martajoanna1 12.02.06, 18:31 pytałam na niemowlęciu, ale jakoś mały odzew. Jak szukacie niani, co ma największą skuteczność? I jeszcze jedno, czy Waszym zdaniem lepsze są młode osoby (około 30), czy panie dojrzałe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111a4 Re: jak szukacie niani 12.02.06, 20:07 ja znałazłam przez kolezanke.nasza niania to kolezanka kolezanki.dziewczyna młoda bo ma 19 lat.co do opieki - mam kilka zastrzezen 9wszystko jej musze mówić,pisac ale sie nie dziwie,skad niby dziewczyna ma to wszystko wiedziec).ale z mała bawi sie super.mała ja bardzo lubi.i to dla mnie najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dz_joanna Re: jak szukacie niani 12.02.06, 21:05 Mamy już drugą nianię znalezioną przez niania.pl. Pierwsza Magda ma właśnie 3- miesięczne praktyki i zastępuje ją Gabrysia. Obydwie są super. Odpowiedz Link Zgłoś
flimoni Re: jak szukacie niani 14.02.06, 21:57 Ja szukalam przede wszystkiem przez www.niania.pl i na forum niania-warszawa. W sumie to prawie wszystkie pomysly sa dobre, oczywiscie poszukiwanie przez znajomych uchodzi za najlepsze Wszystko zalezy czego oczekujesz od opiekunki i wtedy wiek nie ma znaczenia, bo mozna znalezc przebojowa 50-latke lub ustatkowana i powazna 25-latke. Ja obecnie mam 54 letnia pania i niestety bede ja zmianiac, glownie z powodu braku elastycznosci. Dziecko z wiekiem bardzo sie zmiania i nie wolno przyzwyczajac sie na dlugo do jednej sytuacji. Niestety to wlasnie przytrafilo sie mojej niani, i jest to chyba charakterystyczne dla tej grupy wiekowej chodz nie twierdz ze takie sa wszystkie 50-latki. Z koleji z tymi mlodymi jest to niebezpieczenstwo ze jest to dla mich tylko praca dorywcza, i ze istnieje wieksze prawdopodobienstwo, ze w kazdej chwili moga odejsc jak znajda prace na stale. Emerytki raczej nie maja juz aspiracji zawodowych Moglabym tak jeszcze dlugo pisac, ale jak widzisz jak wszystko ma swoje wady i zalety tak jest i tutaj. Przede wszytskim zastanow sie na czym ci zalezy i czego oczekujesz, a potem dopasuj to do jakiejs grupy wiekowej cze preferencji charakterologicznych. Jezeli chcialabys zapytac o jakies szczegoly to napisz na priva. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1 Re: jak szukacie niani 15.02.06, 10:41 www.niania .pl Ja właśnie na tej stronie znalazłam cudowną Nianię. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: jak szukacie niani 15.02.06, 11:48 ja rozpuściłam wici wśród znajomych i rodziny. Moja niania należała do rodziny męża. Owszem ,starsza Pani (prawie 60 l), ale formy fozycznej (i wyglądu, figury) sama nie raz jej zazdrościłam. Wiek chyba nie ma znazenia: z dzieckiem tak samo może sobie radzić 19-latka jak Pani po 50-tce.Wszystko zależy od człowieka. Osobiście bałam się zatrudniać kogoś zupełnie ocego: z agencji czy z ogłoszenia. Ważne było dla mnie żeby była to osoba przez kogoś polecona (nie musi należeć do rodziny, mogła być np. opiekunką jakiegoś innego znajomego dziecka). Odpowiedz Link Zgłoś