kasiamw 14.03.05, 13:22 dajcie przepis na łatwe ciasto, nawalił mi mikser i mam tylko rączki )) a chce coś słodkiego pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowa_hu_hu Re: dobre ciasto :) 14.03.05, 13:27 szarlotka sypana - super poszukaj w wyszukiwarce! nie trzeba nic miksowac tylko sypać i nakładac jabłka... dziewczyny z forum już próbowaly i chwalą sobie Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: dzięki znalazłam :) 14.03.05, 13:36 to bierz sie do roboty - naprawde proste a dobre ciacho Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: dobre ciasto :) 14.03.05, 16:51 Polecam Ci pyszne i banalnie proste ciasto. 4 jaja szklanka cukru cukier waniliowy lyzka cynamonu lyzeczka proszku do pieczenia lyzeczka sody oczyszczonej 3/4 szklanki oleju 2 szklanki maki bakalie i 5 jablek pokrojonych w kostke Wymieszac jajka z cukrem, dodac reszte skladnikow i wymieszac na jednolita mase. Na koncu dodac pokrojone jablka, wloskie orzechy i rodzynki. Wtedy ciasto bedzie wygladalo bardziej jak jablka w ciescie Ale tak ma byc. Piec ok 45 min. Naprawde rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś