patoo 23.08.06, 21:39 W pokoju obok lataja mi 2 szerszenie..Umieram ze strachu! Jak to cholerstwo wykonczyc???Moj maz probje butem , ale niestety nie umie latac:/Boje sieeee Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
be.em Re: szerszenie 23.08.06, 21:43 Koniecznie zatłuc!!! Może popsikać Raidem i czekać aż padną? Tylko ostrożnie, żeby sobie krzywdy nie zrobić. Z drugiej strony mąż zapewne jest 50 arzy większy niż szerszeń...? Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 23.08.06, 21:48 Nie mam zadnego specyfiku na owady A maz jest wiecej niz 5o razy wiekszy od szerszenia..Dobrze by byl gdyby umiał maż tez... latac<:F> Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: szerszenie 23.08.06, 21:48 A mysz w moim mieszkaniu nadal żyje i jak ją zatłuc? Szerszeń przynajmniej nie schowa się w dziurze. Packą go potraktujcie albo gazetą. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: szerszenie 23.08.06, 21:51 Ale za to jak potrafi użądlić..tego mysz napewno nie umie. Zabijcie je jak najszybciej, mogą byc bardzo niebezpieczne, wiec niech mąż uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 23.08.06, 21:53 To ja juz wole mala myszke. Trzeci szerszen siedzi na okniejakis zmasowany atak Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: szerszenie 23.08.06, 21:54 One muszą mieć gdzies niedaleko gniazdo, poszukajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
andromeda_pana_tadka Re: szerszenie 23.08.06, 21:55 otworz okno na cala szerokosc i wypusc. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 23.08.06, 21:57 Jesli otworze okno wleci trzeci. One leca do swiatła..a po ciemku ich sie nie zabije Odpowiedz Link Zgłoś
andromeda_pana_tadka Re: szerszenie 23.08.06, 22:02 zlap po kolei w jakies naczynie, nakryj papierem i wypusc w innym pokoju bez wlaczania swiatla. wbrew pozorom jest to dosc latwe, nie powinny zaatakowac. jezeli bedziesz je sprejowala czyms co je od razu nie powali to jest duze ryzyko, ze je to tylko rozwscieczy. nie boj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 23.08.06, 22:06 1:0 dla nas..Maz potraktowal jednego ..odswiezaczem do p;powietrza..w spreju..a drugi siedzi w lampie pod sufitem Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: szerszenie 23.08.06, 22:08 matko jedyna gdzie Ty mieszkasz dziewczyno..? ) muszą faktycznie miec gniazdo blisko.. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 23.08.06, 22:11 Załatwione oba. Tylko jescze ten trzeci sie czai. Miotacz ..w takich okolicznosciach.. chyba czas najwyzszy o nim pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: szerszenie 23.08.06, 22:13 Tylko jak odnajdziecie to gniazdo, to sami nie próbujcie sie go pozbyć. No chyba, ze tym miotaczem ognia...... Odpowiedz Link Zgłoś
lucia74 Re: szerszenie 23.08.06, 22:11 Popsikajcie uje lakieem do włosów, skleją im się skrzydła nie będa mogły latać i mozna je wtedy dobić. Ja tak robię, też gdześ blisko mam gniazdo Odpowiedz Link Zgłoś
lucia74 Re: szerszenie 23.08.06, 22:14 Też miałam taki atak szerszeni, byłam sama z dwójką małych dzieci. Zamknęłam ich w pokoju i psikałam lakierem Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 23.08.06, 22:19 Dzieki za rady..chyba bede sie bala dzis w nocy spac..brrr Odpowiedz Link Zgłoś
andromeda_pana_tadka Re: szerszenie 23.08.06, 22:19 lucia74 napisała: > Też miałam taki atak szerszeni, byłam sama z dwójką małych dzieci. Zamknęłam > ich w pokoju i psikałam lakierem na dzieci lakier do wlosow nie dziala..., probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 26.08.06, 22:31 Wlasnie przed chwila jeden uzarł moja babcie ,pojechala do szpitala bo jej gardlo spuchloA na domiar zlego nie mozna go wytropic a jest gdzies w domu Moje jelita z nerwow oszalały( Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: szerszenie 26.08.06, 22:49 jak byłam w ciąży, to kiedyś przez kilka godzin siedziałam zamknięta w kuchni, bo w pokoju latał szerszeń. Przyjechał mój mężczyzna i ze spokojem wciągnął do odkurzaczem Worek od razu oczywiście wyrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 26.08.06, 22:54 Wciagnela bym go tylko ze nie wiemy gdzie on jest. Siedzielismy sobie z mezem na gorze a z tu nagle huk. Moja babka ktora mieszka na dole wyskoczyla ze swojego pokoju mowiac : ''Boze , Boze''. Ugryzl ja. Drzwi z jej pokoju byly otworzone wiec mogl wyleciec z niego i sie przeniesc gdzies. Mieszkam w duzym domu i nigdzie go nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 27.08.06, 10:07 I jzu wszystko wiadomo. Mam gniazdo szertszeni...pod dachem. Wlasnie przyjechala traz. Umieram ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: szerszenie 27.08.06, 10:10 No to miałam rację, ciesz sie, że za chwilę będziecie mieli juz spokój, a nikomu nic złego sie nie stało. Nigdy nie zapomnę, ręki mojego tescia po ukąszeniu przez szerszenia- balon to za mało powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 27.08.06, 10:16 Juz dobrze. Wczoiraj przelezala w szpitalu ok 2 h na obserwacji , dostala jakies zastrzyki . Jest Ok. Ale jak sobie pomysle ze to moglo sptkac tez moja Core... Odpowiedz Link Zgłoś
patoo Re: szerszenie 27.08.06, 11:06 I po szerszeniach. Gniazdko bylo wysokie na ok 80 cm.Wytruli je i zabrali ze soba. Ufffff Odpowiedz Link Zgłoś