      • simply_z Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:03
        No ja watku nie zaczelam...wiec...
      • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:12
        krwawy.lolo napisał:

> Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką choler
        > ę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi?

Bo kazdy ma swoje story a stories bywaja fascynujace. Np. Indians wyrzuceni z Tanzania & Uganda, wychowani w UK, zyjacy obok mnie, ich rodzice jeszcze z Gujarat - amazing stories ... a wszystko w koncu "widac i slychac" na twarzach, gdy mowia. Albo przyjaciele Starego Bi_scotta: South-African-Chinese-Canadians wink Stories and more stories & znow "wszystko widac i slychac" gdy taki czlowiek siedzi obok Ciebie. Po taka cholere wink Cheers.
        • krwawy.lolo Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:16
          Przecież nie o tym wątek. A już na pewno nie spora część wpisów.
          • bi_scotti Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:21
            krwawy.lolo napisał:

> Przecież nie o tym wątek. A już na pewno nie spora część wpisów.

Well, watek o rozpoznawaniu Polakow ... i nie tylko wink Ty pytasz po co rozpoznawac, ja Ci odpowiadam. I tak sobie watek rosnie. Jak to watek - here, there, everywhere, anywhere ...
            A ze czesc wpisow rasistowskich? Nawet w watkach kulinarnych czy kulturalnych takie sie trafiaja - to nie jest kwestia watku tylko potrzeb/ideas/skojarzen okreslonych nicks, eh uncertain Can we stop that? I don't think so sad Life.
      • azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:25
        Czy mozesz zacytowac chociaz jeden rasistowski tekst z tego watku?
        • snakelilith Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:49
          azalee napisała:

> Czy mozesz zacytowac chociaz jeden rasistowski tekst z tego watku?

Ja się czasem zastanawiam, czy zalegalizowanie marihuany w De nie było przypadkiem katastrofą dla tego faceta, bo niczym się nie interesuje, nic go nie obchodzi, siedzi tylko w oparach zgniłego nonsensu i wszystko co nie pasuje do tęczowej urawniłowki nazywa rasizmem, albo od razu by to "zniknął", jak w wątku o Izraelu.
          • azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:58
            Nie sadze zeby marihuana dzialala az tak depresyjnie.
            Dziwi mnie dlaczego lolo odczuwa potrzebe w kazdym praktycznie watku zaznaczyc ze nie wie o czym mowa i go to nie interesuje. Oraz czasem dorzucic mansplaining jak to nie powinnysmy sie wypowiadac na dany temat.
            Naprawde, bywalec wiecej wnosi na to forum niz on.
            • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:59
              Ale on nie był taki zawsze, bardzo mu się ostatnio pogorszyło.
              • azalee Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:04
                Ja kojarze jedynie takie jego teksty, nie trafilam chyba nigdy na ciekawy wpis w jego wykonaniu.
                • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:06
                  Nie twierdzę, że był jakiś arcyciekawy wcześniej, ale nie przypie.dalał się aż tak do wszystkiego, nie był aż takim skostniałym sztywniakiem.
            • snakelilith Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:05
              azalee napisała:

> Nie sadze zeby marihuana dzialala az tak depresyjnie.

Ja nie odbieram jego postawy jako depresyjnej. To taka plakatywna demonstracja pogardy dla przaśnych ludzkich motywów i wdoopiemania wszystkiego co innym może być ważne, co on uważa nie wiadomo dlaczego, za wyższy stan świadomości.
      • baenzai Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:30
        krwawy.lolo napisał:

> Abstrahując od jednoznacznych rasistowskich odlotów w tym wątku, po jaką choler
        > ę zastanawiać się, skąd dany człowiek pochodzi?

Lepiej nie jedź do USA, bo tam możesz zostać zapytany o pochodzenie przez totalnego randoma w totalnie randomowej sytuacji (np. podczas zakupu karmy dla kota).
    • dwa_kubki_herbaty Re: Polski wyglad 26.08.26, 15:50
      Umię odróżnić mniej więcej slowianina od włocha i od azjaty ;P.
      Przy czym odröżniam chinczyka od koreańczyka i od japończyka.
    • misiamama Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:28
      Wydaje mi się że Polacy mówią ciszej, zachowują się mniej ekspansywnie i są bardziej zamknięci w sobie. Nie znaczy, że niemili, nieuczynni - nic podobnego, nawet przeciwnie, są zawsze bardzo pomocni i (panowie) rycerscy, np. jeśli chodzi o pomoc kobiecie z bagażem, wózkiem, dzieckiem itp., przepuszczanie w drzwiach też trzyma się u nas mocno. Dzieci nie siedzą w baseballówkach przy jedzeniu.
    • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:51
      Potwierdzone, nie wyglądam na polkę:p przed chwilą usiadła obok mnie na ławce polka i myśląc, że jej nie rozumiem zaczęła nawijać przez telefon z-chyba- facetem o bardzo intymnych sprawach;p
    • best_bej Re: Polski wyglad 26.08.26, 16:59
      Polki wyróżniają sie często sztucznymi paznokciami, rzęsami, brwiami, ustami i włosami.
      Mężczyźni zazwyczaj sąopaleni na raka. A karki to juz wielokrotnie.
      • best_bej Re: Polski wyglad 26.08.26, 17:02
        Ach! A na plaży słowian poznasz po nakryciu głowy. W sensie dużo dorosłych nosi.
        • heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:47
          No jak są łysi to muszą nosić wink Ja noszę bo mi zssłania twarz bo nie chcę mieć plam a one łatwo mi się robią.
    • brenya78 Re: Polski wyglad 26.08.26, 19:45
      trina45 napisała:

> Czy mozecie co oznacza tzw polski wyglad czyli , ze poznajecie rodakow za grani
      > ca ?Po czym?Ja musze przyznac ze juz nie poznaje.

Po tym ze maja odprasowane na kancik ciuchy.
    • heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:45
      Dziś mijałam się w sklepie na Sardynii z grupą ośmiu Polaków. Gdyby się nie odezwali to bym ich nie poznała. Niczym się nie różnili od innych klientów. Torbę na zakupy mieli z lokalnego sklepu, wielorazową.
    • heca007 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:53
      Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem niedawno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej. Potem, kiedy już udało im sie usiąść to najpierw niemożebnie sie śliniły bo nie potrafiły przełykać śliny na siedząco. No i te czaszki... U kobiet nie widać bo mają gęste i dłuższe włosy. Do mnie się 23 lata temu przypierdzieliła jakaś sprzedawczyni w cukierni. Upał, czekałam na matkę w samochodzie. Byłam z 4 miesiączną córką. Więc poszłam do cukierni uściąść przy ciastku i herbacie. Córkę wzięłam na ramię jak do odbijania. A tu babsko do mnie, że tak się niemowlęcia nie trzyma! Trzeba na płasko! Bo w tym wieku dziecko mózg ma... płynny sciana no cóż... prawdopodobnie dlatego stała za ladą a nie była pediatrą tongue_out
      • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 27.08.26, 10:55
        O lol, tego jeszcze nie słyszałam! 😅😅😅
      • aandzia43 Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:46
        "Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem niedawno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej."

"Polskie" głowy to genetyka. Podobnie jak bardziej płaskie niż u np. nordyków twarze. Domieszka genów azjatyckich. Nie tylko Polaków niewłaściwe kładziono w niemowlęctwie, nie wszyscy z płaskimi głowami byli trzymani na wznak, nie wszystkim trzymanym na wznak głowa się spłaszczyła. Prawidłowe pielęgnowanie niemowlęcia pomaga uzyskać nieco lepszy kształt, ale gena nie wydłubiesz.
        • azalee Re: Polski wyglad 27.08.26, 11:52
          Dokladnie tak, genetyka.
          Poza tym, dawniej dzieci rzeczywiscie kladzono na wznak, ale lezaly czesto w miekkich poduchach, nie kladzono niemowlat na plaskim materacu jak teraz.
          • trina45 Re: Polski wyglad 27.08.26, 14:30
            Juz 40 lat temu mnie uczyli , ze dziecko na brzuszku sie kladzie zeby nie bylo plaskiej glowki....moje dziecko ponad 30 lat temu zbieralo komplementy od obcych babek ze ma ksztaltna glowkesmile
            • aandzia43 Re: Polski wyglad 27.08.26, 14:58
              trina45 napisała:

> Juz 40 lat temu mnie uczyli , ze dziecko na brzuszku sie kladzie zeby nie bylo
              > plaskiej glowki....moje dziecko ponad 30 lat temu zbieralo komplementy od obcyc
              > h babek ze ma ksztaltna glowkesmile

Bardzo dobrze że uczyli kładzenia dzieci na brzuchu, na plecach, na boczku i jeszcze innych mądrych rzeczy uczyli. Zdrowe nie tylko na główkę. Trzymanie dziecka w różnych pozycjach pozwala ukształtować się główce optymalnie, bez zniekształceń, co nie znaczy że jak ktoś ma mieć czaszkę płaską z tyłu i ściętą na czole jak część Azjatów to niemowlęctwo spędzone na brzuchu czy w pionie zmieni to.
              Moje dziecię nienawidziło leżenia na brzuchu, na boczku jako tako, a najchętniej spało na plecach z głową zwróconą w lewo. Poza tym przez jakiś czas miało krzywicę. Już w wieku roku miała jedną najpięknięjszych, najkształtniejszych główek jakie widziałam i tak jej zostało. Nieprawidłowości w niemowlęctwie które powinny uczynić z jej czaszki coś pomiędzy kostką Rubika a piramidą Cheopsa spłynęły jak po kaczce. Ma głowę identyczną jak jej ojciec czyli idealną. Bogu dzięki nie po mnie ten element urody odziedziczyła wink
            • azalee Re: Polski wyglad 27.08.26, 15:05
              Roznych rzeczy uczono mlode matki 40 lat temu.
              Gratuluje komplementow, ale to raczej nie od kladzenia na brzuszku
        • konsta-is-me Re: Polski wyglad 01.09.26, 23:11
          Skad ty wzielas "geny azjatyckie" u Polaków? 😀 Rozumiesz w ogole pojecie "geny"- chyba nie bardzo, co ?
          • al_sahra Re: Polski wyglad 02.09.26, 03:45
            konsta-is-me napisała:

> Skad ty wzielas "geny azjatyckie" u Polaków? 😀 Rozumiesz w ogole pojecie "geny
            > "- chyba nie bardzo, co ?

Akurat użycie w tym kontekście sformułowania “geny azjatyckie” (skrót myślowy, ale czytelny) jak najbardziej ma sens, chociaż sama teza nie jest potwierdzona przez badania. Skąd Ci przyszło do głowy, że Aandzia nie rozumie pojęcia genu?

Chodzi najwyraźniej o rozpowszechnione przekonanie, że w puli genowej Polaków jest sporo materiału genetycznego z czasów najazdów tatarskich. W rzeczywistości udział w przeciętnym polskim genotypie markerów charakterystycznych dla ludów azjatyckich jest bardzo skromny.
            • konsta-is-me Re: Polski wyglad 02.09.26, 23:32
              Mnostwo osób wierzy ze jest cos takiego jak "azjatyckie/ niemieckie/slowianskie geny".
              Gdyby miala o tym pojęcie, wiedzialaby ze mutacje typowe dla Azjatow wsrod Polakow praktycznie zerowe.Ludzie rozpowszechniaja takie glupoty a po co ?
      • kobieta-leniwa Re: Polski wyglad 27.08.26, 15:06
        heca007 napisała:

> Płaskie głowy to wg mnie problem odchodzący w niebyt. Kiedyś (i to całkiem nied
        > awno) trzymano niemowlęta długo w pozycji leżącej. Potem, kiedy już udało im si
        > e usiąść to najpierw niemożebnie sie śliniły bo nie potrafiły przełykać śliny n
        > a siedząco. No i te czaszki... U kobiet nie widać bo mają gęste i dłuższe włosy
        > . Do mnie się 23 lata temu przypierdzieliła jakaś sprzedawczyni w cukierni. Upa
        > ł, czekałam na matkę w samochodzie. Byłam z 4 miesiączną córką. Więc poszłam do
        > cukierni uściąść przy ciastku i herbacie. Córkę wzięłam na ramię jak do odbija
        > nia. A tu babsko do mnie, że tak się niemowlęcia nie trzyma! Trzeba na płasko!
        > Bo w tym wieku dziecko mózg ma... płynny sciana no cóż... prawdopodobnie dlat
        > ego stała za ladą a nie była pediatrą tongue_out

O matulu, co za glupoty piszesz🤦
        To jest sprawa genów. Może też powinnaś stanąć za kasą.
        • heca007 Re: Polski wyglad 28.08.26, 13:48
          Sama stań tongue_out
    • kamkaklamka Re: Polski wyglad 28.08.26, 13:40
      Napewno ktoś to już napisał, na polkach wyjątkowo widać zabiegi kosmetyczne i estetyczne. Polki to takie gwiazdy salonów kosmetycznych, od drukowanych brwi po przyczepiane pazury, te zabiegi ma być widać rzadko jest to subtelne i nie wiem gdzie wy widzicie te wąskie usta bo rzucił mi się w oczy taki wpis, polki bardzo często powiększają, albo bawią się w te konturówki, małych usta prawie nie widać na ulicach.
      U nas jest dużo nastarania w gabinetach i salonach, dużo plastiku doczepek.Nawet jak są łądne dziewczyny ktorych akurat w pl nie brakuje to robią z siebie ideały i urabiają się przy sobie po pachy i efekt jest sztuczny. Szkoda że mało jest naturalnych piękności bez nadmiernego starania takich jak np kochanka Piqué ona jest nieidealna a idealna.
      • kamkaklamka Re: Polski wyglad 28.08.26, 13:47
        To jest przykład pieknej dziewczyny bez nastarania że aż pęknie, bez głodzenia się i żyłowania na siłowni.
        • kamkaklamka Re: Polski wyglad 28.08.26, 13:52
          Jeszcze jedno foto, tak on jest straszny ale ona cudo.
        • baenzai Re: Polski wyglad 28.08.26, 13:53
          Tej laski jest w necie pierdyliard zdjęć i akurat musiałaś wybrać takie w których ma ciemne okulary i pogięte spodnie a na pierwszym planie jest jej chłop. <facepalm>
          • kamkaklamka Re: Polski wyglad 28.08.26, 13:55
            Byłam na pudlu, nie mam czasu szukać w necie jej zdjęć.
        • gru.is.back Re: Polski wyglad 28.08.26, 15:42
          Jest ładna, ale nie jest oszałamiającą pięknością. Jak się spojrzy na jej instagram to widać, że z tą naturalnością to bez przesady - włosy ma farbowane, czy doczepy to nie wiem, paznokcie robi i nie przypuszczam, żeby unikała gabinetów kosmetycznych. Ma 27 lat, więc nie dziwne, że wygląda młodo i świeżo.
          • szarmszejk123 Re: Polski wyglad 28.08.26, 15:54
            Gdzieś mi się obiło o oczy, że ponoć zrobiony ma też nos, ale ile w tym prawdy to nie wiem:p
      • gru.is.back Re: Polski wyglad 28.08.26, 15:35
        Piękno jest rzadkością, podobnie jak brzydota, to naturalne, że dominują ludzie przeciętni. Jeśli chodzi o nastaranie to myślę, że jesteś dokładnie tym przypadkiem, jak kobieta, która dzień po zobaczeniu dwóch kresek na teście widzi wszędzie ciężarne. Masz jakąś obsesję z tym związaną i przez taki filtr patrzysz na rzeczywistość, koncentrując się na osobach, które potwierdzają Twoje założenia. Statystyki pokazują jasno - zdecydowana większość nie korzysta z medycyny estetycznej. Instagramowy kanon jest na inastagramie a nie w rzeczywistości
        • kamkaklamka Re: Polski wyglad 28.08.26, 16:16
          To tobie się wydaje że jesteś wyjątkiem i mniejszością jako przeciętniara z powiększonymi ustami, nie jesteś, wąskie usta prawie zniknęły z ulic, zrobione brwi to w polsce jak mycie zębów praktycznie nie ma kobiet z naturalnymi zarośniętymi niezrobionymi.
          • gru.is.back Re: Polski wyglad 28.08.26, 16:25
            Zrobione brwi czyli wyregulowane? To rzeczywiście standard gdzieś tak od stu lat jak nie więcej 🙄 Nie napisałam że jestem wyjątkiem w ogóle nie pisałam nic o sobie. Zdecydowana większość kobiet w Polsce nie korzysta z medycyny estetycznej - to są statystyki a nie moje przekonania. Jak najbardziej znam kobiety z wąskimi ustami. Za to z takimi naprawdę mocno powiększonymi nie znam ani jednej. Głównie je widuję w reklamach gabinetów kosmetycznych, w moje okolicy na ulicach takich nie ma.
          • trampki-w-kwiatki Re: Polski wyglad 30.08.26, 16:18
            Nie zniknęły, żadna z moich koleżanek nie powiększała ust. Jest za to widoczna bańka korzystających z wypełniaczy za mocno i ta wyróżnia się na ulicach.
      • konsta-is-me Re: Polski wyglad 01.09.26, 23:46
        No i co w tym dziwnego? Zobacz jak chocby na ematce kobiety hejtuja inne kobiety, za najmniejsza niedoskonałość.Tutejsze wyscigi ktora chudsza itp.
    • asia_i_p1 Re: Polski wyglad 30.08.26, 20:40
      Też nie poznaję, regularnie na sketcherskich imprezach zaczyna ktoś ze mną konwersacje po angielsku i często dłuższą chwilę pogadamy, zanim dojdziemy do wniosku, że jesteśmy rodakami. smile
    • klaramara33 Re: Polski wyglad 02.09.26, 13:06
      Kobietyz Polski poznaję az nie wierzylam sama sobie poczatkowo, alesie potwerdzało. Policzkoi Polek to w 90% przypadków są bardzo podbne z kośćmi zaznaczonymi,ładne to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka