koronka2012 01.09.26, 18:58 Ma któraś taki wynalazek jako bagaż podręczny do samolotu? Zastanawiam się czy ciuchy tak spakowane są bardzo zmiędolone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 19:19 Jestem ciekawa jak odciągnąć powietrze bez odkurzacza 🤔. Rozważałam zakup takiego plecaka, ale zrezygnowałam a może jednak warto wrócić do tematu. Co do zmiętolenia, to zapewne tak jak rzeczy trzymane w workach próżniowych w domu, czyli pomięte (albo ja inaczej nie umiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 19:33 One są od razu z pompką. Niektóre z ręczną niektóre z jakąś ładowaną przez USB. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 19:39 Uuuuuuuuuuuuu, qrcze.....lubię gadżety 🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 20:40 Też się zapaliłam do pomysłu, ale tę pompkę przecież potem trzeba wieźć ze sobą, co z automatu pomniejsza ilość rzeczy, jaka wejdzie do plecaka, który z założenia miałam brać ze sobą jako jedyny bagaż podręczny, aby nie płacić haraczu za kabinówkę. Na kanale YT Fly4free prowadząca testowała taki plecak - może akurat ten egzemplarz był felerny, ale nie była zachwycona, pompka była totalnie nieporęczna i więcej wycisnęła powietrza rękami niż przy użyciu pompki. youtu.be/LuoOiXAa-Y0?si=aeO_jpK0OB9cUzPx Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 20:03 Boję się że próżnię szlag trafi na powrocie i co wtedy....z worków próżniowych ubrania są masakrycznie pomięte co też mnie zniechęca.... Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 20:50 Mnie ten wynalazek jakoś nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora20 Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 20:54 Zmietolone nie zmietolone ale WAGA zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 23:06 Jeszcze nigdy w życiu nie widziałam żeby ktoś ważył plecaczek podręczny... Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Plecak próżniowy 01.09.26, 21:02 Nie mam, od lat pakuję się tą metodą - bez kupowania żadnych gadżetów. Mogę potwierdzić że zmniejsza objętość ładunku tak o 30% w stosunku do normalnego pakowania, tylko warto sobie przymierzyć jaki końcowy rozmiar ta buła ma mieć żeby ją gładko wsadzić do walizki. Bundle Packing For Wrinkle Free Clothes | Carry-On | NBC News Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 23:06 Metoda fajna, tyle że jakoś nie widzę jej w plecaczku 40 na 30 na 20 ... Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 23:44 mogę się z tobą założyć że jestem w stanie do takiego plecaczka tą metodą spakować to samo co upakowałabyś do próżniowego a w bonusie nie będzie wymięte. Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 18:08 Nie mam plecaka, ale korzystam z worków próżniowych. Najpierw były do odkurzacza i w szczególności na zimowe wyjazdy, czyli kurtki, spodnie narciarskie, duzo termicznej bielizny sprawiły się cudownie. Chociaż mają wadę, bo to zapięcie jednak po kilkunastu razach zaczyna puszczać. jakiś rok temu kupiłam torby próżniowe z jakąś formą jednostronnego wypuszczania powietrza ręcznie, więc wygodne tam gdzie nie ma szans na odkurzacze. Ale one już tak ładnie nie spręzały, chociaz trochę działały. Teraz właśnie kupiłam z pompką i ta pompka naprawde jest niewielka (jak dezodorant kulkowy) ładowana kabelkiem C. Pasuje mi nawet do tych starych worków do odkurzacza. Ogólnie ja jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 18:33 Też mam worki z malutką pompką. Jestem zadowolona. Niektóre rzeczy są pogniecione, owszem. Ale to albo mniej te konkretne odsysam, albo biorę "żelazko w sprayu " Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 19:19 Mam James Hawk. Pompka ma wymiar okolo 10cm na 5 cm i jest bardzo lekka. Jest jedna komora, którą się zasysa. Nie mieści się tam zbyt wiele więcej niż do normalnego placaka. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 23:09 Pytanie czy ciuchy z tej komory są bardzo pogniecione? Wydawało mi się że jednak trochę więcej się zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Plecak próżniowy 02.09.26, 23:12 Stopień pogniecenia zależy od tkaniny i stopnia odessania. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Plecak próżniowy 03.09.26, 22:52 Tak jak niżej, w zależności od tkaniny Kup plecak na vinted, wypróbuj i zobaczysz. Najwyżej sprzedasz, dużo nie stracisz. Odpowiedz Link Zgłoś