asia-24 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 16:29 Zaraz konczy mi sie macierzynski i nie chce brac wychowawczeko czego moj maz nie moze pojac jest ponoc oburzony a ja chce pracowac wyjsc do ludzi rozmawiac rozzwijac sie czy to egoizm mam dosyc siedzenia w domu w starych dresan nieumalowana nieuczesana pomocy!!! nie czuje sie kobieta chce w koncu zajac sie soba zadbac o siebie zrzucic kg a nie siedziec w domu ja oszaleje Odpowiedz Link Zgłoś
madzia189 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 16:36 Jezeli masz z kim zostawic dziecko -to nie widze problemu abys nie mogła isc do pracy.Moim zdaniem nie ma u ciebie nutki egoizmu.Człowiek zawsze lepiej czuje sie wsrod ludzi.Tak wiec nie słuchaj meza-Kobieta zawsze powinna miec swoj grosz-wtedy nie jestesmy uzaleznione od swych mezow.A tak na marginesie siedzac w domu nie musimy byc nie umalowane nie uczesane i w dresach Odpowiedz Link Zgłoś
kasielka Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 17.11.05, 11:27 Nie rozumiem...a dlaczego w domu yrzeba siedziec w starych dresach...w dodatku nieuczesana itd, jestem w szoku, ja jestem w domu od prawie 2 lat, i nie wyobrazam sobie takiego zaniedbania....ubieram sie fajnie, mam makijaz, co prawda lekki, włosy zawsze uczesane, a mam baaardzo długie.No i po drugie z dzioeckiem niekoniecznie trzeba siedziec w domu .....nie rozumiem .....naprawde, weż się w garść i zadbaj o sibie, a poczujesz się o niebo lepiej,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niusiaczek_22 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 13:36 Zgadzam się z Tobą kasielka, ja mam 6 miesięczne dziecko i nie zamierzam szybko wracaćc do pracy. Moim zdaniem jak siedzę w domu to nie znaczy, że mam o siebie niedbać. To samo z wychodzeniem do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia124 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 17:10 Tez tak mialam Za wszelka cene do pracy..!!!!macierzynski, troche urlopu potem i do pracy! Ale los chcial inaczej, musialam wziasc wychowawczy (z powodu pracy meza) i to na dlugo bo az 9 mies. I co? Teraz jestem baaardzo szcesliwa, ze jestem z moim synkiem,widze jego postepy, 2 dni temu uslyszalam pierwsze MAMA Pozniej na pewno chce wrocic do pracy, ale teraz ciesze sie kazda chwila z nim. Takze moze Ci sie jescze zmienic...do niczego nie namawiam bo kazda kobieta jest inna, no i wiadomo kobieta zmienna jest))) Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p a kto Ci każe w dresach siedziec? 16.11.05, 20:19 hehehe, ubierz się, umaluj, weź wózek i idź na spacer, albo pojedź do koleżanki, albo na wycieczke do centrum handlowego... Ja tam lubie "siedzieć" w domu. A zrzucic kg najłatwiej łażąc z wózkiem po zakupy i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 21:46 a jakiś łańcuch masz czy coś? mąż klucz do domu zabiera? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 21:54 aluc napisała: > a jakiś łańcuch masz czy coś? mąż klucz do domu zabiera? i kosmetyki cham jeden..... Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea77 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 22:27 Też tak chcę,ale życie nie pozwala.Ale za to ogromną frajdą jest patrzeć,jak szybko rosną i rozwijają się moje dzieci,myślę,że gdybym wróciła do pracy(a mam to w dalszych planach),to coś by mnie ominęło,coś,co się już nie powtórzy.Spoko,ludzie poczekają,imprezy tez,jeszcze zdążysz pouzywac życia.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 16.11.05, 22:28 kurczę, no nie mogę wyjść z podziwu, jak słyszę, że praca to jest wyjście do ludzi dziwna jakaś jestem Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Zupełnie normalny odruch... 17.11.05, 08:09 Ja po macierzyńskim wykorzystywałam zaległy urlop (co w sumie dało mi prawie pół roku w domu) i już jakiś miesiąc przed końcem skakałam do góry z radości, że niedługo wrócę do pracy. Rozumiem Cię chociaż moja motywacja była trochę inna - ja po prostu uwielbiam swoją pracę a nie umiem i nie lubię być "kobieta domową". Nie gotuję (nawet w czasie macierzyńskiego robił to mąż), nie cierpię sprzątać, nie znoszę dreptać na spacerkach, nie przepadam za robieniem zakupów (zwłaszcza żywnościowych). A pracę lubię i to, że się w niej realizuję pozwala mi być zadowoloną mamą, która z tej pracy pędzi stęskniona do córeczki. Siedząc z nią w domu czułam lekki przesyt zajmowania się dzieckiem, mimo, że bardzo je kocham. A tak myślę, że moje dziecko odbiera pozytywną energię i zadowolenie mamy i samo jest też zadowolone. Dzieci są bardzo wyczulone na emocje rodziców. Inna sprawa, że ja zanim zdecydowałam sie na dziecko (zdecydowaliśmy z mężem) wiedziałam, że wrócę do pracy najszybciej jak się da. A i chyba nikt z dalszych znajomych ( o rodzinie i bliskich nie wspominając) nie spodziewałby się po mnie niczego innego. Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji. Aśka PS. Jeżeli masz z kim zostawić dziecko i masz gdzie wrócić do pracy to się nie zastanawiaj - wracaj! Jeśli zorientujesz sie po pewnym czasie, że jednak wolisz być w domu z dzieckiem - na wychowawczy możesz się zdyecydować później (chyba do ukończenia 4 lat przez malucha). Odpowiedz Link Zgłoś
kasica-zildas do ........ asikx .. 17.11.05, 09:34 to co ty wogole robisz w domu ?? jesli nie sprzatasz ,niegotujesz nierobisz zakupow ?? zxalegly urlop i o jeszcze pol roku ...szok ..gdybym byla twoim mezem to juz dawno kopnelabym cie w du... wspolczuje twojemu mezowi .... dobrze ze chociaz lubisz pracowac !!!!gdzybys zajela sie domem to bys nie czula tego "przesytu" Odpowiedz Link Zgłoś
ala67 Re: do ........ asikx .. 17.11.05, 09:42 Przecież nie napisała, że nie robi tylko że nie lubi, no, z wyjątkiem gotowania. Znam parę kobiet, które za tym wszystkim nie przepadają, a robią, bo muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 A ja chciałabym siedzieć w domu! 17.11.05, 09:54 I chętnie bym się z Tobą zamieniła. Lubię swoją pracę, ale czasami mam dość, bo jest ciężko być kobietą pracującą i mamą. Uwielbiam siedzieć w domu, byłam w domu z dziećmi 5 lat i chciałabym cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Re: do ........ kasicy-zildas 17.11.05, 10:37 Pracujemy obydwoje. Sprzątamy obydwoje. Zajmujemy się dzieckiem obydwoje. On gotuje - ja sprzątam po tym gotowaniu (zmywa zmywarka). On odkurza - ja prasuję (pierze pralka). I jakoś żyjemy tak sobie zgodnie od kilkunastu lat razem. A co robię w domu - odpoczywam, bawię się z dzieckiem, rozmawiam z mężem (i nie tylko), czytam książki, oglądam filmy. Zakupy robimy razem - jednakowo za tym zajęciem nie przepadając. Przykro mi, że nie jestem kobietą, która lubi i realizuje się w: gotowaniu, sprzątaniu, zmywaniu, praniu, prasowaniu, robieniu zakupów.... to są konieczności a nie rzeczy do lubienia. Ja lubię swoją pracę, lubię czytać książki, lubię bawić się z moją córeczką... i nie jestem złośliwa i zgryźliwa wobec osób o innych poglądach niż moje! Co mam wrażenie cechuje osoby niezadowolone ze swojego życia i wkurzone, że inni mają fajniej! Pozdrawiam i życzę wielu zmian! Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
fastcar Re: do ........ kasicy-zildas 17.11.05, 11:17 asikx napisała: Przykro mi, że nie jestem kobietą, która lubi i realizuje się w: gotowaniu, > sprzątaniu, zmywaniu, praniu, prasowaniu, robieniu zakupów.... to są > konieczności a nie rzeczy do lubienia. Ha! idealna kobieta wg wielu forumowiczek, to taka, co nie lubi a robi! polska męczennica: najlepiej gdyby w ogóle nie miała zainteresowań i każdą chwilę wolnego czasu spędzała na szydełkowaniu, jak już nic innego pożytecznego nie znajdzie. Pozdrawiam Cię serdecznie!!! Gdyby takich dziewczyn jak Ty było więcej to mniej byłoby postów typu: jestem załamana, mąż mnie nie kocha, mam depresję. Dziewczyny, mniej autodestrukcji! Odpowiedz Link Zgłoś
kasica-zildas Re: do ........fastcar 18.11.05, 07:46 ja nie musze tego robic tylko chcę i bardzo lubie swoje codzienne obowiazki niewiem czemu ale nie lubie siedziec w balaganie zaraz sie denerwuje to niejest zlo konieczne ...a po drogie gdybym siedziala z dupa i nic nie robila tlko czekala na meza az wezmie i poodkurza lub ugotuje obiad to cos tu jest nie tak .....heheheh maz ugotuje ja posprzatam (zmywarka myje ) no w sumie od tego sie ma ta zmywarke chyba nie ? ale takiego lenia jak ty to ja nigdy niewidzialam ...jak mozna siedziec w syfie i nic nie zrobic az sie prosi zeby sprzatac ..lubie to robic i aprzyokazji niemusze sie nikogo wstydzic jak ktos wpadnie "nizaproszony " zawsze jest u mnie czysto i ja mam sie tego wstydzic ?? niby dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia bylas u niej? 18.11.05, 13:57 wiesz ze w syfie siedzi? Ja jakos takich rewelek nie wyczytalam Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: oj, Kasico 18.11.05, 15:57 To przykre, ze wolny czas masz zapelniony sprzataniem i jako jedyna alternatywe widzisz tylko siedzenie i nicnierobienie.Ja tam nigdy sie w domu nie nudze, mam mnóstwo zajec i na pewno nie latam z odkurzaczem.Nie lubie i sie zmuszam, by brudno nie bylo, ale nie sa to CODZIENNE obowiazki- szkoda zycia.Ale skoro lubisz, to jak najbrdziej, niech Ci ono upływa pod znakiem przepierek, prasowania, odkurzania, mycia itepe. Odpowiedz Link Zgłoś
daimona Re: do ........fastcar 21.11.05, 15:30 Masz się czym chwalić... Pracusiu DD Od lenia to ty nikomu nie wyrzucaj - nie każdy uważa sprzątanie za swe hobby. Zrozum to kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitos [...] 17.11.05, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 17.11.05, 13:41 Hi, hi ja miałam odwrotnie, na macierzyńskim miałam czas, byłam wyspana, zadbana, usmiechnięta i z własnym dzieckiem. Po nocach śnił mi sie powrót do pracy (raczej w formie koszmaru). Wróciłam, bo nie było wyboru (na kilkanaści godzin dziennie plus dojazdy), zaczęłam być "na ostatnich nogach", dziecko widuję stanowczo zbyt rzadko. Teraz czeka mnie to wszystko po raz drugi. Wróć i zobacz jak Ci będzie, nie wiem ile czasu dziennie pracujesz. Może ja inaczej patrzyłam na urlop macierzyński bo miałam pełną świadomośc, że moje "siedzenie w domu" bardzo szybko się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaggz Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 17:19 Dziewczyny tak czytam i czytam wasze posty i.... Ja może zacznę tak. Mam dwójkę dzieci Kuba 3 lata i Kacperek 16 mcy. Zawsze byłam bardzo aktywna. jednak jak urodzilam kubulka to caly swiat sie przewartościował. Nic nie istnialo poza kuba. Cale zycie poszlo na bok. Potem urodzilam kacperka i teraz po 3 latach bycia w domu czuje lekki przesyt delikatnie mowiac. Czuje ze moj czas nadszedl, bo zaczynam swirowac. Potrzeba mi kontaktu z ludzmi i ruchu, ktory kiedys byl tak naturalny. tzn ruchu innego rodzaju jak przy domu i dwojce dzieci. Nie pietnujcie tak dziewczyny ze w dresach chodzi Mnie tez tak najwygodniej, a poza tym jak sie wie ze znowu dzien jak codzien to sie nie chce nawet makijazu zrobic. Czasem mnie tez taki marazm ogarnia ze nic sie nie chce. U mnie dochodzi aspekt ze jestem sama calymi dniami. Nie mam tu kolezanek(jescze mam nadzieje). Wczesniej mieszkalam na wsi z tesciami to wogole nie bylo szans na rozwijanie zycia towazyskiego. Pochodze z duzego miasta wiec ostatnie pol roku mieszkania z tesciami to koszmar. Wyjsc na spacer: codziennie jedna i ta sama ulica kolo domu. Jedna i ta sama glupia sasiadka z systemem wartosci byc pieknym i szczuplym. Ani o ksiazce ani o kinie. A tesciowie tez nie zostawali z dziecmi chcetnie sami. Bo z dwojka to juz problem i meczace. Wiec skutek taki ze codziennie to samo i nielatwo z dziecmi. A po przeprowadzce maz sie przyznal ze on tez niechetnie w3racal do domu bo tesciowie...Probowalam chodzic na fitness ale patrzyli jak na ufoludka a maz stwierdzil ze jak wychodze na dwa popoludnia po 3 godz to onj czuje sie jak samotny ojciec. Wogole moznaby tu bylo pisac i pisac. Niemniej jednak rozumiem dziewczyne. Lepiej dla dziecka jak bedzie miez zadowolona z zycia mame, ktora chcetnie wraca do domku by nacieszyc sie kruszynka. Maluszkowi nic nie bedzie a wrecz przeciwnie. Nauczy sie od malego ze mama wychodzi i wraca. Ja mam problem ze starszym bo nigdy go nigdzie nie zostawialam bo nie mialam jak i do dzis dnia mam cyrki. Jeszcze ostatnio uslyszalam ze mama bez dziecka nie powinna nigdzie chodzic i to od wlasnego dziecka. Alez mu tesciowa musiala pierdoly sprzedawac!!! DZIEWCZYNO NIE DAJ SIE JAK MASZ MOZLIWOSC I CZUJESZ ZE TAK MUSISZ WRACAJ DO PRACY!! A wszystkie inne niech zrozumieja ze kazdy ma swoj cykl bycia mama i swoj styl nia bycia. Ja duzo swoim dzieciom daje bedac z nimi. Widze ze w ich rozwoju mam czynny udzial, ale tez czuje ze powoli nadchodzin moj czas na opuszczenie domostwa. A tez nigdy nie lubilam spratac i wogole. Mysl o byciu kobieta domowa napawa mnie.... Co nie znaczy ze tego nie robie. Takie sa teraz warunki i ja dostosowuje sie do nich. Ale nadchodzi czas, ze to inni czlonkowie rodziny beda musieli sie troszke do mnie dostosowac i do moich potrzeb. I nie widze w tym niczego zlego Odpowiedz Link Zgłoś
zona_wojtka Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 22.11.05, 09:51 asia-24 napisała: > mam dosyc siedzenia w domu w starych dresan > nieumalowana nieuczesana FUJ...................... A czy ktoś ci każe łazić w dresach, nieumalowana i rozczochrana???????? Sama doprowadziłaś się do takiego stanu i beczysz. Soryy, ale wiem, że do niektórych jak nie hukniesz, to nie dojdzie. Jak ci nieprzyjemnie tak wyglądać, to się za siebie weź. A twój mąż cię taką lubi? Mi byłoby wstyd... No flejtuch po prostu. Nie widzę powodu, dla którego kobieta wychowująca dziecko nie może ładnie wyglądać... Chyba tylko lenistwo......... Pozdrawiam zadbane mamy Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 17.11.05, 09:55 Ja też chcę do pracy i też mam przesyt siedzenia w domu, ale ja już siedzę trzy lata i posiedzę jeszcze dwa Niestety już wiem że nie znajdę pracy na tyle płatnej by zarobić na nianię dla najmłodszej (nie ma tu żłobka)i przedszkole dla Oskara. Jest też plus tegomam codziennie niezły ubaw w domu przy moich bachorkach, poczytaj na poprawę samopoczucia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=32083896&a=32083896 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=24549753&a=24549753 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=24549753&a=24552069 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=24549753&a=30743871 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kubusia2 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 09:04 Kazdy ma prawo do robic to co go uszczesliwia.Zastanawiaja mnie tylko kobiety ktore nie lubia byc w domu z dzieckiem i decyduja sie na nie.To po co rodza dzieci?? Skoro wiedza ze sie nie nadaja do siedzenia w domu.A pozniej do niani dziecko mowi "mama"( znam osobiscie taki przypadek). Pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
asikx Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 09:47 A mnie zastanawia po co kobiety które chcą byc w domu z dzieckiem kończą studia, zdobywają doświadczenie itd. to żart - żeby nie było niedomówień. Ja chciałam mieć dziecko i bardzo je kocham, ale nie lubię siedzenia w domu i prac domowych. Jestem dziwaczką - trudno. Może powinno mi się odebrać prawa rodzicielskie? Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
malwisienia Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 17:59 asikx napisała: > A mnie zastanawia po co kobiety które chcą byc w domu z dzieckiem kończą > studia, zdobywają doświadczenie itd. to żart - żeby nie było > niedomówień. ano właśnie, szkoda pieniędzy podatnika na kształcenie takich kobiet skoro, wystarczy im kurs gotowania, szycia i szkoła rodzenia; postuluję więc do tych pań, które mają taki światopogląd i ich ambicje życiowe kończą się na podcieraniu dziecięcych tyłków: skończcie edukację na szkole podstawowej i dajcie sobie spokój, z budżetu na edukację i tak idą marne ochłapy, więc po co jeszcze i to marnować na kształcenie garkotłuków Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 23:40 > postuluję więc do tych pań, które mają taki światopogląd i ich ambicje życiowe > kończą się na podcieraniu dziecięcych tyłków: to NIE JEST wychowanie. Nie jest to tez celem bycia w domu z dzieckiem. Mozliwosci jest wiec kilka: 1. jesli masz wyzsze wyksztalcenie to forsa zdecydowanie zmarnowana skoro tego nie czaisz. 2. jesli na tym wg ciebie polega bycie w domu z dzieckiem- faktycznie idz do pracy a dziecko oddaj do wyksztalconych pan w zlobku i przedszkolu, dla ktorych odcieranie tylkow jest nieodlaczym elementem bycia w domu z dzieckiem ktore nie umie tego zrobic samo, ale ani celem, ani czyms waznym 3. jesli nie masz wyzszego- to idz na studia zamiast frustracje wypluwac. ponadto- ktos z tym dzieckiem zostaje kiedy matka idzie do pracy no nie? czy nazwiemy nianie, panie ze zlobkow i przedszkoli nierobami? czy ich ambicje sie ograniczaja do podcierania tylkow? Nie- nianiom kobiety potrafia cala pensje zaplacic- ale juz do tej samej pracy wykonywanej przez siebie stosunek maja dosc pogardliwy. ide se pisac swoj doktorat hehe na koszt podatnikow Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 22.11.05, 23:31 a Tobie kto sponsorował edukację? Samoobrona? Odpowiedz Link Zgłoś
polly6 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 22.11.05, 23:31 to było do malwisienia Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 13:41 Zastanawiają mnie MĘŻCZYŹNI którzy nie lubią siedzieć z dzieckiem w domu i decydują się na nie. To po co płodzą dzieci? Skoro wiedzą, że nie nadają się do siedzenia w domu? Kobieta musi lubić, facet nie musi. Kobieta powinna pójście do pracy okupić wyrzutami sumienia, facet wręcz przeciwnie. Pogięło Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia bo mezczyzni triss to maja zony 18.11.05, 14:00 od lubienia. A kobiety zon nie maja )) ja zupelnie nie rozumiem jak mozna majac male dziecko siedziec w domu. Mi sie to nigdy nie udawalo, zawsze nie mialam obiadu, kupe spraw na glowie i wozek z zawartoscia w dodatku. Teraz jak pracuje to nareszcie moge bez wyrzutow sumeinia sobie posiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 15:20 No wiesz są kobiety które ze względów choćby finansowych nie mogą "siedzieć w domu", ale to chyba nie oznacza, że nie powinny miec dzieci. A praca mamy w jakimś rozsądnym wymiarze czasowym chyba dziecku nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nadja11 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 18.11.05, 21:48 Praca moze rzeczywiscie motywuje do wiekszego dbania o siebie ale uwaga gdy ją podejmiesz moze ci najzwyczajniej brakowac energii ,czasu i siły na pacykowanie sie, strojenie i komponowanie garderoby bo bedziesz miec na głowie juz nie tylko dom i dziecko ale takze prace zawodową ,a to pełne dwa etaty! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 19.11.05, 10:54 Rozumiem Cię. Ostatnie kilka dni byłam chora. Szlag mnie juz trafił bo od 3 dni nigdzie nie byłam, nie miałam kontaktu z ludźmi, myślałam że oszaleję. Nie nadaję się chyba na macierzyński ani na wychowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 20.11.05, 00:52 > Rozumiem Cię. > Ostatnie kilka dni byłam chora. to ona chora siedzi w domu z tym dzieckiem? Jak jestem chora i wyjsc nie moge to tez mnie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 20.11.05, 21:00 Tak ale chodzi o to że siedziałam w domu. W innych sytuacjach nie siedzę. To było okropne. Nie potrafię zrozumieć kur domowych, siedzenie w domu jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 20.11.05, 21:01 No tak, bo kury domowe maja lancuch i jak juz w salonie sie znajduja, to oznacza, ze im sie poluzowal Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 20.11.05, 22:01 Nie wiem jaki masz łancuch ale przykre i dolujace jest siedzenie w domu i brak spraw ktore by powodowaly wyjscie z domu dalej niz do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 20.11.05, 23:16 > Nie wiem jaki masz łancuch ale przykre i dolujace jest siedzenie w domu i brak > spraw ktore by powodowaly wyjscie z domu dalej niz do sklepu. > jak najzupelniej sie z toba zgadzam. Ale erin jak sadze sugerowala to, co sugeruje i ja czyli to, ze bycie w domu z dzieckiem nie oznacza ze czlowiek nie wychodzi dalej jak do sklepu. Zalezy to od samego czlowieka. bo z drugiej strony- jest kupa ludzi, pt chocby verdana jak pamietam, ktorzy w domu pracuja- verdana akurat czesciowo, ale donatta ze polece po nickach w calosci pracuje w domu. Czyli do pracy technicznie rzecz biorac nie wychodzi. To nadal kura domowa czy juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 09:03 wieczna-gosia napisała: > Ale erin jak sadze sugerowala to, co sugeruje i ja czyli to, ze bycie w > domu z dzieckiem nie oznacza ze czlowiek nie wychodzi dalej jak do sklepu. Otoz to strasznie to trudne dso zrozumienia Swoja droga, jak ja mam okazje posiedzec spokojnie w domu, to jestem w siodmym niebie i o nudzie nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 08:49 Lipcowa, z tego wniosek, ze sama ze soba sie nudzisz, przykra sprawa.Wierz mi, ze mozna bardzo fajnie spedzic czas w domu, oczywiscie jesli posiada sie hobby.Ja nie mam czasu na nude, przebywanie w domu nie oznacza nicnierobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 11:39 Chodzi o sam fakt siedzenia w 4 ścianach, bo i ja mam co robic w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
c-o-s-m-o-s-k-a Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 11:50 z tego co z twoich wypowiedzi wcześniejszych wynika, to to, że nie pracujesz, więc jakie masz sprawy, poza wyjściem na zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 11:54 Nie wiem co dla Ciebie wynika z moich wypowiedzi. Pracuje a moze nie pracuje. Juz sama nie wiem, heheh. A co mam do roboty poza wyjsciem na zakupy..?Kochan, duzo! Odpowiedz Link Zgłoś
c-o-s-m-o-s-k-a Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 11:55 siedzenie na forum i wypisywanie głupot, Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 14:10 A co przeszkadza Ci to ? Odpowiedz Link Zgłoś
c-o-s-m-o-s-k-a Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 15:27 Nie przeszkadza, tylko nie lubię ludzi, którzy podają się za kogoś kim nie są. Zastanawiałaś się kiedyś nad tym? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 15:42 A skad wiesz kim ja jestem i za kogo sie podaje i czy w ogole sie za kogos podaje/ Odpowiedz Link Zgłoś
c-o-s-m-o-s-k-a Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 22.11.05, 09:20 18_lipcowa napisała: > A skad wiesz kim ja jestem i za kogo sie podaje i czy w ogole sie za kogos > podaje/ > > Nie wiem kim ty jesteś,ale czytałam twoje wypowiedzi i twoje twierdzenia nie zawsze się pokrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 22.11.05, 09:49 ale czytałam twoje wypowiedzi i twoje twierdzenia > nie > zawsze się pokrywają. zycie....kazdy moze zmienic zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 15:54 Hmm, myslisz, ze niepracujaca matka nie opuszcza w ogole 4 scian? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 08:17 Rozumiem swietnie, ze jestes juz zmeczona i znudzona obowiazkami domowymi, praca przy dziecku, ale zanim podejmiesz decyzje, zastanow sie czy nie bedziesz potem zalowala, ze ominal cie najwazniejszy, pierwszy rok zycia dziecka i nie Ty pierwsza podziwialas postepy malucha, a to sa przeciez wspomnienia bezcenne Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 08:23 Ja na przyklad pracuje tylko na pol etatu, dzieki czemu troszke sie realizuje w pracy,mam dla siebie pare groszy(ktore najczesciej wydaje na dziecko;-p) i malucha , ktory w tym momencie jest dla mnie najwspanialszym odpoczynkiem i rozrywka A w domu siedze naprawde rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 08:35 A jesli masz z kim zostawic malucha(a pewnie masz skoro sie wybierasz do pracy) to podrzuc go na caly dzien, idz do fryzjera, na zakupy, na silownie, na ploteczki-poczujesz sie lepiej i przy okazji przekonasz sie jak funkcjonujesz bez dziecka. I jesli zdecydujesz wrocic do pracy-to wracaj i nie ogladaj sie na nikogo, bo jesli ty nie bedziesz szczesliwa, to maz(porozmawiaj z nim o tym jak sie czujesz tio moze zrozumie) i dzidzia tez na tym ucierpia Dzialaj smialo:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
nadja11 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 09:19 Myśle że posiadanie dziecka to rowniez rodzaj psychicznej niewoli bo nawet gdy zostawiamy dziecko pod czyjąś opieką nieustannie o nim myslimy. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka100 "siedzenie w domu" 21.11.05, 09:33 Padło tu pytanie o "kury domowe" pracujące w domu zarobkowo, również przy ciut odchowanych pociechach. Jak sądzicie, czy to jednak nie obciaża psychicznie? Z jednej strony wygoda przy dzieciach, ale z drugiej - to ciężka sprawa, zwłaszcza kiedy obowiązków jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaggz Re: "siedzenie w domu" 21.11.05, 15:12 Ja podziwiam osoby, którą pracują w domu zawodowo. U mnie byłoby to niemożliwe. Ja usiłuję studiować, będąc przy tym w domu. Obecnie "piszę" pracę dyplomową... Z różnym skutkiem. Po prostu jak jestem w domu to sie wszystkim dookoła wydaje ze ja jestem dla nich w 100%. Nie ma tatuś pomóż zawsze jest mamusia to mamusia tamto. Oczywiście głowa rodziny też nie może sie bezemnie obejsc, jak dzieic nie sipa. Jak spia to moglabym nawet na ksiezyc poleciec. Osobiście lubie swoje mieszkanko. Lubie tu przebywac i sama swietnie organizuje sobie czas. Zreszta mam mnostwo ciekawych rzeczy do robienia. Ale jak wszyscy cos od cieibe chca to po prostu idzie zwariowac. Mnie brakuje tego ze wychodzisz z domu i tak jak moj maz nic go nie interesuje, Czy dzieci przebrane czy nie, nakarnione. O wszystkim musze myslec ja. I czesciowo dobrze. ale chcialabym zeby czesciowo ta odpowiedzialnosc przejal moj maz, a on nawet w weekend nie raczy przebrac dzieci rano z piżamek Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 09:35 No i wlasnie dokladnie o to mi chodzilo w zdaniu "zobaczysz jak funkcjonujesz bez dziecka") Ale jesli chce isc do pracy to musi byc na to przygotowana, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_blokers Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 09:37 miss_blokers napisała: > No i wlasnie dokladnie o to mi chodzilo w zdaniu "zobaczysz jak funkcjonujesz > bez dziecka") Ale jesli chce isc do pracy to musi byc na to przygotowana, > niestety... ta wypowiedz dotyczy nadji Odpowiedz Link Zgłoś
mama_debiutantka Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 14:07 > Zaraz konczy mi sie macierzynski i nie chce brac wychowawczeko czego moj maz > nie moze pojac jest ponoc oburzony a ja chce pracowac wyjsc do ludzi > rozmawiac rozzwijac sie czy to egoizm mam dosyc siedzenia w domu w starych > dresan nieumalowana nieuczesana pomocy!!! nie czuje sie kobieta chce w koncu > zajac sie soba zadbac o siebie zrzucic kg a nie siedziec w domu ja oszaleje ja to bym nie tylko wrócila do prcy, ale jeszcze rozwiodła sie z takim chamem i burakiem. no jak można własnej żonie zabrać mazidła, grzebień i wszystkie ciuchy oprócz starego dresu?! to się normalnie w głowie nie mieści! i jeszcze przykuwa bidulę do kaloryfera, żeby brzuszków poćwiczyć nie mogła. i wszystkie książki spalił na stosie, na gazety nie daje. pewnie nawet tv i radio wywalił, byleby tylko żona cofnęła sie w rozwoju. zapomniał tylko net wyłączyć, ale pewnie szybko naprawi swój błąd. no ćwok maksymalny. a teraz poważnie: "siedzenie w domu", zwłaszcza z dzieckiem to najpopularniejsza wymówka dla rozlazłości, niechciejstwa i tumiwisizmu. w takiej sytuacji "jak pójdę do pracy, to nadrobię, zrobię, zrzucę, wezmę się za siebie itp." to tylko _pobożne_ życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaggz Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 15:16 Nie tak ostro... Dziewczyna ma stan poddepresyjny to troszke koloryzuje. Zgadzam sie z tym ze nie mozna sie usprawiedliwiac, ale...troszke zrozumienia. Mnie dyscyplinuje bardzi jak musze duzo rzeczy robic. Wtedy jestem bardzo zorganizowana i jakoś na wszystko mi czasu i energii wystarcza. Taki stresik mnie mobilizuje. Moze dziewczyna ma podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
anik35 Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 21.11.05, 15:31 Ja też chcę do ludzi.Siedzę 3 lata i 8 miesięcy z moimi bliźniakami.Już wariuję.Podziwiam kobiety które całe życie poświęciły tylko na wychowywanie dzieci i zajmowanie sie domem.Mnie ogarnia jakaś depresja.Teraz jest zimno na dworze więc nawet na dwór nie wyjde.Koleżanki w pracy a ja tylko w garach i wśród klocków.Kocham moje dzieci, ale potrzebuje odmiany by właściwie funkcjonować.Na szczeście kończy mi się wychowawczy a 1 grudnia dzieci idą do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaggz Re: Mam dosyć siedzenia w domu!!Chce do ludzi. 23.11.05, 18:30 Z takim zdaniem się nie moge nie zgodzić. Ja będąc w domu z dwójką dzieci wszędzie ich zabieram ze sobą. Jak mam chandrę i znudzenie szarością dni to jedziemy gdzieś. Czasem po prostu w inne miejsce na spacerek, a czesem zabieram ich do figlolandu. Oni też chca urozmaicenia. Ja osobiście uważam, że dzieci nie są przeszkodą. Fakt, że odkąd je mamy całe życie się przewartościowało. Ale ONI są najważniejsi, tylko w niczym nam nie przeszkoldzili. A to że wszystko jest im podporządkowane to moim zdaniem naturalna rzecz. Czasem tylko mam ich nadmiar...ale tylko czasem. Odpowiedz Link Zgłoś