Dodaj do ulubionych

Odpały mentalne starych facetów

30.09.26, 13:58
Ostatnio jeden kumpel powiedział mi, że już z ponad połową swoich kolegów 55+ nie jest w stanie porozmawiać, bo:
- bez żadnego powodu ignorują telefony, a przy ponawianych próbach blokują numer
- wprost oznajmiają w sposób mniej lub bardziej obraźliwy, że "nie chce mi się z Tobą gadać" (copyright by Boguś Linda)
- w trakcie rozmowy prezentują skrajnie szurskie poglądy (nie tylko pisowsko-konfederackie, jeden dostał wysokopłatną robotę z poręki Czarzastego i z pełną powagą wyraża teraz głupio-lewackie poglądy, z których sam latami sobie dworował)
- zamienili się w brudnych meneli-abnegatów, do tego agresywnych do otoczenia
- po prostu zieją bezinteresowną nienawiścią do każdego interlokutora
- chleją non stop do lustra i są niedostępni, albo prezentują vibe niedopitego czepliwego alkoholika , a przy tym sępią na każdym kroku (typu 'kup mi kawę')

Uprzedzając teksty hejterek, że mój kolega zna samych upadłych mentalnie i fizycznie gości, śpieszę donieść, że Ci jego kumple 55+ , którzy są jeszcze czynni zawodowo na średnio-wysokim / wysokim poziomie dochodów:
- przy każdej próbie rozmowy wietrzą podstęp typu "na pewno chce pożyczyć ode mnie pieniądze albo żebym mu załatwił robotę"
- w ogóle nie mają ochoty na small talk (do czasu, bo jak noga się powinie -nie tylko zawodowo, ale na przykład ze zdrowiem- to wtedy sami wydzwaniają

Wasze uwagi i spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • wyprawa32768 Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:05
      do której grupy należysz ?
      • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:07
        Chleje non stop do lustra - spodziewałeś się innej odpowiedzi? 😀
    • bazia_morska [...] 30.09.26, 14:08
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • riki_i [...] 30.09.26, 23:42
      • hanusinamama [...] 01.10.26, 09:38
        • riki_i [...] 01.10.26, 09:51
    • bmtm Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:11
      Całą książkę można napisać. Brak czasu, rosnące rozwarstwienie (także zainteresowań), brak egzystencjalnych zagrożeń (nic tak nie jedoczy ludzi jak bieda i wojna), spędzanie czasu online.

Sporo ludzi w średnim wieku "wraca" do stylu bycia włąsnych rodziców- religijność, konserwatynwe poglądy, dziwne selekcjonowanie ludzi po linii politycznej. itp.
    • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:11
      Nie mam kolegów 55+.
      Znaczy mam byłego, ale on jest normalny.
    • matacznik Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:12
      riki_i napisał:

> Wasze uwagi i spostrzeżenia?
      >
      Typ "przy każdej próbie rozmowy wietrzą podstęp typu <<na pewno chce pożyczyć ode mnie pieniądze albo żebym mu załatwił robotę>>" spotkał typ "sępią na każdym kroku (typu 'kup mi kawę')" przez co zmienił się w typy "bez żadnego powodu ignorują telefony, a przy ponawianych próbach blokują numer" i " wprost oznajmiają w sposób mniej lub bardziej obraźliwy, że <<nie chce mi się z Tobą gadać>> (copyright by Boguś Linda)".
      • ponis1990 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:37
        Dobre 😁
    • kropkaa Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:15
      Stary to 70+, 55+ ma jeszcze przed sobą ponad dekadę do emerytury. W pracy to normalni ludzie, w odróżnieniu od przedstawionej w poście startowym patologii.
    • primula.alpicola Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:18
      Nie mam takich spostrzeżeń, mam wręcz przeciwne- panowie prawie zawsze są chętni na small talk.
      • moni_485 Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:35
        primula.alpicola napisała:

> Nie mam takich spostrzeżeń, mam wręcz przeciwne- panowie prawie zawsze są chętn
        > i na small talk.

Dobrze, że napisałaś prawie zawsze. Wszyscy pamiętamy, że riki 55- nie był chętny na small talk z tobą. Na wczasach w Bułgarii.
        • primula.alpicola Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:40
          Oj moni_485, ty mała sfrustrowana żmijko big_grin
          Ciężki dzień? Cmok cmok.
          • boggi_dan Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 15:23
            Stwierdziła tylko fakt Primula😝
        • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 15:22
          Nie, nikt poza tobą nie pamięta.
        • sukazgodzin Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 19:49
          moni_485 napisała:

> primula.alpicola napisała:
          >
          > > Nie mam takich spostrzeżeń, mam wręcz przeciwne- panowie prawie zawsze są
          > chętn
          > > i na small talk.
          >
          >
          > Dobrze, że napisałaś prawie zawsze. Wszyscy pamiętamy, że riki 55- nie był chęt
          > ny na small talk z tobą. Na wczasach w Bułgarii.

W ogóle tego nie kojarzę.
          Jesteś stalkerką tylko Primuli czy po prostu tak masz?
          • lajtova Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 21:51
            Słowo stalkerka jest bardzo nadużywane na tym forum.
      • majenkirr Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:59
        A ja mam takie spostrzeżenie, ze im starsi, tym bardziej chętni na takie pogaduszki.
      • krwawy.lolo Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 15:25
        No, ja od zawsze nienawidziłem smoltoka. Czy to w taksówce, czy u fryzjera. Na stare lata mi się nie zmieniło.
        • simply_z Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 22:02
          A na forum tak ci dobrze wychodzi!
    • mikams75 Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:21
      Andropauza sie to nazywa.
    • szarmszejk123 Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:34
      Nie mam raczej żadnych spostrzeżeń w tym temacie, mój mąż chyba też nie... Jego koledzy (mąż ma 50 lat, koledzy powiedzmy w przedziale 35-65) zwykle odbierają od niego telefony i nie zieją do nikogo nienawiścią. Czy chleją do lustra, to nie wiem, ale na niedomytych meneli nie wyglądają.
    • krwawy.lolo Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 14:39
      Już się wypowiadałem, że mimo sędziwego wieku nie znam tylu ludzi, co Ty. Chyba powinienem się cieszyć. smile
    • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 15:18
      Czy ci znajomi znajomego to są tacy "chłopcy" jak z wątku obok "Nie_wszyscy_faceci_ale_jednak_tak", tylko 20-30 lat później? Tylko wtedy, te ileś lat temu, to byli dla ciebie super goście, królowie życia, którzy "brali wszystko co się nawinęło"?
      • hanusinamama Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:50
        Tak obstawiam
    • bene_gesserit Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 16:25
      Chodzi o zdrowie.

Nagle zaczynają odkrywać, że są śmiertelni, że mają różne organy, o których wcześniej uczyli się w szkole i że mają zadyszkę przy wchodzeniu na trzecie piętro. Do tego w łóżku nietenten w sensie brak siły albo/i ochoty.

Zbierają żniwo inne niż kobiety. Kobiety bardziej o siebie dbają fizycznie i zdecydowanie są bardziej świadome emocjonalnie. Do tego jeśli kobietom coś leży na sercu, to gadają ze sobą i albo znajdują rozwiązanie, albo przynajmniej jest im lżej, bo dostały empatyczne wsparcie. Mężczyźni z opisanego przez ciebie pokolenia raczej się nie zwierzają. To znaczy na trzeźwo na pewno nie. Stąd toksyczne albo autoagresywne zachowania, gorzknienie i jego konsekwencje, ok podejrzliwość o rozmiarze paranoi. O ile taki starzejący się król życia nie ma u boku mądrej i kochającej kobiety, to czeka go smutny koniec.
      • krwawy.lolo Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 18:37
        Mądrze gadasz, Beniu. Nie wszystko mogę odnieść do siebie, niemniej polać Ci. smile
    • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 18:30
      Ludzie zmieniają się po 50 tce, starzejemy się i krystalizują się nasze poglądy, kryzys wieku średniego też teraz przypada koło 50 tki (żyjemy inaczej, niż nasi rodzice). Jedni się zamykają, inni zmieniają o 180 stopni, czasem na lepsze, a czasem na gorsze. U mnie jeden ujawnił się jako mizogin-przemocowiec, inny nałogowo uprawia sport i codziennie wkleja nową focię, ktoś inny pije. Rozpadają się też przyjaźnie, ale zawsze można poznać nowych ludzi. Spada poziom hormonów i spadają różowe okulary wink
      • bmtm Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 20:13
        Większe zmiany zachodzą ok 41-44 roku życia niż po 50tce.
        • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 21:33
          bmtm napisał:

> Większe zmiany zachodzą ok 41-44 roku życia niż po 50tce.

No, to jest dobry temat na wątek, bo poglądy są różne.

Świętowanie 40stki mojej i moich kumpli pamiętam doskonale, byliśmy w świetnych nastrojach , weseli i heheszkujący (jednemu z Kolegów kupiliśmy składkowo sztuczną waginę pokaźnych rozmiarów 😀), nikt nie miał poczucia, że coś się kończy, że zdrowie nie takie itp.

Tymczasem 50 czy 55 to już zupełnie inne klimaty i właśnie opisywane w tym wątku problemy. Panowie idą w rozmaite odloty, zrywają relacje, niektórzy robią się ogólnie nie do zniesienia itp. itd. O świętowaniu czegokolwiek raczej nie ma mowy.

I mi się wydaje, że będzie tylko gorzej. Jedynie ludzie 20 lat ode mnie starsi, znajomi z czasów gdy w ejtisach byłem dziecięcą maskotką w pewnym przedsięwzięciu artystycznym, nadal się spotykają i wspólnie biesiadują - aczkolwiek i tam widzę narastające odloty u co poniektórych (jeden stał się zajadłym , manipulatorskim i ogólnie obrzydliwym pisowskim trollem internetowym, co w tym najciekawsze , szalenie bogaty gość, myślałem ,ze tacy mają więcej pod kopułą. Na spotkaniach już nie bywa)
          • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 21:44
            > szalenie bogaty gość, myślałem ,ze tacy mają więcej pod kopułą

Rysiu, myślałam, że przestałeś już być dzieckiem.
            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 23:23
              Angazetka, mecenasów Smoktunowiczów z pisiorskimi odpałami na starość od alko, naprawdę nie ma zbyt dużo. Żeby dojść do dużych pieniędzy zazwyczaj trzeba mieć cosik pod kopułą. Oczywiście, można też tego dokonać metodą na wnuczka, na Rydzyka, na zajumanie państwowej kasy itp., czyli metodą na sqr..syna. Człowiek którego opisałem, przez xx lat wydawał się normalny.
          • nenia1 Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 22:16
            riki_i napisał:

> I mi się wydaje, że będzie tylko gorzej.

wiesz co mi się wydaje, choć pewnie się nie zgodzisz. Ty nie piszesz o pokoleniu, ty piszesz o sobie. Chowasz się za kolegami, znajomymi znajomych itd. Jesteś zgorzkniały i nieszczęśliwy. Sprawdź czy nie cierpisz na depresję bo tak brzmisz od dłuższego czasu.
            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 23:24
              Depresja to jest wtedy jak nie możesz wstać z łóżka. Odpukać, do tego mi jeszcze daleko.
              • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 23:29
                Jak już dawno ustalono, o psychologii i psychiatrii pojęcie masz nikłe. Tu mamy kolejny przykład. Depresja jest ciut bardziej złożona, zwłaszcza wysoko funkcjonująca.
                • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 23:38
                  Hahaha, no wybitnie nikłe mam pojęcie.... przez parę dziesięcioleci z osobami z ChAD-em w otoczeniu (jakim otoczeniu to Ci nie napiszę, wybacz słońce). Jak widziałaś ludzi w ciężkiej depresji, gdzie w każdej chwili grozi samobój, to masz dość małą tolerancję na ematusię-leniusię w tak zwanej "wysoko funkcjonującej (pseudo) depresji", która szuka usprawiedliwienia dla łykania stymulantów.
                  • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 23:46
                    No i właśnie udowodniłeś, jak bardzo, jak żenująco masz nikłe to pojęcie.
                    I nie wiem, skąd pomysł, że mnie interesuje, kto w twoim otoczeniu miał ChAD.
                  • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 01:28
                    Nie masz pojęcia, czym jest depresja, panie "łykasz psychotropy jak cukierki".
                    • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:41
                      Pursuedbyabear, może i nie mam pojęcia, za to znałem panią, której po paru miesiącach przymusowego pobytu na Sobieskiego wkurzona pani psychiatra powiedziała "pani nie ma depresji, pani jest po prostu leniwa". I jakoś prawa wykonywania zawodu owej lekarce nie zabrano.
                      • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:49
                        Tak, tak, i z powodu lenistwa trzyma się ludzi przymusowo na Sobieskiego.
                        • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:50
                          Ta pani mocno pysknęła pewnemu Wielkiemu Guru (już nie żyje), zakończywszy swój spicz słowami "i to ja decyduję kiedy wyjdę z tego budynku". Profesor Wielki Guru spokojnym tonem odpowiedział na to "A to tylko tak się pani wydaje", po czym wydał decyzję o przymusowym zapuszkowaniu na oddziale owej persony. Dalej się nią w ogóle nie interesował, pani zaś kiblowała parę miesięcy, a na końcu usłyszała -zgodnie z prawdą- że jest leniem i brudasem, a nie osobą chorą z rzekomą depresją. Nie musisz dziękować za kolejną historyjkę Rikiego.
                          • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:34
                            Wspaniala. Taka wiarygodna.
                          • beneficia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:55
                            "po czym wydał decyzję o przymusowym zapuszkowaniu na oddziale"

Ta historia kupy się nie trzyma.
                            Kobieta została PRZYMUSOWO zatrzymana na oddziale psychiatrycznym, a po kilku miesiącach badań dostała zjebkę, że UDAJE depresję?
                            Może zacznij sobie opowiadać te historyjki przed wysłaniem, wyłapiesz błędy.
                            • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:08
                              On nie ma pojęcia, czym jest depresja.
                              I oczywiście w jego historiach to zawsze kobiety są chore na głowę, nigdy mężczyźni.
                            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:45
                              Tak, na terapii grupowej dostała zacytowaną przeze mnie zjebkę, po czym rychło ją wypuścili. Co sobie posiedziała w zamknięciu to jej.
                              • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:46
                                Bajdurz dalej, leśny dziadku.
                                • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:50
                                  Tylko takie teksty ci pozostały. Bezsilność. Poklikaj sobie jeszcze kosz, może agent A.I. wlepi mi bana.
                                  • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:57
                                    Ależ ja cię nigdy nie zgłaszam, misiu. Wprost przeciwnie. Chcę, żeby twoje teksty wisiały i udowadniały jasno, jakim durniem można być, i jakim wstydem dla rodu męskiego.
                                    • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:04
                                      Zmartwię cię, takich jak ja jest większość.
                                      • asia.sthm Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:26
                                        riki_i napisał:

> Zmartwię cię, takich jak ja jest większość.

I wszyscy dzielnie walczycie w festiwalu porcelany o tytuł Dzbana Wszechświata 🤣
                                      • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:41
                                        Szczęśliwie nie w moim otoczeniu.
                                    • asia.sthm Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:23
                                      > jakim durniem można być, i jakim wstydem dla rodu męskiego.

I dlatego sam taki bezwstydny 🤣
                      • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:30
                        Czyli wolisz uważać, że jesteś zgorzkniałym, leniwym i ograniczonym mentalnie zgredem, który swoje frustracje odreagowuje na forum, niż spróbować sobie pomóc, spróbować polepszyć swoje życie. A przy okazji też życie swoich bliskich? Chodzi mi głównie o twojego syna, bo chyba mimo ignorancji w zakresie psychologii i psychiatrii zdajesz sobie sprawę, że twój stan psychiczny ma na niego ogromny wpływ?
                        • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:51
                          Mógłbym dużo powiedzieć kto i co odreagowuje na forum, ale się powstrzymam. Miłego dnia życzę.
                          • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:56
                            Nic nie mógłbyś powiedzieć, bo nic nie wiesz. Powstrzymujesz się być może przed bluzgami. I to dobrze. Dla ciebie.
                            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:59
                              Akurat Ciebie nie zamierzam obrażać, bo poza nieszkodliwym podejściem wścibskiej Cioci Dobra Rada zupełnie mi nie wadzisz. Co innego parę innych nicków.
                      • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:32
                        Ach, te twoje historyjki na każdą okazję.
                  • marta.graca Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 06:34
                    Ja widziałam taką osobę, widziałam też osobę, która w depresji popełniła samobójstwo, sama jestem pod opieką psychiatry i tym mniejszą mam tolerancję na totalnych ignorantów, takich jak ty, którzy nie mają pojęcia o chorobach psychicznych. Pewnie jak patrzysz na ludzi na ulicy, to od razu widzisz, kto jest chory, a kto nie🤡
                  • lajtova Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:08
                    Jezuuuuu. Jakim ty jesteś pie...nym zjebem.
                    • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:44
                      Nie no, to że Ty lajtova jesteś niebezpieczną , silnie zaburzoną osobą , to akurat wiem bardzo dobrze.
        • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:19
          A ile masz lat, żeby się wypowiadać na ten temat? Granica się przesuwa, dziś 50 latek to dawny 40 latek.
        • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:22
          50 lat i trochę po, to granica, kiedy człowiek rozumie, że traci coś bezpowrotnie. Jedni mają się na czym oprzeć i czerpać z życia przyjemność, a część się obraża, bo wygląd już nie ten, sprawność nie taka sama i wolą zatrudniać młodszych, starsi idą w odstawkę. Dla mnie 40 tka, była jeszcze pełnią życia i nie myślałam o starości, emeryturze. Teraz już mam tego świadomość.
          • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:27
            Utrzymanie sprawności fizycznej wymaga już ćwiczeń na siłowni, przekwalifikowanie się zawodowe w 100 % wymaga ogromnego wysiłku, utrzymanie dawnego statusu wymaga dodatkowej pracy. Kto odpuszcza, zaczyna się starzeć i zostaje w tyle. Taka jest prawda.
            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:42
              Figa, masz rację i nie masz racji. Tak, trzeba nad sobą pracować. Ale ci panowie, którzy właśnie tak totalnie nie chcą odpuścić, ścigają się zawodowo z młodzieniaszkami, sportują się wyczynowo i uprawiają seksy ze stójką na chu... bez trzymanki bardzo często nagle kończą żywot w okolicy 50+
              • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:57
                Sekret tkwi w zrozumieniu, dlaczego coś robisz? Można robić różne rzeczy dla siebie, żeby się dobrze czuć ze sobą, mieć lepszy komfort życia i odczuwać zadowolenie z życia. Na tym polega dojrzałość. A można uczestniczyć w wyścigu szczurów, jak panowie o których piszesz i codziennie przegrywać, bo już nigdy nie będą mieli 30 lat i stają się śmieszni, obrażeni, zgryzliwi i oceniający. Gdy staniesz w miejscu, też będziesz jednym z obrażonych. Trzeba zmienić swój stosunek do świata, a nie próbować dostosowywać świata do swoich złudzeń. Kobiety w większości są otwarte na emocje i wytresowane do pracy nad sobą, oraz innymi. Dlatego mają łatwiej.
                • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:08
                  Wiesz, oni często uczestniczą w tym wyścigu szczurów bo pani First Lady chce wciąż więcej i więcej dóbr materialnych. A potem ogołaca przy rozwodzie wydymając usteczka i waląc tekstem "on TYLKO zarabiał pieniądze ".
                  • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:10
                    A ona TYLKO robiła wszystko inne. Facet, dla ciebie kupno ziemniaków to harówka, nie lekceważ pracy domowej, bo dzięki niej zyjesz.
                    • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:11
                      Guzik wiesz, a ja nie będę robił wiwisekcji swego życia do ostatniej śrubki. Pomyśl lepiej o swojej emeryturze, zgodnie z sygnaturką. 😉
                  • beneficia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:51
                    >A potem ogołaca przy rozwodzie

Sąd jej przyznaje należną połowę.
                    Połowa to nie jest ogołacanie.

Albo nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz, albo oprzytomnij, bo nienawiść ci zalewa mózg.
                    • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:07
                      Bo oni chcieliby odejść od złej żony (starej harpii), zabierając wszystko, albowiem nowa pani (młoda harpia) też ich bez kasy nie zechce smile Błędne koło.
                  • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:05
                    Po pierwsze wzięli sobie żony "trofeum", po drugie starzejące się kobiety ich obrzydzają, więc muszą ładować kasę, żeby pani się zbytnio nie zestarzała. Sam sobie przeczysz. Z jednej strony opowiadasz, że żona ma "mały biznesik" i lubisz jak się za nią oglądają, wziąłeś sobie ładne ciało. A z drugiej płaczesz, że kobiety to harpie. Trzeba było wziąć sobie wykształconą, zaradną i zarabiającą duże pieniądze, ale taka już dawno temu odeszłaby od ciebie. Żadna samodzielna kobieta, która potrafi się samodzielnie utrzymać, nie będzie się wypinała mężowi, bo on musi zamoczyć. Już ci to kiedyś pisałam, jesteś więźniem swojego uzależnionego umysłu i nigdy niczego nie zmienisz w swoim życiu. Będziesz r*uchał w ukryciu, siedział z żoną, skrycie nienawidził kobiet i płakał na forum.
                  • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:14
                    Jeżeli chłop bierze kobietę, która powinna zawsze dobrze wyglądać, nie starzeć się jak zwykłe baby, być zawsze dostępna seksualnie, ogarniać jego syf i nie pytać za dużo, to musi płacić smile A jak się rozwodzi, podzielić po połowie majątek, bo ona poświęciła mu część swojego życia. Każdy ponosi konsekwencje.
                  • figa_z_makiem99 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:28
                    Operacje, zabiegi kosztują i trzeba poświęcić na to czas, na siłownię też i na psychiatrę, bo bycie zawsze dostępną i uśmiechniętą jest niemożliwe. Samodzielna poświęcałaby czas na naukę, pracę i miałaby w poważaniu twoje brudne gacie, obiadek i samopoczucie, bo sama jest człowiekiem. Nie tolerowałaby też zdrad i kazałaby ruszyć tyłek na siłownię, postudiować kamasutrę, bo złośliwy, brzuchaty i leniwy księciunio, nie jest seksowny.
              • aandzia43 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 18:18
                riki_i napisał:

> Figa, masz rację i nie masz racji. Tak, trzeba nad sobą pracować. Ale ci panowi
                > e, którzy właśnie tak totalnie nie chcą odpuścić, ścigają się zawodowo z młodzi
                > eniaszkami, sportują się wyczynowo i uprawiają seksy ze stójką na chu... bez tr
                > zymanki bardzo często nagle kończą żywot w okolicy 50+

Żyłowanie się i kompulsywne zarzynanie organizmu to nie jest praca nad sobą, to jej przeciwieństwo.
    • 71tosia Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 22:26
      Kryzys wieku średniego? Dziś często przychodzi właśnie około pięćdziesiątki.

U kobiet bywa to moment, w którym zaczynają mocniej doceniać własną niezależność. Chcą więcej aktywności, spotkań, wyjazdów, rozwijania zainteresowań i czasu dla siebie. Po latach skupienia na rodzinie pojawia się myśl: „chce żyć dla siebie”.
      U mężczyzn bywa odwrotnie. Pojawia się większa drażliwość, szczególnie w obszarze własnej pozycji zawodowej, poczucia znaczenia czy autorytetu. Gdy pojawia się świadomość, że „życie przecieka przez palce” i że pewnych rzeczy nie da się już odłożyć czy powtórzyć, facet zamiast rzucić się w wir nowych aktywności, reaguje dokładnie odwrotnie: wycofują się, zamykają w swoim świecie i komunikują otoczeniu „Dajcie mi spokój”.

Oczywiście nie jest to reguła dotycząca każdej kobiety czy każdego mężczyzny. Ale różnica w sposobie przeżywania tego etapu życia potrafi być bardzo wyraźna.
      • 71tosia Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 22:38
        Podsumowując: kobieta patrzy na swoje życie i myśli: „Kurczę, całkiem sporo osiagnelam. Dzieci odchowane, praca ogarnięta, finansowo stabilnie. W sumie jest ok. A facet patrzy na swoje 55 lat i myśli: „Hmm… gdzie popełniłem błąd, ten Kowalski to już ma trzeci samochód, dom nad jeziorem i syna, który prowadzi dużą firmę…” 😂

Ona robi bilans osiągnięć. On robi bilans straconych okazji smile Z Twoich ostatnich wpisów wygląda że ty też masz tak Ryszardzie.
        • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 23:19
          No 71tosia raczej nie bardzo, bo ja tak merkantylnie na życie nie patrzę. Mam swój minimalny poziom egzystencji, z którego niżej zejść bardzo bym nie chciał (można go wyśmiewać do woli jak komuś wadzą owe tanie all inclusivy na umownych 5* w Marsa Alam czy Izmirze). Natomiast absolutnie nikomu niczego nie zazdroszczę, ani nie moczę się w nocy, że Kowalski kupił trzeci samochód, ma dom nad jeziorem i syna biznesmena z dużą firmą. Moje ostatnie osiągnięcie życiowe to będzie pełna dezaktywacja zawodowa, którą chciałbym przeprowadzić w ciągu najbliższych 2-3 lat , oczywiście stabilizując sobie dochody pasywne na owym akceptowalnym dla mnie poziomie. Temat jest ciężki, ale przy spięciu pośladów i pewnym pomyślunku jak najbardziej wykonalny. Pozdrawiam.
          • 71tosia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 00:00
            Nie chodzi mi o zazdrość ale o to, że kobiety i mężczyźni mogą mieć inne źródła poczucia własnej wartości i dobrostanu. U części mężczyzn utrata lub sama wizja utraty pracy, pozycji czy poczucia bycia potrzebnym może być trudna, zwłaszcza jeśli nie mają innych źródeł satysfakcji. I stąd te zachowania o których piszesz.
            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:37
              Wiesz, 71tosia, wielu znanych mi facetów pracę i życie zawodowe ma głęboko w rowie i to wcale nie oznacza, że to jacyś abnegaci pół-menele. Pewien mój kolega się śmieje, że tak totalna olewka owej "pozycji" itp. to chyba wpływ przebytego Czarnobyla w młodości. Jeśli mnie pytasz o przyczyny opisywanych odpałów mentalnych u starych facetów, to ja dużo większą wagę przywiązywałbym do rozczarowań związkowych, ciężkich rozwodów, zimnych emocjonalnie partnerek i tego typu spraw. Oczywiście, mogę się mylić, tysiące razy pisano tutaj o niereprezentatywnej banieczce Rikiego.
              • philippa_p Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:49
                riki_i napisał:

Jeśli mnie pytasz o przyczyny opisywanych odpałów menta
                > lnych u starych facetów, to ja dużo większą wagę przywiązywałbym do rozczarowań
                > związkowych, ciężkich rozwodów, zimnych emocjonalnie partnerek i tego typu spr
                > aw. Oczywiście, mogę się mylić, tysiące razy pisano tutaj o niereprezentatywne
                > j banieczce Rikiego.

Here we go again big_grin

• 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:51
                  W tym co pisze riki coś jest, tylko co innego niż on uwaza. Bo wiele kobiet po 40-50 r.ż. też ma doświadczenie "rozczarowań związkowych, ciężkich rozwodów, zimnych emocjonalnie partnerów". Tylko zwykle kobiety, nawet jeśli obwiniają byłych, to nie poprzestają na tym, nie tworzą wokół dodatkowej katastroficznej narracji, ponarzekają, popłaczą, a później skupiają się na dalszym życiu, rodzinie, dzieciach, ewentualnie nowych związkach. A mężczyźni: w trakcie rozwodu, a często dłuugo po, zachowują się jak małe dzieci, które nie rozumieją, czemu ktoś im zabrał zabawkę, nie widzą kompletnie swojego wpływu na to, co się stało, tupią nogami, na wszystko mają odpowiedź: to nie moja wina, to ona zaczęła!
                  • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:53
                    152kk, te kobiety nie zostają finansowo puszczone w skarpetkach przy rozwodzie. Taka mała różnica.
                    • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 08:58
                      Już wielokrotnie pisano: nie ma żadnego przymusu brania ślubów.
                      Natomiast gdybym miała męża, który by mnie zdradzał z małolatami, też postarałabym się o to, by przez resztę życia szedł w skarpetkach. Jednej parze.
                    • beneficia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:43
                      > te kobiety nie zostają finansowo puszczone w skarpetkach przy rozwodzie.

Za każdym razem piszesz to samo.
                      Czy żaden z twoich kolegów/znajomych nie zatrudnił prawnika, żeby zajął się podziałem majątku?
                      • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:45
                        Co ma prawnik do obowiązujących nirm prawnych i uzusu orzekania? Odpowiadam - nader niewiele.
                        • beneficia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:15
                          > Co ma prawnik do obowiązujących nirm prawnych i uzusu orzekania? Odpowiadam - n
                          > ader niewiele.

Masz tu ze swojego ulubionego źródła:

"Zasada 50/50 dotyczy ok. 95% spraw o podział majątku w Polsce, ponieważ sądy co do zasady dzielą dorobek po równo.

⚖️ Udziały w majątku wspólnym
                          • ✅ Równe udziały (50/50): Odsetek wyroków to ok. 95% wszystkich spraw.

• ⚠️ Nierówne udziały: Odsetek to poniżej 5% przypadków (wymaga udowodnienia ważnych powodów i dysproporcji)."

95% . Po równo.
                          • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:21
                            I w ogóle to puszczanie mężów w skarpetkach to tak raczej amerykańskie seriale, a nie polska rzeczywistość prawna.
                          • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:36
                            Majątek może być dzielony po równo, natomiast biedna umęczona wrednym samcem sierotka, zazwyczaj dorzuciła do niego swoje cztery litery i foliową torebkę z majtkami na zmianę. A przy rozwodzie dostaje połowę majątku. Bo "on tylko zarabiał pieniądze". EOT w tej materii, z koniem i najmojszymi prawdami ematki po raz 1001 kopał się nie będę.
                            • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:49
                              Rysiu, mamy XXI wiek w Polsce, kobiety pracują zawodowo od dość dawna.
                            • beneficia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:55
                              >si erotka, zazwyczaj dorzuciła do niego swoje cztery litery i foliową torebkę z m
                              > ajtkami na zmianę. A przy rozwodzie dostaje połowę majątku.

1. Widziały gały co brały.
                              2. Dostaje połowę majątku powstałego w czasie trwania małżeństwa.
                              "• 💡 Praca w domu: Sąd traktuje wychowanie dzieci i prowadzenie gospodarstwa na równi z zarobkami (potwierdza to m.in. orzecznictwo Sąd Najwyższy)"

Ale oczywiście kobiety to harpie odgryzające nogi. Tak.
                              • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:03
                                Ad 2)

Das stimmt. Hier ist der Hund begraben.

Całuski
                            • hanusinamama Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:04
                              Ryszard proszę sie zdecydować. Bo jesteś rozdarty miedzy silnymi harpiami, które zabierają chłopcom oceny w szkole, miejsca na studiach starszym chłopcom a potem robotę dorosłym...a harpiami bez pracy co to doją biednych misiów.
                              Swoją drogą ten Misiu to był siłą zmuszony do związku z harpią ?
                              • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:58
                                Hanusinamama, jak już wydoją misia, to wtedy przestają pracować. Zazwyczaj zresztą przestają dużo wcześniej, jeszcze w małżeństwie - zależy od wielkości tłustego karpia.
                                • szarmszejk123 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:03
                                  Oh, a te karpie to czasem same nie chcą by kobieta " zajmowała się domem", przecież stać ich by je utrzymać? Bo ja akurat znam tylko takie historie, gdzie to właśnie karpiom zależało, by kobieta nie pracowała...
                                  • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:05
                                    Historie są różne. Natomiast jeśli karp chciał kobiety domowej, to raczej nie po to, aby go potem skroiła do korzenia na kasie.
                                    • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:07
                                      Która to kasa jest ich wspólna. Ojoj.
                                      • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:14
                                        angazetka napisała:

> Która to kasa jest ich wspólna. Ojoj.

No właśnie na tym polega częsta niesprawiedliwość sądowa. Małżeństwo z rozwodem służy poprawie bytu materialnego leniwej larwy. I jest to często typowy przeskok 'z nędzy do (cudzych) pieniędzy".
                                        • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:58
                                          Jedyna leniwa larwa na tym forum to ty. Rower męczy. Zwiedzanie męczy. Odwozenie syna do szkoły męczy. Kupno ziemniaków męczy.
                                          • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 16:00
                                            Ważne że angazetki nie męczy całodobowe siedzenie na forum.

• angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 16:16
                                              Napisał Riki.
                                              Ja, słonko, dziś cały dzień zasuwam z motorkiem w pupie. Na forum zaglądam.
                                    • szarmszejk123 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:12
                                      To niech karp uważa czego sobie życzy, bo jego życzenia mogą pójść o krok dalej niż myślał, czy mu się to podoba, czy nie.
                                      Faceci przy rozwodach też nie są specjalnie honorowi więc nie wiem dlaczego wymaga się tego ( tzn ty i karpie wymagacie) od kobiet.
                                      Mój ex np. powiedział, że da mi rozwód jeśli dam mu mój telewizor , lol 😂
                                      A na koniec i tak wyszedł z czym przyszedł, czyli ze swoimi ciuchami i komputerem 🤷
                                      • szarmszejk123 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:14
                                        Już pomijam fakt, że te karpie takie byznesmeny a nie potrafili się zabezpieczyć przed harpiami...
                                      • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:16
                                        To powiedz mi szarmszejk123, skąd inteligentne i ładne kobiety takie jak Ty, łapią się na związki z męskimi odpadami, które przy rozstaniu handryczą się o .. telewizor (!)
                                        • szarmszejk123 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:22
                                          Riki, ja ten ślub wziełam w wieku 21 lat i zdecydowanie nie byłam taka, jaka jestem teraz. Miałam dużo problemów emocjonalnych wyniesionych z patologicznego domu, nie miałam rodziny która by mnie wspierała, doceniała, pomagała budować pewność siebie itp. Byłam dziewczyną z MOW, patologią bez kulturalnego zaplecza i po prostu potrzebowałam żeby ktoś mnie kochał. Było mi chyba dość obojętne kto.
                                          Mój ex za to potrzebował kogoś, do kogo mógł uciec z rodzinnego domu, tak oto powstał związek bez przyszłości. Za to rozwód dużo nauczył oboje i oboje bardzo się zmieniliśmy, na lepsze.
                                          • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:28
                                            Ok, zrozumiałem.
                            • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:06
                              Twoja żona dorzuciła materialnie bardzo dużo, miała nie tylko swoje mieszkanie (w wieku, chyba 18 lat, czy coś koło tego!), pracowała zawodowo i była bogata "z domu" (sam żeś napisał szczegółowo w innym wątku o majątku teściowej) i wiele razy wspomniałeś o różnych drogich prezentach, które od niej dostawaliscie). Ale, jakbym nie trafiła na te twoje wypowiedzi, w których o tych rzeczach pisałeś, to ze sposobu w jaki piszesz o żonie wyniosłabym wrażenie, że weszła do waszego związku tylko z piękną du.dą i majtkami, a ty ją utrzymywałeś i wszystko finansowałeś.
                              Tak więc tak - zakrzywianie rzeczywistości i męska "logika" pewnie stosowana przez wielu tych skrzywdzonych panów.
                              • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:17
                                Przeinaczasz, żeby teraz wyciągnąć ze mnie informacje o żonie. Pisałem jedynie o majątku teściowej. To nie to samo.
                                • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:35
                                  Nic od ciebie nie chce wyciągać. Informacje do których nawiązuję podawales sam, nie pytany, nikt cię nie ciągnął za język, a na pewno nie ja.
                                  W istocie ani mnie ani nikogo na forum raczej nie interesuje twój, twojej żony i twojej teściowej majątek.
                                  Natomiast na podstawie podawanych przez ciebie samego faktów widać, jak bardzo to co piszesz o kobietach i mężczyznach odwzorowuje twoje wyobrażenia, przekonania i obsesje, a jak mało jest oparte na tychże faktach. A kiedy fakty nie odpowiadają tezom, to uznajesz, że tym gorzej dla faktów
                    • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:52
                      W mojej bańce nikt nie jest puszczany finansowo w skarpetkach, obie strony tracą finansowo bo 2 pensje łatwiej podzielić niż jedną.
                      Poza tym ty nic nie napisałeś wcześniej o finansach, tylko o kwestiach emocjonalnych i do tego się odniosłam. Zdaję się zresztą, że w wątku startowym też nie wspomniałeś, że panowie są bankrutami.
                      Więc co ten twój wpis o "puszczaniu w skarpetkach" ma wspólnego z wcześniejszymi rozważaniami?
                      No chyba, że jest w tych przypadkach tak jak podejrzewam, a czego ty nie chcesz dopuścić do świadomości, bo sam tak robiles i nadal robisz. Panowie z twoich opisów i ci, których ja znam i zachowują się w taki sposób - to emocjonalnie niedojrzali chłopcy, który, zamiast stworzyć związek z kobietą jak z równym sobie czlowiekiem, chcieli kupić sobie zabawkę i w ten sposób wypełnić pustkę emocjonalną. A kiedy zabawka,za którą zapłacili, nie robiła tego, co powinna, zdaniem chłopca - twierdza, że się popsuła, oczywiście używając dorosłych określeń typu: zimna emocjonalnie. Tak jak małe dziecko, kiedy rodzic odmawia mu kupienia kolejnej zabawki, wrzeszczy: nie kochasz mnie!
                      • riki_i [...] 01.10.26, 10:39
                        • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:50
                          Ciekawe, dlaczego inne ematki jakoś nie palą się do zwierzania ci ze swego życia łóżkowego, nie?
                          • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:51
                            A to spytaj podmiotu lirycznego jak go odbanują.
                            • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:53
                              Mam pytać Gruu, dlaczego nikt nie chce opowiadać obleśnemu mizoginowi o swoim życiu seksualnym?
                              • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:59
                                Spytaj dlaczego ona się zwierza.
                                • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:10
                                  Jak cię to interesuje, to sam spytaj. Czemu ktoś inny ma cię wyręczać?
                        • 152kk Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:18
                          I znów nie na temat. Napisałeś że panów dręczy to (przypomnę, bo pewnie skleroza już w tym wieku): "rozczarowań związkowych, ciężkich rozwodów, zimnych emocjonalnie partnerek". Czyli wskazałeś na kwestie emocjonalne.
                          A później piszesz wyłącznie i kasie i seksie.
                          I nadal nie dociera do ciebie, że to nie są tożsame rzeczy.
                          To, że jedna gruu (i wcale nie jedna, ale ta jedna cię najbardziej podnieca) pisze dużo o swoim seksie nie wskazuje, że inne kobiety po 40 czy 50 czy starsze seksu nie chcą czy nie uprawiają. Nie każdego interesuje zwierzanie się z tych spraw obcym osobom. Skąd wynika to, że być może faktycznie w twoje bańce takich kobiet niechętnych do seksu (z mężami czy stałymi partnerami) jest sporo to też już wiele razy tu przeczytałeś. Ale nie przyjmujesz do wiadomości, tak samo jak nie przyjmujesz, że to jak się czujesz nie jest nieuniknioną konsekwencją starzenia się i nie wszyscy mają tak samo źle.
                          • philippa_p Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:40
                            152kk napisała:

> To, że jedna gruu (i wcale nie jedna, ale ta jedna cię najbardziej podnieca)

Az mna tamto zdanie rikiego wzdrygnelo. Nie mam zamiaru cytowac, a bez cytatu by sie rozmylo, do czego sie odnosze - ale on ciagle pokazuje, jaki z niego jest oblesny cham. Nie nienachalny intelektualnie gawedziarz seksualny, tylko zwykly cham.

Pewnie zaraz ten post poleci, ale nic to.
                            • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:00
                              Nie wiem co jest takiego strasznego w napisaniu, że jakaś pani jest rozparzona.
                              • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:04
                                Nic, jeśli wlasnie stoisz pod budką z piwem.
                              • philippa_p Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:05
                                Wcale mnie nie dziwi, ze nie wiesz.
                                • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:18
                                  Wy, sądząc z prezentowanego na forum poziomu libido, też nie wiecie.
                                  • philippa_p Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:38
                                    No nienachalny intelektualnie big_grin
                                    Pare pytan: 1. Co ma nazwanie jakiegos okreslenia oblesnym chamstwem do libido mowiacego? 2. Co ty wiesz o moim libido i skad pomysl, ze ja czy ktokolwiek inny prezentuje na forum swoje libido? Juz ci pisano wyzej, ze rzadko kto zwierza sie ze swojej seksualnosci obcym - ale nie dotarlo, niestety.
                                    • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:00
                                      No jakoś pani, która nie wiedzieć czemu zaliczyła chwilowo bana, prezentuje na forum swoje libido obficie i ze szczegółami. Co zresztą mi się jako temat do dyskusji podoba (jej szczegółowe wybory zazwyczaj wprost przeciwnie).
                                      • angazetka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:53
                                        Nie piszemy na forum po to, by ci się to podobalo.
                                  • asia.sthm Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:49
                                    riki_i napisał:

> Wy, sądząc z prezentowanego na forum poziomu libido, też nie wiecie.

No Dzban Dzbanów 🏆
                                  • szarmszejk123 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:58
                                    riki_i napisał:

> Wy, sądząc z prezentowanego na forum poziomu libido, też nie wiecie.

Od kiedy forum dla matek jest odpowiednim miejscem do prezentowania poziomu libido? 🤔 Libido to ja prezentuje w sypialni, nie w miejscach publicznych :p
                                  • pursuedbyabear Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 14:06
                                    Chłopie daj spokój. Tylko gruu była na tyle głupia, by chwalić się swoim życiem seksualnym na forum. Chcesz opowiastek o libido, to idź na OF.
                    • primula.alpicola Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:03
                      riki_i napisał:

> 152kk, te kobiety nie zostają finansowo puszczone w skarpetkach przy rozwodzie.
                      > Taka mała różnica.

W Polsce, po rozwodzie, to na ogół kobiety znajdują się w gorszej sytuacji finansowej niż były w małżeństwie.
                      Ty patrzysz tylko na swoją bańkę z Tłusyymi Karpiami i leniwymi Harpiami, które przy rozwodzie puszczają Karpii w skarpetkach (właściwie to w jednej, bo przecież wcześniej odgryzły im nogę).
                      A wśród szaraków jest tak jak piszę wyżej.
                      • hanusinamama Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:05
                        "na swoją bańkę z Tłusyymi Karpiami i leniwymi Harpiam" to są mokre sny Ryszarda a nie jego banka
              • primula.alpicola Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:58
                I oto są Harpie!
              • aandzia43 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 18:44
                "Jeśli mnie pytasz o przyczyny opisywanych odpałów mentalnych u starych facetów, to ja dużo większą wagę przywiązywałbym do rozczarowań związkowych, ciężkich rozwodów, zimnych emocjonalnie partnerek i tego typu spraw. Oczywiście, mogę się mylić, tysiące razy pisano tutaj o niereprezentatywnej banieczce Rikiego. "

Wszyscy znani mi starsi faceci z poważnymi odpałami mają je z trzech przyczyn:

- beret zryty nałogami
                - charakterologiczne predyspozyje widoczne już w młodości
                - kiepski moment w interesach, poczucie klęski z braku pełnej samorealizacji

Związki aktualne i byłe mają średni wpływ na ich beret, kluczowe są trzy wymienione przeze mnie przyczyny. Jeden jedyny znajomy facet któremu ciut współczuję z powodu nieznośnej połowicy NIE MA ODPAŁÓW. Nie ma odpałów bo: nie ma nałogów, ma normalną stabilną osobowość, niezły sukces zawodowy i finansowy i uwaga uwaga! bardzo fajne relacje z mocno dorosłymi już dziećmi. Nieco jędzowata i upierdliwa połowica z którą zdaje się nie jest szczególnie szczęśliwy nie spowodowała zdurnienia u pana 60+. Może jakąś lekką melancholię, a może i to nie, nie wnikam. W każdym razie normalny jest. Ci co mają odpały mają też pod ręką wygodne tłumaczenia, wyłącznie tłumaczenia bo przyczyna to któryś z powyższych punktów, albo wszystkie naraz.
      • bmtm Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:28
        Zależy od etapu życia.
    • philippa_p Re: Odpały mentalne starych facetów 30.09.26, 22:31
      No coz, z cala pewnoscia mozna stwierdzic, ze twoj kumpel zna jeszcze jeden rodzaj facetow: tych, ktorzy od lat gledza ciagle o tym samym (np harpie, spracowane kunie bez jednaj nogi itp), i nie zwracaja uwagi na komentarze, ze to bzdury i wytwory starzejacego sie umyslu wink

PS Ten watek juz byl.
      • grey_delphinum Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 07:50
        philippa_p napisał(a):

>
        >
        > PS Ten watek juz byl.

Tak!
    • al_sahra Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 04:19
      Kobiety w średnim wieku to albo jęczące męczybuły albo otwarcie agresywne harpie, a mężczyźni to menele-abnegaci, mizantropi i alkoholicy. Jak żyć?
      • kamkaklamka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 09:57
        Niech mi ktoś napisze sensownie dlaczego przestają się odzywać do partnerek to jest tak częste że musi być na to jakieś wyjaśnienie. Masz teorie, że na pewnym etapie życia żona staje się nieatrakcyjna i męcząca, brzęczy kup ziemniaki więc chłop się na nią zamyka ale wygląda na to że nie o to chodzi. Ostatnio milionerka przytaczała publicznie opowieść o innej koleżance milionerce ( kto wie czy nie chodziło jej o Chodakowską) że miała taki właśnie problem z partnerem, snuł się i przestał z nią gadać, ale to nie wygladało jakby się odkochał. Zwracała mu wielokrotnie uwagę, obiecywał że się poprawi ale nic z tego nie wynikało. Może to ten spadający testosteron?
        • bmtm Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 10:07
          Odpowiedziałaś sobie w ost. zdaniu.
          • kamkaklamka Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:18
            To wydaje mi się najbliżej prawdy bo faktem jest że z wiekiem facetom testosteron spada a kobietom wybija na pierwszy plan.
            • bmtm Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 12:46
              Dlatego kiedyś tu postulowałem "parowanie" osiemnastolatków z czterdziestkami+
              Myślę, że faceci kilka lat po czterdziestce tracą jednak "pęd" do wielu rzeczy.
    • lauren6 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 11:39
      Skąd ty bierzesz tych kolegów?
      • riki_i Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 13:01
        Z podwórka
    • mizantropka65 Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 15:54
      Nie mam żadnych. Ja z biegiem lat coraz drastyczniej ograniczałam kontakty towarzyskie. Tak wyszło, że ograniczyłam do zera. Jestem niezmiennie szczęśliwa z tego powodu. Net mi wystarcza.
    • pati_koti Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 18:31
      Bo po 55. roku życia człowiek dostaje dwa pakiety: aktualizację -nie mam czasu na głupoty i dodatek - mie mam siły na ludzi. Kolega pewnie trafił na wersję premium obu naraz. A na poważnie: ten, kto nie odbiera, często po prostu nie ma już ochoty udawać, że go to interesuje. Szczerość z wiekiem robi się tańsza niż uprzejmość…
      • beneficia Re: Odpały mentalne starych facetów 01.10.26, 18:44
        Otóż to.
        I nie wiem, czemu Riki tak się dziwi, ktoś nie ma ochoty gadać to nie odbiera i nie gada, gdzie problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka