Dodaj do ulubionych

Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ...

14.07.06, 12:16
minutą ciszy sad(

Już sama nie wiem czy śmiać się, czy płakać, czy się pakować i wy...
jechać.
Obserwuj wątek
    • maallinka Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 12:17
      chyba godziną placzu! sad((
      • mieszkowamama Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 12:45
        Albo tygodniem biczowania uncertain
        • elag3 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 12:50
          albo tygodniem o chlebie i wodzie.
    • niusianiusia Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:02
      cóż, życzę im jak najkrótszej kadencji, rządowi, parlamentowi i prezydentowi....
      wiecie, nie znam nikogo, poza moją głuchą i ślepą babcią, kto był głosował na
      tych baranów...
      • elag3 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:07
        A ja znam wiele osób i aż się dziwiłam co oni w nich widzą.
        • maallinka Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:09
          elag3 napisała:

> A ja znam wiele osób i aż się dziwiłam co oni w nich widzą.

To spytaj ich i nam powiedz, bo ja jestem strasznie ciekawa...
      • maallinka Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:07

niusianiusia napisała:

> cóż, życzę im jak najkrótszej kadencji, rządowi, parlamentowi i
        prezydentowi...
        > .
        > wiecie, nie znam nikogo, poza moją głuchą i ślepą babcią, kto był głosował na
        > tych baranów...

No wlasnie, ja tez nie znam nikogo kto by na ten rzead nie psioczyl, a sondaze
        mowia ze prawie polowa Polakow sadzi ze Kaczor bedzie dobrym premierem, skad to
        poparcie? Gdzie sie chowaja ci wszyscy "zadowoleni"?
        • niusianiusia Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:10
          na wsi.... a zadowoleni są na zasadzie.... "sąsiad ma kurę znoszącą złote jaja,
          to ja bym chciał, zeby mu ta kura zdechła.." ciesza się, ze miastowym i bogatym
          sie pogorszy.... tyle, ze jak nam sie pogorszy, to im jeszcze bardziej....
          • elag3 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:17
            Nie generalizuj. Na kacorów głosowali głównie starsi ludzie ale też wiele
            młodych, ktorych byś o to nie podejrzewała a teraz wstydzą się do tego przyznać.
            Przed wyborami twierdzili że PiS ma najsensowniejszy program teraz się nie
            odzywają.
    • be.em Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 13:46
      wyluzowaćwink
      • hancik5 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:21
        Ja się nie wstydzę, bo nie mam czego..

Zawsze bedę głosować na prawicę, bez względu na to, cz przystojni czy nie, co
        dla niektórych jest podstawowym kryterium wybory.

Ich poglądy są moimi poglądami, na dodatek większości moich znajomych, którzy są
        po studiach, kilku ma doktorat z bardzo specjalistycznych dziedzin wiedzy, itd,
        itp. Mogę dużo pisać.

Ja mam oczywiście wyższe wykształcenie, moi rodzice mają wyższe wykształcenie,
        dziadkowie również takowe mieli.

Pozdrawiam
        • agnisiaz Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:24
          U mnie głosowała koleżanka a teraz jest załamana powiedziała że gdyby wiedziała
          co sie będzie święcić to postapiłaby inaczej
          pracuje również na wyższej uczelni i kogo nie spytałam po wyborach nikt na nich
          nie głosował,
          wydaje mi się że głosowały osoby starsze którym wiele rzeczy można wmówić i
          zamydlic oczy
          aga mama wiki
          • hancik5 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:28
            A co się święci??? No co...
            Za SLD to dopiero były przekręty, prywata, olewanie interesów kraju, korupcja...
            Ale chyba mieli ładne oczka i ładnie się uśmiechali, czyż nie ??

Szkoła leży, służba zdrowia leży, wszystko leży, kto do tego doprowadził ???
            Pewnie Kaczyński...
            • elag3 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:39
              Prawica - tak
              skrajna prawica - nie
              lewica - nie
              • hancik5 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:44
                No właśnie.
                PiS to nie skrajna prawica.
                PO to nie prawica.
                • elag3 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:57
                  jak nie jak tak?
                  • hancik5 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:05
                    PiS-owi daleko do skrajnej prawicy, jako historyk znam dobrze co oznacza to pojęcie.

Jak na razie, widzę bardzo dobre posunięcia tego rządu (to znaczy
                    Marcinkiewicza), a jest dużo do zrobienia po żenujących rządach lewicy
                    postkomunistycznej, gdyż prawdziwej lewicy u nas nie ma.

• agnisiaz Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:46
              wszystko leży i będzie leżało a to już będzie zasługa tego rządu że sie nie
              podniesiemy
              i co wtedy hancik5 napiszesz, nawet ładni nie będą a na tamci chociaż niczego
              sobie byli i jakoś świat marnie ale ich tolerował, a z tych niekoniecznie
              aga
        • janowa Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:48
          Powiem tylko jedno - tak wstyd za kraj i jego rzad do tej pory mi nie bylo.
          Takich zadufanych w sobie bucow na 2 najwyzszych stanowiskach w tym panstwie nie
          bylo. Cala polityka zagraniczna lezy i jest powodem ostracyzmu wobec Polski na
          arenie miedzynarodowej, bo te 2 glupki nikogo juz nie sluchaja. A juz dobili
          mnie kolejna wiadomoscia o planach wsadzenia za kratki na 3 lata dziennikarza
          niemieckiego... Tiaaa... Oczywiscie panom K. chodzi jak najbardziej o dobro
          POLSKI, a nie o wlasna urazona ambicje, prawda? Wszyscy sie z nas smieja - to
          nie jest mile.

---
          "Bo tak normalnie to człowiek (kobieta człowiek ma pierś, a na niej cyce) wink"
          bonkreta
    • babka71 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 14:53
      Dlaczego minuta ciszy?? ktos umarł????
      ja tam się cieszę i pije browarek na pochybel komuchom i starym układom!!!!
      Jarek do przodu jestem z Tobą
      • g0sik Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:00
        to ustaw się w kolejce za kotem...

Ja mam nadzieję, że jakoś te 3 lata przetrzymamy....bo, że to pierwsza i
        ostatnia kadencja obu braci nie mam wątpliwości!
        • babka71 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:08
          nie rozumiem co ma do tego kolejka za kotem??
          to raz
          a dwa gosik pozyjemy zobaczymy...??!!!!
          ale na wszelki wypadek zrób zapasy maki i cukru , zapewne cięzko Ci bedzie te 3
          lata przetrwać O Matko Kochana!! Co to będzie tragedia , wojna i w ogóle ..PiS
          Ci zabierze wszystko"!!??!!
          współczuje tych trzech lat zycia w nędzy ..he he
          • g0sik Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:14
            Dziękuję za troskę, ale przy oszczędnościach, które posiadamy wizja życia w
            nędzy odsunięta jest, na co najmniej 10 lat...Tak, więc nam na pewno uda się
            przetrzymać ten rząd i jeszcze sporo zostanie na wszelki wypadek tongue_out
            • hancik5 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:17
              Rozumiem, że za Millera było Ci lepiej...
              To się nie dziwię, że PiS doprowadzą Cię do białej gorączki. Znosić prawicę...
              To ciężkie chwile...
              • g0sik Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:23
                Tak to bardzo ciężkie chwile, mieć wrażenie że mi się w oczach dwoi ;P
              • babka71 hancik kazdy rozsądny antyprawicowiec 14.07.06, 15:27
                odkłada na czarną godzine i czeka w ukryciu kiedy prawica dobiera im sie do
                tyłków.., potem wyskakuje odnowiony i cabas wszystko od nowa rozpieprza!!!
                Ale tym razem mam nadzieje, że tylko niedobitki komuchowskie zostana, a z tym
                jakos damy sobie radę
              • alfama_1 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:34
                hancik5 napisała:

> Znosić prawicę...
                > To ciężkie chwile...

Ciężkie bo polska "prawica" to zazwyczaj uwstecznienie i zacietrzewienie
                światopoglądowe, zaściankowość, retoryka niechęci, brak tolerancji i budowanie
                pozycji na odcinaniu się od postkomunistów. Generalnie żenada.
              • melka_x Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:36
                Gwoli ścisłości PiS również nie jest prawicą, z całą pewnością nie jest to
                konserwatywno - liberalne ugrupowanie. Owszem konserwatywne światopoglądowo,
                ale gospodarczo lewicowe (czymżesz innym jest ów 'solidaryzm
                społeczny'?). 'Podatek Belki' czyli podatek od zysków z lokat zachowany, co z
                akcyzami i innymi podatkami pośrednimi, ano gucio. Koszty pracy gigantyczne,
                zmiany tylko kosmetyczne. Podatek dochodowy z założenia tej partii nie może być
                liniowy, bo to rzekomo niesprawiedliwie społeczne (co to za prawica, która mówi
                o sprawiedliwości społecznej?). I jeszcze plany kolejnego łupienia obywateli,
                jak choćby podatek od zysku ze sprzedaży mieszkań (to tak w ramach pisowskiego
                programu dostepnych mieszkańwink. I dotowanie państwowych przedsiębiorstw. I
                dorzucanie górnikom kosztem nas wszystkich. I dorzucanie rolnikom. I wiele
                innych. I proszę mi tu nie wytaczać argumentów, że SLD było nie lepsze, ano nie
                było, ano rujnowało, fakt. Tyle, że to nie jest żaden powód, żeby nadal
                rujnować. A nie tylko korupcja, nie tylko patogenne powiązaniaujnują, każda
                lewica psuje gospodarkę. Jak w starym dowcipie wpuścić socjalistów na pustynię,
                to piasku zabraknie. A to czy partia mówi o socjaliźmie czy z ideologicznych
                powodów nazywa to solidaryzmem społecznym dla gospodarki nie ma różnicy. I na
                koniec - Marcinkiewicz był jaki był, mojego zachwytu nie budził. Ale był jednak
                bardziej prorynkowo zorientowany niż Kaczyński.
                • cyborgus Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 20:15
                  melka_x napisała:

> Gwoli ścisłości PiS również nie jest prawicą, z całą pewnością nie jest to
                  > konserwatywno - liberalne ugrupowanie.

Konserwatywno - liberalne?

to sie chyba wyklucza, jako dwa przeciwne konce spectrum politycznego?
                  • melka_x Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 15.07.06, 09:31
                    Nie wyklucza. Tak jak np. w Stanach czy Wlk. Brytanii gdzie konserwatyzm
                    światopoglądowy idzie w parze z liberalizmem gospodarczym. To się właśnie
                    nazywa prawicą.
    • kawka74 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 15:23
      > Już sama nie wiem czy śmiać się, czy płakać, czy się pakować i wy...
      > jechać.

Możesz zrobić wszystko po kolei, ja mam właśnie taki plan smile
      • babka71 Nie bójcie się Kochane Wielki Brat czuwa!!! i 14.07.06, 15:38
        w razie czego przyjdzie Wam z pomocą zza Buga i wprowadzi swoje rządy!!
        spoko Wodza ..,Oni już maja swoje sposoby, zeby utrzeć nosa Polaczkom, którzy
        podnoszą głowę..i chcą rządzić sami, bez ich przyzwolenia...
        • alfama_1 Re: Nie bójcie się Kochane Wielki Brat czuwa!!! i 14.07.06, 15:44
          babka71 napisała:

> w razie czego przyjdzie Wam z pomocą zza Buga i wprowadzi swoje rządy!!

Straszyć, straszyć i jeszcze raz postraszyć. Można wielkim bratem albo nawet
          Unią Europejską.
          I wtedy wszyscy będą cicho siedzieć i kochać swój rząd.
        • kawka74 Re: Nie bójcie się Kochane Wielki Brat czuwa!!! i 14.07.06, 15:50
          A co to ma do rzeczy, moja droga?
        • karamancza Re: Nie bójcie się Kochane Wielki Brat czuwa!!! i 14.07.06, 16:09
          gratuluje babka, ty to musisz byc wierna "wyznawczynia" kaczek, pewnie juz
          ciocia miejsce pracy w urzedzie zalatwia co? troszke podlizu do odpowiednich
          osob i stoleczek czeka, hihi, gratulacje. Idz, bij kaczuszkom poklony, bo cala
          reszta to komuchy i w ogole nie zadni Polacy tylko Ruskie, a fuj!
          • babka71 Re: Nie bójcie się Kochane Wielki Brat czuwa!!! i 14.07.06, 16:26
            karamancza napisała:

> gratuluje babka, ty to musisz byc wierna "wyznawczynia" kaczek, pewnie juz
            > ciocia miejsce pracy w urzedzie zalatwia co? troszke podlizu do odpowiednich
            > osob i stoleczek czeka, hihi, gratulacje. Idz, bij kaczuszkom poklony, bo
            cala
            > reszta to komuchy i w ogole nie zadni Polacy tylko Ruskie, a fuj!
            -----Oj tak tak, tylko czekam na telefon he he tylko jakos nikt nie dzwoni z
            propozycją!!!
            chyba Twoja ciocia z SLD ma lepsze układy niz moja!!
    • janowa do hancik i babki 14.07.06, 15:56
      Kolejna blyskotliwa wypowiedz waszego idola:
      <Zdaniem J.Kaczyńskiego, również budowa 3 milionów mieszkań w "najbliższym
      czasie" nie jest nierealna. "Można to zrobić, a jedyną taką realną przeszkodą,
      nie do przełamania jest niechęć obywateli do zakupywania mieszkań" - zaznaczył.>

Tiaaaa... strasznie dziwni ci Polacy, no uparli sie po prostu i nie chca
      mieszkan na wlasnosc kupowac smile)))

---
      bonkreta
      • g0sik Re: do hancik i babki 14.07.06, 16:06
        Może w Warszawie trzeba budować? Tu idzie wszystko co się buduje, nieważne czy
        metr kosztuje 3 czy 14 tys.
        • babka71 do gosik świeta prawda nie wiem co tych ludzi.. 14.07.06, 16:38
          opetało wczoraj 4-5 dzisiaj 6 tysiaków za metr i kto mówi, ze Polacy nie
          kupuja!???
          jak Jarek Kaczyński dał hasło to zaczeli kupowac proste ..
          w Białymstoku, Wrocławiu wszyscy jak wariaci kupuja mieszkania!!
      • rita75 Re: do hancik i babki 14.07.06, 16:18
        > Tiaaaa... strasznie dziwni ci Polacy, no uparli sie po prostu i nie chca
        > mieszkan na wlasnosc kupowac smile)))

ty chyba za duzo wymagasz od tego biednego człeka...skad on ma wiedziec, ile
        kosztuje mieszkanie, kredyt itp. przeca on zyje u mamy i z kotem.
        • alfama_1 Re: do hancik i babki 14.07.06, 16:18
          > przeca on zyje u mamy i z kotem.

ale bez ślubu smile
          • hancik5 Re: do hancik i babki 14.07.06, 17:37
            No, dajecie pokaz totalnego braku kultury koleżanko alfamo.

To,że jakiś tam facet mieszka z matką jest jego prywtaną sprawą, nie macie
            pojęcia, dlaczego tak jest.
            Jak ja bym była niezamężna, zaraz nazwałybyście mnie zacofaną moherową starą
            panną, które brakuje faceta, czyż nie????
            Takie myślenie to jest dopiero zacofanie !!!!Prawdziwy zaścianek !!!
            Naprawdę rzadko można spotkać kulturalną wypowiedź osoby o innych poglądach.
            Niski poziom, drogie mamusie, trochę więcej klasy ...
            • kawka74 Re: do hancik i babki 14.07.06, 17:39
              Hancik, Hancik, wyjmij belkę ze swojego oka, a dopiero potem zajmuj się
              drzazgami bliźniego swego.
              • hancik5 Re: do hancik i babki 14.07.06, 17:46
                Na pewno mam jakąś belkę, nie zaprzeczam... Ale to Wy kochane plujecie ile Wam
                się da i czym się da, co z Waszymi belkami , hmm????

Nie zwalalajcie na mnie, bo moją winą jest to, że popieram Pis i mam cicho
                siedzieć a coś tam mamroczę, no cóż takie życie, nie każdy ma takie poglądy jak
                Wy...
                Pozdrawiam
                • kawka74 Re: do hancik i babki 14.07.06, 17:56
                  Hancik, doskonale wiesz, że nikt nie każe Ci siedzieć cicho - problem leży w
                  czym innym. Co prawda, jeśli chodzi o brak ogłady nie dorastasz Babce do pięt,
                  ale częstokroć prezentujesz to, co jednocześnie rzekomo tępisz. Zbyt wiele
                  rzeczy i spraw jest dla Ciebie czarnych albo białych, geje są źli, PiS jest
                  dobry, komuchy do gazu, a prawica to panteon świętych.
                  Jeśli tak nie jest, to proszę, daj temu wyraz, bo jak na razie wytworzył mi się
                  mało kuszący obraz osoby lekko zacofanej i głuchej na jakiekolwiek argumenty.
            • alfama_1 Re: do hancik i babki 14.07.06, 17:51
              Szanowna Pani Hancik,

sądzę, że mogę wypowiadać się w kwestii zamieszkiwania jedynie z matką oraz z
              kotem osoby, która może wypowiadać się w kwestiach jedynie słusznej linii
              rodziny dla kilkudziesięciu milionów osób.
              Biorąc pod uwagę Pani sposób i styl argumentacji (abstrahując od wyrażanych
              przez Panią poglądów) już dawno mogłabym nazwać Panią zacofaną moherową kobietą
              ale tego nie robię ponieważ cenię sobie inny poziom dyskusji.
              W kwestii Pani potrzeb seksualnych oraz wieku i stanu cywilnego nie wypowiadam
              się ponieważ o nich niczego nie wiem i nie są przedmiotem naszej dyskusji.

P.S. Sformułowanie "dajecie pokaz koleżanko" trąci stylistyką
              postkomunistyczną, radziłabym sięgnąć do innych wzorów.
              • hancik5 Re: do hancik i babki 14.07.06, 18:07
                Niestety, nie ceni Pani innego poziomu dyskusji, jedynie w obecnie prezentowanej
                wypowiedzi.
                Poprzednie wypowiedzi świadczą o zgoła innych tendencjach.
                Sformułowanie "dajecie pokaz koleżanko" świadomie trąci trafnie zauważoną przez
                Panią stylistyką.

Uwaga, że może Pani wypowiadać się o ściśle osobistych sprawach innych ludzi
                jest właśnie brakiem taktu, kultury i obycia, a nie jedyna słuszna linia. Jeżeli
                tego Pani nie rozumie, to postęp w Pani wykonaniu ma cechy utraty ważnych
                wartości, wypracowanych przez ludzkość przez wiele lat.
                Postęp niszczący dawne wartości w imię walki z "zacofaniem" jest typowy dla
                naszych czasów.
                Tyle, bo w tych warunkach nie sposób się skupić... Wszyscy ode mnie czegoś chcą...

• alfama_1 Re: do hancik 14.07.06, 20:10
                  hancik5 napisała:

> Niestety, nie ceni Pani innego poziomu dyskusji, jedynie w obecnie
                  prezentowanej wypowiedzi.
                  > Poprzednie wypowiedzi świadczą o zgoła innych tendencjach.
                  > Sformułowanie "dajecie pokaz koleżanko" świadomie trąci trafnie zauważoną
                  przez Panią stylistyką.
                  > Uwaga, że może Pani wypowiadać się o ściśle osobistych sprawach innych ludzi
                  > jest właśnie brakiem taktu, kultury i obycia, a nie jedyna słuszna linia.
                  Jeżeli tego Pani nie rozumie, to postęp w Pani wykonaniu ma cechy utraty ważnych
                  > wartości, wypracowanych przez ludzkość przez wiele lat.
                  > Postęp niszczący dawne wartości w imię walki z "zacofaniem" jest typowy dla
                  > naszych czasów.

> Tyle, bo w tych warunkach nie sposób się skupić... Wszyscy ode mnie czegoś
                  chcą

Jeśli męczy Panią taki styl pisania (bo mnie w Pani wykonaniu tak), jednak
                  lepiej niech Pani pozostanie przy wyrażaniu swoich opinii w stylu, który
                  zaprezentowała Pani w kolejnym poście, cytuję:

> Radzio jest the best, tak jest !!

i nie sili się na styl który, pomimo użycia paru trudnych wyrazów, nie
                  nazwałabym wysokim

pewna kwoka proszę pana, była dobrze wychowana...
            • janowa Re: do hancik i babki 14.07.06, 19:23
              hancik5 napisała:

> To,że jakiś tam facet mieszka z matką jest jego prywtaną sprawą, nie macie
              > pojęcia, dlaczego tak jest.
              -
    • monia145 Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 18:12
      Płakać, płakać, bo śmieją się, to z nas za granicą, niestety....
      Mnie najbardziej niepokoi ta nasza kulejąca polityka zagraniczna.. jesteśmy na
      marginesie UE, wszystkich do siebie zrażamy, megalomania polska nie ma granic,
      najbliżsi sąsiedzi to wrogowie. Marcinkiewicz na czele rządu i Meller jako MSZ
      byli takim swoistym falochronem przed sprowadzeniem naszej polityki do absurdu
      podejrzliwości i zadęcia, jakie prezentuja bracia. A co teraz wymysli ten
      dublecik? Strach pomyśleć.....
      • babka71 I tu się mylisz monia145!!!!! 14.07.06, 18:31
        Radek Sikorski jest super ministrem za 4 lata bedzie idealnym prawicowym
        kandydatem na Prezydenta w RP, i na tym polega strategia Jarosława Kaczyńskiego
        LOL!!!!!! , Radzio jest z naszej gwardii Pisowskiej, więc kochane jeszcze długa
        droga was czeka z rządami prawicy hehe..!!!
        • monia145 I Ty się mylisz babko71:(((( 14.07.06, 18:38
          Radek Sikorski jest obecnie ministrem obrony narodowej a nie spraw
          zagranicznych.. więc nie za bardzo wiem, do czego miała posłóżyć ta Twoja
          dygresja?
          A tego co będzie to nikt nie wie...
          • babka71 Re: I Ty się mylisz babko71:(((( 14.07.06, 18:50
            nie napisałam, ze jest Ministrem spraw zagranicznych ..
            to raz
            a dwa
            MON nie zabrania kandydowania na prezydenta
            • hancik5 Re: I Ty się mylisz babko71:(((( 14.07.06, 19:30
              Radzio jest the best, tak jest !!

Na dodatek bardzo szanuję Jego żonę Anne Applebaum za doskonałą książkę "Gułag".

Na dodatek pochodzi z Bydgoszczy, czyli z miasta mojego kochanego męża!!!
    • cyborgus Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 20:16
      ale dzieki temu Polska jest najnowoczesniejszym panstwem na swiecie: Ma kopie
      zapasowa prezydenta, no i jest sterowane Radiem....
      • anisr Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 14.07.06, 21:26
        cyborgus napisała:

> ale dzieki temu Polska jest najnowoczesniejszym panstwem na swiecie: Ma kopie
        > zapasowa prezydenta, no i jest sterowane Radiem....
        Padłambig_grinDDDDDDD
        Jeszcze cos innego gdzies przeczytałam-
        Czym sie różni II Rzeczpospolita od IV rzeczpospolitej?Tym ,że w II rząd był w
        Londynie a lud w Polsce, a w IV rząd jest w Polsce a lud w Londynie"
        Nic dodać,nic ująć...sad
        • a-ronka Babka moherowy berecik zasłonił ci oczka? 14.07.06, 21:41
          gadasz jak nakręcony Gosiewski albo inny oszołom z PIS.
          Powiem jedno,większych idiotów,przekrętowców,wichrzycieli jak Pis i kaczki nie
          widziała.
          Poczytaj w zachodniej prasie co sądzą o duecie chomików i całej partii.
          Tylko czytaj gazety a nie wydania kościelnych gazetek.
          • babka71 Re:aronka to Ty poczytaj cos więcej niz 15.07.06, 00:26
            Przyjaciólkę i fakty lokalne
            polecam Rzepe i inne powazne pisma zamiast zachodnich tabloidów!!???
            dziecinko...
          • babka71 Re: Babka moherowy berecik zasłonił ci oczka? 15.07.06, 00:28
            dziecko drogie nie dorastasz mi do pięt chocbyś nałozyła moherowy beret i
            barhanowe majtasy
            pozdrawiam
    • bl_aneczka Re: Nowy rząd zaprzysiężony - uczcijmy to ... 15.07.06, 00:02
      Na razie sugeruję poczekać. Rośnie nam zamiast IV Rzeczypospolitej - IV Rzesza:
      Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków, Księżyc dla księży...
      • a-ronka tak babko jesteś wspaniałym przykładem pisowca 15.07.06, 00:47
        Pamiętasz jak szukałaś rowerka?Rzekomo ktos tam był biedny i chciał rower.
        Po burzliwej dyskusji zjeb...i oferujacego rower i samego zainteresowanego
        rowerem.
        Jesteś pieniaczem i pod płaszczykiem prawicy patrzysz jak komuś coś
        dowalić,zakombinować.
        Sama wiesz,że na Pis głosowały stare babki i oszołomy.
        Teraz nawet nie dasz sobie przetłumaczyć,że kaczory to śmiech na świecie i
        wstyd dla Polski.
        Udajesz zadowoloną,mądrą a od ciebie aż bije tumanizm.
        Szkoda klikania na takie moherki jak ty.
        • babka71 Re: tak Jestem przykładem dobrego człowieka a TY?? 15.07.06, 01:01
          aronka napisałam Ci na priva masz odwagę odpowiedzieć na publicznym forum
          gazety na zadane pytanie????
          • a-ronka dobry człowiek!!!!babka ale dno 15.07.06, 01:16
            Taki list dostałam od pani,która szczyci się tym,ze jest katoliczką i uczciwą
            patriotką!
            Jacy wyborcy taki prezydent!!!!

następny >>

dodaj adres do książki | dodaj adres do reguł
            Od: babka71@gazeta.pl
            Data: 2006-07-15 00:58
            Do: a-ronka@gazeta.pl
            Temat:
            rozwiń nagłówek

Nie witam ale wkurzyłaś mnie !!!
            Nie pie..głupot jak nie znasz tematu
            to raz
            rowerek dziecko chore dostało to dwa (zdobyłam pieniadze i chłopak
            jest szczęsliwy jak chcesz to podam adres i telefon), masz jakieś
            pytania??
            proszę bardzo moj tel: ........(wykasowałam) dzwoń jak masz odwagę!!!
            I nie rób z siebie idioty..
            odpowiedz na publicznym forum

Bez komentarzasad(((
            A tu link do "uczciwej" prośby.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=372&w=43197960
            • babka71 nie wiem z kim mam przyjemność i nie chce wiedzieć 15.07.06, 01:28
              dostałaś na priva, a to , ze cytujesz na forum to naprawdę świadczy o tobie i
              twoim poziomie ...
              tragedia jak dla mnie nie moja bajka ...
              ale jak chcesz to możemy się umówić na solo..!!!!!!!!!
              jak Ci teraz wyslę na priva to co mam Ci do powiedzenia naprawdę to OBIECAJ ,
              ŻE ZACYTUJESZ dokładnie...OK???
            • babka71 odpowiedz na zadane pytanie aronka -??? 15.07.06, 01:32
            • sakada I po co koty drzeć? 15.07.06, 01:40
              Rany jak łatwo się licytować co/kto/komu/dlaczego... Jeśli się jest dobrym
              człowiekiem - nie czeka się na pochwały i oklaski. I wiara bądź jej brak nie ma
              tu NIC do rzeczy. Ludzie - licytacja to jest czy jak? Na punkty w grze się
              scigacie??? Kto komu za ile i po co? .............??? Niewierząca jestem. A
              brzydzę się takim zachowaniem. Dobre z Was "Ziutki" bo tak wypada??? Myśleć
              trzeba. I czuć... Jeśli zawiść Wami kieruje - zamilczcie. Nie ma nic gorszego
              niż udawana życzliwsość pod pseudo religijnym płaszczykiem.
    • niepytana Smiej sie, smieja sie juz chyba wszyscy ;))) 15.07.06, 02:05
      kika_78 napisała:

> minutą ciszy sad(
      >
      > Już sama nie wiem czy śmiać się, czy płakać, czy się pakować i wy...
      > jechać.

Salwa Smiechu
    • tora99 Swiat sie smieje - widzialyscie to? 15.07.06, 04:42
      blogfm.blox.pl/2006/07/Kaczynscy-w-Daily-Show.html
      • a-ronka Babka71 15.07.06, 08:19
        proszę nie zarzucać mi skrzynki śmieciem !
        Nie mam ochoty czytać listów od osób ,które plują jadem,wystawiasz żenujące
        świadectwo sobie bo takie "słówka" to rynsztok.
        Jesteś zapatrzona w swój czubek nosa jak cały,śmieszny elektorat.
        Czy leper,giertych,kaczka,wierzejski,boska to ludzie?To własnie tacy mitomani
        gdzie zamiast słów leją żółć i pianę.
        Siedz w swoim grajdołku,ciesz się że mamy wspaniały rząd i hulaj z mężem z
        radości.
        Ty pewnie jesteś ta pani z prawej .Radośc bije aż na ekran.A gdzie pani berecik?

wiadomosci.wp.pl/gid,8393824,img,8393846,kat,,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=11
        • babka71 Re: Babka71 16.07.06, 19:20
          Powaliłaś mnie na kolana super Kocham Cię młoda i strasznie zakompleksiona
          kobieto!!!
          p.s berecik w upały zdejmuję, ale we wrześniu mozna mnie spotkac..to ja
          zaglądam i podsłuchuje pod twoimi drzwiami codziennie....
          • joxanna Re: 16.07.06, 22:04
            Dlaczego mi się nie podobają?

- Rząd Marcinkiewicza nic nie zrobił do tej pory. Żadnej porządnej ustawy nie
            przygotował. Te, które były na początku, to resztówki po Belce. Sami zajęli się
            głupstawmi, jakieś Biura Antykor itp, które w dodatku były źle przygotowane,
            albo niezgodne z konstytucją, albo nielogiczne, albo źle przygotowane. Albo po
            prostu głupie - np becikowe

- bezczelna propaganda. Choćby słynna inflacja: PIS sobie przyznaje zasługi w
            ograniczeniu inflacji, podczas gdy jest to zasługa RPP, którą zwalczają w
            obecnym kształcie. To samo o wzroście gospodarczym. Co zrobił Marcinkeiwicz dla
            wzrostu? Nic. Bo samo "kształtowanie klimatu" przez pokazywanie uśmiechniętego
            (głupkowato zresztą) premiera to niewiele dla inwestorów. No i przypisywanie
            sobie obcych inwestycji i pomysłów.

- kolesiostwo. PIS skompromitował się, gdy przyjął na nowo Kurskiego po aferze z
            wermahtem. Po prostu republika kolesi i cały czas widzimy jak swój swojego wspiera.

- Stołki, stołki, stołki. Stołków za mało było, to sobie jeszcze CBA stworzyli.

- Bezczelność - E.Kruk jakoś przycichła, ale nie ukrywała się, że wspiera swoich
            i że nie próbuje nawet być obiektywna. Urzędnik państwowy. Ohyda.

- poczucie nieomylności. Lumpen prezydent, który nie przychodzi na spotkanie z
            sędziami trybunału konst, bo mu skrytykowali ustawienie E.Kruk na stołku. Żałosne.

- śmieszność. Lumpen, łżeprezydent, który na konferencji prasowej, po spotkaniu
            z zagr gościem zwierza się ze swojego menu i problemów gastrycznych. Jeszcze
            bardziej żenujące niż zamknięcie się w kiblu

- Warszawa. lumpen prezydent, zanim nim został był w Warszawie. Wiecie co,
            myślałam, że rządy Piskorza to już najgorsze. Ale most stoi, drogi się budowały,
            metro się budowało. A za kartofla? Nic, bał się podjąć jakiejkolwiek decyzji, bo
            wszędzie układ i spisek. Tylko muzeum. Zbudował. Przez 3 lata. Właśnie - tylko
            muzeum go interesowało, żadne inwestycje. Potem zdaje się przepadła spora kwota
            z UE, bo nikomu nie chciało się ruszyć i zawalczyć, ale nie pamiętam dokładnie
            kwoty. ten komisarz po nim był lepszy, zrobił przetargi, metro też buduje się,
            nie będzie przestoju.

- Naginanie prawa - choćby ta warszawa. Zmiana ustawy o ustroju, żeby ustanowić
            swojego komisarza, zamiast wybory.

- Głupota. No Gosiewski z tym europejskim listem gończym... Szkoda komentować.

- brak wyczucia proporcji. Prokuratura ścigająca za dowcipy o kaczkach,
            obrażanie się o głupawy artykuł w nic nie znacżacym czasopiśmie. Naprawdę,
            trzeba postudiować co mówią inne źródła, bardziej opiniotwórcze.

Kolejność przypadkowa.

Nie krytykuję wzrostu, wyglądu, nawet aliansów z LPR i Samoobroną. Taki jest
            układ w parlamencie i trzeba sobie z nim radzić.

Krytykuję - niestety - efekty. To, że za SLD było podobnie to niczego nie
            tłumaczy. Oni przynajmniej nie udawali. A PIS obiecywał, że coś zmieni i co
            zmienia? Osoby - po prostu wstawia swoich. A IV RP to po prostu II PRL.

• janowa Re: 16.07.06, 22:54
              Moglabys przytoczyc jeszcze 100 innych FAKTOW, a hancik i babka rzuca w ciebie
              beretami i tyle do nich dotrze... Szkoda gadac. Szkoda tez, ze takich babek i
              hancikow jest o wiele za duzo...
              ---
              bonkreta
              • kawka74 Re: 17.07.06, 07:30
                Nie rzucą, oj, nie rzucą - wiesz, że rzucanie beretami może być karalne? smile
              • babka71 Re: Janowa 17.07.06, 11:59
                Jak za duzo?????
                tylko dwie moherówki pisówki..na forum, a reszta jest przeciw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka