Dodaj do ulubionych

www dla swojego dziecka

22.03.06, 15:14
Co myslicie o zakladaniu dziecku wlasnej strony internetowej? Wedlug mnie to
idiotyczny pomysl Przeciez dostep do takich stron maja rozni dewianci i
pedofile Poza tym nie sadze aby dziecko kiedy dorosnie bylo zadowolone z
faktu ze mausia nie pozwolila mu wybrac czy ma ochote na taki brak
prywatnosci czy nie Ja mam dla mojego malucha jego albumik ktory czesto
ogladamy z rodzina i puchatek w ktorym wpisuje wszystko co wazne w jego zyciu
Ale to sa nasze prywatne sprawy i pozwalamy zagladac tam tylko tym najblizszym
A Wy co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • madziaaaa Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 15:17
      popieram.
    • verdana Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 15:18
      Mogę tylko podpisać sie obiema rękami. I miec nadzieję, ze zaraz obie nie
      zostaniemy zlinczowane.
      Ja nawet nie tak bardzo boję się pedofili, ale dla mnie taka strona to brak
      szacunku dla dziecka - traktowanie dziecka jako swojej własnosci, a nie
      odrębnej osoby, ktorej prywatnoscią nie mamy prawa dysponować.
      Innym zupełnie wypadkiem sa dzieci chore - i tu jak najbardziej jestem za
      stronami, jesli to pomaga w zbieraniu pieniedzy na leczenie.
      • alex05012000 Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 15:30
        ale w jakim celu? ...
        ja jestem przeciw, tak samo jak nie zamieściłam zdjęcia dziecka-noworodka w
        Gazecie Wyborczej (są takie zdjecia w weekendy chyba), nie wysyłam jej zdjęć na
        konkursy, kastingi itp.. bo po co?
        pomijając dewiantów i pedofili oraz osoby, które chciałyby w jakikolwiek sposób
        zaszkodzić nie widzę celu i sensu w takiej "reklamie" . Jeśli chcę znajomej czy
        rodzinie pokazać zdjecie dziecka to wysyłam je pocztą lub mailem - na priva. No
        i właśnie, może dziecko kiedy dorosnie nie byloby zadowolone z
        faktu ze mama zdecydowała za nie i nie dała mu wybrac czy ma ochote na taki
        brak prywatności, poza tym śmieszą mnie nieco takie posty ogólnodostępne typu
        moja/mój (imię) i grono wzajemnej adoracji sie zachwyca...
        Aha, moje dziecko ma setki zdjęć, a takich albumików już 3 i 4 zaczynamy ...
        wpisuję, wklejam zdjęcia, bilety, kartki od prezentów itp/itd, pocztówki z
        odwiedzanych miejsc, opisuję, wpisuję smieszne powiedzonka... taka kronika,
        którą będziemy ze śmiechem czytać po latach...
        Ogólnie bardzo cenię sobie prywatność, swoją i rodziny, do tego stopnia, że
        odmawiam udzielenia jakiegokolwiek "wywiadu" nawet na ulicy na temat co pani
        sądzi o zupach knorra albo o pogodzie i zasłaniam się na widok jakiejkolwiek
        kamery...

• nerwus4 ale czy musisz...... 23.03.06, 11:00
          ale czy trzeba od razu zamieszczać zdjęcia swojego dziecka nago w internecie???
          przecież mozna ze spaceru, w domku przy zabawkach, z rodzeństwem....itd
          takie zdjęcia sa wszędzie np. w zwkłych gazetach. Na stronie www nie trzeba być
          wylewnym do bólu. Jeśli matka kocha dziecko na golasa to faktycznie-internet nie
          jest od tego. Ale w innym wypadku-czemu nie???
          • ludzikowa1 Re: ale czy musisz...... 23.03.06, 14:50
            Ja mysle ze autorka poruszyla bardzo wazny temat i nie ma tu sie z czego smiac
            Zbyt wiele mam ma zbyt lekkie podejscie do tego A ja wam opowiem prawdziwa
            historie... Moja szalona sasiadka zalozyla swojej corci wlasnie taka strone
            internetowa w postaci pamietnika i kilku zupelnie niewinnych zdjec Byla taka
            dumna i zachwycona az do momentu...No wlasnie jakies 1,5 roku pozniej wyszlo na
            jaw (niestety nie wiem w jaki sposob) ze zrobiono okropny fotomontaz ze zdjecia
            jej coreczki W sprawe zamieszana byla policja itd...Nie znam szczegolow Ale
            moja sasiadka byla zropaczona i miala pretensje do calego swiata a przeciez
            powinna miec tylko do siebie bo sama swiadomie lub mniej narazila swoje dziecko
            na takie okropnosci I co wy na to Tu nie ma sie z czego smiac A autorce watku
            gratuluje Moze wlasnie my jestesmy po to zeby uswiadamiac Was mamusie
            • cocollino1 Re: ale czy musisz...... 23.03.06, 14:57
              Moze wlasnie my jestesmy po to zeby uswiadamiac Was mamusie
              coz za mentorski tonsmile
              a moze wystarczy zyczliwie poradzic innym mamom? tak zwyczajnie?
              • ludzikowa1 Re: ale czy musisz...... 23.03.06, 14:59
                Moze ty to tak odebralas bo ja nie mialam nic zlego na mysli
                • cocollino1 Re: ale czy musisz...... 23.03.06, 15:03
                  Ja pomyslalam, ze tak moga odebrac to mamy, ktore umieszczaja zdjecia na
                  zobaczciesmile
                  Ja mam tylko jedno zdjecie dziecięcia w wizytowce-wiem wystarczy to jednosmile))
                  • ludzikowa1 Re: ale czy musisz...... 23.03.06, 15:11
                    Ale to tez przeciez nie chodzi tylko o pedofili, ale rowniez o to ze na
                    przyklad kiedy dziecko skonczy powiedzmy 17 lat moze miec pretensje do matki ze
                    wystawiala go taki na publiczny pokaz Moja corka na przyklad ostatnio strasznie
                    sie zbuntowala kiedy pokazalam wujkowi jej zdjecie z wczasow bo jak
                    powiedziala: "Mamus przeciez tam jestem w kostiumie kapielowym Daj mi troche
                    prywatnosci!" A corcia ma dopiero 6 lat!
                    • cocollino1 Re: ale czy musisz...... 23.03.06, 15:16
                      zgadzam sie z Toba
    • justiniano Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 15:38
      Zdecydowanie popieram!!!
      Na forum Zobaczcie też mamy pokazują swoje dzieci, siebie, rodzinę, całą
      historię zdjęciową małego człowieczka!
      Nigdy bym tak nie zrobiła, przed obawą choćby przed jakimiś dewiantami, i z
      wielu innych powodów.
      • marjotka Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 16:14
        A tak z ciekawosci - co taki dewiant miałby zrobic? Nie bardzo rozumiem.
        • cocollino1 Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 16:30
          no wlasniesmile
      • mama_kotula Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 22:52
        justiniano napisała:

> Zdecydowanie popieram!!!
        > Na forum Zobaczcie też mamy pokazują swoje dzieci, siebie, rodzinę, całą
        > historię zdjęciową małego człowieczka!
        > Nigdy bym tak nie zrobiła, przed obawą choćby przed jakimiś dewiantami, i z
        > wielu innych powodów.

To ja proponuję nie wychodzić na plac zabaw, na basen, na plażę... potencjalnie
        każdy może być dewiantem...
        Ostatnio jedna osoba napisała mi, że ustawiła sobie zdjęcie mojej córki
        grzebiącej pędzelkiem w uchu jako tapetę na pulpicie i w komórce. Mam się już
        bać?
        Nie popadajmy w paranoję.
        Może nawet ktoś onanizuje się przed moim zdjęciem z wizytówki, jego sprawa.
        Nie sądzę jednak, aby robił to przed zdjęciami dzieci na "Zobaczcie". Dewianci
        i pedofile mają swoje własne kanały informacji, gdzie przesyłają sobie bardziej
        adekwatne zdjęcia. Zwłaszcza, że na Zobaczcie nie zamieszcza się zdjęć nagusów.
    • blanik Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 16:32
      No wlasnie, co taki dewiant mialby zrobic? Przeciez na takiej stronie nie ma
      adresu zamieszkania dziecka. Moja corka ma swoja strone w necie nie dlatego ze
      strasznie chcemy sie pochwalic jaka to jest piekna i duza tylko dlatego ze jej
      dziadkowie mieszkaja daleko i nie widuja ja zbyt czesto a jednak tesknia. A w
      ten sposob jeden klik i maja jej najbardziej aktualne zdjecie. I nie interesuje
      mnie co sobie moja corka pomysli w przyszlosci, nie ma tam jej glupich i
      osmieszajacych zdjec tylko skrupulatnie wybrane przez rodzicow.
    • mamaliv Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 16:51
      Ja tez mieszkam ok 2 tys km od swoich rodzicow i z tego powodu nie zakladalam
      synowi strony bo zdjecia wysylam im mailem A mnie wystarczylaby swiadomosc ze
      jakis pedofil popatrzyl choc na moje dziecko i mial nieczyste mysli Moze to
      glupie...
      • kalina_p a na ulicy nie ma pedofili? 23.03.06, 15:03
        w sklepie tez ludzie patrza na Twoje dziecko, na placu zabaw tez...
        No bez przesady,, popadacie w jakas paranojęsad
        • cocollino1 Re: a na ulicy nie ma pedofili? 23.03.06, 15:04
          no i na plazy
          tez moze zrobic zdjecie pedofil jak bedzie mu zalezalo
          fakt, majac pelno zdjec w necie ma ulatwione zadanie
        • kalina_p czy peofilów? 23.03.06, 15:06
          jak się mówi? Bo w różnych artykulach sa uzywane obie formy.
    • ursgmo Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 17:06
      www bym nie założyła , nie chciałabym podawać zbyt wielu szczególów z życia
      mojego dziecka ani wklejać zbyt dużej ilości zdjęć.
      Mam kilka zdjęć na zobaczcie ( całe 5 ?)i więcej nie zamierzam wklejać . Faktem
      jest że oglądają te zdjęcia bardzo różne osoby . W zeszłym roku dostałam , a
      raczej moja córka propozycje sprzedaży praw do zdjęcia które zamieściłam tu na
      forum ( link niżej Zuzia i Maciuś ) oraz propozycję sesji dla mojej córki . Nie
      zgodziłąm się a agencja molestowała mnie jakiś czas żebym zmieniła zdanie.
      Wiem że zdjęcie ściągnięte z netu byłoby bardzo złej jakości bo to jest
      przybliżenie , w rzeczywistości zdjęcie przedstawia cała sylwetkę więc myślę
      że nikt z tego użytku nie zrobi .
      • cyborgus Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 22:27
        rzeczywiscie fotogeniczne te twoje dzieci, tylko pogratulowac!
    • mamaliv Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 22:57
      Tu nie chodzi tylko o dewiantow...
      • mama_kotula Re: www dla swojego dziecka 22.03.06, 23:53
        mamaliv napisała:

> Tu nie chodzi tylko o dewiantow...

W takim razie o co chodzi?
        Bo nie rozumiem.
        • melmire Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 01:01
          O kurcze, moj kot ma swoja strone. Jak pomysle o zoofilach..;brrrr smile
    • niepytana Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 01:08
      Aaa tam przesadzasz. Oczywiscie ze zalezy jeszcze co na takiej stronie www sie
      bedzie wypisywac. Bo jezeli jakies zbyt intymne rzeczy to pewnie ze to bzdura.
      Ale taki zwykly pamietnik? To co maja powiedziec osoby naprawde znane w swiecie
      ktore sa lub byly dziecmi. Ich zdjecia wszedzie. Na reklamach, w gazetach,
      magazynach itd. To dopiero raj dla pedofilow. Dobrze jest zdac sobie sprawe z
      faktu ze nam z tylka slonce nie swieci i ze prawdopodobienstwo ze jakis pedofil
      trafi na strone www mojego dziecka jest obok zerowego. Nikt specjalnie w google
      nie bedzie wpisywal hasla naszej strony www. Jezeli by tak bylo to bysmy
      zbijali niezle profity z reklam wink przy takiej czestotliwosci odwiedzin i przy
      takiej slawie. A swoja droga to ile tych zbulwersowanych zamieszczaniem zdjec
      dzieci na "Zobaczcie" mamus az sie oblizuje na sama mysl ze ich pociecha
      moglaby zdobyc slawe na miare Mary Kate i Ashley. Wtedy nagle pedofile
      przestaliby sie liczyc. Ja rowniez nie chcialam ani sama ani kazdemu z moich 3
      dzieci fundowac niestabilnej i poswiecenia wymagajacej kariery modelki/modela,
      choc rowniez kazde z nas mialo taka propozycje (nawet maz hehehehehe). Ale nie
      z powodu pedofili bynajmniej. Warto jeszcze zwrocic uwage na fakt ze pedofil
      moze naszemu dziecku zrobic krzywde tylko poprzez kontakt z nim a nie przez
      ogladanie jego zdjec. Pedofilem moze sie okazac rowniez wozny w szkole ktory
      bardzo szybko moze sie dowiedziec gdzie mieszka wasze dziecko i co o ktorej
      godzinie robi i ktora droga wraca do domu ze szkoly. Pedofilem moze byc kazdy,
      wazne jednak zeby ich nie widziec za kazdym razem jak sie przyslowiowo otworzy
      lodowke.
      • natiania Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 09:40
        piękne są te zdjęcia na Zobaczcie, i nie ma w tym nic złego że mamy chcą
        pochwalić się swymi pociechami.
        • july.29 Re: dla mnie gorsze są wątki pt. 23.03.06, 09:48
          "czy wasze dzieci zostają same w domu" i "czy wracają same ze szkoły" + linki
          ze zdjęciem dziecka (+ na innym forum pisanie pod tym samym nickiem, że jestem
          np. z tej i z tej dzielnicy, a córka chodzi do klasy Vb tej i tej szkoły -
          czytałam sama takie posty i włosy mi stanęły na głowie).

Niektóre mamy ochoczo się w takich wątkach udzielają, choć tu widziałabym dużo
          większe zagrożenie, niż w stronach www dziecka (bez danych, które mogą dziecko
          zlokalizować).

j.
          • alex05012000 Re: dla mnie gorsze są wątki pt. 23.03.06, 10:03
            pomijając kwestie dewiantów, pedofili, i innych złoczynców - dla niektórych
            realne zagrożenia, dla innych nie (zawsze będą odmienne zdania i poglądy), ja
            np. nie mam potrzeby, chęci, ochoty... aby się obcym osobom chwalić swoim
            dzieckiem, afiszować nim, pokazywać zdjęcia... bo po co? w jakim celu? nie jest
            mi to do przysłowiowego szczęścia potrzebne! inni, jak mają taką potrzebę to
            ich sprawa, ja tego nie popieram...
    • marjotka Re: do melmire 23.03.06, 15:03
      Melmire - POWALIŁAŚ MNIE tym tekstem!!!
    • mamaliv Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 15:14
      Ludzikowa1 i o to tez glownie mi chodzilo a zrobil sie z tego watek pedofilski
      • niepytana Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 16:12
        Tekst ludzikowej nie robi sensu. O co chodzi? Ze na zdjeciu byla w stroju
        kapielowym??? W ktorym na wczasach siedziala w szafie??? Czy wychodzila na
        plaze na widok publiczny? Dobrze ze wujka na wczasach nie bylo, za to byly
        tysiace innych osob na plazy. No co za brak prywatnosci dla milusinskiej
        szesciolatki. W ogole ja najlepiej zamknac jako dziecko przed wszystkimi i nie
        pokazywac bo to taki wstyd. Dopiero wypuscic jak bedzie miala 16 lat, dobra
        fryzure i makijaz hehehehehe no i przede wszystkim przestanie sie wstydzic
        wlasnego wygladu jako dziecko.
        PS. Zgadzam sie natomiast z tym ze zamieszczanie publicznie zdjec dzieci na
        golasa czy w jakis intymnych pozach (na nocniku, w wannie, itd) to niedobry
        pomysl, ale szesciolatka w stroju kapielowym? Dajcie spokoj.
        • ludzikowa1 Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 16:20
          Niepytana chyba nie zrozumialas celu mojej wypowiedzi...A poza tym przepraszam
          Cie bardzo ale czy moja corka nie moze wstydzic sie wujka? I nie przesadzaj
          mowiac ze mam ja za to w szafie zamknac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ludzikowa1 Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 16:24
      A tak na marginesie jesli dalej nie rozumiesz Watek dotyczy prawa do
      prywatnosci takiego malego dziecka a manipulowania nia przez rodzicow
    • mamaliv Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 17:23
      Zmieniam zdanie jesli chodzi o forum Zobaczcie Naprawde sliczne dzieciaczki tam
      sa Jednak nadal jestem przeciw zakladaniu dzieciom stron www
    • volta2 Re: www dla swojego dziecka 23.03.06, 19:03
      ja jestem przeciwna takim stronom, dziecko mam prześliczne(jedno, bo drugie
      jakoś miej urodziwe), ale nie mam potrzeby dzielenia się ich wizerunkiem, nawet
      w portfelu nie noszę ich zdjęć.

mam wrażenie, że ludzie chcą się jakoś dowartościować, choć samego samego siebe
      skrupulatnie usuwają z kadru, no a dziecko... jak ma zaprotestować, skoro nikt
      go nie pytał, a często i u takiego malucha świadomości brak, bo za mały na
      takie sprawy.

czy ty mamo, tato, z takim zaangażowaniem też umieszczasz siebie na swojej
      stronie www?
    • shady27 NIGDY 23.03.06, 19:18
      dokaldnie z Toba sie zgadzam...to tylko przyneta dla pedofili....nigdy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka