kasssannndra 25.09.05, 20:43 Głosowałam na PO, no ale PiS tez może być. Rządzić i tak muszą razem. A wy jestescie zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cruella Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 20:48 Nie jestem(( Liczyłam na mniejszy udział pozostałych ugrupowań( Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 20:49 dokładnie. Jestem zaskoczona, że SLD "pobiło" Samoobronę i, że PSL w ogóle weszło do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 20:51 Powiem szczerze, zadowolona nie jestem. O większości polityków, rzecz jasna, czytałam/słyszałam coś niepochlebnego, kompromitujacego, negatywnego. Ale Kaczyńskich i PiS-u szczerze nie trawię. To oczywiście moja prywatna opinia. Zwróć też uwagę na niską frekwencję wyborczą. Moim zdaniem obrazuje to, jak bardzo ludzie mają dość wiecznych afer, przepychanek na górze i tego politycznego szamba. Kaczyńscy i Tusk z pewnością wiele zrobią - ku swej własnej chwale i sławie. Ale dla kraju?? Myślę, że mają kraj dokładnie tam, gdzie mieli poprzedni rządzący. Taka ze mnie pesymistka. Trudno... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 20:55 Zaskoczona nie jestem bo już od paru dni sondaże na to wskazywały.Zobaczymy co będzie.Szkoda.I ta niska frekwencja.Brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
kamilkka30 Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 20:57 Jestem zszokowana niską frekwencją. Wynikiem jeszcze bardziej. Jak można było, tak olać sprawę, za 70% społeczeństwa zadecydował żelazny elektorat SLD, oraz miłośnicy radia Ryzdzyka. Szoook !!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:15 Jestem zawiedzona frekwencją i wynikami Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:15 Zaskoczona nie jestem, usatysfakcjonowana tym bardziej nie. Pozostaje mi emigracja wewnętrzna do następnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
lakie Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:31 A ja proponuję zakupić dubeltówkę na kaczki... To moje stanowisko w sprawie wyborów dzisiejszych i prezydenckich. Asia ma już... lilypie.com/baby2/040726/1/4/0/+1 Asia wygląda tak... bi.gazeta.pl/o/a/forum/195/3/195361.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:34 Niestety. Bardzo żal, znowu będzie to samo, a było tak blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:34 Ja głosowałam na PiS, także jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:35 Niska frekwencja? Może jeszcze nie będzie tak źle. Ja byłam o 19.45... Odpowiedz Link Zgłoś
buba27 Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:36 tylko niech ludzie potem nie narzekają na rządzących jeśli im się tyla ruszyć nie chciało i nie poszli do wyborów. Ja też wolałabym PO i do wyborów poszłam z całą rodziną. Nienawidzę jak ludzie psioczą na polityków ale sami ich nie wybierają.. Odpowiedz Link Zgłoś
lakie Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 08:13 wiesz, nie pójście na wybory czyli bojkot to też jakaś forma wyrażenia swojej opini Jak na przykład ktoś nie chce wybierać mniejszego zła. Może się mylę ale tak niska frekfencja mogłaby poprzeć moją teorie. Pozdrawiam. Asia ma już... lilypie.com/baby2/040726/1/4/0/+1 Asia wygląda tak... bi.gazeta.pl/o/a/forum/195/3/195361.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jordanka1 Re: Jednak PiS.... 25.09.05, 21:48 tragedia... socjalizm już widzę na horyzoncie...mam nadzieję, ze prezydentem bedzie Tusk - jednyna nadzieja w nim... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymka buba 25.09.05, 23:52 nie chodzi o ruszenie tyłka i pójście do urn, a raczej o brak wiary, ze to coś zmieni. Ja nie byłam i dobrze mi z tym. Nie głosuję i nie psioczę na polityków. Ale najważniejsze, ze po wyborach gdy kończą sie obietnice, a zaczyna życie nie wyrzucam sobie ze byłam naiwna, uwierzyłam i głosowałam. Nie wściekam się i nie jest mi źle, ze sama przyczyniłam się do osadzenia tych ludzi na wysokich stołkach. Moja przyszłość zależy ode mnie i wolę skupić się na tym by była jak najlepsza. Polityka może mi tylko w tym przeszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: buba 26.09.05, 09:11 masz racje polityka moze Ci przeszkodzic np. zamiast placic 15% podatkow będziesz płacić 50% (życzę Ci takich zarobków ) osobiscie wole miec jednak wplyw, nawet jesli mialby byc to wplyw iluzoryczny, na to co dzieje sie w kraju. Pozdrawiam i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 09:30 Wiesz czy bedzie rządził PIS czy PO to zasadnicza różnica. Ja zdecydowanie wole PO i jestem oburzona,że PIs doszedł do władzy takimi metodami. Kaczyński jak tylko się w ostatnim tygodniu dowiedział z sondaży,że PO wygrywa i jest nawet w stanie samodzielnie utworzyc rząd to dostał jakiejś głupawki, czerwony jak indor zaczął wzywac PO do natychmiastowej debaty, zaczał ich obrzucac błotem.. to złe metody kiedy ktoś dąży do władzy poprzez pogazanie złych stron przeciwnika zamiast swoich dobrych. Jestem zniesmaczona tez tym,że nasze społeczeństwo tak łatwo zmanipulowac, ciekawa jestem ile z osób głosujacych na PIS raczyła zapoznać się z ich planami na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 09:56 Rzadko bywa tak, że jesteśmy przekonani na 100% do programu danej partii, uważamy go za jedyny, idealny itp. Ja, akurat głosowałam na PiS będąc blisko decyzji głosowana na PO, ostatecznie na korzyść PiSu przeważyła idea PO podatku liniowego i likwidacji ulg, dla mnie, pracującej matki samotnie wychowującej dziecko jest to ważne. Ale to wcale nie znaczy, że ślepo jestem wpatrzona w Pana K., biję przed nim pokłony i jego "plany na życie" uważam za idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 10:03 A ja bardzo sie ciesze ze karierowicz Rokita nie dojdzie do absolutnej władzy jak dla mnie osiągnoł apogeum obłudy.Oczywiscie tak, oni ze swoim programem chcą trafić do tej najlepiej sytuowanej wykształconej i młodej czesci społeczenstwa, do ludzi którzy mają przed sobą morze perspektyw ale do cholery pytam co z resztą?Co z klasą średnią co z ubogą?Przeciez wiekszosc ludzi w polsce zyje pod kreską!Zamoznych pomysłowych przedsiebiorców jest zaledwie odsetek!Co z górnikami z pylicą płuc?Co z słuzbami mundurowymi?PO chce udupić tych którym w kraju zyje sie cięzko a ułatwić żywota klasie biznes.Nazywa państwo nazbyt socjalnym! Ciesze sie ze mimo wręcz idealnej medialnie kampanii, pomimo sztabu wybitnych specjalistów od PR którzy cudnie wykreowali wizerunek medialny pana Tuska i całej jego kliki jednak sie nie udało.Nalezy pamietac ze kampanmia wyborcza to nie tylko estetyczne doznania gdzie wszyscy sa pełni uznania ale przedewszystkim program polityczny! A jesli chodzi o tą godną podziwu postawe PO ktora to nie posuneła sie do brudnych metod ,rzucania mięsem w przeciwnków, nie bądzmy smieszni przeciez to sztab Tuska jest odpowiedzialny za zdyskedytowanie Cimoszewicza ale zrobił to w tak zgrabny sposob ze nikt nie wiaze obu tych faktów i opinia publiczna twierdzi ze PO ma polityczną klase,obłuda obłuda obłuda! Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 10:26 courtney napisała: > A ja bardzo sie ciesze ze karierowicz Rokita nie dojdzie do absolutnej władzy > jak dla mnie osiągnoł apogeum obłudy.Oczywiscie tak, oni ze swoim programem > chcą trafić do tej najlepiej sytuowanej wykształconej i młodej czesci > społeczenstwa, do ludzi którzy mają przed sobą morze perspektyw ale do cholery > pytam co z resztą?Co z klasą średnią co z ubogą?Przeciez wiekszosc ludzi w > polsce zyje pod kreską!Zamoznych pomysłowych przedsiebiorców jest zaledwie > odsetek!Co z górnikami z pylicą płuc?Co z słuzbami mundurowymi?PO chce udupić > tych którym w kraju zyje sie cięzko a ułatwić żywota klasie biznes.Nazywa > państwo nazbyt socjalnym! > Ciesze sie ze mimo wręcz idealnej medialnie kampanii, pomimo sztabu wybitnych > specjalistów od PR którzy cudnie wykreowali wizerunek medialny pana Tuska i > całej jego kliki jednak sie nie udało.Nalezy pamietac ze kampanmia wyborcza to > > nie tylko estetyczne doznania gdzie wszyscy sa pełni uznania ale > przedewszystkim program polityczny! > A jesli chodzi o tą godną podziwu postawe PO ktora to nie posuneła sie do > brudnych metod ,rzucania mięsem w przeciwnków, nie bądzmy smieszni przeciez to > sztab Tuska jest odpowiedzialny za zdyskedytowanie Cimoszewicza ale zrobił to w > > tak zgrabny sposob ze nikt nie wiaze obu tych faktów i opinia publiczna > twierdzi ze PO ma polityczną klase,obłuda obłuda obłuda! ))) alez bzdury wypisujesz, no cóż mamy karierowicza Kaczyńskiego i zobaczymy co nam pokaże...a potem będziemy komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 10:37 courtney napisała: > A jesli chodzi o tą godną podziwu postawe PO ktora to nie posuneła sie do > brudnych metod ,rzucania mięsem w przeciwnków, nie bądzmy smieszni przeciez to > sztab Tuska jest odpowiedzialny za zdyskedytowanie Cimoszewicza ale zrobił to w > > tak zgrabny sposob ze nikt nie wiaze obu tych faktów i opinia publiczna > twierdzi ze PO ma polityczną klase,obłuda obłuda obłuda! Ale Ty jesteś tak mądra, że wiążesz te fakty, prawda? No cóż, elektorat PO to zapewne osoby z nizin intelektualnych i dlatego dały sie zmanipulować i nie dostrzegły zagmatwanej intrygi jakiej dopuścili sie przedstawiciele tego ugrupowania . Odpowiedz Link Zgłoś
ula_max Weź mnie 26.09.05, 10:41 już dziecko nie rozśmieszaj dzisiaj. "oni ze swoim programem > chcą trafić do tej najlepiej sytuowanej wykształconej i młodej czesci > społeczenstwa, do ludzi którzy mają przed sobą morze perspektyw ale do cholery > pytam co z resztą?Co z klasą średnią co z ubogą?Przeciez wiekszosc ludzi w > polsce zyje pod kreską!" Rozumiem, że chcesz mi wmówić że PIS spowoduje, że ci biedni bez prespektyw i ubodzy staną się bogaczami z perspektywami? Oby PIS nie spowodował, że staną się jeszcze biedniejsi bez jakichkolwiek perspektyw. A wg mnie tak właśnie bedzie. Kaczyńscy są zawistni i nieustępliwi. Marnie widzę ich koalicję z PO. Zostanie im wtedy LPR i opalony Andry, a wtedy miej nas Boze w opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Weź mnie 26.09.05, 10:52 ula_max napisała: > już dziecko nie rozśmieszaj dzisiaj. > > "oni ze swoim programem > > chcą trafić do tej najlepiej sytuowanej wykształconej i młodej czesci > > społeczenstwa, do ludzi którzy mają przed sobą morze perspektyw ale do > cholery > > pytam co z resztą?Co z klasą średnią co z ubogą?Przeciez wiekszosc ludzi > w > > polsce zyje pod kreską!" > To własnie typowe dla zwolenników PIS mówic co inni zrobią złego zamiast mówic co my zrobimy dobrego. Ciekawa jestem co dobrego może nam przyniesc 4 Rzeczpospolita) nie jestem pesymistą, ale według mnie : 20mld dziury budżetowej i tak jak Ula piszesz Lepper u władzy( Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: Weź mnie 26.09.05, 11:55 > > To własnie typowe dla zwolenników PIS mówic co inni zrobią złego zamiast mówic > co my zrobimy dobrego. Ciekawa jestem co dobrego może nam przyniesc 4 > Rzeczpospolita) nie jestem pesymistą, ale według mnie : 20mld dziury > budżetowej i tak jak Ula piszesz Lepper u władzy( Ależ ja nigdzie nie napisałam ze opowiadam sie za polityką PiS. Nie popieram liberałów.Swoj głos oddałam na SDLP.Jednak z dwojga złego wole aby szefem rady ministrów został Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 13:25 > Oczywiscie tak, oni ze swoim programem > chcą trafić do tej najlepiej sytuowanej wykształconej i młodej czesci > społeczenstwa, do ludzi którzy mają przed sobą morze perspektyw ale do cholery > pytam co z resztą?Co z klasą średnią co z ubogą?Przeciez wiekszosc ludzi w > polsce zyje pod kreską!Zamoznych pomysłowych przedsiebiorców jest zaledwie > odsetek!Co z górnikami z pylicą płuc?Co z słuzbami mundurowymi?PO chce udupić > tych którym w kraju zyje sie cięzko a ułatwić żywota klasie biznes.Nazywa > państwo nazbyt socjalnym! To zadam Ci inne pytanie, kto placi podatki? wlasnie ci najlepiej sytuowani, biedota nie ma z czego, ewentualnie dorzuca jakies marne grosze. Poza tym, wlasnie dobrze sytuowani i tzw klasa biznes tworzy miejsca pracy, a nie ta cala biedniejsza reszta. Co do gornikow - nikt, ale to nikt nie zmusza ich, zeby pracowali jako gornicy, natomiast wszystkich zmusza sie, zeby placic genialne odprawy gornikom, dodawac im przywileje, itd. Co wiecej, mowisz o ulgach na dzieci, itp - jak bedziesz placic mniejszy podatek, wiecej gotowki zostanie Ci w kieszeni, a co za tym idzie nie bedziesz potrzebowac zadnej ulgi na dzieci. PiS jakims cudem wyliczal, ze po wprowadzeniu 15% podatku na wszystko ceny wzrosna itd - jakos nie zauwazyl, ze moze i ceny zywnosci wzrosna o 15% - w co watpie, tylko z tego powodu, ze - spadna koszty pracy (w Polsce sa olbrzymie i to jest prawieze najwieksze obciazenie), spadnie cena transportu (o 7%!!!) a to tez jakby nie bylo duza czesc ceny produktu, itd. Problem polega na tym, ze jak bylby podatek liniowy 15% to: 1. znacznemu uproszczeniu uleglyby wszystkie mozliwe sprawy zwiazane z ksiegowoscia - skarbowka praktycznie nie mialaby co kontrolowac - zwolnienia 2. uproszczenie prawa - nagle nie moznaby zbyt prosto uwalic jakiejs firmy - bo przepisy bylyby proste i nie zalezaly od decyzji uzednika. i pewnie wiele innych rzeczy. Problem w tym wszystkim polega na tym, ze niektorzy nie chca widziec dalej niz za rok-dwa - byle sie najesc, napchac teraz i tu, zamiast brac przyklad z innych krajow, ktore wprowadzajac podatek liniowy sprawily, ze nagle zwiekszyl sie wzrost gospodarczy, stali sie bardziej konkurencyjni na rynku, a z czasem zaczal sie poprawiac byt zwyklych obywateli. Problem w tym, ze niektorzy chca zeby bylo tak jak we francji czy niemczech, gdzie panstwo socjalne juz ledwo zipie, ale nikt nie chce sie zgodzic na reformy, tylko chca podnoscic podatki. ech. juz platon mowil, ze demokracja to najgorszy z mozliwych ustrojow, ja dodalabym tylko tyle, ze niestety to ustroj rownajacy w dol, a dodajac do tego zawisc polakow do osob, ktore zarabiaja, skonczy sie na tym, ze bedzie wielka rewolucja i niepotrzebnie zginie wiele osob. Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 11:44 Kubusala zgadzam sie z tobą w 100%. Było mi na początku obojętne czy wygra PO czy PiS, ale jka zobaczyłam, że Kaczyński zamiast chwalic swój program to krytykuje program swego przyszłego koalicjanta poczułam niesmak i postanowiłam zagłosować na PO. Niestety zagrywki PiS w ostatnich dniach i uparte dąrzenie do władzy doprowadziły, ze udało im sie niestety wyprzedzić PO Odpowiedz Link Zgłoś
aliszka25 Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 10:36 A ja głosowałam na Platformę Januszka Korwina Mikke. Nie jestem zadowolnona z tego, że ciągle będa nami rządzić Ci sami ludzie i wiem, że nic się nie zmieni. Chyba, że na gorsze... mam nadzieję, że moja córka nie będzie zmuszona za chlebem uciekać z kraju w którym się urodziła, do czego zmuszeni będą niedługo jej rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 13:43 A ja juz tak mam,ze sie zawsze zgadzam z Kubusala ))) A teraz to nawet musze to napisac,bo zawarla w swojej wypowiedzi dokladnie to,co chcialam napisac.Wiec juz nie musze pisac Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 13:48 madelaine6 napisała: > A ja juz tak mam,ze sie zawsze zgadzam z Kubusala ))) > A teraz to nawet musze to napisac,bo zawarla w swojej wypowiedzi > dokladnie to,co chcialam napisac.Wiec juz nie musze pisac > Mój Ty Boże Madelaine!, dawno Cie nie widziałam! juz urodziłaś?? przeciez niedawno było poczęcie Sliczny maluch, to co do trzech razy sztuka i córka bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Jednak PiS.... 26.09.05, 19:28 > Mój Ty Boże Madelaine!, dawno Cie nie widziałam! juz urodziłaś?? przeciez > niedawno było poczęcie Sliczny maluch, to co do trzech razy sztuka i córka > bedzie? He he,zebys wiedziala!A jak sie nie uda corka i bedzie trzeci syn, to ja sie wyprowadzam )))) Odpowiedz Link Zgłoś
anusia151 niestety:( 26.09.05, 18:34 będzie AWS bis! rozkradną reszte majątku narodowego,bedą mieli w nosie biedotę,przez 4 lata napchaja sobie kieszenie a w nastepnych wyborach przegraja z kretesem i beda w opozycji.jednym słowem bryndza i szansy na poprawę nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jednak PiS.... 27.09.05, 11:29 nie, nie lubię Kaczynskich Ale jakos przezyjemy te kilka lat... skoro dalo sie jakos przeżyć rządy ZChN to i Kaczynskich sie da Odpowiedz Link Zgłoś