Dodaj do ulubionych

Bornholm z roczniakiem

16.04.05, 22:22
Planuje w wakacje odwiedzic wyspe z rocznym dzieckiem, plus maz, oczywiscie. Szukam stosunkowo taniego noclegu, najlepiej
niedaleko od miejsca przyplyniecia promu z Kolobrzegu. Przejrzalam posty w wyszukiwarce na Turystyce, polecane strony, ale domki czy pokoje sa
tam dla minimum 4 osob, wiec to przedraza sprawe. Bardzo mi zalezy na informacjach o sprawdzonym noclegu dla 2 osob.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj Re: Bornholm z roczniakiem 18.04.05, 13:15
      Bylismy na Borholmie w zeszłym roku, ale bez dzieci. Marzy mi się powrót tam z
      dziewczynami, ale narazie nie to "marzenie ścietej głowy" wink.
      Nie moge Ci polecić żądnych noclegów, bo mu wędrowaliśmy na rowerach i spaliśmy
      w namiocie, ale... Czy rozważalaś mozliwość zatrzymania się na campigu ? Można
      tam wynająć przyczepę z namiotem z pełnym wyposażeniem. Na campingach jest
      mozliwość korzystania z kuchni i bardzo wygodne i czyste łazienki, są tez place
      zabaw. Standart o niebo przewyzszający to, co oferują polskie campingi.

Katamarany i wodoloty z Kołobrzegu przypływają do Nexo. W samym Nexo jest
      camping, ale ma kiepski dostep do morza (kamienie). Najpiękniejsza plaża jest w
      Dueodde i tam jest najfajniejszy Caming.
      Zajrzyj tu:
      www.bornholminfo.dk/moduler/annoncer/addselector.asp?
      p=3730&overskrift=Campsites&gruppe=Camping
      • agnieszka_azj Re: Bornholm z roczniakiem 18.04.05, 13:24
        Tu masz cennik campingu w Dueodde - wynka z niego, że są tam domki dwuosobowe
        (z łazienkami lub bez).

www.bornholms-familiecamping.dk/tysk/page6.html
        • kontaminacja Re: Bornholm z roczniakiem 18.04.05, 21:51
          Baaaardzo Ci dziekuje. Przyczepa kempingowa troche mnie przeraza, ale te domki wygladaja calkiem sympatycznie. Czy mozesz mi jeszcze napisac, o ile sie orientujesz, czy jest tam jakas komunikacja autobusowa, zeby dostac sie np. z Nexoe do Dueodde czy innych atrakcji? Nie moge tez sobie wyobrazic skali odleglosci, ile jedzie sie np. z Nexoe do stolicy wyspy?
          • agnieszka_azj Re: Bornholm z roczniakiem 19.04.05, 17:17
            Cały Borholm jest nieduży - z Nexo do Dueodde jest jakieś 8 - 10 km, z Nexo do
            Ronne jakieś 25 -30. Jest tam bardzo dobra (podobno - my jeździliśmy na
            rowerach) komunikacja autobusowa. ( www.bat.dk )

Bardzo wiele praktycznych informacji znajdziesz w tym przewodniku:
            www.baltic-travel.com/?screen=ksiazki&action=opis&id=1
            Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - pisz na priva.
            • kontaminacja Re: Bornholm z roczniakiem 20.04.05, 20:20
              Nie masz pojecia, jak jestem Ci zobowiazana. Zanim urodzila sie mala, jezdzilismy bez wczesniejszych rezerwacji, ale teraz nie ma co ryzykowac... Z tego, co sie zorientowalam ze stron, ktore polecilas, sa 3 kempingi w Duoedde, a domki sa na Familiecamping? Popraw mnie, prosze, jesli sie myle. Czy adres na priv to agnieszka_azj@gazeta.pl? Pozdrowienia, tez od Agnieszki smile.
            • kontaminacja Re: Bornholm z roczniakiem 20.04.05, 20:21
              Zapomnialam jeszcze zapytac, czy plynelas z Kolobrzegu czy Swinoujscia i czy podroz nie jest bardzo meczaca? Dzieki.
              • agnieszka_azj Re: Bornholm z roczniakiem 20.04.05, 22:14
                Byłam tam krótko - Famieliecamping znam "z autopsji", więc moge polecać ze
                spokojnym sumieniem. Jest zresztą polecany jako najlepszy tam przez ten
                przewodnik. Bardzo sympatyczni prowadzący i ogólnie miło. Sklepik czynny tylko
                kilka godzin dziennie i słabo zaopatrzony - ew. zakupy w Nexo.

Płynęliśmy z Darłówka katamaranem, a wracaliśmy wodolotem do Ustki - one
                pływaja też z Kołobrzegu (w różne dni tygodnie z różnych miejsc). Zdecydowanie
                polecam wodolot - krótsza podróż i mniej kiwa. Daruję sobie opis naszego rejsu
                katamaranem, bo wiało nieźle i wszyscy chorowali. Żal mi było dzieciaków.
                • agnieszka_azj Re: Bornholm z roczniakiem 20.04.05, 22:15
                  adres na priv się zgadza smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka