Dodaj do ulubionych

Stroje na święta

02.12.05, 18:27
Macie jakieś supereleganckie na wizyty swiateczne? A dla maluchów? Mam mały
dylemat właśnie jeśli chodzi o strój dziecka - po raz pierwszy "na własnych
nogach" w święta, ale ubierać go w stylu "pod krawatem" chyba trochę za
wcześnie? I nie za wygodnie dla takiego malucha... Z drugiej strony - w dresy
na wigilię go przecież nie wystroję? Jak Wy to rozwiązujecie?
Acha, no i gdzie dla Was kończy się (to już u dorosłych) "luźny styl" w
stroju, a gdzie zaczyna zaniedbanie i brak szacunku dla osób
podejmowanych/odwiedzanych?
Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: Stroje na święta 02.12.05, 18:34
      Zawsze kupuje dzieciom ciuszki specjalnie na święta , zresztą mają oboje zaraz
      po urodziny więc przydają się podwójnie.
      Synkowi można zaproponować : sztruksiki ( kolor może być i granatowy i czarny i
      beżowy , przydadzą się i później ) do tego
      - koszulkę flanelową np. w czerwoną krateczkę lub
      - białe body z kołnierzykiem i kamizeleczkę bez rękawów w serek ( widziałam
      ostatnio w smyku , w quadro fogilio i w h&m)
      jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę smile
      • driadea Re: Stroje na święta 02.12.05, 18:36
        My zawsze eleganccy (w sensie zawsze na święta, a nie na codziensmile), córka
        także.
        • lajlah Re: Stroje na święta 03.12.05, 10:45
          To tak jak my. Syn ma już 6 lat i od trzech występuje pod krawatem. ale jako
          malucha ubierałam go po prostu w nowy sweterek i spodnie kupione właśnie na tę
          okazję.
      • ingrid123 Urasgmo 02.12.05, 23:54
        ale masz śliczne dzieci!
        • ursgmo Re: ingrid123 03.12.05, 18:08
          ingrid123 napisała:

> ale masz śliczne dzieci!

Dziękuję Ci bardzo ! miło mi smile
    • onika27 Re: Stroje na święta 02.12.05, 19:15
      No więc na sama wigilie ubieramy sie super wystrzalowo.Dziadek krawiec uszył
      spodnie w kantke i kamizelke a zaraz po kolacji przebieramy wygodne dresysmilena
      początek musi byc elegancko zawsze w koncu pstryka sie jakieś zdjecia i musi
      zostac dla potomnosci galowo smile
    • gabrysia_s Re: Stroje na święta 02.12.05, 19:20
      Cóż, nie będe oryginalna. U mnie podobnie.
      My na Wigilię zawsze elegancko, dzieci również. Syn ma już 7 lat, córka 4, ale
      zawsze byli w strojach wizytowych.
    • 76kitka Re: Stroje na święta 02.12.05, 22:35

to dla mojego synka drugie święta, w zeszłym roku miał założoną koszulkę polo z długim rękawkiem i ogrodniczki ale nie jeansowe czy sztruksowe, w tym roku założy koszulę i spodenki.
    • aluc Re: Stroje na święta 02.12.05, 23:08
      chłopaki duże i małe w dzinsach i koszulach błękitnych
      ja też w wersji luźnej, typu koszula z dołem wygodnym typu spódnica albo lepsze
      dżinsy
      może dlatego, że na co dzień chodzimy (chodziliśy) w korporacyjnych mundurkach-
      garniturkach, więc sztywna elegancja na okoliczność ściśle rodzinnej wigilii to
      już coś na kształt tortury
      zwykle współbiesiadnicy przymują ten dress-code z rozkoszą i westchnieniem
      ulgismile

w tym roku większy wypas, ale też bez ekstrawagancji, znaczy normalne spodnie
      zamiast dżinsów smile dzieci bez zmian, bo dzieci pod krawatem bardzo mi się nie
      podobają
    • czajkax2 Re: Stroje na święta 02.12.05, 23:10
      Na świeta zawsze uieramy się ardziej wyjściowo. nie w kreacje balowe, ale i
      nie w stroje codzienne.
    • cruella Re: Stroje na święta 03.12.05, 10:24
      Mąż tradycyjnie w garniturze, ja w kiecuszce, dzieci normalnie (w garnitur nie
      będę ich wciskać, zawsze mają jakieś nowsze spodnie i bluzki w szafie).
      W kuchni stoję w jeansach i bluzcesmile) Chcę odróżnić czas gotowania od świętowaniasmile)
    • gosia_grabosia Re: Stroje na święta 03.12.05, 15:00
      Mąż w Wigilię zawsze w białej koszuli z krawatem. Ja też elegancko ale nie
      balowo oczywiście. Zuzia w tym roku ma granatową sukienkę z białym
      kołnierzykiem. Hmmm tylko ciekawe jak ubiorę Juniora jak pojawi się np dwa dni
      przed?? smile
      • andaba Re: Stroje na święta 03.12.05, 15:37
        Dla takiego malucha coś w rodzaju garniturku jest niewygodne i moim zdaniem
        kiczowate. Popieram mamę, która proponuje sztruksy i koszulkę w kratkę, czy
        nawet jednobarwna, ale żeby nie było tak sztywno i w kancik. Dziewczynki to co
        innego, suknie pasują, byle nie z samych koronek i sztucznych kwiatecków smile
    • wieczna-gosia Re: Stroje na święta 03.12.05, 20:29
      ja wlkladam koszule i spodnie- wszystko lepsze i odprasowane, ale nie na
      sztywno. I tak bede cala w pierogach smile
      maz spodnie marynarka, koszula, zazwyczaj krawat, ale niekoniecznie

stare wkladaja dzinsy niepodarte, czasami opcja cala na czarno, plus koszula,
      plus krawat taty smile i martensy
      maluch bedzie mial na sobie w zasadzie stroj z chrztu tzn biale sztruksy plus
      koszula biala, plus szelki, plus sweterek. Brudzic sie mozna nie krzycze smile
      • wieczna-gosia a maluchy zenskie 03.12.05, 20:30
        sa na etapie rozu i slodyczy wiec beda mialay jakies falbaniaste sukieneczki
        rozowe co sie da, blyszczace i migoczace, beda slodkie i kiczowate smile)) pozniej
        toto wyrasta i wskakuje w martensy smile
      • headonshoulders Re: Stroje na święta 03.12.05, 20:34
        ja mam sukienke ktora kupilam 2 miesiace temu, niesamowita- ale mialam ja na sobie tylko raz bo
        zazwyczaj nigdzie nie chodze i nie mam kiedy jej zakladac...po co ma wisiec w szafie. Skorzystam z
        okazji i zaloze na obiad w dniu swiatecznym.
        Dziecko ma juz zakupiony na te specjalne wyjscia i okazje komplecik Burberry - piekne spodnie i
        koszule, z ktorych mam nadzieje nie wyrosnie szybko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka