sterretje12 26.05.10, 20:07 czy ogladacie? Macie jakis faworytow czy glosujecie standardowo na Polske? ja nie glosuje nigdy a piosenki ktore byly we wtorek uwazam Belgie fajna, Polska tak sobie i grecja tez mi sie podobala. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenkaaa Re: eurovisie songfestival 26.05.10, 21:40 a w tym roku bedzie w sobote final, tak ? To pewnie nie obejrze, bo moj dziec bedzie obchodzic urodziny i wieczorem to juz mi sie pewnie nie bedzie chcialo... Dla mnie Eurowizja to jedna wielka chala, wiec jesli juz ogladam to tylko i wylacznie transmisje BBC, to tam super komentuja, na luzie, z przymrozeniem oka, z cietymi uwagami pod adresem wykonawcow, przynajmniej mozna sie posmiac z tego wszystkiego. Dla odmiany w TVP zawsze bylo na sztywno, pod krawatem i z takim przejeciem jakby to niewiadomo jakiej wielkiej rangi konkurs byl. W UK, jak ktos zagral na Eurowizji, to znaczy, ze zadnej kariery juz w kraju nie zrobi, bo to obciach tam wystepowac. Podczas gdy w PL do tej pory wspomina sie jak to Gorniakowa 2 miejsce wygrala .... Nie chce mi sie nawet tych zgloszonych piosenek sluchac, bo gdzies na stronie internetowej sa dostepne, prawda ? Odpowiedz Link
schinella Re: eurovisie songfestival 26.05.10, 21:46 My tez ogladamy przez BBC, bo tam takie komentarze sa ze sie mozna pokladac ze smiechu. Generalnie Angole wiedza ze nie maja kumpli w Europie i nikt na nich nie zaglosuje, wiec najwiecej jaj robia sobie przy glosowaniu wlasnie. Zabawa przednia - polecam relacje BBC. Odpowiedz Link
tijgertje Re: eurovisie songfestival 26.05.10, 22:18 No, moze sie skusze na to BBC. Wczoraj ogladalam tubylcza relacje i z komentatorow tez mialam niezly ubaw. Polska piosenka wprowadzila niezle zamieszanie, nooo... straaaasznie bylo, nawet dzieci kazali przed nia z pokoju wyprosic;) Nikt nie wie, o co w tej piosence chodzi i szczerze mowiac, slyszac ta piosenke tylko raz musze sie z nimi zgodzic, albo jakas przycmiona bylam, albo faktycznie zakrecone to wszystko bylo:/ Kilka piosenek mi sie podobalo , szkoda, ze Malta nie przeszla do finalu. islandia mi sie podobala, podoba mi sie, ze nie za wyglad do finalu wysylali:) Odpowiedz Link
kasia191273 Re: eurovisie songfestival 26.05.10, 23:29 a dla mnie to zawsze byla muzyczna kaszana, szmelc jakis unikam Odpowiedz Link
majadeblij Re: eurovisie songfestival 27.05.10, 10:25 wlasnie szmelc okropny....ale komentarzami BBC i odpowiednia iloscia alkoholu zabawa moze byc przednia:-))) Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: eurovisie songfestival 27.05.10, 12:23 A ja mam sentyment i ogladam. Nawet wysylam sms na Polske :-) Ale w tubylczej telewizji, bo Orzech w charakterze komentatora to jakies nieporozumienie. Poziom jest kiepski, ale zdarzaja sie takie perelki jak Rybak w zeszlym roku ktory podobal mi sie bardzo :-)) Polska w tym roku dala plame z choreografia, bo piosenka nie byla taka zla, a sam Mrozinski ma naprawde dobry glos. Odpowiedz Link
corneliss Re: eurovisie songfestival 27.05.10, 13:40 ponoc choreografie ukladal aktor z serialu Klan, ciekawam czy jest choreografem z wyksztalcenia; Polske obejrzalam, reszte odsluchalam bez podgladu, nic mi sie nie podobalo nic, kicha straszna albo moj gust muzyczny jest inny w sobote nie bede zajmowac sobie festiwalem czasu, tez mam zalegla impreze urodzinowa mlodego :) ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP| Odpowiedz Link
maxijo Re: eurovisie songfestival 27.05.10, 14:03 ja tez ogladam jednym okiem glownie ze wzgledow sentymentalnych, bo w komunie dla naszej rodziny to byla niezla rozrywka i emocje. No i Abba byla i ding dong, same hity;) zawsze ciekawi mnie co ludzie sa wymysla i co jest na fali, z komentatorow holenderskich tez mam ubaw, chyba odgryzaja sie za niepowodzenia swoich wykonawcow. Bardzo ciekawa jestem czy sialala to strzal w dziesiatke, sami sie z tego smieja ( widzialyscie w tv kantine?), wiec dzis wieczorem pokibicuje:) Odpowiedz Link
sterretje12 Re: eurovisie songfestival 27.05.10, 15:06 My zawsze ogladamy na belgijskiej tv i tam tez sa komentarze przednie. Ale dzis zobaczymy jak bedzie na BBC. Odpowiedz Link
ika.alias Re: eurovisie songfestival 28.05.10, 10:22 Ja trzymam sie jak najdalej od piosenek. Ale... ogladam rozdawanie punktow! Razem z mezem zgadujemy -bez wczesniejszego uslyszenia piosenek- ktory kraj na ktory bedzie glosowac. ;) Odpowiedz Link
tijgertje Re: eurovisie songfestival 28.05.10, 08:15 osz qrde... Ogladalam wczoraj ciag dalszy. Z ktorej knajpy ta dziewczyne wyciagneli??? Piosenka , przestawianie nozkami i machanie lapka zywcem z "brabantse kroeg" ;) Ale zenada. Musze przyznac jednak, ze mimo, ze festiwal ogladam raczej regularnie, w ostatnich latach coraz gorsza kaszane prezentowali, tym razem jest kilka calkiem fajnych piosenek. Jak dziewczyne z Ukrainy uslyszalam, to mi lekko szczena opadla i watpilam, czy przejdzie do finalu, bo posenka malo festiwalowa, a jednak! zrozumialam, ze o zakwalifikowaniu sie do finalu decyduje fachowe jury i telefony widzow. Ciekawa jestem jak sa te glosy rozlozone, bo np Turcji nie kumam za grosz:/ Odpowiedz Link
femke81 Re: eurovisie songfestival 28.05.10, 11:54 W Nijmegen ja znalezli...Holandia dala plame na calego. Ja ogladalam Eurowizje i bede sledzic w sobote. Wbrew pozorom troche sie zmienily warunki uczestnictwa - kandydaci sa rowniez oceniani przez fachowe jury. Polska piosenka hitem nie byla, ale przynajmniej nie ma sie czego wstydzic...(jak w przypadku Nl;-)) Odpowiedz Link
go.ga Re: eurovisie songfestival 30.05.10, 10:32 Festiwalu nigdy nie ogladam, choc moze faktycznie przy odpowiedniej ilosci alkoholu mozna sie dobrze bawic. Obejrzalam holenderska laske na You Tube, faktycznie koszmar, mogli chociaz jakas ladna dziewczyne wyslac, przynajmniej bylyby jakies doznania wizualne. Odpowiedz Link
sterretje12 Re: eurovisie songfestival 30.05.10, 14:46 Wyslali prawdziwa holenderke. Moj sie smial ze nie przeszla do finalu bo nie chodzila w klompach.... niemiecka piosenka wygrala i mn ie sie podobala:) Odpowiedz Link