kama_mama 29.12.05, 17:05 Boże czy ktoś tak lubi słodycze jak ja ?Nie mogę bez nich żyć ciągle jem czekoladki ciastka.Nie mogę się opamiętać to chyba nałóg.Jak zauważam że przytyłam zaczynam ćwiczyć i znów jem.Jak można od tego nałogu się odzwyczić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vibe-b Re: Słodycze 29.12.05, 17:13 kama_mama napisała: > Boże czy ktoś tak lubi słodycze jak ja ?Nie mogę bez nich żyć ciągle jem > czekoladki ciastka.Nie mogę się opamiętać to chyba nałóg.Jak zauważam że > przytyłam zaczynam ćwiczyć i znów jem.Jak można od tego nałogu się odzwyczić? Byc moze masz niski poziom chromu w organizmie. Kiedys zarlam slodycze kilogramami; po ilus tam tabletach chromowych ochota na slodycze zmalala o 80 %. ps. mam nadzieje ze nie pomylilma tego pierwiastka i ze to byl chrom rzeczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Słodycze 29.12.05, 18:17 Tak, to chrom organiczny, ale np. na mnie słabo działa. Tez uwielbiam słodycze, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Słodycze 30.12.05, 08:20 z tego co wiem to chrom jest rakotworczy - glosno bylo o tym niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Słodycze 29.12.05, 18:23 chrom, chrom tyle, ze przyjmowanie tych preparatów nie jest takie całkiem dla zdrowia obojętne lepiej ćwiczyć silną wolę łatwo powiedzieć - ja jestem czekoladomaniakiem ciasta, cukierki, zelki i inne rzeczy omijam a miłość do czekolady tłumacze sobie tym, ze zdrowa i magnezu ma duzo na pamiec dobrze robi i na samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Słodycze 29.12.05, 19:00 Jest na to sposób, ale uda sie tylko tym z silna wola.Sama slodycze uwielbiam i wierzyc mi sie nie chcialo, ze mozna na nie nie miec ochoty.Az zastosowalam Metode Montignaca, ktora zabrania spozywania slodyczy( mozna jedynie gorzka czekolade powyzej 70% kakao).Po miesiacu słodycze mogly lezec w zasiegu reki, a ja nie mialam na nie ochoty, wszystko bylo za slodkie. Chodzi o wyregulowanie trzustki i poziomu cukru we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafior_tez_kwiat Re: Słodycze 29.12.05, 20:31 lola211 o mozesz napisać coś więcej o tej metodzie. Po drugim dziecku zmieniły mi się smaki i zupełnie nie potrafie sobie odmowic slodyczy. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Słodycze 30.12.05, 10:14 www.montignac.pl/idea.htm Generalnie chodzi o spozywanie produktow o niskim IG, wyeliminowanie zas z diety tych z wysokim indeksem glikemicznym- czyli cukier, biala maka, itd., niełaczenie tłuszczy z weglowodanami.Nigdy nie odzywialam sie tak zdrowo jak wlasnie na MM.Co wazne- tu sie nie liczy kalorii. MM poczatkowo moze wydawac sie skomplikowana, ale wystarczy poczytac, poopraktykowac i wszystko staje sie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Słodycze 29.12.05, 20:58 ja też lubię słodycze, ale jak widzę, że waga pokazuje więcej niż powinna jeszcze mogę przestać Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maksa Re: Słodycze 29.12.05, 21:12 ja tez niestety nie potrafię bez nich wyżyć. Siedze teraz w pracy i taki mnie napadł głód na coś słodkiego, że nie potrafiłam o niczym innym myśleć. Przeszukałam szuflady - może choć malutki cukiereczek, szafki na recepcji - zawsze tam były jakies ciastka dla gości, a teraz nie ma. I patrzę u koleżanki z mojego pokoju w kuwecie leży Prince Polo. Wyjęłam go, połozyłam na biurku - może wytrzymam, ale nie!!! Schrupałam go!!! Zostawiłam karteczkę, że nie mogłam sie powstrzymać i jutro cos jej podrzucę do kuwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Słodycze 29.12.05, 22:18 Ja odzwyczaiłam się niemal całkowicie od słodyczy. Raz nie jadłam żadnych przez półtora roku. Teraz - prawie od pół roku też jem b. rzadko, prawie nigdy. I wiesz co? Wrogowi nie życzę! Przede wszystkim, jak tylko zjem więcej niż odrobinę czegoś słodkiego, czuję się okropnie - brzuch mnie boli, robi mi się słabo itd. Poza tym pozbawilam się jednej z niewinnych przyjemności. Trenując silną wolę i dążąc do nieco lepszej figury po kolei pozbawiam się przyjemnosci z jedzenia, picia itd. Bo teraz, jesli chcę sie odchudzić musze zrezygnowac z czegos nastepnego, prawda? Najpierw cukier, potem masło i śmietana, potem soki (kaloryczne), no i dalsze rzeczy. I zostaje nam surowa marchewka w ograniczonych ilosciach. Nie warto, słowo daję. Ograniczyć słodycze - tak, nie jeść w ogóle - bardzo zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa ja nie lubię 29.12.05, 22:37 ale wolę za to słoności czyli paluszki, orzeszki, czipsy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: ja nie lubię 29.12.05, 22:41 Ja tez nie moge zyc bez slodyczy, szczegolnie uwielbiam ciasto ktore niestety jem codziennie. Jestem uzalezniona od nich tak jak inni np. od papierosow, i niestety chrom na mnie nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 tez lubie. 30.12.05, 08:20 ale ostatnio w ogole nie mam na nie ochoty(na szczescie Czasem tylko mam takie "napady" ze potrafie zjesc tabliczke czekolady naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: Słodycze 30.12.05, 11:53 ja uwielbiam słodycze, mogę nic innego nie jeść....i ciągle próbuje przestać i mam postanowienie od nowego roku zero słodyczy, bo u mnie jak zjem kawałeczek to na całej paczce się kończy, albo tabliczce i właściwie nie mam dość.... Chyba najprościej odzyczaić się i nie jeść wcale...... Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: Słodycze 30.12.05, 12:14 Uwielbiam i jest to mój jedyny nałóg. Kocham czekoladę. Nie martw się przecież czekolada jest zdrowa bo zrobiona jest z samych warzyw -cukier=burak cukrowy=warzywo -kakao, no niech mi powie, że kakao to nie pozyskiwane jest z rośliny - tłuszcze roślinne, samo mówi za siebie a ppoza tym jak jest jeszcze z nadzieniem truskawkowym to juz wogóle nie ma co gdyba nat tym czy zdrowa. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś