Dodaj do ulubionych

jak szukacie niani

12.02.06, 18:31
pytałam na niemowlęciu, ale jakoś mały odzew. Jak szukacie niani, co ma
największą skuteczność? I jeszcze jedno, czy Waszym zdaniem lepsze są młode
osoby (około 30), czy panie dojrzałe?
Obserwuj wątek
    • 111a4 Re: jak szukacie niani 12.02.06, 20:07
      ja znałazłam przez kolezanke.nasza niania to kolezanka kolezanki.dziewczyna
      młoda bo ma 19 lat.co do opieki - mam kilka zastrzezen 9wszystko jej musze
      mówić,pisac ale sie nie dziwie,skad niby dziewczyna ma to wszystko
      wiedziec).ale z mała bawi sie super.mała ja bardzo lubi.i to dla mnie
      najwazniejsze.
      • dz_joanna Re: jak szukacie niani 12.02.06, 21:05
        Mamy już drugą nianię znalezioną przez niania.pl. Pierwsza Magda ma właśnie 3-
        miesięczne praktyki i zastępuje ją Gabrysia. Obydwie są super.
    • flimoni Re: jak szukacie niani 14.02.06, 21:57
      Ja szukalam przede wszystkiem przez www.niania.pl i na forum niania-warszawa. W
      sumie to prawie wszystkie pomysly sa dobre, oczywiscie poszukiwanie przez
      znajomych uchodzi za najlepsze smile Wszystko zalezy czego oczekujesz od opiekunki
      i wtedy wiek nie ma znaczenia, bo mozna znalezc przebojowa 50-latke lub
      ustatkowana i powazna 25-latke. Ja obecnie mam 54 letnia pania i niestety bede
      ja zmianiac, glownie z powodu braku elastycznosci. Dziecko z wiekiem bardzo sie
      zmiania i nie wolno przyzwyczajac sie na dlugo do jednej sytuacji. Niestety to
      wlasnie przytrafilo sie mojej niani, i jest to chyba charakterystyczne dla tej
      grupy wiekowej chodz nie twierdz ze takie sa wszystkie 50-latki. Z koleji z tymi
      mlodymi jest to niebezpieczenstwo ze jest to dla mich tylko praca dorywcza, i ze
      istnieje wieksze prawdopodobienstwo, ze w kazdej chwili moga odejsc jak znajda
      prace na stale. Emerytki raczej nie maja juz aspiracji zawodowych smile
      Moglabym tak jeszcze dlugo pisac, ale jak widzisz jak wszystko ma swoje wady i
      zalety tak jest i tutaj.
      Przede wszytskim zastanow sie na czym ci zalezy i czego oczekujesz, a potem
      dopasuj to do jakiejs grupy wiekowej cze preferencji charakterologicznych.
      Jezeli chcialabys zapytac o jakies szczegoly to napisz na priva.
      pozdr
    • martyna1 Re: jak szukacie niani 15.02.06, 10:41
      www.niania .pl

Ja właśnie na tej stronie znalazłam cudowną Nianię.
    • anek.anek Re: jak szukacie niani 15.02.06, 11:48
      ja rozpuściłam wici wśród znajomych i rodziny. Moja niania należała do rodziny
      męża. Owszem ,starsza Pani (prawie 60 l), ale formy fozycznej (i wyglądu,
      figury) sama nie raz jej zazdrościłam. Wiek chyba nie ma znazenia: z dzieckiem
      tak samo może sobie radzić 19-latka jak Pani po 50-tce.Wszystko zależy od człowieka.
      Osobiście bałam się zatrudniać kogoś zupełnie ocego: z agencji czy z ogłoszenia.
      Ważne było dla mnie żeby była to osoba przez kogoś polecona (nie musi należeć do
      rodziny, mogła być np. opiekunką jakiegoś innego znajomego dziecka).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka